שמלת תחרה1
Well-known member
אפיית חלת מפתח ידחה בשבוע.
לשומרי המסורת, רצוי לקנות חמץ רק ביום ראשון
חג שמח!
חג שמח!
חג שמח.אפיית חלת מפתח ידחה בשבוע.
חג שמח!
כועס מאד כאן צריך לקרוא שהשנה לא תבואי לבקר?חג שמח.
השנה אכבד את אורחי ב מופלטות וריבות תוצרת בית.
אין חמאה ואין דבש, (מחיר קל כדי שהבת ונכדתי ירדן יגיעו לחג).
כועס מאד כאן צריך לקרוא שהשנה לא תבואי לבקר?![]()
השנה כמו בכל שנה אנו הולכים לבית של גרושתיחג שמח.
השנה אכבד את אורחי ב מופלטות וריבות תוצרת בית.
אין חמאה ואין דבש, (מחיר קל כדי שהבת ונכדתי ירדן יגיעו לחג).
ששששהשנה כמו בכל שנה אנו הולכים לבית של גרושתי
היא אלופה במופליטות, גם הג'חנונים שלה, ללקק את האצבעות.
אגב, המופליטה היא בעצם סוג של טורטיה, כשאנו יוצאים לקניון בת ים אז יש שם מסעדה מקסיקנית
אני תמיד קונה מהם כמה טורטיות, בערב כשמתחשמק משהו, אז אני מורח על זה גבינה ודבש
הילד מעדיף נוטלה.
בזכות המקסיקנים אפשר "מופליטות" כל השנה.![]()
חג שמח, לא להגזים עם מופלטות.אפיית חלת מפתח ידחה בשבוע.
חג שמח!
היו ימים, כשעוד היינו צעירים, שהיינו נוסעים במוצאי חג שני של פסח (השנה זה היה במוצש"ק כמובן) לקנות את הלחמים/לחמניות הראשונים שיוצאים שם באמצע הלילה. עומס מטורף תמידלשומרי המסורת, רצוי לקנות חמץ רק ביום ראשון![]()
רצוי לקנות אחרי הרבה שעות, כדי שחלילה לא לקנות לחמניות שנאפו בשבת.היו ימים, כשעוד היינו צעירים, שהיינו נוסעים במוצאי חג שני של פסח (השנה זה היה במוצש"ק כמובן) לקנות את הלחמים/לחמניות הראשונים שיוצאים שם באמצע הלילה. עומס מטורף תמיד.
ברור. היינו הולכים למאפיות כשרות בלבדרצוי לקנות אחרי הרבה שעות, כדי שחלילה לא לקנות לחמניות שנאפו בשבת.
במוצאי חג שני היה מגיע לשכונה שלנו טנדר, והנהג היה צועק פיתות חמות פיתות חמות, ומצד שני, היה בחור ישיבה שניסה להסביר למה לא לקנות פיתות מיד בצאת החג. היו ימים יפים.היו ימים, כשעוד היינו צעירים, שהיינו נוסעים במוצאי חג שני של פסח (השנה זה היה במוצש"ק כמובן) לקנות את הלחמים/לחמניות הראשונים שיוצאים שם באמצע הלילה. עומס מטורף תמיד.
אמי ז"ל היתה אומרת שהלחם הראשון נאפה בתנורים שהיו קרים שבוע, והוא פחות טוב מזה שאחריו. המנהג שלה היה במוצאי החג לאפות לחמניות ליום שאחריו. שנים רבות עשיתי כך גם אני, וכעת זו בתי שמכינה לחמניות ופיצות במוצאי החג.היו ימים, כשעוד היינו צעירים, שהיינו נוסעים במוצאי חג שני של פסח (השנה זה היה במוצש"ק כמובן) לקנות את הלחמים/לחמניות הראשונים שיוצאים שם באמצע הלילה. עומס מטורף תמיד.
כשאני הייתי קטנה, היינו הולכים אני ומשפחתי ועומדים בתור ארוך במוצאי החג לדוכן הפלאפל שהיה שם דבר, זה הי מן טקס כזה של סיום החג.אמי ז"ל היתה אומרת שהלחם הראשון נאפה בתנורים שהיו קרים שבוע, והוא פחות טוב מזה שאחריו. המנהג שלה היה במוצאי החג לאפות לחמניות ליום שאחריו. שנים רבות עשיתי כך גם אני, וכעת זו בתי שמכינה לחמניות ופיצות במוצאי החג.
לפני שאתם שואלים: אנחנו חילוניים. כל החג לא השתמשנו בקמח, אך לא השלכנו אותו. במוצאי החג משתמשים בו.
שששש
שהמרוקאים לא ישמעו.![]()
קמח אינו חמץ כמו שאבק אינו חמץאמי ז"ל היתה אומרת שהלחם הראשון נאפה בתנורים שהיו קרים שבוע, והוא פחות טוב מזה שאחריו. המנהג שלה היה במוצאי החג לאפות לחמניות ליום שאחריו. שנים רבות עשיתי כך גם אני, וכעת זו בתי שמכינה לחמניות ופיצות במוצאי החג.
לפני שאתם שואלים: אנחנו חילוניים. כל החג לא השתמשנו בקמח, אך לא השלכנו אותו. במוצאי החג משתמשים בו.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.