השקל הולך ונחלש

מצב
הנושא נעול.

tby1

Active member
אין לי ויכוח איתך על המנגנון. הוא נכון לזמנים נורמליים .

תחשוב על זה בצורה הזו ואני לא אומר שאנו שם - המשק הישראלי נכנס למיתון. אין אינפלציה , מתחילה אבטלה. הורדת ריבית תביא להחלשות השקל תסייע לייצוא וליצור המקומי = תעסוקה ובמקביל ההשפעה על האינפלציה נמוכה . בנק ישראל ירכך את עליית הדולר ככל שיוכל באמצעות מכירת דולרים שהוא יודע שמוכר אותם הרבה מעל שער שיווי משקל ללא ממשלה מטורללת וללא מלחמה. עושה קופה יפה על הדולרים שרכש שעד כה הפסיד עליהם הון על הנייר.

הכי גרוע שיכול להיות שאתה צודק , יש ריצה לקבל הלוואות בשקלים לצורך ארביטרז - אז מה? שער הדולר יעלה עד שבנק ישראל יחליט שמעלה שוב הריבית או שהמצב ישתנה - אין טרלול , אין מלחמה - בשני המקרים בספקולנטים יפסידו כי שירצו לסגור ההלוואה יקבלו פחות שקלים לדולר. כגודל הפוזיציה המצטברת של שורט שקל ספקולטיבי כך הסיכון וזה סיכון מאוד גדול שלא בטוח שפער הריבית יהיה מספק שכל העולם ירוץ לכאן.

הרווח של בנק ישראל בשקלים יכול לממן את השיקום של העוטף - 30 אג רווח על דולר נמכר זה 300 מיליון ש"ח לכל 1 מיליארד דולר. 50 מיליארד דולר = 15 מיליארד ש"ח שיועברו לממשלה .
 

משקיע88

Well-known member
אין לי ויכוח איתך על המנגנון. הוא נכון לזמנים נורמליים .

תחשוב על זה בצורה הזו ואני לא אומר שאנו שם - המשק הישראלי נכנס למיתון. אין אינפלציה , מתחילה אבטלה. הורדת ריבית תביא להחלשות השקל תסייע לייצוא וליצור המקומי = תעסוקה ובמקביל ההשפעה על האינפלציה נמוכה . בנק ישראל ירכך את עליית הדולר ככל שיוכל באמצעות מכירת דולרים שהוא יודע שמוכר אותם הרבה מעל שער שיווי משקל ללא ממשלה מטורללת וללא מלחמה. עושה קופה יפה על הדולרים שרכש שעד כה הפסיד עליהם הון על הנייר.

הכי גרוע שיכול להיות שאתה צודק , יש ריצה לקבל הלוואות בשקלים לצורך ארביטרז - אז מה? שער הדולר יעלה עד שבנק ישראל יחליט שמעלה שוב הריבית או שהמצב ישתנה - אין טרלול , אין מלחמה - בשני המקרים בספקולנטים יפסידו כי שירצו לסגור ההלוואה יקבלו פחות שקלים לדולר. כגודל הפוזיציה המצטברת של שורט שקל ספקולטיבי כך הסיכון וזה סיכון מאוד גדול שלא בטוח שפער הריבית יהיה מספק שכל העולם ירוץ לכאן.

