השעון ביפו

pinzo01

New member
מכיון שאני קצת אפוף חזרתי לפני שעה

מהדרכה ארוכה ולחה למדי ביפו אנסה לענות לך בקצרה ואולי ארחיב פעם ... נושא מסדרי האבירות חשיבותם היתה ככל שאתה קרוב למלך פיזית חשיבותך רבה עכשיו מסדר הבלנים (ולא הרוחצים או שם כלשהו אחר )היה בעצם רואה את המלך ללא כל הגנה פיזית כמו חיילים , שיריון ,חרב וכו' ברגע שמהלך מרשה לך לראותו במערומיו(הרי יכלו לספר חברי המסדר איזה "בוטן" יש להנרי ה-8 ואם תשאל את פרופ'הר סגור הוא יספר לך שהוא היה איפוטנט והיה לו בוטן ולכן התאכזר לנשותיו....קטעים עם המלכים הללו ) הוא בעצם נותן בך את האמון הרב ביותר ולכן חשיבותו רבה משאר המסדרים עד כאן בקצרה וליל מנוחה דובשכ

כלומר

שאזור כיכר השעון הוא השכונה אל ג'דידה - החדשה? וכמובן תודה על הסיפורים. אצלך אין תשובה של כן ולא, תמיד עם סיפור מעורר עניין.

תודה

כמובן שמה שאנחנו מכנים ככר השעון, היא שכונת הממשלה החדשה הטורקית (כמה שאפשר שתהיה חדשה.....) כמעט כתבתי "שכונת הממשלה הטורקית החדשה", שזה כמובן משהו אחר. אתם יודעים מדוע שוטר מעתיק את העבירות לדוח התנועה מתוך פנקס הנקרא "חנ"א"? (חוברת נוסחי אישום). פעם השוטרים היו כותבים את נוסח העבירה בכתיבה חופשית. באחד הימים עצר שוטר סטיישן ויליס (לסטיישנים היה רק פנס אחורי אחד בצד שמאל על הדלת), והפנס לא פעל. השוטר כתב:"הנ"ל נהג ברכב כאשר אין לו עור אחורי". האיש כפר באשמה והציג בבית המשפט בפני השופט שאמנם הרופא מאשר שיש לו עור אחורי..... וכמובן שהאישום נפל (היום זה לא היה נופל כיוון שישנו תקדים הנקרא "טעות סופר"), אבל מאז החליטו שהשוטרים יצטטו את סעיפי העבירה מהפנקס. וכבר ראיתי חוכמולוג, שעצר את אשתי והגיש נגדה דו"ח בגין אי איתות בעת הפניה ברכב. כמובן שנשלח מכתב לדרישת ביטול הדוח כיוון שאין כאן עבירה, והדו"ח בוטל כמובן, רק כי השוטר חשב שהוא כבר לא זקוק לחנ"א.

מצאתי את התמונה:"תופרת בג'בלייה"

שהיא כמובן אמי, בערך 1942 (אני אפילו לא בתוכנית...)

אף אחד לא שואל מדוע אין עבירה

כאשר לא מאותתים במכוון הכיוון (וינקר בלע"ז) כאשר פונים עם הרכב ימינה/שמאלה?

אני שואלת

חשבתי שזה מה שנדרש בחוק. הרי כך אתה מבטיח שהנהג שאחריך ידע שאתה מתכוון להאט ולפנות, זה חשוב מאוד לדעתי.

לאותת בעת הפניה? אין חוק כזה.

הרי כאשר את פונה, כולם רואים שאת פונה, ולכן אין כאן עבירה. החוק מחייב לאותת לפני הפניה, לפני, כדי להתריע לנהגים שהנה הוא עומד לסטות מנתיבו. ובוודאי שזה חשוב.

למעלה