השקעה מינימאלית

Benor2004

New member
השקעה מינימאלית

אני רוצה להשקיע בסביבות ה- 300 עד 500 ש"ח במינימום הפסד , הדבר אפשרי? אני לא מבין בזה כלום , איזה אופציות יש? תודה.

../images/Emo118.gif אפשרויות השקעה

א. השקעה סולידית: השקעת הכסף באפיק שמעניק ריבית חסרת סיכון, כך שאין שום אפשרות שתפסיד את הרווחים או הקרן (למעט מקרים מאד קיצוניים של קריסת בנק/מדינה לא עלינו). דוגמאות לאפיקים כאלה הם הפק"ם, המק"ם, חלק מסוגי האג"חים ועוד. ב. השקעה חצי סולידית: השקעה באפיק שעשוי להרוויח בנסיבות מסויימות אבל יכול גם להביא להפסד בנסיבות אחרות, אבל ההפסד יחסית קטן ומוגבל ואף ידוע מראש. דוגמאות לאפיקים כאלה הם חלק מהסטרקצ'ורים ("פקדונות מובנים"), קרנות נאמנות מסויימות (לא כל אחת), תיקים מגודרים ועוד. ג. השקעה ספקולטיבית: השקעה באפיק שעשוי להעניק רווח נאה אבל גם עשוי להפסיד, ותיאורטית ההפסד יכול להיות גם גדול ומשמעותי אם טעית בהערכותיך. דוגמאות לאפיקים כאלה הם מניות, תעודות סל, חלק מקרנות הנאמנות, חלק מהאג"חים ועוד. ד. השקעה ריסקית: השקעה באפיק שעשוי להניב רווחים מאד גבוהים יחסית להשקעה, אבל גם עשוי להביא להפסדים גדולים וכואבים ובחלק מהמקרים אף לחסל את ההשקעה. דוגמאות לאפיקים כאלה הם חוזים עתידיים, אופציות (תלוי איך משתמשים בהן), מניות "זבל" ועוד.

רק עכשו ראיתי שכתבת 300-500 ש"ח...

בסכום כזה (בלי לפגוע כמובן) מגוון האפשרויות עבור אפיק השקעה מניב ונבון הוא מאד נמוך, במיוחד כשאתה מבקש כדבריך השקעה רגועה עם מינימום הפסד. תוכל כמובן לשים את הכסף בפקדון כזה או אחר בבנק; הריבית איננה גבוהה, אבל ברגע שסכומי הכסף שיעמדו לרשותך יגדלו- תוכל לחפש אפיקים יעילים יותר.

shay6748

New member
מתחת לבלטה

סתם
פק"מ בבנק יעשה את העבודה - אל תצפה לקבל יותר מכמה שקלים בסוף שנה= חצי מנה פלאפל , לא שוה?!

Benor2004

New member
אוקיי

יש לי כבר פק"מ או מק"ם למשך שנה (לא ממש זוכר) ובו יש 15,000 ש"ח , הריבית השנתית היא 4.9% . הרווח השנתי ינוע בערך בין 600 - 700 ש"ח -+ האם זה היה כדאי , או שתוכנית אחרת הייתה יותר כדאית בשבילי? בעובר ושב יש לי 1200 ש"ח, חשבתי קצת לנסות ולהשקיע אותם , אבל אחרי מה שאמרתם אני חושב שאני אוותר על הרעיון. תודה לכם על התשובות.

שני74

New member
במיוחד בשבילך

יש אתר חדש שעלה לאויר לפני מס' ימים ובו המלצות על אפיקי השקעה שונים ומשונים. יש כתבות רבות על סוגי ההשקעות הסולידיות ופורום שלם של מסחר במניות שלפי מה שראיתי ועקבתי זה ממש עובד. תשאל שם שאלות וישיבו לך תשובות בהתאם.

קרלטון

New member
רק בשבילו?

מוזר... שמתי לב שהאתר הזה נדחף פה בזמן האחרון שוב ושוב בתגובה על כמעט כל שאלה, ועוד בשלל ניקים שונים ויצירתיים... חרוצים אתם...

drshy

New member
תשקיע בקניית ספרים או בקורס טוב

ממה שתלמד תוכל להרוויח הרבה כסף וגם לדעת כיצד להשקיע אותו.

Benor2004

New member
אתם יכולים להמליץ לי על ספרים טובים

אילו ספרים טובים יש בנושא? תודה

mbus

New member
ספרים טובים

אבא עשיר אבא עני (כל הסדרה)-רוברט קיוסאקי חשוב והתעשר-נפוליון היל ועוד יש בחנויות הספרים הרבה ספרים שעוסקים בתחום בניהם גם ספרים על שיווק רשתי

למעלה