השפעת האגדות עלי

השפעת האגדות עלי

לא מזמן ניפתח שרשור על ההשפעה השלילית של סרטי דיסני.
גם אז הגבתי אבל אני מעלה זאת שוב כי מעניינת אותי דעתכן/ם.

סיפורי האגדות היוו עבורי רול מודל לחיים בדבר אחד- אצילות נפש.
מהילדות זה הדבר היחיד שלקחתי כדוגמא מהסרטים האלה. ורק לאחרונה הבנתי שזה לא המסר שאחרות למדו.
כמובן שראיתי שכל הדמויות יפיפיות אבל אני כלל וכלל לא חשבתי שהן היו חלשות וכנועות. עדינות היא לא חולשה והן היו דמויות עוצמתיות מאד. לרגע לא חשבתי שהנסיך התאהב בה בגלל יופין אלא בגלל הייחד שלהן.
הסרטים של היום הורידו מעט את רמת האצילות של הדמויות ובמסגרת השמרטפות יוצא לי לראות את התוכניות לילדים ובאמת יש היום דגש יותר על המראה וחומרנות, יש מעט נגיעות אצילות אבל זה אחרת.

בכל מקרה, אני קבלתי כדוגמא את ההווי האצילי ולאו דווקא את "אני רוצה כתר של הסיכה". ואני חושבת שהיתה לזה השפעה חיובית מאד על החיים שלי.
אני חושבת שלולא ההשפעה הזאת לא הייתי מגלה את הדברים שאני אוהבת- תמיד הייתי רגישה מאד שמתחברת מאד לקלאסיקות, אגדות, בלט נגינה וגם היום אני שומעת באוטובוס מדי פעם מוזיקה קלאסית של האגדות המפורסמות בגאווה. אני מציינת את זה כי שוב, רק לאחרונה הבנתי את ההשפעה של הסרטים האלה על ילדות אחרות ולמה אני לא קבלתי את זה ככה. אף פעם לא רציתי להתחפש בפורים לנסיכה, רציתי רק להתנהג ולהיות אחת. אז אני מודה לאל שהיתה לי את ההשראה הזאת לחיים.

מה שכן, הפמיניזם תרם לחיי את רחישת הכבוד כלפי נשים שעדינות ואצילות זה לא קו מנחה עבורן או משהו שמטריד אותן ובעבר לא הערכתי נשים כאלו והיום כן והרבה.
היום יש לי השפעות ודמויות להשראה אחרות. נשים אינטליגנטיות וחזקות שהביאו את עצמן קדימה בזכות הראש. נשים חברותיות דומיננטיות ומצחיקות.
אני חושבת שאת הסגה הנסיכותית השלמתי. אני יודעת שיש בי אגרסיביות מסוימת אבל גם יודעת שלא סתם זה הדבר שלמדתי כשהייתי ילדה קטנה. (מעבר זה שכבר מצאתי נסיךP:) אבל זה הבסיס של הצמיחה לאישה השלמה שאני ואני חושבת שההשפעות שלהן על חיי היו חיוביות מאד.

הסיפור והסרט האהוב עלי ביותר

הוא היפהפיה הנרדמת הראשון. ראיתי שהוציאו לא מזמן סרט שני קצר ואין שום קשר בינהם. בשני עושים ממנה פרינססה אימפולסיבית וזה היה נורא לצפות.

Berethor

New member
אין ליפהפיה הנרדמת סרט המשך, האם הכוונה שלך היא למליפיסנט?

כי אם כן, אז לא פלא שלא תאהבי את מליפיסנט, הרעיון העיקרי בסרט הוא להציג את הסיפור של היפהפיה הנרדמת מנקודת מבט שונה והפוכה, להציג את הדמות המכשפה שעל שמה נקרא הסרט כיותר סימפטית, ולהציג את הדמויות של "הטובים" כפחות סימפטיות, מספיק להבין את העיקרון הזה, כדי לקחת את הסרט בערבון מוגבל.

"מליפיסנט (באנגלית: Maleficent) הוא סרט דרמה מסוגת מותחן-פנטזיה בבימוייו של רוברט סטרומברג. הסרט יצא לאקרנים בישראל ב-29 במאי 2014. בסרט מתוארת עלילת סרט האנימציה משנת 1959, היפהפייה הנרדמת, מנקודת מבט שונה מזו המתוארת בסרט המקורי."

http://he.wikipedia.org/wiki/מליפיסנט_(סרט)

מלפיסנט אחד הסרטים הגרועים והמשעמיים ביותר שראיתי

אבל לא לא להתכוונתי אליו. לפני שנתיים שלוש דיסני הוציאו סרטים קצרים יחסים לאלדין יפהפיה נרדמת ונראלי עוד אחד.

