השקעה

splspl1

New member
השקעה

אהלן, אני חדש בפורום הזה. נתחיל ממספר נתונים: 1. יש לי בית על שמי ללא משכנתא (ירושה מסבי ז"ל) 2. אני נשוי ואב לילד בן 7 חודשים. 3. החשבון בנק מאוזן על 200,000 ש"ח. - אני מעוניין לקנות דירה במרכז ת"א לצורך השקעה עבור בני, כלומר לקחת משכנתא על מלוא סכום הדירה בתמורה לשיעבודה לבנק למשך כל תקופת המשכנתא ולשלם את החזר המשכנתא מהשכרת הדירה. (האם זה אפשרי בכלל?) ובעוד כ 30 שנה לערך, הדירה תהיה ברשותי. מברור עם סוכני תיווך - דירה במרכז ת"א תיתן הכי הרבה תמורה ביחס להשקעה, בנוסף ניתן לחלק דירה קיימת ל 2 דירות סטודיו ובכל להגדיל את הרווח... - אני מעוניין באפיק השקעה סולידי עבור סכום של 200,00 ש"ח ללא סיכונים מיוחדים. כרגע הכסף נמצא בפק"מ חודשי עם תשואה מאכזבת... הבנתי שקרנות נאמנות מביאות תשואה יפה תוך סיכון נמוך יחסית... אני בהשכלתי מהנדס, אבל לא מבין כלום בכלכלה ולכן הכסף יושב בפק"מ... האם יש קורס או ספר מומלץ שיסביר לי על הבסיס של הכלכלה בישראל? אודה לכם על התשובות

falash

New member
"(האם זה אפשרי בכלל?)" כנראה שלא

בית במרכז תל אביב - 2.5 חדרים , בערך 1,000,000 ש"ח במשכנתא 100% (נניח שיש כזה דבר - או שתמשכן גם חלק מהבית שלך הנוכחי) ל- 30 שנה בריבית של 4.5% תשלם החזר חודשי של 5122 ש"ח שהם כ- 1200$ . על 2.5 חדרים במרכז תל אביב תקבל 750$ אולי 800$ ... עכשיו לך תפצל ( תקבל אישורים לכך?), תשפץ את הדירה מפעם לפעם (במהלך 30 שנה יש הרבה שיפוצים במיוחד כשהבית לא חדש מלכתחילה), תתמודד עם משכירים שחלקם נחמדים יותר וחלקם פחות... ועדיין אתה בגרעון חודשי של כ- 400$ בחודש , כ- 1700 ש"ח. ובסוף תהיה לילד דירה (מפוצלת) בשווי של 1,000,000 ש"ח + עלית/ירידת מחיר במשך 30 שנה (???). עכשיו קח את הסכום שתשקיע כל חודש בדירה - 1700 ש"ח. ותחסוך במשך 30 שנה, בריבית שנתית של 5% (תוכל להשיג תשואה הרבה יותר טובה לאורך תקופה של 30 שנה) ויהיו לך כ- 1,400,000 ש"ח. בלי שיפוצים, בלי דיירים ובלי פיצולים. OK זה ניתוח פשטני מאוד, אבל אמור לתת לך נקודת מבט נוספת. בהצלחה.

למעלה