השפעה דועכת?

choco2602

New member
השפעה דועכת?

זה נשמע לי ממש הזוי אבל אני אשאל בכל זאת.
יכול להיות שבמשך הזמן ההשפעה של כדור מסוים (אלטרולט במקרה הזה) נחלשת?
אני אמנם מאוד מאוד עייפה אבל היובש בפה למשל נעלם כמעט לגמרי.. ואני קמה מאוד מוקדם סתם ככה.
נשמע הגיוני או הזוי?

ריפנזל

New member
סימן שנגמרה ההסתגלות?

היובש בפה אמור להיות רק בהתחלה למשל..
איך השינה, מתעוררת מוקדם מדי?
והאם יש כבר השפעה על הכאבים?

choco2602

New member
כנראה שהיא נגמרה

אני פשוט קמה כמו שעון מעורר ב-7 בבוקר ואם אני ממש ממש מנסה לישון בכוח אני סוחבת עד 8. אחר כך אני סתם עייפה. אבל ממש קשה לי להמשיך לישון אחרי 7.
ועל הכאבים אין לי השפעה בכלל. האמת שכדורים אף פעם לא השפיעו עלי מאוד. כל פעם שהיו לי כאבים הייתי לוקחת אלגלוזין שנחשב חזק פשוט כי אקמול/אדוויל וחבריהם לא עוזרים לי. כאילו לא לקחתי כלום.

מבסרט

New member
בהחלט לא הוזה

זה מוכר מאוד.
לי זה קרה עם ליריקה וגם בשימוש בסימבלטה אני מרגישה ירידה לאחרונה.
אולי הפתרון הוא להחליף כדורים כל תקופה. ו

choco2602

New member
זהו שזה נראה לי בעייתי

אני לא בטוחה שזה ככה אבל לפי מה שהבנתי אלטרולט זאת הרמה ההתחלתית, ליריקה יותר חזק ממנו, וסימבלטה יותר חזקה מליריקה (תקנו אותי אם אני טועה). אבל מה שאומר שאחרי ההתרגלות לאלטרולט (אני אפילו לא חודש איתו) עוברים לליריקה כדי שתשפיע, ואז גם היא מפסיקה להועיל ועוברים לסימבלטה ואז מתישהו גם הוא מפסיק ונתקעים שם? נשמע לי בעייתי.

ריפנזל

New member
לא בדיוק

אלטרולט זה הרמה ההתחלתית רק בגלל שזה הכדור הכי ישן, אז הוא כבר עבר את שלב הפטנט היקר ואפשר למכור אותו מאוד בזול.

סימבלתה וליריקה חדשות יותר, ולכן גם יקרות לקופה (ולנו).

שתי האחרונות עובדות על מערכות שונות, אז לא הייתי אומרת שהן חזקות או חלשות יותר, פשוט שונות.

ריפנזל

New member
ואם הבנתי נכון, האלטרולט פשוט לא השפיע עליך.

רק עשה את התופעות לוואי ולא נתן השפעה חיובית בינתיים.

את השינה לא הייתי מחשיבה כתופעה חיובית כי כחלק מההסתגלות התרופה הזו גורמת לישנוניות חזקה שאמורה לחלוף אחרי ההסתגלות (כמו שיש לכדורים לצינון למשל..), ואמורה גם להיות הטבה קצת אחרת בשינה שאמורה להישאר בנוסף להורדת הכאבים.

choco2602

New member
אז שווה ללכת לרופאה ולהגיד לה

את האלטרולט נתנה לי רופאת המשפחה ואמרה לי לחזור אליה אחרי חודש להגיד לה איך זה משפיע.
מבחינת כאבים זה ממש ממש לא השפיע, אפילו לא קצת. יש לי כאבים בדיוק כמו תמיד.
כמו שאת אומרת מה שנשאר זו רק הישנוניות. השאלה אם לרופאת משפחה יש אפשרות לתת משהו אחר, חזק יותר.
כמו שאמרתי, אצלי תמיד תרופות לא מועילות במינון נמוך.

חיה קרן

New member
בוודאי

בדיוק כתבתי לך פה למטה- גשי אלייה, ויחד איתה תבדקו את האפשרות לעליית מינון, תוספת לטיפול סימפטומטי מיידי בהתקף כאב

זה בדיוק הזמן שבו צריך לחזור לשיחה עם הרופאה

מחכה לעידכונים

choco2602

New member
תודה

אני אגיע לרופאה.
פשוט לא הייתי בטוחה מה היא יכולה ומה לא. האורתופד שלי אמר שהראומטולוג הוא היחיד שמסוגל לטפל בנושא הכדורים, ואני לא בטוחה עד כמה זמן נכון.

הסיבה היחידה שמפחיד אותי להגביר מינון היא כי אני מאוד ישנונית מהכדור, ואני מפחדת שמינון גבוה פשוט יפיל אותי.