הרווח של בנק ישראל בשקלים יכול לממן את השיקום של העוטף - 30 אג רווח על דולר נמכר זה 300 מיליון ש"ח לכל 1 מיליארד דולר. 50 מיליארד דולר = 15 מיליארד ש"ח שיועברו לממשלה .
אפשר להעלות כל מיני תסריטים אבל אינך מבין את הנקודה העיקרית. אין לנו בעיה עם ספקולנטים אלא אם נתעקש לסבסד אותם. אתה טוען שבנק ישראל יכול להילחם בטחנות הרוח ולנצח. לצורך מה? אם המשק הישראלי נכנס למיתון אז אכן נהיה בבעיה כמו בשנות השבעים והשמונים של המאה הקודמת, אבל בלי בעיית אינפלציה קשה, כי לא תהיה ריצה אל הדולר האחרון. אינך מבין שמניפולציה והורדת ריבית תשאיר את בנק ישראל בלי דולרים? אתה חושב שהעלאת הריבית בטורקיה מוסיפה לה מטבע זר? או בוונצואלה או באיראן? אם הדולר ישוב ויעלה כמו שאתה כותב הספקולנטים ירוויחו ולא יפסידו, הם בצד שמחזיק דולרים. אם כעת הבנק ינסה להתהפך לא תהיה לו תחמושת, תחשוב על פוזיציה באג"ח ל 10 שנים דרך חוזים, לונג אג"ח ארה"ב שורט אג"ח ישראל. מה בדיוק הבנק יעשה?
 

dw

Well-known member
מנהל
מי שחושב שזה יגמר תוך שבועיים שיהיה בריא וחזק. אני קונה חצי שנה בידיים פתוחות. יתרות מטבע במדינה שמבוססת בעיקר על סחר חוץ נועדו לממן יבוא מזון נפט וחומרי גלם בתקופות משבר, וכן לאותת על מצב פיננסי איתן לשוק הכספים הבינלאומי. אין שום יכולת לבנק ישראל לקבע שער מט"ח שאיננו בשיווי משקל, אלא אם רוצים לחזור לימי הפיקוח על מט"ח משנות השמונים. הורדת ריבית היא מעשה מטומטם ומסוכן אך מתאים לסוג החשיבה של ממשלת הזדון שהוליכה אותנו שולל. אם מפחיתים את הריבית ומעודדים לקיחת אשראי, למשל ע"י ערבויות משר החורבן וההרס סמוטריץ', זה יביא במהירות שיא לרכישת מט"ח כצעד כלכלי מתבקש. תחשבו על זה, אם הריבית השקלית תרד ל3% למשל, אבל אפשר יהיה לקבל 5.5% דולרי, מי האידיוט שיחזיק בשקלים? מה יש כאן לא להבין?
לדעתי העולם לא יאפשר לנו לכבוש את עזה למשך תקופה ממושכת.
תוך כמה ימים סביר שתגענה תמונות וסרטונים על אזרחים פלסטינים פצועים והרוגים ולכן סביר שחופש הפעולה שלנו יוגבל תוך כמה שבועות.
 

tby1

Active member
לדעתי העולם לא יאפשר לנו לכבוש את עזה למשך תקופה ממושכת.
לעולם לא ממש אכפת. כאשר עזה תיכבש והקרבות יסתיימו המאמץ יהיה שיקום ארוך טווח. רצועת עזה תראה כמו ערי גרמניה בסוף מלחמת העולם השניה. חוכמת ההנהגה הישראלית זו היכולת לסיים מהר ממשל צבאי ישראלי למסור הרצועה למנדט בינלאומי מערבי-ערבי .

המעניין פוליטית הוא כיצד יקטינו את מעורבות צה"ל באיו"ש כי זקוקים לכ"א בעזה , האם יגייסו חרדים (כי חלה עליהם היום חובת גיוס וחוק לא יהיה בזמן הקרוב) , יבטלו זמנית ישיבות הסדר - צריך המון כ"א להחזיק ממשל צבאי בעזה ובאיו"ש אם האיו"ש לא יפנו את כל הנקודות הלא חוקיות וימנעו את כל פעולות "המשילות" שהביאו אותנו למצב זה.

