השפעה של סרטים עלנו

BellA עלמה

New member
השפעה של סרטים עלנו

ראיתי הסוף שבוע את הסרט סיביל על בחורה עם הפרעת אישיות מרובה . סרט חזק ומצמרר שמראה איך בעיקבות התעללות קשה מצד אמא (שבעצמה הייתה חולהמאוד) נכנסה לכל מיני אישויות כדי לשרוד http://he.wikipedia.org/wiki/סיביל סרט כבד ומעיק שנשאר איתי כל הסוף שבוע ומעלה כל מיני שאלות . האם גם עלכם משפיעים ככה ספרים וסרטים?

האמת שכן- אני מאוד מושפעת מסרטים וספרים ../images/Emo9.gif

"אשת חיל" של ליהי לפיד השפיע עליי מאוד וגרם לי לחשוב הרבה על אימהות ועל העתיד. לגבי סרט שגרם לי לחשוב- טיטאניק - על כל ההתנהגות של האנשים בשעת צרה כזאת, ואיך ניסו לעזור או לא ניסו לעזור אחד לשני. מלווה אותי כבר כמה שנים טובות.

שוגץ

New member
אני הושפעתי מאוד מסדרה

אני לא בטוחה שאתם מכירים... היא נקראת "שורשים" והיא מספרת על העבדות של השחורים בארצות הברית. היא מראה כיצד אדם שחור נחטף ממולדתו באפריקה והובל בספינת עבדים לחיי עבדות בארה"ב. ראיתי את הסדרה לראשונה כאשר היתי בכיתה ז' והיא השפיעה עלי מאוד. כיצד האדם אינו נחשב אדם בעצם אלא רק חפץ שניתן למכור ולהעביר מיד ליד. כיצד ילדים של אמא אינם שייכים לה, אלא לאדון אשר יכול למכור אותם בכל עת שיחפוץ.. וכל זה רק בגלל צבע העור השחור. וזהו לא מדע בדיוני אלא דברים שהתרחשו באמת. מאז שראיתי את הסדרה הרבתי לחשוב עליה וקראתי כל דבר שקשור לעבדות השחורה בארה"ב.

לפני כמה שבועות

הייתי אצל ההורים שלי ואני ואחותי ראינו ביחד את הסרט "קן הקוקיה". זאת לא פעם ראשונה שראיתי אותו (הפעם הראשונה הייתה לפני 10 שנים אני חושבת) ולפני כמה שנים גם ראיתי את ההצגה אבל בכל זאת אותה פעם שראיתי את הסרט (לפני כמה שבועות כאמור), הסרט הזה מאוד השפיע עליי וההשפעה התבטאה בכך שהלכתי אחר כך לישון והיו לי בלילה כל מיני חלומות שקשורים לסרט הזה בעקיפין. חלומות על אנשים ששולטים בחלשים מהם וכו', דברים כאלה לא ברורים.

BellA עלמה

New member
אני כל הסוף השבוע הייתי תחת ההשפעה

של הסרט הזה. שמספר על בחורה צעירה שבעיקבות התעללות קשה נכנסת לכל מיני אישיויות כדי לשרוד. גרם לי לחשוב על זיכרון על ההשפעה הכה חזקה של התעללות ובכלל יכולת הנפש לשרוד טראומות נפשיות

פורסט גאמפ

פורסט גאמפ דווקא נתן לי הרבה השראה ותקווה לראות אייך בחור עם פיגור קל מסתדר בעולם למרות הכל ועושה את הדברים הכי קשים שיש, הסרט מילא אותי בהשראה טובה ותקווה

הנסיך הקטן

זהו הספר שהשפיע על חיי במשך כמה עשורים הוא לימד אותי שעם השנים הצרכים שלנו משתנים ואתם התובנות שלנו ובכל גיל שהספר הזה נקרא והמסר שהוא מעביר שונה לחלוטין הספר שהכי השפיע עלי הוא התנ"ך שלנו ויש בו המון הוא הספר שאני קוראת בו המון , יש בו הסטוריה ו8יש בו שירה ועבורי הוא ספר חי שמלא בחוכמה , למרות שנכתב מזמן הוא תמיד אקטואלי

EdisonGirl

New member
שאלה מעניינת!

לצערי, סרטים וספרים היום לא משפיעים עליי בד"כ ליותר מכמה דקות, שעות או ימים. כשהייתי קטנה כל סרט השפיע עליי מ-אוד חזק, אבל זה גם בגלל שצפיתי בסרטים רק לעיתים רחוקות (לא הייתה לי טלוויזיה). הייתי יוצאת מסרט (לא בקולנוע, כי גם שם לא הייתי אף פעם עד לפני שנה) ומרגישה סחרור גופני, ברצינות. יש לי גם ספר מספרי העידן החדש (שכיום יש על ימין ועל שמאל...) שהשפיע עליי מאוד, ובסופו של דבר עזר לי לעצב את האישיות שלי בגיל ההתבגרות! "כוחו של תת המודע" של ג'וסף מרפי. אבל לא במהדורת המיליניום החדשה... שום ספר שאני קוראת היום לא משפיע עליי ככה. ושום סרט שאני צופה בו היום לא משפיע עליי כמו בעבר או אפילו קרוב לזה. זה מבאס לגמרי, לדעתי.

למעלה