Berethor

New member
משעממים? אבל בסרט הזה יש יותר אקשן מאשר ביצירות המקוריות

זה שלא אהבת את מליפיסנט לא מפתיע אותי, אני מניח שרוב אוהבות היפהפיה הנרדמת לא אהבו את מליפיסנט, אחרי הכל בסרט ניסו להציג את הרעה הראשית "כטובה" יותר, גם דרך העלילה וגם בכך שאנג'לינה ג'ולי נבחרה לשחק אותה, וכמובן שזה לא באמת רק מוצג מנקודת מבט אחרת, משום שיש הרבה אירועים בעלילה אשר סותרים את היצירות המקוריות, נראה שניסיון של מליפיסנט להיות פופולרית כמו דארת' ויידר לא צלח, אולי גם משום שזה היה שקוף מדי. על הסרטים הקצרים של דיסני לא יצא לי לשמוע.

תפסיק להגיד לי שאני לא מפתיעה אותך

הסרט נמרח בלי תפניות מעניינות ואם כבר הכנסת לי בכוח שמה שהפריע לי זה מלפיסנט הטובה אז דווקא אותה אהבתי והנסיכה עצמה היתה עם אישיות אפאתית כמו קיר בלי שום מעוף.

האמת, אף פעם לא הרגשתי שנעשה עוול לנו הנשים בהצגת הדמויות

באגדות האלה, ייתכן משום שפה בישראל, ובמשפחה שלי, לא הרגשתי דיכוי והסללה לעדינות כפויה, ודאי לא לפאסיביות, תמיד הייתי המפקדת בקבוצת ילדי השכנים (ובעיקר כלפי הבנים). ייתכן שבאמריקה של שנות ה50 , כפי שהפמיניזם מספר לנו, היתה כפייה גדולה של פאסיביות על הנשים, כמו גם "חזרה הביתה" מעבודותיהן החשובות בעת המלחמה. ואז קמה הצעקה הגדולה של גל הפמיניזם האחרון.

אגב, בואי נשחק בהיפוך: נדמה לעצמנו את הנסיך בתפקיד הנרדם, או הכלוא במגדל, וכד', והנסיכה כזו הרוכבת קילומטרים על קילומטרים וכן נדחפת דרך משוכות הקוצים, או העומדת מתחת למגדל ומטפסת, נניח, על חבל ארוך המשולשל אליה למטה. האם היינו רוצות להיות במקומה?
פחחחחחחחח. איכס.

Berethor

New member
בסרט ההיעלמות הייתה קצת החלפת תפקידים בנושא של הצלה

והיא גם נעשתה באופן די ריאליסטי, משום שהאישה לא הפכה שם "לרמבו". רואים שם בחור שבת זוג שלו נחטפה ולא ידוע על גורלה, הוא ממשיך לחפש אחריה שנים גם אחרי שאחרים כבר התייאשו מהחיפושים, בסופו של דבר הוא נכנס לקשר עם בחורה אחרת, ואחרי זמן מסוים החוטף מחליט להתגלות לפניו ואומר לו שהוא יגלה לו מה קרה לה אם הוא יהיה מוכן "לחוות בדיוק את מה שהיא חוותה" וככה הוא משכנע אותו לקחת סם וקובר אותו בחיים, שזה בדיוק מה שהוא עשה גם לבת זוג הקודמת שלו. אחרי שהוא קבור בחיים וצפוי למות מחוסר אוויר, הבת זוג הנוכחית שלו יוצאת לחפש אותו, ובדרך פוגשת את הבת של החוטף, אחר כך היא עובדת על החוטף כאילו היא חטפה את הבת שלו, וככה משכנעת אותו לקחת את הסם שלו, ואז היא הולכת לשחרר את הבן זוג שלה, בסופו של דבר מסתבר שהסם עדיין לא השפיע על החוטף באופן מלא והוא תופס את הבחורה, אבל אז הבחור שכבר משוחרר הורג את החוטף. בכל מקרה, סרט טוב ויש בו לפחות בחורה אחרת שמגלה אומץ ואקטיביות בזמנים קשים. אומנם שבסופו של דבר הבחור הורג את החוטף, הוא לא היה משתחרר מארון המתים בלי עזרת הבחורה.

Berethor

New member
זאת רשימת המאפיינים של הנסיכה הקלאסית, וכן היופי הוא חלק מזה

"Princess Classic has many general traits (the first two points are required):"

"Being actual royalty, by birth or marriage, or adoption."

"She is innocence personified. All virtue, no vice. More than likely, she's a virgin (if that even comes up). She's good and kind, no matter what, and would be an All-Loving Hero or even a Messianic Archetype."

"She is always beautiful, whether or not she is the World's Most Beautiful Woman. In animation, her beauty can shower her with sparkles and flowers, and make birds and small woodland creatures flock around her. Nice Mice are common, as is the Bluebird of Happiness."

