השמנה

maiodo

New member
השמנה

הי שלום
האם יש פה אנשים נוספים שסובלים מבעיות משקל ומבעיות של התמודדות עם אוכל?
בעבר כשהלכתי לרופא שרשם לי את הרטלין הוא הסביר לי שיש קשר בין הדברים
מישהו יכול לספר מנסיונו או לתרום איזה עצה ואיך מתמודדים?
תודה

נריה555

New member
לדעתי כן

מאחר שקשה לנו להניח דברים בצד, להניח גירויים בצד
לכן כשאנו רואים משהו טעים יותר קשה לנו להתאפק מהאדם הממוצע

אני ראיתי גם מחקר שאנישם עם הק"ר יותר קר להם או חם להם מהאדם הרגיל כי הם לא יודעים להניח את זה בצד

05 מיכל

New member
אכילה כמעקף

בין יתר האמצעים שאנשים משתמשים בהם כגירוי מעורר (בעיקר אם לא מקבלים טיפול תרופתי) ישנו האמצעי של אכילה בלתי פוסקת. וכיוון שזה עונה על הצורך הזה בלי שמודעים לכך - זה יכול להפוך להרגל שקשה להיפטר ממנו, ולמעשה למעין-התמכרות.

05 מיכל

New member
ולגבי ההתמודדות

כשאני מרגישה שאני מתחילה לכרסם בלי צורך אמיתי - אני נזכרת שלא לקחתי רטלין.

סתמגדיש

New member
אצלי זה גם קורה

לפעמים מתוך שכחה לפעמים בצורה מכוונת אני נוטל את הקונצרטה מאוחר ואז אני מתחיל לכרסם.

באופן כללי הבעיה שלי היא שכל עוד אני תחת השפעת הקונצרטה, אני אוכל בצורה סבירה. כאשר היא מפסיקה לעבוד, אז פתאום יש תיאבון מאוד גדול. אני פשוט מנסה לעבוד על עצמי לנסות ולמזער את נזקי הריבאונד, לפעמים יש הצלחה ולפעמים איבוד שליטה.

נדמה לי שזאת תופעה ידועה

ומוכרת אצל הפרעת קשב, אלא אם מדובר בהיפרים....
אוכל מעניק לגוף אנרגיה שעוזרת להתמודד עם נפילת האנרגיה שגרמת בגלל הפרעת קשב, במיוחד ברגעים שצריך להתרכז...

דר עומר

New member
הפרעות קשב והתמכרות

השמנת יתר בד"כ קשורה לתהליך התמכרותי כזה או אחר (גם אם אתה לא יכול להגיד "לא" לשוקולד, זה סוג של התמכרות, אין מה לעשות).
הסיבה לכך היא פשוטה, בדיוק כפי שאחת הבעיות המרכזיות בהפרעת קשב היא חוסר היכולת של המוח "לתת ברקס" כשצריך להתנהג בצורה מסויימת, להתרכז וכו', כך יש קושי רב "לתת ברקס" כשזה נוגע להתנהגות שאינה מועילה לנו, כמו אכילה גם כשלא רעבים (לא חשובה הסיבה). כך שבהחלט - יש קשר בין הדברים.
מעבר לקבלת טיפול נכון אני לא ממש יכול להוסיף עצות שימושיות, כי כל העצות שיש לי כוללות "לתת ברקס", ואם זו מראש הבעיה, אז עד שלא נטפל בה שאר הדרכים יהיו לא יעילות בעליל.
מקווה שעזרתי קצת.

למעלה