קצת סדר במונחים ובתשובות:
יש תקופת הסתגלות לתרופה, שנעה בין שבועיים לשישה, בהם יש תופעות לוואי שונות, ברמות שונות, חלק מהן הם החמרת התסמינים הקיימים [סוג של פרדוקס, אם תקראו בעלון לצרכן- ככה זה עם כל תרופה..]
באלטרול/ט יש באמת רבים שחשים ביובש בפה, לעיתים לתקופת הסתגלות לעיתים זה נמשך ברמות שונות.
גם לגבי השינה- חשוב להדגיש כי אלטרול/ט לא אמורות להשרות שינה, הן כן יכולות/עלולות/עשויות לגרום לטשטוש, סחרחורות וחולשה- *בזמן תקופת ההסגלות*, ולעיתים, אצל חלק מהחולים- השפעה כזו מורגשת גם אחרי היקיצה, השפעה שעוברת לאחר זמן מה [אצלי זה לרוב לוקח כחצי שעה, ואני נוטלת "קוקטייל" שלם...]
עכשיו- כן, השפעת האלטרול/ט היא בדיוק זו- בעצם העמקת השינה את אמורה להרגיש יותר עירנית, כי השינה איכותית יותר, יעילה יותר.
השאלה שלך על "הפסקת השפעה"- זו מגיעה אחרי תקופה ארוכה, בה עם הזמן ועם הנחיות הרופא מתאימים מינון וממקסמים אותו,
מה שאת מתארת ומה שאני קוראת כאן בשירשור זה ששלב תופעות הלוואי עבר או נחלש, והשלב של עליית סף הכאב עוד לא ממש מורגש.
אין מה למהר להחליף טיפול תרופתי, כמו שכתבנו לא פעם- טיפול תרופתי הוא טיפול שודרש אורך רוח, סבלנות וזמן.
לגבי סימבלטה-ליריקה-אלטרול:
אלטרול/ט וסימבלטה הן מאותה משפחה ולכן לרוב לא ניתנות במקביל, אך הליריקה פועלת על מנגנון שונה לחלוטין,ואינה זהה, או "חזקה יותר".
אחרי שיחה עם הנויורולוג שלי השבוע- אכן, תרופות שכבר כן נכנסו לסל להתווית פיברו כמו הסימבלטה הוצאו ממנו [משתנה מקופה לקופה, אנחנו בכללית ונלחמנו עכשיו לא מעט על אישור לסימבלטה עבור אימי.]
לכן ההמלצה שלי לך שוקו- קחי עוד כמה ימים, תני לתרופה זמן.
וכמובן- אם משהו עדיין לא מסתדר, מפריע, מרגיש לך לא נכון- פני לרופא..
מקווה שעשיתי קצת סדר בכל מה שעלה כאן.