השפעת התת מודע

נטאשה

New member
ומה תגידו על זה?

יש לי חברה שלא רצתה לשמוע על ילדים בכלל וזה הגיע למצב שהחבר שלה הגיע למצב שבו הוא הכריח אותה להחליט או ילדים או נפרדים וכמובן שהיא נורא רצתה אותו והלכה לטיפול פסיכולוגי מתמשך כדי לבדוק מאיפה בא לה הסירוב העקשני הזה ועד שהיא חפרה וחפה במוחה ובעברה הגיע הריון וכל זה מבלי לרצות ממש ולא סתם הריון - נולדו להם תאומות ואני כל הזמן חושבת כמה שזה לא פייר היא לא רצתה וקיבלה - כפול 2 ואני כל כך רוצה ולא קורה כלום אז בעיניני תת מודע.... אני לא בטוחה שזה קשור למרות שבדרך כלל אני חושבת שכן, אבל המקרה הזה הוכיח לי שזה לא משנה כמה רוצים או לא רוצים זה יקרה בכל מקרה! דלית

נועם@בת

New member
קחי ממנה דחוף את הטלפון של

הפסיכולוג
נטאשה/דל. טוב לראות אותך שוב. אמנם עדיף היה שתחזרי כאורחת, אבל אם לא- גם טוב
נועם

נטאשה

New member
נועם, תודה על תשומת ה ../images/Emo23.gif

אני מאוד אוהבת את הרגישות שלך תמיד בזמן תמיד במקום שיהיה לך יום טוב דלית

רינתילה

New member
מרבי!

אני חושבת שהחששות שהעלית מעסיקים כל זוג שרוצה בילדים. כל אחד תוהה האם הילד יהיה בריא, האם הוא יהיה הורה טוב וכו´. כך שלא נראה לי שזה יחודי לכאלו עם בעיות פוריות או יכול להוות הסבר לזה... יש גורמים כמו לחץ שיש להם קשר חלקי בחלק מהנשים עם בעיות הפוריות דרך מעגלים הורמונאליים ועיצביים. בספר שלי למשל כתוב שלחץ יכול לגרום להפרשת יתר של פרולקטין, שגורמת לעיכוב הפרשות FSH ו- LH, המביאות לבעיות בביוץ ו/או לאי ספיקת הגופיף הצהוב (שזה אומר - בעיות רירית). דרך-אגב, כתוב שם שגם "מניפולציות" (מושג שלהם..) שנעשות ע"י האישה או בן-זוגה בפטמות יכולות לגרום לכך
... אבל יש עוד הרבה סיבות אחרות שבכלל לא קשורות, וחוץ מזה הטיפול התרופתי אמור לעקוף את הבעיות הללו (אפשר להמשיך ב"מניפולציות"...
). אני תמיד אמרתי שאני אכנס להריון דווקא בתקופה הכי לחוצה! בכל מקרה התקופות של הרגיעה הכי שמימית בעולם לא ממש הכניסו אותי להריון... נראה לי ששווה להיות אופטימיים ולנסות להנות מהחיים פשוט בשביל שהם יהיו יותר טובים, לא?? לגבי הגנטיקה - אני מקווה שהצד שלך במשפחה יהיה יותר דומיננטי...(אני תמיד מקווה שהצד של בעלי יהיה דומיננטי כי אצלנו במשפחה רצות הרבה רעות חולות), וגם אם זה יקרה - אני בטוחה שתתמודדו (יהיה לילד אבא שיבין אותו טוב). זר פרחים למצב רוח טוב ואוירה אופטימית! (רק שלא יעשה לערן אלרגיה)
רינת.

rona33

New member
קשה להאמין

עד כמה אנחנו מחפשות סיבות לאי ההריון, עד כמה אנחנו משוכנעות שהכל תלוי בנו: מתח נפשי, תת מודע , השמנה הרזיה, פחדים ועוד כיד הדמיון הטובה עלינו. טוב גם הרופאים מטילים בנו ישר את האשם ונזכרים לשלוח את הגבר לבדיקת זרע הרבה אחרינו. יקירתי - ישנם דברים שאין לנו שליטה עליהם,אין מה לעשות. אני בטוחה שישנם המון הורים שסבלו בילדות שלהם מאיזושהיא מצוקה גופנית או נפשית וזה לא הזיז להם והם הביאו ילדים לעולם. מה תגידי על כל ניצולי השואה שחוו את השואה בילדותם ובנו משפחה אח"כ? אני בחודשי ההפסקה (הכפויה) שלי קצת מתרחקת מהנושא ומתחילה לחשוב על כל הנושא מזווית אחרות.

מרב יקירתי

פסיכולוגיה רפואית עוסקת (בין השאר) בקשר שבין קורלטים פסיכולוגיים למצבים רפואיים (מחלות שונות, החלמה מהן, הצלחה בטיפולים, וכו´). אני בתחום הזה כבר (כמעט) 9 שנים, והיום אני יכולה להגיד שאני מאמינה בכל לב שיש קורלטים כאלה. בקורלטים אני מתכוונת לאו דוקא לתת מודע, אנחנו (הפסיכולוגים הרפואיים) משתדלים לא להתעסק בו יותר מידי כי הוא לא כ"כ מוסבר ולא ממש ניתן לשינוי. אני מתייחסת יותר לאמונות בסיסיות של האדם (כמו: "להיות אמא זה כובל בצורה בלתי נסבלת ובלתי הפיכה"), שעשויות לתרום או לגרוע מכל מיני תוצאות. זה לא אומר שמצב פסיכולוגי קובע אם תהיה הצלחה בטיפול, אם תכנסי להריון או לא, אבל הוא בהחלט אחד מגורמי הרקע, ביחד עם המצב הרפואי וכל מיני גורמים סביבתיים אחרים, שמשפיע. אנחנו בודקים קורלטים פסיכולוגיים של כל מיני מצבים רפואיים, ודוקא של הצלחה ב-IVF כבר יש לנ. אם את מעוניינת - אני יכולה לשלוח לך שאלון ולתת לך פידבק אח"כ. כבר מזמן אני משתעשעת ברעיון לעשות קבוצה של הבנות מהפורום שתחזק בכולן את המוטיבים הפסיכולוגיים שתורמים להיקלטות. ספרו לי מה דעתכן.

