השמש

astral travel

New member
השמש

אם השמש עשויה מגזים שהתקבצו לכדי כדור גז גדול - מה הצית את הכדור הזה ?

astral travel

New member
שאלה נוספת על - אטומים וכוח המשיכה

מה מונע מהאלקטרונים של אטומים שכנים להתנגש אחד בשני ולגרום למשיכה של הגרעינים אחד אל השני ועקב כך לקריסת המרחב... ?

Rus Almighty

New member
?? אני לא בטוח שאני מבין את השאלה

כל מקרה, אלקטרונים הם טיפוסים לא חברתים שנקראים פרמיונים ולכן הם לא יכולים להיות יותר משניים בייחד(ספין חצי) לפי עיקרון האיסור של פאולי.

bambipoop

New member
תשובות

לא תמיד צריך גורם מצית כדי להתחיל בערה, מספיק רק שיהיו חומרים שיכולים לבעור וטמפרטורה מספיק גבוהה. במקרה של השמש אין בכלל תהליך בערה, זה תהליך אטומי כאשר המימן (היסוד הראשון, והמרכיב העיקרי של השמש) מומר להליום (היסוד השני) ותוך כדי כך נפלטת אנרגיה. הסיבה המרכזית למה תהליך זה הוא לא שריפה היא שריפה היא התאחדות חומר עם חמצן כמו נניח עץ וחמצן נותן פחם (בערך חלק מהחומרים בורחים בתהליך האיחוד) מכיוון שבשמש ובחלל אין חמצן התהליך הוא לא תהליך שריפה, עוד עניין אם החומר היה נשרף ולא עובר את התהליך האטומי האנרגיה המתקבלת הייתה הרבה יותר קטנה. אלקטרונים. אלקטרונים הם בעלי מטען שלילי, וכמו שאתה יודע שזהים נדחים והפכים נמשכים, יש כוח חשמלי שפועל בין שני האלקטרונים. נ.ב- אני מודה שהדוגמא של החומרים שנשרפים הייתה מאוד לא נכונה ומדויקת היא נועדה רק להסביר כוונה. אני אשמח לשמוע על עוד טעויות.

astral travel

New member
מה שאתה אומר מעניין

אם זו לא בעירה ולא שריפה ? מדוע נוצר חום וקרינה ? מה מניע את התהליך של המרת המימן להליום ? לגבי האטומים, אם שני אטומים הם זהים - מדוע שהם לא יתרחקו לגמרי אחד מהשני ? (על עיקרון הזהים נדחים) תודה על התשובות, זה מאוד עוזר לי

כח המשיכה

המסה של אטום Helium קטנה מהמסה של ארבעה אטומי מימן - אז כשארעה אטומי המימן מתמזגים לאטום הליום המסה החסרה הופכת לאנרגיה (התהליך האמיתי הוא קצת יותר מורכב). למה זה קורה בשמש? במרכז השמש (או בכל כוכב ) כח המשיכה (גרויטציה) הוא מאד חזק ומתגבר על הכח הדוחה בין האטומים ומתחולל. מיזוג, כתותצאה מהמיזוג הטמפטרטורה עולה ומהירותם של אטומי המימן עולים והסכוי למזוג גדל).

bambipoop

New member
תשובה

בקשר לדחייה ומשיכה- זה נכון רק לגבי גופים "טעונים" כלומר בעלי מטען שונה מ0. עם לגוף יש מטען חיובי הוא ידחה מגוף בעל מטען חיובי אחר ויימשך אל גוף בעל מטען שלילי. לעומת כל זה, גופים ניטרליים(כלומר שהמטען החשמלי שלהם הוא אפס) אינם משתתפים במשחק, הם ניטרליים כלפי גופים ניטרליים וגם טעונים במטען חיובי או שלילי. אם זה לא היה נכון, אנחנו בני האדם היינו נדחים אחד מהשני.

