השנה

שמלת תחרה1

Well-known member
אפיית חלת מפתח ידחה בשבוע.
לשומרי המסורת, רצוי לקנות חמץ רק ביום ראשון :)
חג שמח!

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
חג שמח.🌹🌷
השנה אכבד את אורחי ב מופלטות וריבות תוצרת בית.
אין חמאה ואין דבש, (מחיר קל כדי שהבת ונכדתי ירדן יגיעו לחג)😍.
השנה כמו בכל שנה אנו הולכים לבית של גרושתי
היא אלופה במופליטות, גם הג'חנונים שלה, ללקק את האצבעות.
אגב, המופליטה היא בעצם סוג של טורטיה, כשאנו יוצאים לקניון בת ים אז יש שם מסעדה מקסיקנית
אני תמיד קונה מהם כמה טורטיות, בערב כשמתחשמק משהו, אז אני מורח על זה גבינה ודבש
הילד מעדיף נוטלה.
בזכות המקסיקנים אפשר "מופליטות" כל השנה. |מאוהב|

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
השנה כמו בכל שנה אנו הולכים לבית של גרושתי
היא אלופה במופליטות, גם הג'חנונים שלה, ללקק את האצבעות.
אגב, המופליטה היא בעצם סוג של טורטיה, כשאנו יוצאים לקניון בת ים אז יש שם מסעדה מקסיקנית
אני תמיד קונה מהם כמה טורטיות, בערב כשמתחשמק משהו, אז אני מורח על זה גבינה ודבש
הילד מעדיף נוטלה.
בזכות המקסיקנים אפשר "מופליטות" כל השנה. |מאוהב|
שששש
שהמרוקאים לא ישמעו. :)

Harrington

Well-known member
מנהל
לשומרי המסורת, רצוי לקנות חמץ רק ביום ראשון :)
היו ימים, כשעוד היינו צעירים, שהיינו נוסעים במוצאי חג שני של פסח (השנה זה היה במוצש"ק כמובן) לקנות את הלחמים/לחמניות הראשונים שיוצאים שם באמצע הלילה. עומס מטורף תמיד :).

שמלת תחרה1

Well-known member
היו ימים, כשעוד היינו צעירים, שהיינו נוסעים במוצאי חג שני של פסח (השנה זה היה במוצש"ק כמובן) לקנות את הלחמים/לחמניות הראשונים שיוצאים שם באמצע הלילה. עומס מטורף תמיד :).
רצוי לקנות אחרי הרבה שעות, כדי שחלילה לא לקנות לחמניות שנאפו בשבת.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
במוצאי חג שני היה מגיע לשכונה שלנו טנדר, והנהג היה צועק פיתות חמות פיתות חמות, ומצד שני, היה בחור ישיבה שניסה להסביר למה לא לקנות פיתות מיד בצאת החג. היו ימים יפים.

משתפרת1

Well-known member
אמי ז"ל היתה אומרת שהלחם הראשון נאפה בתנורים שהיו קרים שבוע, והוא פחות טוב מזה שאחריו. המנהג שלה היה במוצאי החג לאפות לחמניות ליום שאחריו. שנים רבות עשיתי כך גם אני, וכעת זו בתי שמכינה לחמניות ופיצות במוצאי החג.
לפני שאתם שואלים: אנחנו חילוניים. כל החג לא השתמשנו בקמח, אך לא השלכנו אותו. במוצאי החג משתמשים בו.

אמי ז"ל היתה אומרת שהלחם הראשון נאפה בתנורים שהיו קרים שבוע, והוא פחות טוב מזה שאחריו. המנהג שלה היה במוצאי החג לאפות לחמניות ליום שאחריו. שנים רבות עשיתי כך גם אני, וכעת זו בתי שמכינה לחמניות ופיצות במוצאי החג.
לפני שאתם שואלים: אנחנו חילוניים. כל החג לא השתמשנו בקמח, אך לא השלכנו אותו. במוצאי החג משתמשים בו.
כשאני הייתי קטנה, היינו הולכים אני ומשפחתי ועומדים בתור ארוך במוצאי החג לדוכן הפלאפל שהיה שם דבר, זה הי מן טקס כזה של סיום החג.
היו זמנים, נוסטלגיה :)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
שששש
שהמרוקאים לא ישמעו. :)

קמח אינו חמץ כמו שאבק אינו חמץ :cool: . גם אני שומרת קמח למוצאי החג.

למעלה