"Her clothes are always elegant, whether simple or opulent (and either white, pink, blue, or purple). If she ends up in rags, she still makes the rags beautiful on her."

"If it's a musical, her singing voice is gorgeous and probably a soprano."

"She is shy and demure, and so delicate that she usually can't lift a finger to defend herself. That's what the brave knight is for."

"She lives Happily Ever After with her prince, whom she always falls in love with, even if it's an Arranged Marriage."

"If the story is for children, she doesn't die at the end. If the story is for older audiences, she may die—but she will definitely be Too Good for This Sinful Earth."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/PrincessClassic[/URL]

Berethor

New member
"רק" חלק, אבל עדיין חלק, לנסיכה הקלאסית יש גם יופי וגם אופי

אם הנסיכה הייתה יפה אבל רעה, אז היא הייתה דומה למלכה משלגיה, זאת הסיבה שלא רק היופי הוא חשוב.

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד

זה מה שאני אומרת.. שהיופי הוא אלמנט בנסיכות באגדות אבל לא היחיד וגם לא המרכזי.

Berethor

New member
אכן, מסתבר שהטהרה היא מאפיין יותר חשוב אצל הנסיכה מאשר היופי

אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהנסיכות הקלאסיות הן לרוב יפות, וגם קתרין היא יפה. הנסיכה היא למעשה "התגלמות" של כל המאפיינים הנשיים החיוביים אצל אישה צעירה, כמובן שאני לא מסכים עם הטענה שנסיכה הקלאסית מייצגת אישה שהיא לא בסדר, בשביל זה יש את המכשפה הקלאסית בדרך כלל, שהיא למעשה ההפך מהנסיכה, משום שהיא גם בעלת אופי בעייתי וגם גם לא יפה, אם כי מצד שני המכשפה יותר "חזקה" מהנסיכה בדרך כלל. אני מאמין שהיופי והמידות הטובות של הנסיכה מסמלות גם שהיא ראויה למעמד שלה, לא רק בגלל הסטטוס שלה, אלא גם בגלל האיכותיות שלה. מה שכן לא צריך להתכחש לעובדה שנסיכות הן לא חזקות בדרך כלל, במקום זה הן מוגדרות כעדינות, מאשר כחלשות, אבל הנסיכה הקלאסית אמורה לייצג אידיאל נשי ולא אידיאל גברי, ולכן גם אף אחד לא מצפה מהנסיכה להיות חזקה, שהרי זה מאפיין של "אמזונות" ונשים גבריות. בנוסף יש לציין שזה גם יותר ריאליסטי ככה, לא במקרה נשים מכונות "המין היפה", במקום "המין החלש", עדיף להתמקד בחיובי.

https://milog.co.il/המין_היפה/s/

החוזק שלהן

בא לידי ביטוי בכוח פנימי. עדינות להישאר קר רוח כשמתרגזים עקשנות ודבקות במטרה נדיבות בלי פתיות תקשורת אלגנטית אלא חזקות ולא כניעות אז לא התכוונתי לכוח פיזי. וטהרה זו הגדרה טובה.

Berethor

New member
במקרה כזה המושג של "חוזק" הוא "בהשאלה", ולא בפרוש המקורי שלו

מה גם שחלק מהמאפיינים שציינת הם שנויים במחלוקת, מצד אחד זה נכון שצריך שליטה עצמית ואופי טוב בשביל לא "להתחרפן" בגמרי אם מתרגזים או/ו נמצאים במצבים לא קלים, מצד שני יש מקרים שכעס וכוח יכולים להיות מועילים, במיוחד אם הם מופנים לאויב אמיתי, ולא סתם ככה. עדינות היא שימושית ליחסים חיוביים, אבל היא פחות שימושית ליחסים שליליים. בכל מקרה אני לא רואה סיבה טובה ללמה את מנסה לדבוק במושגים חוזק וכוח, כאשר יש מושגים שהרבה יותר מתאימים לתיאור הדברים שאת מדברת עליהם. חוזק בפרוש המקורי והכי טבעי שלו הוא קודם כל פיזי, או/ו קשור ללחימה. "כוח פנימי" הכוונה היא בדרך כלל לאומץ, אבל שימי לב, שזה אפשרי להיות אמיץ מבלי להיות חזק, ופעמים זה ראוי להערכה, ולפעמים זה דבר טיפשי, משום שזה בעצם יכול להיות רצון בלי היכולת. הנסיכה לא חזקה אבל גם לא כנועה, בכל זאת מדובר בנסיכה ולא בשפחה, לפעמים הנסיכה מוצגת דווקא כמישהי יותר מדי מפונקת, כמו בסיפור הנסיכה והאפון, ולהיות מפונקת וכנועה, זה בהרבה מהמקרים דברים סותרים, משום שקשה לרצות מישהי מפונקת, בכלל לגבר ממוצע קשה להרשות לעצמו נסיכה בבית, גם מסיבות פרקטיות.

