השקעה

revitalil

New member
השקעה

שמעתי שיש מסלול הגירה על בסיס השקעה. האם יש לכם פרטים אודות מסלול זה? בכמה סכום השקעה מדובר? האם זה יותר קצר ממסלול של נקודות? כמה זמן זה נמשך התהליך עד קבלת הניירות? האם יש קריטוריונים נוספים שצריך לעמוד בהם? תודה

SupermanZW

Well-known member
$400KCDN מתוך $800KCDN שאת צריכה

להוכיח שיש לך, המסלול קצר יותר ולוקח פחות משנה. הקריטריונים הנוספים הם:
the percentage of equity multiplied by the number of full-time job equivalents is equal to or greater than two full-time job equivalents per year; the percentage of equity multiplied by the total annual sales is equal to or greater than CAN $500,000; the percentage of equity multiplied by the net income in the year is equal to or greater than CAN $50,000; and the percentage of equity multiplied by the net assets at the end of the year is equal to or greater than CAN $125,000.​

יש גם מסלול של יזמים שבו צריך רק

300,000 דולר נכסים, ניסיון בניהול ובעלות על עסק, והתחייבות להקים אחד. לא להרבה אנשים יש 800,000 דולר נזילים.....

SupermanZW

Well-known member
לרוב האנשים גם אין $300KCDN

אם אינני טועה סך הנכסים של משפחה ממוצעת בישראל הוא $160K (בדולרים אמריקאים) או $178KCDN.

elpincha

New member
מה שיש לרוב זה *משכנתא*

יעני אחוזי בעלות על דירה. עד שמגיעים לשנים האחרונות רוב ההחזר זה ריבית ואחוזי הבעלות די נמוכים. בבואך לממש דירה בארץ, קודם תמצא מי שישלם את המחיר שאתה רוצה... תפחית את תזרים החזרי המשכנתא, כולל עמלת פרעון אם ישנה כזאת, ותווך אם ישנו... אז תפחית גם את עלויות המכירה ואת המסים. לא נשאר לך יותר מדי... (ברוך שעשני שוכר.)

ברטו1

New member
מה צריכה להיות רמת הנזילות של הכסף?

האם חייבים להעביר אותו לקנדה או שאפשר להשאיר אותו בניהול בארץ ורק להמציא מסמכים?

במסלול המשקיעים

צריך להלוות לממשלת קנדה 400,000 דולר קנדי במזומן ל 5 שנים בלי ריבית. זה כמו לקנות את ה PR ב 90,000 דולר קנדי במזומן...... במסלול יזם הכסף - 300,000 דולר צריך להיות נזיל יחסית (לא מושקע בנדל"ן אלא בחסכונות או קרנות או בבורסה) ןאתה חייב תוך שנה להקים עסק קנדי אמיתי שמשלם משכורות לך ולעוד עובד אחד לפחות, לא הקמת עסק? הלך ה PR , היזם מקבל תושבות על תנאי...אם אתה באמת יזם בישראל ורצה לעבור מהר, יותר פשוט להקים חברת בת ולעבור במסלול SW כשחברת הבת מבקשת רישיון עבודה....

ברטו1

New member
שאלות הרחבה

תודה על התשובה נשמע רעיון מעניין. האם העסק בקנדה חייב להיות באותו תחום עיסוק כמו בישראל? בארץ יש לי חברה לייעוץ לחברות היי-טק ובקנדה קשה לי להאמין שיעסיקו יועץ ישראלי בלי הכרות עם השוק ובעיקר בלי קשרים ולכן ברצוני לקנות/להשקיע בעסק קיים (שכמובו איני יודע מהו ובכוונתי לחפש בהיותי בקנדה).

ברטו1

New member
ושאלה נוספת

מהו משך הזמן שלוקח תהליך קבלת PR בדרך שתארת? האם זהה לקבלת אישור של SW רגיל?

tricia

New member
הנסיון שלי:

הגענו לפני 4 שנים במסלול יזמות. אז לקח לנו 12 חודש כשרוב האנשים עבור את המסלול שנה וכמה חודשיים. ההבדל לא היה משמעותי.

ברטו1

New member
באיזה תחום היזמות?

טריסיה, אם מותר לי לשאול באיזה תחום הייתם/הנכם יזמים ואיך ביצעתם את היזמות הלכה למעשה? תודה

tricia

New member
לא בדיוק יזמים...

לפני 6 שנים כשרצינו להגר המקצועות שלי ושל בעלי לא נחשבו למקצועות דרושים ולכן לא יכולנו לקבל ויזה על בסיס SW . פנינו למסלול יזמות כדי לקבל כך ויזה אך גם כי חשבנו שבעלי לא יוכל לעבוד במקצועו וניפתח עסק לא משנה מה. בקנדה הוא דווקא כן קיבל רישיון מקצועי וגם עבודה במקצוע באחת האוניברסיטאות. אך הינו מחויבים לפתוח עסק בכל זאת.(אי אפשר לברוח מזה). לבסוף פתח מרפאה . רציתי להאיר שהשילטונות רוצים לראות השקעה כספית ממשית סביב ה 150K לפחות.

ברטו1

New member
שאלות המשך

קודם כל תודה - הרעיון נשמע מעניין. שלחתי כבר את השאלות הללו אבל מאיזה שהיא סיבה הם לא עלו ולכן אשאל שנית: האם יש לך מושג כמה זמן לוקח לקבל אישור בדרך שאותה הצעת? האם משך הזמן זהה ל SW שאגיש באופן עצמאי? האם חברת הבת בקנדה צריכה לעסוק באותו תחום כמו בישראל? בארץ יש לי חברה לייעוץ לחברות היי-טק וקשה לי להאמין שבקנדה ירצו יועץ ישראלי ללא הכרות עם השוק, וכן ללא קשרים יהיה זה בלתי אפשרי למצוא לקוחות. בכוונתי לחפש עסק לשותפות/רכישה לאחר שיהיה לי אישור עבודה. אם לאחר שנגיע לקנדה אשתי תמצא עבודה (יש לה מקצוע מבוקש אבל יהיה יותר נח לחפש עבודה כשכבר יש אישורי עבודה), נוכל לשנות את הסטטוס שלי גם כן?

תשובה כללית לכל השאלות יחד

ברגע שלבן זוג אחד רישיון עבודה גם השני מקבל, אם יש לך תואר אקדמי, שתי הרכים פתוחות ונשארת השאלה של מבנה חוקי כלכלי שתבנה, כדי לאגן את זה אתה חייב להיות יצירתי מצד אחד, ואם שתי רגליים על הקרקע מבחינה עסקית, העסק צריך להיות אמיתי.

ברטו1

New member
חיפוש עסקים לקניה

כן יש לי תואר אקדמי (שני מאסטרים כולל MBA) והעסק יהיה אמיתי - אני מתכוון לעבוד באמת ולא לעשות "פויילי שטיק" רק בכדי להגר. האם יש אתר/ים בו אפשר לחפש עסקים לרכישה/שותפות באיזור טורונטו? העסק יהיה בתחום שבו אני מבין טוב (High-Tech, IT או איזה בית תוכנה קטן שמחפש כסף בכדי לגדול).

למעלה