צריך להבין - רוטמן וחבורתו רואים במצב הזדמנות "לאפשר לילד יהודי ללכת בבטחה בעזה"
 

lemner40

Well-known member
מדברים על הורדת ריבית בהסתברות של 50% לאור הירידה בפעילות המשק
אין שום סיכוי
כרגע, איזה מדינה יותר בטוחה ? ישראל או ארצות הברית ?
איזה סיבה יש להחזיק שקלים ?
צריך להעלות את הריבית ב2 אחוז כדי שהון לא יברח, לא יעשו את זה, אבל גם לא יורידו ריבית
לכן השקל ימשיך להחלש.
 

משקיע88

Well-known member
אין שום סיכוי
כרגע, איזה מדינה יותר בטוחה ? ישראל או ארצות הברית ?
איזה סיבה יש להחזיק שקלים ?
צריך להעלות את הריבית ב2 אחוז כדי שהון לא יברח, לא יעשו את זה, אבל גם לא יורידו ריבית
לכן השקל ימשיך להחלש.
חוץ מפעילות פיננסית יש גם תנועות שנובעות מיבוא ויצוא. בשנים האחרונות עד להפיכה היה עודף כניסת מטח. לאחרונה יש כנראה עודף יבוא על יצוא וזה לחץ לפיחות. ברור שתנועות פיננסיות הרבה יותר משמעותיות ויכולות להגיע למאות מליארדים בסוואפ.
 

jsphs

Well-known member
רבותי,

אני בדעה שמה שאנחנו רואים כעת הוא רק הסוף של ההתחלה. אנחנו רחוקים מהסוף.

להערכתי, אנחנו עומדים בפני לחימה בחזית אחת ברורה - עזה. מגננה ביו"ש. מגננה מול חיזבאללה לנד. ומגננה מול היחידות האיראניות בגולן. הערבים בישראל להערכתי עוד לא החליטו האם להכנס ללחימה ואין שום בעיה לתושב כפר בגליל יחד עם עוד 20 מחברין לקחת כמה רובים שגנבו מהנשקיות של צה"ל ולעלות על ישוב יהודי בגליל. אין מה שיעצור אותם. המשטרה קטנה מאוד בישראל. כמות כוחות המג"ב והיס"מ היא לא מספקת. 1,000 איש במשטרה משך עשור עבדו על תיקי נתניהו. זה עלה 400,000,000 ש"ח. המשטרה לא בנויה כמו משטרה קלאסית. כמות כח האדם ביחידות מטה, דוברות, חקירות של צווארון לבן לא מתאימה לישראל ולמצב שאנחנו נמצאים.

לישראל יש שליש מכמות הטנקים שהיו לה במלחמת לבנון הראשונה לאחר המהלכים של בני גנץ ואיזנקוט.

ע"פ אלוף במי"ל בריק - הסד"כ הצה"לי מתאים למגננה בחזית אחת ואולי מתקפה בחזית נוספת.

הנזק שיצרו גנץ את יזנקוט בצה"ל עוד יקח הרבה זמן לתקן.

למען הגלוי הנאות, בריק דיבר בזמנו על מחבלי חיזבאללה שתחת הרעשה ארטילרית יכבשו ישובים בגליל ואף אחד בצבא המאוד קטן של מדינת ישראל 2021 לא יוכל לעצור אותם למעט אם יחולק נשק לכיתות כוננות ישוביות. בריק דיבר על הדבר הזה סביב 2021. בהרצאותיו, בריק לא דיבר על עוטף עזה.

משהו לקח סיכון מחושב עם המצב בעזה ודילל כוחות. לא כי זה רעיון נהדר אלא כי לא היתה ברירה.

זה בדיוק המצב שהיה ביום ראשון 7 באוקטובר 1973 כשאוגדת מוסא פלד המשוריינת על זחלים עלתה להגן על דרום רמה"ג במקום חטיבה 188 שנמחקה. השאירו אז את יו"ש ללא שיריון.

אני בדעה, שלצה"ל במצב הנוכחי, אין מה להכנס לעזה למעט פעולות חילוץ של חטופים באם תגיע אינפורמציה.

