השקעה כדאית - 700 אלף

השקעה כדאית - 700 אלף

שלום,
יש ברשותי 700 אלף ש"ח נזילים שעד היום לא תוחזקו כמו שצריך.
ברצוני להשקיע את הכסף על מנת לקבל תשואה כמה שיותר גבוהה.
אשמח לקבל הכוון לגבי המסלול הכדאי עבורי.

1. לא אצטרך את הכסף בשנים הקרובות (5+ אולי אפילו יותר).

2. נדל"ן - דורש הבנה, תחזוקה, זמן, השקעה וכאב ראש שלא ממש בא לי להכנס ולהתעסק בנושא.

3. מכיוון שאני לא מומחה גדול בכלכלה, אני סבור שלא אוכל לנצח את האנליסטים של המומחים ולכן כנראה שכדאי שאתן להם לנהל לי את הכסף, מה שמסתדר גם עם העובדה שלא אצטרך להשקיע בזה זמן.
עקב פרסומות ששמעתי לגבי ניהול תיק בבית השקעות, נפגשתי עם בתי ההשקעות הבאים:
- מיטב
- כלל
- פסגות
- אינפיניטי

קיבלתי מידע בסיסי וראשוני, אך עדיין יצאתי מבולבל לגבי איפה הכי כדאי לתת לנהל לי את הכסף.
הבנתי שיש אפשרות לתיק מעורב:
א. ניהול דרך קרנות.
ב. קניה ומכירה ישירה של מניות.

לפי מה שחלקם אמרו לי, בסכום שיש לי כדאי לנהל את התיק ב100% דרך קרנות (חוץ מאינפיניטי שאין להם קרנות והם 100% ישיר). במקרה כזה גם אין לי מה להתמקח איתם על דמי ניהול או עמלות של קניה ומכירה כי זה קבוע לפי כל קרן, גם אם הייתי קונה לבד את אותה קרן, נכון?
חשבתי גם לפצל את הכסף ל2 בתי השקעות על מנת להשוות בין שניהם לאחר כשנה (350 אלף בכל אחד).

אשמח אם תוכלו לעזור לי בבקשה עם השאלות הבאות:
1. האם אני בכיוון הנכון, מהבחינה של להפקיד את ניהול הכסף שלי ע"י בית השקעות שיעשו עבורי את העבודה?
האם אני מפספס משהו?
2. איך אני בוחר את בית ההשקעות הכי טוב? לא ניתן להשוות את התשואה של תיקים מנוהלים. רק של גמל או השתלמות וזה גם לא אותו דבר וגם מבלבל בפני עצמו. קראתי קצת בנושא ועדיין לא ברור לי מה כדאי (מכיר את השיקולים של חיפוש בית השקעות מבוסס, ותיק, מומחים, ידע, שרותיות, יחס וכו', אבל אני לא מכיר את בתי ההשקעות כדאי לדעת).
3. האם ידוע כמה תשואה שנתית ניתן להשיג (כמובן שבגסות) בהשקעה כזאת של בית השקעות 30% מנייתי? ברור לי שזה משתנה ממקום למקום ותלוי בשוק וזה משתנה משנה לשנה, אבל עדיין, בממוצע, בערך, כיוון?
4. האם הרעיון של פיצול הכסף ל2 בתי השקעות הוא רעיון טוב, או שיש לזה חסרונות ועדיף להשקיע במקום אחד את כל הסכום?
5. מהן האופציות האחרות שבאפשרותי להשקיע את הכסף?

תודה מראש ומחכה לעזרתכם,
אור.

ai22

New member
יפה מאוד על היוזמה והמעורבות

מדובר בהרבה כסף, וחבל שישב סתם כך.

אם לא תצטרך את הכסף לפחות 5 שנים כדאי לשים חלק ממנו במניות.
מכיוון שיש חוסר בהירות כרגע במערב,השקעה אגרסיבית מבחינת מניות הוא כיוון המומלץ לתקופות של 15+ שנים (ולא 10 שנים כפי שהיה בעבר), אחרת אתה עלול "ליפול" על שפל, שבו הרווחים נמוכים.
אז 30% נשמע מתאים.
אם המצב במערב יתבהר (או שתגלה שהכסף יוכל להישאר בהשקעה יותר זמן) אולי ההערכה תשתנה.
מצד שני - זאת הערכה סובייקטיבית לחלוטין.

