השף אורן בקר יתארח בפורום ביום א

תגובה

יש מתכונים ספיציפיים לבצקים עם שמן..זה שונה במהות ממתכונים עם שומן רווי כמו חמאה או מרגרינה.
למשל--25 גר שמרים טריים
300 מל מים
1 כפית סוכר
500 גר קמח
30 מל שמן
1 כפית מלח
זו למשל דוגמא למתכון לבצק..
 
מתכון לעוגת שוקולד ללא אפייה

כדי להכין מתכון שכזה צריך להכין עוגת מוס שוקולד מריר לדוגמא.לא ניתן להכין עוגה אחרת ללא אפייה.בסיס של עוגה אם הוא לא בסקווטים הוא תמיד יהיה אפוי.
אלא אם כן תשתמשי בעוגיות וכו..טחונות.
תודה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
השף אורן בקר יתארח בפורום ביום א


השף אורן בקר, יתארח בע"ה בפורום מבשלים כשר ביום א', ד' אדר ב'/09.03.2014, בשעה 17:00, וישמח לשתף אותנו בידיעותיו הנרחבות בכל תחומי האפייה, הקונדיטוריה ועוד.

למי שלא מכיר את השף אורן בקר, הוא החל את דרכו המקצועית בקורס מטבח ולימודי מגדנאות בבית הספר למלונאות "תדמור". לאחר מכן הגשים חלום ילדות ולמד בבית הספר המפורסם "קורדון בלו" בסידני, אוסטרליה. עם סיום לימודיו (בהצטיינות!) התקבל אורן לצוות הקונדיטורים של "סיליה ורביבה " עבד וצבר ניסיון ב"סי קפה" וברשת "רולדין". במסגרת עבודתו וקידומו, מקפיד אורן בקר להשתלם במיטב בתי הספר בפאריז - Bellouet conseil, Ecole lenotre ואחרים – ומעמיק כל העת את ידיעותיו בכל תחומי האפייה, הקונדיטוריה, טכנולוגיות מזון ועוד.

קונדיטורית 'Oren Becker Boutique', שבבעלותו, יצאה עם קולקציה חדשה במיוחד של אוזני המן טעימים ונימוחים ומתכון קלאסי מתנה לאוזני המן במילוי פרג. קולקציית אזני המן 'Oren Becker Boutique' מבוססת על חמאה, שקדים טחונים, מצטיינת בטעם ביתי עשיר ומונה מספר וריאציות שמתאימות לחיך הישראלי והאירופאי - החל ממלית פרג קלאסית (עם ובלי סוכר), מילוי אגוזי מלך ופיסטוק, בצק על בסיס פיסטוקים טחונים במלית קרמל-טופי-מקדמיה, בצק שוקולד במלית שוקולד, אוזני המן לטבעונים בלבד במלית שוקולד חרובים, ועוד.

כדי להפיק את המרב מזמנו של אורן עמנו, אני מציעה לחשוב מראש על שאלות עבור אורן – מתכון מנצח לאוזני המן, מליות מעניינות, עוגות גדושות בפרג, קינוחי ויטרינה לסעודת פורים ואפשר להקדים רפואה למכה ולשאול על קינוחים פסחיים מיוחדים.

למי מכם שלא יתאפשר להיות מול מסך המחשב ביום ראשון בחמש, שרשרו נא לכן שאלותיכם ואעביר אותם לאורן, בע"ה.

רוצו לקנות קמח...
 

mmw2008

New member
ברשותך

תיקון קטן יום ראשון ז' אדר ב', יום פטירתו של משה רבנו זכותו יגן עלינו
בהצלחה בפורום החדש!
 

snowy11

New member
מתכונים ללא חלב וביצים

לשף שלום

מכיוון שדי קשה להכין/למצוא מתכונים להכנה בלי חלב/ביצים
אשמח לקבל מתכונים ללא חלב וביצים לאוזני המן.
כולל כמובן מתכונים למליות בהתאם.

כמו כן הייתי שמחה לדעת האם יש מתכוני עוגות/עוגיות לפסח ז"א בלי קמח שהם גם בלי חלב ובלי ביצים.

תודה
 
תחליף למרגרינה

יכולליהיות שמן סויה או קנולה...או שניתן לעבוד על בסיס בצק שמרים על בסיס שמן זית וממנו ליצור אזני המן.
 
מתכון ללא חלב וביצים לאזני המן

150 גר מרגרינה או מחמאה
90 גר אבקת סוכר
30 גר שקדים טחונים
חצי כפית וניל
חצי כפית גרידת לימון
1 כףמחית בננות
255 גר קמח
פשוט לדאוג שהמרגרינה תיהיה בטמפרטורת החדר להקרים אותה בוו גיטרה עם וניל לימון מחית בננות שקדים ואבקת סוכר ובסוף להוסיף קמח.
עד שנוצר בצק אחיד.לשמור הבצק כשעה במקרר מכוסה עד לשימוש.
כל מתכון עם קמח ניתן את הקמח להחליף בקמח תפוחא ..קורנפלור עמילן קינואה טפיוקה וכו.
 