"Sometimes, The Hero is described as "fearless"."

"This, however, is invoked far more often than it is presented straight. More often, fear is presented as the wise and prudent reaction to danger (courage being the ability to act despite your fear), making the fearless person — if he exists — a fool. Sometimes, Fear Is the Appropriate Response. It is the mark of a Naïve Newcomer to think that his fear means he's a Dirty Coward; a character who cannot seem to learn it, no matter how bravely he acts or the greatness of the dangers he has faced, is the Cowardly Lion. In these situations, the Fearless Fool is either protected by dumb luck or Too Dumb to Live."

"Assuming, of course, situations of real danger (or needles -- you can always be afraid of needles). Only a Dirty Coward would gibber in terror at some trifling or distant danger. On the other hand, a Miles Gloriosus often claims to be fearless as a way to boast about his imaginary feats in battle."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FearlessFool

בעיה שלך, לא בעיה של אשה. למשל לא שלי. אני אגדיר חוזק

כendurance , יכולת לעמוד בפני קשיים לאורך זמן ולא להתמוטט, יכולת לשאת מחלה או פגיעה פיזית כלשהי בלי להתמוטט (ובלי לחפש שמישהי/מישהו יעמדו מיד לצדי ויפנקו אותי), באופן ייחודי נכונות לעמוד בהריון ובלידה. סובלנות בפני אנשים החושבים ומתנהגים בדיוק ההיפך ממה שחונכת, יכולת לתכנן הימלטות ממישהו אלים הנטפל אלייך (למשל בעל אלים.....) ועוד דברים כאלה.
חוזק פיזי הוא תכונה גופנית ואינו נחשב בעיניי ביותר. אם הוא כרוך באלימות, הוא שלילי. אם הוא מעמיד את עצמו לרשותי, למשל לסחיבת מצרכים כבדים מהסופרמרקט או להזזת רהיטים כבדים, welcome , אך בעקרון כל כוח פיזי יכול להיות מוחלף ע"י מכונות, וזאת מה שעושה החברה מאז המהפכה התעשייתית (בעצם מאז ביות בעלי חיים כמו חמורים,סוסים ושוורים). כך שהעמל הפיזי נחשב לנחלתם של הפשוטים חסרי ההשכלה וכללית הטפשים ביותר.

יש עוד סוג של כוח

הישרדותי וכוח סבל (מה שהיא ציינה) ולא רק כוח מתפרץ.
אניווי, יכול להיות שלהגיד על התכונות האה חוזק זה לא מדויק אבל הכוונה שלי זה שהן לא מוחלשות.
עדינות אגב היא לא טובה רק ליחסים חיוביים אא גם ל~יצירת~ יחסים שליליים (כשאי צורך להחלחם אלא רק להתלהם)
וכשהתכוונתי לכעס ניקח לדוגמא את בת הים הקטנה, היא כעסה על אביה שלא נתן יד להתענינות שלה בבני האדם ביבשה אבל במקום לצרוח עליו היא חיכתה לרגע המתאים והצליחה להגיע למטרה שלה.

Berethor

New member
לספורטאים ולוחמים יש סיבולת, ככה שזה גם חלק מהכוח הפיזי

ללא מספיק סיבולת ואנרגיה זה קשה לפעול לזמן רב. בהתחשב "שהפגישה" של בת הים והנסיך לא הייתה מתוכננת, שהרי אף אחד מהם לא ציפה לכך שהוא כמעט יטבע בגלל סערה ובת הים תציל אותו, אז לא הייתי אומר שבת הים "חיכתה לרגע המתאים", אלא שפשוט הופיעה לה הזמנות והיא נצלה אותה. חוץ מזה סביר להניח שאחת הסיבות העיקרית שבת הים היא דמות יותר אקטיבית ביחס לרוב הנסיכות האחרות, זאת עצם העובדה שהנסיך עצמו יותר מתקשה בסביבה של מים, בעוד שבשביל בת הים זאת הייתה הסביבה הטבעית שלה, לפחות עד שהיא לא הפכה לבת אדם. בת הים לא נסחפה בריב עם אביה, לא מתוך חוזק אלא מתוך כך שהיא הבינה שאביה הוא זה שקובע, ויהיה לה קשה ללכת נגד רצונו, ודרך אגב בסוף הסרט היא הצליחה לקבל את בירכתו ואישורו של אביה, בנוסף לכך שאביה הוא זה שחזק יותר והשולט, מה שבת הים מספיק חכמה וצנועה כדי להבין, סביר להניח שבת הים במלא לא מעוניינת להיכנס לריבים קשים עם אביה גם משום שמדובר באביה המכובד והאהוב, ולא באויב שלה.

https://milog.co.il/סיבולת/s/

למעלה