אני בדעה, שיש להפגיז בפגזי 155מ"מ את עזה משך 5-6-7 חודשים תוך השמדה של בניינים, תשתיות, לוחמי אוייב באם ידוע מיקומם. להפעיל חיל אוויר רק אם זו מטרת איכות כמו מחלקת חי"ר של האויב יושבת בקומה 20 של בית ואז להוריד את כל הבית ללא כל התראה. לנתק את כל מה שישראל מספקת לעזה: לפרק את עמודי החשמל למתח עליון הן בצד הישראלי והן בצד העזתי כמה שאפשר (ישראל סיפקה לעזה כ- 2.7GW למעלה מ- 10% מיכולת יצור החשמל בישראל) . לשלוף מהקרקע את צנרות המים והביוב. לנתק סיבים אופטים כך שלא יהיו סיבים בקרקע. לנתק צנרת גז, דלקים ושאר הספקות.

המטרה שאני כותב לבצע ניתוק של תשתיות על מנת שלא יהיה ניתן ללחוץ לחבר בעוד חודש או חודשיים. מאוד היינו שמחים לחבר אין איך. תרצו תבקשו מהמצרים שיחברו.

לא להכניס מזון לעזה.

לייצר מגננה בה מפגיזים 5 חודשים בקצב של 10,000 פגזים ארטלרים ביום (סדר גודל של 10M$ ליום עלות תחמושת). תחמושת זו קלה ליצור וזולה מאוד.

לצה"ל כמו לצבאות מודרנים לדוגמא רוסיה יש מלאי מוגבל של תחמושות יקרות וטכנולוגיות. הרוסים שבתחילת המלחמה לא שמרו מלאים מתקשים למלא אותם דווקא במוצרים הטכנולוגיים כמו טילים מונחים, מל"טים, טנקים מודרניים עם כל האופטיקה והמחשוב שהם דורשים.

היום בבוקר חזרתי מהסופר, מחירים: חלקי עוף טרי 37ש"ח לק"ג. בצל 6 ש"ח. פלפלים 13 ש"ח לק"ג. יש לכם ספק שזה יתרגם לאינפלציה?

ועם ישראל קונה, כי בזמן מלחמה הוא רוצה מלאים אצלו בבית, אם למשהו זה מזכיר עוד עוף בפריזר במחיר הישן משנות ה- 80 זורם איתכם.

המטבע המקומי פוחת כבר בכ- 20% בשנה האחרונה. עד עתה הממשלה משחקת ברמה החודשית עם המס על הדלק על מנת למנוע את עליית מחירו הנקוב בדולרים. 360,000 גברים צעירים במילואים עולים כסף, הרבה כסף. אני באמת לא מאמין שזה יגמר בחודש. אולי בחמישה חודשים אם לא יזלוג לגזרות אחרות. קרי אם נראה מספיק מרתיעים ומוכנים הסורים והחיזבאללה יעדיפו לא להכנס ללחימה וכך גם אש"ף ביו"ש והערבים בעלי ת"ז הכחולות.

אני בדעה שזה לא נכון למכור מט"ח לפני מערכה שתמשך כנראה לפחות חצי שנה.

אם אני הייתי בנקודת מקבלי ההחלטות בבנק ישראל אני משאיר לחודש הזה את הריבית על מנת לשכך את הקושי של המלחמה. לא מוכר מט"ח ואם התשואה על המק"מ והאג"ח הממשלתי תתחיל לעלות לקנות בשקלים אג"ח ממשלתי על מנת להזרים שקלים לשוק.

זו דעתי.

רק לסבר את האוזן כמה המצב גרוע תראו קטע מחקירת שבוי חמא"ס שמדבר על אונס של ילדות, עריפת ראשים, שריפה:

 
נערך לאחרונה ב:

jsphs

Well-known member
ביביסטים גזענים חיזרו למאורת הנחש שלכם. פה לא יופצו פייק ניוז של מחרב המדינה שדמנו בראשו.
חמוד,

מי זה ביביסטים? 2.5 מיליון מצביעי הקואליציה שיחד עם משפחותיהם זה 6 מיליון איש כולל מי שלא יצא להצביע?