אורןרן

New member
היי אורן, שאלה בנוגע לבצק שמרים.

שלום,
הכנתי בצק שמרים מתוק, ואפיתי ממנו עוגה.
עבדתי צמוד למתכון, משום מה לאחר כחצי שעה מרגע שהוצאתי את המאפה מהתנור, הבצק התקשה מאוד, התייבש ואיבד מהגמישות\רכות שלו.
מה יכול לגרום לכך?

חשוב לי לציין שזהו מתכון שעבדתי איתו בעבר, ויצא בצק מאוד טוב.
הפעם עשיתי שניי דברים שונים שלא עשיתי בעבר, הכנתי חצי מכמות הבצק (חילקתי את כל מרכיבי המתכון בחצי), ובמקום ליצור צמה מהבצק,
גילגלתי את הבצק לרולדה וחתכתי לפרוסות שאותן אפיתי.
האם משהו משניי השינויים האלה יכול לגרום לבצק להתייבש, ולהתקשות כל כך מהר לאחר שיצא מהתנור?

הרבה תודה! :)
 
תגובה לבצק שמרים

היי מה נישמע?
אין שום סיבה שהבצק לא ייצא כרגיל..אלא אם כן החלפת את סוג הקמח לקמח שאת לא מכירה וייתכן שבקמח היה יותר חלבון(גלוטן)...לפעמים יש שוני ברמות הגלוטן בקמחים מה שגורם לבצק להתייבש.
כדאי אחרי האפייה פשוט למרוח סירופ סוכר מה שיגרום לבצק ליהיות עסיסי.
תודה רבה.
 

shira1960

Active member
אשמח לטיפים על איך אפשר לחסוך בעוגות רושם

הרבה פעמים נמנעת מלהכין עוגות רושם - כי הן יקרות (שמנת, שוקולד, הרבה ביצים, וכו', הכל ביחד מצטבר לעלות גבוהה). אשמח לטיפים על עוגות רושם יותר זולות.48247
 
עוגות רושם בשביל הרושם:)

אפשר בהחלט לעבוד הרבה על מחיות פרי ולעשות מוסים נהדרים..שוקולד זה תלוי מאד עם איזה איכות משתמשים..כי פער המחירים עצום בן החברות.אפשר להכין מוסים שלא בהכרח יש בהם שמנת אלא מרנג צרפתי או איטלקי.למשל הכנת פבלובה עם קרם פטיסייר איכותי והמון תותים יכול ליהיות קינוח מרשים ולא יקר.החוכמה לדעת להשיג מתכונים מנצחים..בספר שכתבתי "ככה אופים את זה"יש מתכונים בהחלט הגיוניים ולא יקרים מבחינת עלויות.תודה.
 

shira1960

Active member
וגם - רעיונות חדשים לקינוחי פרווה

ללא מרגרינה, ללא שמנת פרווה
 
תגובה

אפשר לעבוד על בסיס מרנגים עם קרמים מעניינים על בסיס פטיסייר בטעמים שילובי פירות..פרפיי בטעמים שונים של פירות או חלבה..גם אם משתמשים במעט שמנת זה בסדר והגיוני..בקינוח עשיר צריך מעט שמנת.זה בסדר והגיוני.
 

נסיה 5

New member
שלום לך

אשמח לקבל אם אפשר מתכון לאוזני המן מבצק שמרים קר ועוגת פרסברוגר מבצק שמרים קר ומילוי פרג עשיר וללא סוכר.
אהה ועוד משהו האם יש לך קינוח עוגה או כל דבר ללא סוכר לפסח מלבד שוקולד ותותים?
המון תודה לך.
וחג שמח!
 
מתכון מבצק שמרים ופרסבורגר

25גר שמרים טריים
300 מל חלב
1 כפית סוכר או תחליף סוכר
500 גר קמח
1 כפית מלח
30 גר חמאה
לימוןו וניל עפ הטעם.


מלית פרג ללא סוכר
חצי כוס חלב
שלשת רבעי כוס כמו סוכר או סטיבייה(צריך להמיר עפ הוראות ההכנה לעומת הסוכר)
20 גר חמאה
1 כפית קינמון
120 גר פרג טחון טרי
30 גר אגוזי מלך
לימון ווניל עפ טעם.
מרתיחים כל חומרי הגלם ובסוף מוסיפים פרג ואגוזים מבשלים על אש בינונית עד לספיגת הנוזלים במלית.המלית כשהיא קרה מתייצבת במקרר ומיתקשה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ברוך הבא אורן היקר! אוזני המן מלוחות?

האם יש לך מתכון מעניין לאוזן המן במלית/יות מלוחות?
תודה ושמחה שאתה כאן!
(ומתנצלת מחברות הפורום שמתנגדות (במידת מה של צדק) להצמדת התואר "מלוח" לאוזן המן הקלאסית.)
 
למעלה