זה נכון במידה חלקית

גם גופים נטרלים משתתפים במשחק, לדוגמא מולקולות מימן הליום - במרחקים קצרים מאד (מסדר גודל של פחות מרדיוס האלקטרון) הן נדחים אחד מהשני (בגלל דחיה חשמלית ובגלל עקרון פאולי לגבי האלקטרונים). במרחקים גדולים יותר הם נמשכים אחד לשני בכוחות ון דר ולס (דיפול חשמלי).

bambipoop

New member
צודק+שאלה

בקשר לדחייה צודק, הגופים הניטרלים כן "משתתפים במשחק" אבל בערך, זה לא שהגופים נדחים אלא האלקטרונים שלהם... שאלה- תוכל להסביר בגדול מה זה דיפול חשמלי?

Mr. Pooh

New member
נדחים =נדחות...

אחת מהשניה. מולקלות נדחות.
ואם אתה קורא את זה, סימן שהתוודעת להפרעה הפומבית השניה שלי: (בנוסף לבחירה מרצון לכתת את רגליי... וכו' וכו') עברית תקינה. מידי פעם אני אתקן, מידי פעם אני אתייאש, קחו את זה בקלות.

bambipoop

New member
צודק

לרוב אני משתמש בעברית תקינה.הסבר לי בבקשה על האובססיה לתיקון אנשים בשפה העברית, אני רואה אותה בתור שתי אפשרויות: 1. תחרותיות- אם תיקנתי את שפתך אני "ניצחתי" אותך בדבר מסוים. 2.מחסור בכושר התרגלות- אתה לא יכול להתרגל לשפה המשתנה אז אתה מקבע את שפתך שלך ואת הסובבים אותך. 3. התנשאות. אני לא בא לתקוף פשוט לנסות להאיר עיניים.

Mr. Pooh

New member
../images/Emo6.gif

קודם אתה שואל, אח"כ אתה עונה ולבסוף מבלבל בספירה. לא משנה, העיקר הכוונה. 1. שום אבססיה. תוכל בוודאי להבחין כי קיימות עוד מספר שגיעות קטיב בעמוד זה שלא טרחתי לתקן. 2. תחרותיות? ראה חתימתי. 3. תיקון טעות - זו לא השפה לא משתנה, זו התרבות שמדרדרת. והשפה לא שלי, היא של האקדמיה. 4. ממש לא התנשאות ידידי, מבחינתי זהו שרות לציבור. אתה יכול לבחור אם להשתמש בו או לא. כמו גם שאר הגולשים. באופן כללי, אני כבן אדם מאמין שאם משתמשים בשפה, מוטב להשתמש בה בצורה ראויה. כגולש, אני מנסה לתקן מידי פעם טעיות כאלו ואחרות. כמנהל, אני שואף שלא רק תוכן הדיונים יהיה ראוי.

Mr. Pooh

New member
../images/Emo93.gif

אבססיה = אובססיה ...השפה לא משתנה = ...השפה שמשתנה והשפה לא... = בנוסף, השפה לא...

Mr. Pooh

New member
דווקא אמרת דברים נכונים

אבל אולי לא דייקת. בעירה מוגדרת להיות תהליך כימי בו נוצרות תרכובות חדשות בשיתוף חמצן ועקב כך נפלטת אנרגיה (אש). זה באופן מופשט. על מנת שתתקיים בעירה, כפי שרשם במבי, צריך רק חומרים מתאימים וטמפ' מספקת. החומרים - כדי שיתקיים התהליך, הטמפ' - שתעניק את האנרגיה לחציית מחסום שיווי המשקל. גורם מצית הוא בסה"כ חומר אחר, רגיש יותר, אשר מספק את הטמפ'. לגבי השמש, למיטב ידיעתי התהליך אינו נעצר בהליום, הוא ממשיך לגרעינים כבדים יותר. לגבי האלקטרונים, אני סבור כי הסיבה העיקרית נעוצה במרחק הגדול יחסית שבין האטומים.

astral travel

New member
תודה לכם על התשובות

Mr.Pooh - האם אפשרי לבקש מהנהלת הפורומים לעשות כך שאשכולים בעמודים קודמים שמגיבים אליהם - יעלו אל הדף הראשון ?

למעלה