וגם אם משהו הצביע לביבי או למפלגות הקואליציה הם הרב בצבור.

מר"צ לא עברה את אחוז החסימה. אבל בג"ץ מושל בישראל ומנהיג מדיניות של בין מר"ץ וחד"ש מאז שנות ה- 80.

מזכיר לך שב- 1992 רוה"מ רבין גירש ללבנון 415 מחבלי חמא"ס לאחר שרצחו שני חיילים בלבד.


בג"ץ הורה להחזירם כמנצחים. לא לחינם רבין טען שהוא הסכים להביא את עראפת המרצח על מנת שיטפל בחמא"ס בלי בג"ץ ובלי בצלם.

הפיקוד העליון של צה"ל ב- 30 השנים האחרונות אחראי למחדל הזה. צה"ל התעסק בלהט"ב ונשים ביחידות עלית במקום להתכונן למלחמה.

גנץ ואיזנקוט לא כפוליטיקאים אלא כרא"ל אחראים לכל מה שאנחנו רואים כעת.

מציע לך להקשיב, הקשב הייטב מה האלוף בריק אמר וכתב ב- 10 השנים האחרונות.

צה"ל קטן ברמה שלא מאפשרת לו להלחםפ בשתי חזיתות ללא גיוס מסיבי של מילואים.

הטרוריסטים שנפלו בשבי מספרים שההפגנות של קפלן את שו"ת הגבירו את הבטחון שלהם.

הטייסים הסרבנים, כל מי שהשים עצמו כמורד בממשלה - גרמו לבלוטות הגיהאד שלהם לפרוח.

את מרחץ הדמים של שבת האחרונה אפשר בעיקר להאשים בהעדר רזרבות שיש בצבא בגלל ניהול כושל ב- 30 השנים האחרונות מאז שרק אנשי אוסלו קודמו.

לכן,

שב בשקט, בלום את פיך, כי אתה מייצג קבוצת מיעוט אליטיסטית שאחראית לכל מה שקרה כאן בשנה האחרונה. ובסבירות גבוהה גם את מרחץ הדמים בישובי עוטף עזה. החולשה שישראל הקרינה הפעילה את בלוטות הגיהאד. לא אני אומר זאת אלא צבי יחזקאלי הפרשן של ערוץ 13.

רק מהימים האחרונים יש 25 גופות של ערבים ביו"ש. כי משהו הבין שאסור לאפשר לסקול חיילים באבנים. אם זה מה שהיתה עושה ב- 30 השנים האחרונות. לא היה צריך לשלוח חטיבה לטפל בהפרת סדר בכפר אלא היה די ב- 4 גיפים של מג"ב . את האבן שזרק טיפש אחד לבאר יעבדו 100 חכמים על מנת להוציאה.

יש עוד הרבה עבודה. יש עוד הרבה מאוד בניינים בעזה. יש לך צבא קטן ויש להפעיל את הראש בהפעלתו.

חמוד, כשהיו כאן רק 600,000 יהודים לאחר מלחמת השחרור. במקרים בהם אנסו יהודיה היה לזה שני פתרונות: אחד דיבר על לתפוס את האנס ולסרס אותו ואח"כ לשלוח חזרה. מוד הפעולה השני היה לתפוס את האנס גם מעבר לקו. להוריד אותו על הברכים ולירות לו כדור בעורף. הים או ים והערבים אותם ערבים. ב- 1948 לא היה אהרון ברק ולא היתה טרללת משפטית. יש לנו עוד הרבה מה ללמוד מדור תש"ח שעוזב אותנו בדרך הטבע.
 
נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.
למעלה