5. לדעתי יש לך 3 אפשרויות טובות, והשאר לא משהו:
א. קרן עם פרמטרים שמתאימים לך (שיכולה לקנות גם השקעות "לא סחירות" שאין באפשרויות האחרות)
ב. ניהול עצמי עם ייעוץ, ללא קניה ישירה של מניות - אלא דרך תעודות סל הצמודות למדדים (האפשרות הכי זולה מבחינת עמלות).
ג. תיק מנוהל (שבו אתה קובע במדוייק את כיווני ההשקעה, אבל המומחים קובעים השקעות)
ד. קניה ישירה של מניות (אפשרות די גרועה אם אתה לא מומחה בתחום)
ה. מסחר תוך יומי של מניות ואופציות (שקול להימור ברולטה. טיפשי ומסוכן).
ו. השקעה ישירה בחברות לא סחירות (מחייבת הבנה עמוקה בתחום החברה ובכספים).

לדעתי אין שום ייתרון של התיק המנוהל על 2 האפשרויות הראשונות.
מכיוון שרוב השוק מנוהל ע"י מומחים תעודות סל משיגות תוצאות הדומות לתוצאות של מומחים, אבל בעלות נמוכה משמעותית (כך שיש לך פוטניציאל רווח עודף - הפרשי עמלות ניהול+קניה/מכירה).
לקרנות יש יתרון שהן יכולות להשקיע בתחומים לא סחירים - ולהשיג תשואות טובות בסיכון נמוך יותר.

כך שאני ממליץ לשלב בין א וב (כך תוכל גם להשיג תנאים טובים).
מתאים ל"תיק מעורב" שהציעו לך - רק בלי קניה ישירה של מניות.

2. זה קשה (הניהול האישי מכניס חוסר וודאות), בנוסף ככל שהסכום קטן כך היעילות של רכישת נכסים מסוכנים עם פיזור גבוה יורדת.
כך שתיק מאוד אגרסיבי יהיה מסוכן משמעותית לעומת קרן. אז מנהלי התיק ימנעו מסיכון.
זה אומר שפיצול ל2 תיקים מנוהלים זאת אפשרות לא טובה (גם תקבל תנאים פחות טובים וגם פחד מוגדל מסיכון)
כפי שאמרתי - אני פחות אוהב את הכיוון הזה. אולי למישהו אחר יהיו תובנות אחרות.

לגבי קרנות יש ידע לא רע על ביצועים, ויש בבית השקעות אותה מחלקת מחקר. כך שניתן להשליך מביצועי קרן דומה באותה חברה.
ואז עולה השאלה - האם יש צורך בניהול פרטני?
אם יש לך פרופיל סיכון מיוחד (אתה עובד בעל אופציות בחברה שחשופה לסיכון מסויים שתרצה להפחית, או שיש לך השקעה גדולה קיימת) אולי כן, אבל לדעתי מיותר ברוב המקרים.

3. באופן ארוך טווח (כפי שאמרתי - 15 שנה) השקעה במניות מראה ביצועים של 10-20 אחוז בשנה.
ההשקעה הכי סולידית היום היא של 3% בשנה.
מעבר לכללי האצבע האלו (ובהתחשב בטווח הקצר יותר) פשוט לא ניתן לדעת.
הניחוש שלי הוא 6-7% - אבל זה לחלוטין ניחוש.

4. כפי שאמרתי אין לזה יתרון לדעתי.

בהצלחה.

המון תודה. אשמח לחידוד נוסף.

תודה רבה על התגובה המהירה ועל התשובה המפורטת ולעניין לכל השאלות שלי.

אשמח להבהרות נוספות:

לגבי 4 (פיצול הכסף ל2 בתי השקעות):
אם אני הולך על תיק 100% קרנות (בלי קניה ומכירה ישירה של מניות ),
עלות העמלות לניהול התיק ועמלות קניה ומכירה לא רלוונטיות - כי זה כמו שאני אקנה ואמכור קרנות באופן עצמאי בלי בית ההשקעות.
לכן לסכום הכסף שאשים אין השפעה על התנאים שאוכל להשיג בכל בית השקעות.
אגב, כששאלתי את הנציגים של בית ההשקעות לגבי פיצול הכסף הם אמרו שאין בזה חסרון וזה בסדר ועושה שכל.
האם אני צודק? ובעקבות זאת, אוכל לפצל את הכסף ובסוף תקופה מסויימת להשוות בין התשואות של שני המקומות ולפעול בהתאם.

לגבי 5 (אפשרויות ניהול הכסף להשקעה):
אני לא מבין הרבה בכלכלה, במיוחד אם משווים את זה למומחים של בית ההשקעות.
אפשרויות א ו-ב שהמלצת לי עליהן דורשות התערבות והבנה מסויימת.
א. אני לא יודע מה זו קרן שמתאימה לפרמטרים שלי - כל מה שמעניין אותי זו תשואה הכי גבוהה בסופו של דבר.
ב. ולגבי ניהול עצמי עם ייעוץ מהבנק - גם כאן זה דורש התערבות שלי ובהשקעה מצידי, לעומת בית השקעות שכל הזמן בודקים את העניין ויכולים לשנות דברים תוך כדי תנועה ומבצעים הערכות יותר דינאמיות.

