השקעה

השקעה

שלום, אני דני. אני בעל חנות צעצועים מקומית. אני רוצה להתייעץ איתכם,האם כדי (אם כן למה?) לי ללכת לחברת עיצוב מקצועית כדי שיכינו לי פלאיירים או פרסומת לעיתון.. כמה כבר חשובה הגרפיקה בפרסומת? תודה.

efeinsch

New member
כדי מאוד

הי דני, התשובה היא כן. אגב, למה חברת עיצוב ולא משרד פרסום? למשרד פרסום, אפילו קטן ולא נוצץ, אמורים להיות את הכלים המתאימים על מנת לתת ערך מוסף למודעות\פלאיירים שאתה רוצה לפרסם, והם גם ידאגו לצד הגרפי. כמה חשובה הגרפיקה בפרסומת? חלק בלתי נפרד, לפעמים אפילו מרכזי. אם תביט בכותרת של ההודעה שלי, תראה ששכחתי את האות "א" במילה "כדאי". כמו שקרה בהודעה שלך. זה עוד אחת מהסיבות שאתה צריך איש מקצוע או משרד פרסום - הם אחראים לכך שהמודעה תנוסח כהלכה גם מבחינה דקדוקית, אלמנט חשוב מאוד וחלק מהמסר המקצועי שאתה רוצה להעביר. לסיכום, קבע תקציב פרסום, עשה סקר בין המשרדים השונים וקח לך איש מקצוע. כדאי לך.

כמה כבר חשוב רופא שיניים לשיניים?

בעלי העיתונים המקומיים הם בד"כ מצאפיונרים שבד"כ קשורים לפוליטיקה המקומית בדרך זו או אחרת. משרדי פרסום קטנים ומקומיים נתפסים בעיניהם כגורם שלישי הרוצה לנגוס מהעוגה. התחרות האמיתית היא על כוח הקניה של המשרד, נגזרת ישירה של כמה לקוחות יש לו. ומה קורה בדרך? הקריאטיב נשכח, הן אצל הגרפיקאים העמוסים לעייפה שמאכלסים את החדר השמאלי במערכת העיתון, והן אצל משרד הפרסום שרוצה לצבור לקוחות כדי שיוכל לכופף את העיתון. עכשיו, אני הייתי מציע לך דני לחפש מעין חנות קריאטיב שתספק לך את הסחורה מבלי ללכלך את הידיים בפוליטיקת המדיה. נכון שזה עולה יותר בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך לא כדאי להגיע לעקירה, נכון?

שלוליה

New member
עולה יותר בטווח הקצר

אם התקציב הוא הבעיה, ובכל זאת רוצים מודעה שתהיה טובה יותר ובולטת יותר משאר המודעות המעאפ-עאפנות שהגרפיקאי של העיתון המקומי מציע, אפשר לפנות לפרילאנסרים באינטרנט - שהם בד"כ ממש מוכשרים (ואפשר לבחור אותם עפ"י הכשרון והסגנון שלהם, הם מציגים תיקי עבודות ברשת)- וגם לוקחים הרבה פחות כסף בחלק מהמקרים, בגלל שהם צעירים / לא למדו לתואר ראשון / וכו'.

שלוליה

New member
את האמת,

אין לי מושג. השאלה הזאת כל הזמן חוזרת על עצמה בפורום תקשורת חזותית פה בתפוז, והתשובה הקבועה היא "כל אחד מתמחר עצמו לפי ראות עיניו, הנוסחה הפופולרית היא כמה שעות יקח לי לעשות את זה כפול כמה אני חושב שמגיע לי לשעת עבודה", וכל אחד חושב שמגיע לו אחרת לפי מידת יהירותו ואם יש או אין לו תואר ראשון מבצלאל.

winderon

New member
הערכה גסה

סביבות ה 1000$ לתוצר שתיקח ישירות לעיתון או לבית דפוס + _ אם אתה הולך על מודעה לעיתון, מי שיקח ממך פחות מ 1000$ או שהוא בחובות מאוד גדולים או שהוא לא ממש מעריך את עצמו וזה אומר דרשיני, אם אתה הולך על פלאייר ואתה כבר נותן אמון באנשי הקריאייטיב שתה הולך אליהם. נסה ללכת על פלאייר שלא יהווה מיטרד, אלא משהו שיעלה חיוך, ישרת את המטרה ויעביר מסר אחד וברור שברצונך להעביר. עיצה שלי, אל תחסוך על העסק שלך, זה לא משתלם.

shedonYaar

New member
טוב שלא נסחפנו...

ב1000$ הוא עושה פלייר במקאן אריקסון. נו באמת. גם את תתחשב 50$ לשעה שזה יפה בשוק, לעשות קמפיין קטן לחנות צעצועים קטנה לוקח לך 20 שעות? נו באמת. אני חושב שאפשר לגמור גם בחצי, אצל ארט מקצועי. (גרפיקאי סוג ז' יקח על זה 300 ש"ח, תזהר מאלה)

winderon

New member
זה מאוד תלוי מי עושה מה

אם אתה מתכוון לפלאיירים שמקבלים בד"כ בתיבות הדואר, אני לא חושב שהוא צריך לשלם עליהם יותר מ 5 שקלים. אבל אם ה"פלאייר" ברמה כזו למשל: http://adsoftheworld.com/media/ambient/reckless_driving_child_hit?size=_original ועובדים עליו קופי וארט ולפעמים גם מאייר או ביצועיסט כבר יש בין 2 ל 4 אנשים תוסיף לזה מיסים שאתה משלם, ומהנסיון שלי, המון טלפונים, פגישות, תיקונים של הדודניות. ומגוון של לפחות 3 סקיצות לבחירה לפני התוצר הסופי. כך שלא ממש נסחפתי, וכל זאת עוד אחרי שאני נכנס לחקור ולקרא על השוק, קהל היעד מה המתחרים עושים, בקיצור. התכוונתי לעבודה של אנשי מקצוע ולא של ילדון שיודע פוטושופה. ושדון, אתה צודק שאפשר לגמור עם חצי אצל ארט מקצועי, רק שלפעמים יש גם קופי בתמונה ...

