יש בזה משהו, לדעתי .
קצת קשה לי להתנסח, ויש לי כל מיני מחשבות שמתרוצצות עכשיו בראש אבל אני אנסה בכל זאת. התת מודע משפיע על חיינו. לא על ה"יכולת" שלנו להרות, כי זה לדעתי רפואי לחלוטין (למעט הלא מוסברים, שקצת מסבכים את התיאוריה, אבל נגיע גם אליהם), אלא על הסיכוי שזה יקרה לנו. אני מאמינה שאדם יכול להשפיע על חייו, בכל התחומים לא רק לגבי הריון. מכירה אנשים שרואים הכל שחור? נכון שיש להם הרבה צרות בחיים? יכול להיות אדם אחר, עם אותן צרות בדיוק, אבל הוא מאושר עד הגג. מה ההבדל? מה, השני מנותק מהחיים? כנראה שלא. אין לי הסבר מילולי לדברים האלה, אבל אם תקחי את המושגים: חשיבה חיובית, אופטימיות, אמונה בעצמך, הכרת עצמך והדברים שאתה מסוגל להם- משהו מהמכלול הזה קשור לתת מודע ומשפיע על חיינו. אני באמת לא יודעת איך לכתוב את זה, מקווה שמישהי שורדת עד כאן. הבעיה עם השאלה שלך, שאת מנסה לחשוב בצורה כזו: אם התת מודע אכן משפיע על סיכויינו להרות, ואנחנו פוחדים מסיבות מסויימות, העסק אבוד כי זה התת מודע! וזה מפחיד. וצריך לחשוב בדיוק להפך- אם התת מודע הוא מה שמשפיע, זה משאיר את הכל בידיים שלי! ושל ערן! ולא בידיים של איזה רופא, או מומחה, או כוח עליון או אלוקים (ממנו תרשי "להתעלם" בתשובה, כדי שלא נסתבך לגמרי). התת מודע מושפע מהמודע שלך. רוגע ונסיון לראות את הדברים בצורה חיובית-יכולים רק לסייע. אל תהיו נאיביים אבל אופטימיות רצויה מאוד. אני לא כל כך מאמינה בסיפורים על אלו שהיו בלחץ ורק כשנרגעו נכנסו להריון. יש הרבה שלא חשבו על זה או לא רצו בכלל-ונכנסו להריון גם כן. אבל אני מאמינה בך ובערן. אלרגיות ואסטמה, קשים ככל שיהיו, לא ימנעו מכם להביא ילדים לעולם. התת מודע שלך לא גורם לך לא להצליח, כי את כל כך רוצה את זה ורק מנסה למצוא תשובות למה זה לא קורה לכם עכשיו. ולכם הגעת לתת מודע. כי זה כאילו לא בידיים שלך. אני הפסקתי לחפש תשובות. בין אם זה יבוא כי הייתי רגועה יותר, ובין אם זה יבוא כי מישהו שם למעלה החליט שהגיע הזמן, ובין אם יגוונו קצת בטיפולים שלי וינסו משהו חדש- כבר לא חשוב לי מאיפה זה יבוא, צריך רק להאמין שזה יקרה בסוף. יצאה לי מגילה שלמה ועוד לא הגעתי ללא מוסברות... אז בקיצור נמרץ- לא מוסברות הן לא לחוצות יותר מאחרות. כולנו באותו סיר לחץ. לא מוסברות הן כאלה שהרופאים לא יודעים מה הבעיה אצלן, אבל הרופאים שמחים כשמושג הריון לתלות את זה בלחץ, שכמובן מתפוגג אח"כ. יצא לי מבולבל נורא, כי מצד אחד אני מאמינה שלתת מודע יש השפעה ומצד שני לא כל כך. מסובך. פילוסופי מדי בשבילי לימים אלה. כמעט מחקתי הכל והחלטתי להשאיר. אולי בכל זאת משהו ממה שכתבתי נכון.