אני לא אוכל להיות זמין וכל הזמן להתעסק בזה (עבודה, טיסות לחול, דברים אחרים),
ובבית השקעות אני פשוט שם את הכסף והם מנסים לעשות תשואה כמה שיותר גבוהה עבורי.
אשמח שתתקן אותי אם אני טועה במחשבה שלי.

לגבי 2(בחירת בית ההשקעות):
אכן זה קשה. כמו שרשמת, אין לי צורך בניהול פרטני לדעתי.
איך בכל זאת אבחר? יש דרך מעשית יותר לעזור לי?
כשדיברת על ידע על הביצועים של הקרנות, התכוונת לקרנות השתלמות של אותו בית השקעות? פנסיה/גמל?
יש קישור להשוואה בין בתי ההשקעות שממנו אוכל להבין איפה כדאי לי?

תודה מראש,
אור.

סיב אופטי, הדבר היחיד והבטוח שאני ממליץ לך...

לעשות זה או להשקיע בדירה ואו לשים תכסף בבנק. תראה כלבוטק עזוב אותך ממניות והבטחות וירטואליות אל תסכן את הכסף שלך בכל מיני פנטזיות של אנשי מקצוע.

אל תשלה את עצמיך שעם 700k תהפוך למיליונר. אל תסתכן אחי בטח ובטח במצב הכלכלי הנוכחי בעולם.

סתם עצה ידידותית גבר

ai22

New member
בשמחה

א. אם אתה קונה דרך הבנק - הבנק עושק אותך עם עמלות שונות ומשונות.
מנסיוני - העלויות מגיעות ל: פי 10 לפני מיקוח, פי 4 אחרי.
כך שבכל מקרה אתה חייב בית השקעות
בית ההשקעות מרוויח לפי גודל התיק שלך. אם אתה מעביר דרכם יותר כסף - הם ישפרו תנאים.
כך שלדעתי כדאי לך לשים את 2 סוגי ההשקעות שלך באותו מקום.

ב. אם אתה מחלק את הכסף בין 2 בתי השקעה - אתה אומר להם ש100% שתשים חלק מהכסף אצלם, וסיכוי של 50% לפחות שהכסף ישאר אצלם לטווח ארוך.
תיק אישי הוא המוצר הכי ריווחי שלהם, התלבטות עלולה לגרום לך לוותר עליו לגמרי.
כל סוכן מכירות יגיד לך מה הם יבחרו.

ג. לפי ההסתכלות שלי - המומחים לא שווים הרבה. בשני החברות יש מומחים מעולים - ההבדלים בינהם נובעים ממזל.
אני טוען שהמומחים לא שווים הרבה - כי בממוצע התשואה של המומחים לא גבוהה מהתשואה הממוצעת בשוק ההון. בשנה זו משחק למומחה הזה המזל - ובשנה הבאה לשני.
אבל בגישת הממוצע - אתה משלם הרבה פחות עמלות.
אז אם אתה רוצה לפצל - תפצל בין מזל לממוצע.
בין הגישה שלי לגישה שלהם.

ד. לגבי אפשרויות הניהול:
- בחירת קרן: אתה הולך ומתייעץ עם היועץ המומחה בבנק או בחברת ההשקעה - הוא עוזר לך לבחור את הקרן שמתאימה לך.
לפי השקעות אחרות שלך, הערכה שלך את העתיד, התייחסות שלך להפסדים, מוכנות לשלם דמי ניהול גבוהים, הצלחה של הקרן בעבר, והערכות שלו לגבי המצב היום ובעתיד.
- ניהול עצמי בתעודות סל זה לא מסובך - אתה הולך פעם בשנה ליועץ, ובוחן את החלופות. שאר הזמן אתה לא מתעניין בכסף.
למה? כי ככה עובדת השיטה. אם אתה מזיז את הכסף אתה בטוח מפסיד, אם אתה נשאר על הממוצע - בטווח ארוך אתה מנצח מעל חצי מהמומחים (אחרי שקלול העמלות).
תעודות סל הן בעצם מחשבים שקונים ומוכרים כדי להישאר על הממוצע. היעילות שלהן ודמי הניהול משתנים קצת - אבל לא משמעותית. פעם בשנה זה מספיק.
אתה בוחר ביחד איתו את המדדים והממוצעים שאתה רוצה להיצמד אליהם, והוא אומר לך מי לדעתו הכי מתאימים - וזהו.
הבורסה ירדה - חבל. מכיוון שבטווח הארוך היא תעלה - נשארים בפנים.

ה.קישורים:
השוואה בין קרנות השתלמות
מידע על בתי השקעות
איך בוחרים בית השקעות

למעלה