sokal

New member
הייתי מציע לשואל לפנות

למשרד פרסום במגזר הערבי במגזר הערבי המחירים הם נמוכים בהרבה עם איכות גראפיקה מעולה . חוץ מזה , מה הבעיה עם הגראפיקי של העיתון המקומי ? הוא יכול להיות גם מצויין ואפילו יותר איכפת ללכוח ממשרד פרסום עיתון - מקומון שהוא דואג על האיכות של התוכן הפרסומי הוא יעשה מאמץ כפול בכדי שהמוצר שלו " העיתון " יצא בצורה המכובדת ביותר אם זה בגראפיקה מרשימה או בתוכן כתוב . בעל עיתון שרוצה לשמור על הלקוח שלו , הוא ידאג שהפרסומת שהוא עושה לו תביא לקוחות פוטנציאלים לבעל הפרסומת דבר אשר יחזור בעוד פרסומים בעיתון , מצד השני משרד הפרסום אין לו שום עניין עם המטרות של בעל הפרסומת , אולי הוא יכין לו פרסומת " מושכת " , אבל " לא לעניין " מה זאת אומרת לא לעניין ? זאת אומרת ללא התיחסות למסר הרלוונטי בחיי המוצר , וכאן בדיוק טמון כוח הפרסומת .

שלוליה

New member
כמה מילים..:

קופי וארט ומאייר וביצועיסט, איי איי איי, לאן נסחפנו, תזכרו שמדובר בחנות צעצועים מקומית לקהל המקומי ולא באורנג' או סלקום לכל המדינה- ובעניין בעל עיתון שרוצה לשמור על הלקוח... אני לא יודעת באיזה עיר אתה גר, ואני מניחה שבתל אביב האיכות של הפרסומות המקומיות היא יחסית גבוהה, אבל באזור שלי.. הזמן המוקצב להכנת מודעה פרסומית ב"מחלקת הגרפיקה" של המערכת הוא כ30 דקות - נראה לי שזה לא מספיק זמן לעשות מודעה טובה ואיכותית, ולכן גם המודעות בעיתונים אצלנו נראות כמו שהן נראות (מצ"ב דוגמה, טשטשתי את השם כדי לא לעשות להם פרסומת שלילית למרות ש. ) גרפיקאי שלוקח לו יותר זמן לעשות את זה, מפוטר בשלב מסויים, כי תכלס באמת אין להם זמן להשקיע בחשיבה או ביצירתיות, בצבעים או בפונטים (רוב העיתון מבוסס על פונטים חינמיים מהאינטרנט) - גרפיקאי אחד, גג שניים, צריכים להתמודד עם סדר גודל של 40 מודעות, פרסומות ופלאיירים, עוד 30 מודעות אינצ'ים בלוח (דרושים, דירות וכו'), לעמד (באינדיזיין או אפילו בפריהנד 6 בחלק מהמקרים), לעבד את התמונות של הכתבות ולהכין קפה. לעצמם לפחות.. ב4 ימים. מיום א' עד יום רביעי בלילה כשהעיתון נסגר. העסקים המקומיים רגילים שזו הרמה של הפרסומות, וזה גם המקום היחיד שאפשר לפרסם בו, לכן בעל העיתון שומר על הלקוח ככה או ככה.

sokal

New member
התחרות במגזר הערבי

היא יותר קשה , ושם המשחק הוא " איכות " התחרות היא על כל עסק ועסק , ולגרפיקה האיכותית יש משמעות גבוהה אצלנו למשל בעיתון אנו מקצים הרבה זמן למחשבה ובעצוע של הפרסומת , לא תמיד מסכימים לקבל " גרפיקה מוכנה " אם רואים אותה לא מתאימה לבעל העסק לפעמים רבות אנחנו מציעים לבעל העסק להכין לו פרסומת חדשה מתוצרת הבית שלנו ( אגב , ללא תשלום נוסף ) , שתהיה ייחודית ולא מאשרים מסירתה לעיתון מתחרה . מצורפת דוגמה לפרסומת של עמוד שלם צבעוני שהוכנה ע"י הגראפיקאי בעיתון שלנו

TIC

New member
יוסי, אז אני מבין מהאנלוגיה

שרופא השיניים טחן אותך בסוף, הא?
TIC.

צימט

New member
לך לטייל ברשתות הצעצועים

הי דני, סיור ברשתות הצעצועים הגדולות, טויס אר אס כקצה אחד ורשתות זולות מצד שני ותחשוב איך יותר מתאים לך להראות כלפי חוץ ומה חשוב לך לשדר ובוא אגלה לך סוד בתור רוכש צעצועים סידרתי גיליתי שטויס אר אס בהמון מקרים יותר זולים, נראים נהדר ופשוט כיף להיות שם, מצד שני יש כל מיני רשתות זולות שגם נותנות הרגשה זולה. לא פוסל ולא שולל אף קונספציית שיווק או מיתוג תראה מה הכי עושה לך את זה תתחיל משם ותדע גם מה לדרוש מאנשי המקצוע שיעבדו איתך.

למעלה