בוודאי

הגוף מתרגל ומסתגל.
אני למשל שנים לקחתי אקמול ודומיו, כשהגוף הסתגל לכמות של כדור אחד עברתי לשניים, אחר כך הגעתי למצב שאקמול "סתם" כבר לא השפיע וכך עברתי הלאה והלאה לכדורים יותר ויותר חזקים.
זה כמו, להבדיל, כמויות של סמים שרדם צריך לקחת כדי להגיע ל"היי". עם השנים הכמות גדלה וגדלה עד שאדם לוקח מנת יתר ומת.
אצלנו זה כמובן הרבה פחות מסוכן וגם מגיע עם השגחה צמודה של רופא והכל, ועם זאת, הגןף שלנו בהחלט מסתגל לתרופות ומגיע איזה שלב שהן מפסיקות להשפיע.

שיראל1224

New member
גם לי!

גמאני התחלתי אלטרולט.. לוקחת אותו חודש בערךך
לי לא היה יובש בפה אלא קצת בחילות שעברו יחסית מהר
הוא השפיע לי על השינה והתחלתי לישון טיפה יותר טוב אבל אין השפעה על הכאבים בכלל.. וגם השינה לא משתפרת מעבר למה שהשפיע בהתחלה

אז צריך לעבור לכדור אחר?

חיה קרן

New member
קצת סדר במונחים ובתשובות:

יש תקופת הסתגלות לתרופה, שנעה בין שבועיים לשישה, בהם יש תופעות לוואי שונות, ברמות שונות, חלק מהן הם החמרת התסמינים הקיימים [סוג של פרדוקס, אם תקראו בעלון לצרכן- ככה זה עם כל תרופה..]
באלטרול/ט יש באמת רבים שחשים ביובש בפה, לעיתים לתקופת הסתגלות לעיתים זה נמשך ברמות שונות.

גם לגבי השינה- חשוב להדגיש כי אלטרול/ט לא אמורות להשרות שינה, הן כן יכולות/עלולות/עשויות לגרום לטשטוש, סחרחורות וחולשה- *בזמן תקופת ההסגלות*, ולעיתים, אצל חלק מהחולים- השפעה כזו מורגשת גם אחרי היקיצה, השפעה שעוברת לאחר זמן מה [אצלי זה לרוב לוקח כחצי שעה, ואני נוטלת "קוקטייל" שלם...]

עכשיו- כן, השפעת האלטרול/ט היא בדיוק זו- בעצם העמקת השינה את אמורה להרגיש יותר עירנית, כי השינה איכותית יותר, יעילה יותר.

השאלה שלך על "הפסקת השפעה"- זו מגיעה אחרי תקופה ארוכה, בה עם הזמן ועם הנחיות הרופא מתאימים מינון וממקסמים אותו,
מה שאת מתארת ומה שאני קוראת כאן בשירשור זה ששלב תופעות הלוואי עבר או נחלש, והשלב של עליית סף הכאב עוד לא ממש מורגש.

אין מה למהר להחליף טיפול תרופתי, כמו שכתבנו לא פעם- טיפול תרופתי הוא טיפול שודרש אורך רוח, סבלנות וזמן.

לגבי סימבלטה-ליריקה-אלטרול:
אלטרול/ט וסימבלטה הן מאותה משפחה ולכן לרוב לא ניתנות במקביל, אך הליריקה פועלת על מנגנון שונה לחלוטין,ואינה זהה, או "חזקה יותר".

אחרי שיחה עם הנויורולוג שלי השבוע- אכן, תרופות שכבר כן נכנסו לסל להתווית פיברו כמו הסימבלטה הוצאו ממנו [משתנה מקופה לקופה, אנחנו בכללית ונלחמנו עכשיו לא מעט על אישור לסימבלטה עבור אימי.]

לכן ההמלצה שלי לך שוקו- קחי עוד כמה ימים, תני לתרופה זמן.
וכמובן- אם משהו עדיין לא מסתדר, מפריע, מרגיש לך לא נכון- פני לרופא..

מקווה שעשיתי קצת סדר בכל מה שעלה כאן.

ריפנזל

New member
או. כן. מה שחיה אמרה.

אני מניחה שכדאי להישאר קצת עם האלטרולט ואולי לנסות להעלות את המינון, לבדוק אם מתחילה השפעה חיובית.

ואם זה לא יקרה בשבועות הקרובים, במידה ורופאת המשפחה לא תוכל לרשום לך משהו אחר (ואני לא סגורה על זה בכלל) אז מקסימום היא תפנה אותך לראומטולוג/נוירולוג/פסיכיאטר שימליצו על תרופה. לדעתי אבל היא כן יכולה.. עד כמה שאני זוכרת.

וכן, יודעת כמה זה עושה לך כאב ראש המחשבה על ללכת שוב לאיזה רופא מעצבן.

קחי חיבוק:

למעלה