רוני@30

New member
סוכריה - זה נשמע מרתק

אמנם כתבת למרב, אבל גם אני אשמח לשמוע על זה יותר (ולהיות שפן נסיונות שלכם!). רוני

מה את חושבת? קדימה לעבודה.

אני ממש בעד. מה זה דורש מאיתנו? (חוץ מלענות על שאלון, כרגיל, ולהאמין בטיפול)

סוכריונת, נשמע מרתק

אשמח לענות על השאלון. אני חושבת גם שהרעיון להקים קבוצת תמיכה כזו הוא מצוין ואשמח להצטרף ואם תרצי, לסייע בארגון של כזו קבוצה. התייחסתי בשאלה שלי דווקא לתת-מודע כי הנושא הרפואי הבעייתי זה משהו שאנחנו מדחיקים כל הזמן. מאוד משתדלים שלא לחשוב מה יהיה אם הילדים שלנו (בעיקר אם הם יהיו ילדות) יקבלו בירושה את המחלה. אולי אנחנו לא צריכים להדחיק. אולי אנחנו צריכים כן לדבר על הנושא הזה, שמתברר שמטריד את שנינו, אבל כל אחד לא רוצה להעיק על השני עם המחשבות האלה. וכנראה שהגיע גם הזמן לחזור ולחפש מטפלים אלטרנטיביים שינסו לתת פתרון, במקום בו הרפואה הקונבנציונאלית פשוט פשטה את הרגל. מרב

OK, אז אני צריכה לדעת כמה מעוניינות

כל מי שרוצה להשתתף בקבוצה כזו (אם תקום), שתעסוק בפיתוח המוטיבים הפסיכולוגיים שקשורים להצלחה ב-IVF, שתגיב כאן או תשלח לי מייל לכתובת [email protected] . מובן שקבוצה כזו לא תבטיח הצלחה, אבל אני מניחה שהיא בפירוש תעלה את הסיכויים. אם היא תתקיים היא תהיה באזור המרכז.

אם אפשר תפרטי קצת יותר במה מדובר...

הבנתי את הרעיון בכללותו, אבל לא את הפרטים הקטנים- זו קבוצת תמיכה? טיפול? יעוץ? באיזו דרך תפתחי לנו את המוטיבים הפסיכולוגיים? או כמו ששאלתי וכנראה לא מספיק ברור-מה זה דורש מאיתנו? תודה מראש וכל הכבוד על היוזמה. אני אשמח להשתתף, אבל אחרי שיוסר הערפל הנ"ל...(זה יעלה 300 ש"ח?
) שמש קטנה.

טוב, אז ככה:

אם אכן זה יתקיים (ואני כל הזמן מדגישה את ה"אם" כי אני עוד צריכה לעשות כמה בירורים) זו תהיה קבוצה טיפולית - דהיינו, לא סתם קבוצת תמיכה אלא קבוצה שעוסקת באופן אקטיבי בפיתוח מוטיבים מסוימים. אני לא אהיה זו שאנהל אותה, אלא מישהי אחרת (זה פשוט לא פייר שזו תהיה אני...), בשאיפה - חמותי, שהיא פסיכולוגית מ-ד-ה-י-מ-ה שכבר חוללה ניסים רבים פה בביה"ח. "מחיר" ההשתתפות יהיה מילוי השאלונים בהתחלה (כדי לראות אילו מוטיבים יש למי), אולי גם כמה שאלונים בסוף המפגשים, וכמובן - התחייבות לדווח לנו כשמקבלים את החיובי הנכסף. צריך איזשהו מינימום של משתתפות כדי שהקבוצה תצא לפועל (נראה לי - משהו כמו 15, אבל גם את זה אני עוד לא יודעת). עוד משהו? אם כן, תשאלי.

שלחתי תשובה והיא הלכה לאיבוד...

אז אני אכתוב שוב- תודה על התשובה הזריזה וסליחה על הניגו´ז. אם אכן זה יתקיים-אני בפנים. מחיר ההשתתפות היה בצחוק כמובן. אבל מאידך-לא ציפיתי להתנדבות. עדכני גם בנושא זה כשיהיה רלוונטי.

רוני@30

New member
סוכריה - אני רוצה !

זה מאוד מעניין אותי. רק החודש אני מתחילה ivf (עד עכשיו עשיתי כל דבר אחר...) - אז אני מרשה לעצמי לקוות שעד שזה יקום אני כבר לא אהיה רלוונטית. ובכל זאת... תגידי, מה זה "פה"? (כתבת "פה בביה"ח") ומה אתן - פסיכולוגיות? פסיכיאטריות?

TWEETY =^.^=

New member
גם אני רוצה להיות שפנפנה../images/Emo9.gif

נו אז מה אם אני אפרוח,,,,לפורים אני אהיה שפנפנה מחכה לשאלון של השפניאדה

שירלי.ה.

New member
סוכריה, נשמע מעניין../images/Emo45.gif

אשמח לקבל את השאלון ולקבל ממך פידבק! המייל שלי: [email protected] האם אני מעניינת כי אני אחרי הצלחה אחת? אולי תעשו על זה מחקר? שירלי.

למעלה