השמן זית הוא כבר לא אותו שמן זית.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
גוון לא תמיד אומר כי יש זנים שונים של שמן זית. כנ"ל מבחן המקרר. כשאני רוצה להשקיע בשמן זית טוב , אני נכנס לאתר של ענף הזית במועצת הצמחים וקודם כל בודק שהיצרן רשום אצלם. אחר כך בודק פרסים שיצרנים ישראלים זכו בתחרויות, ואז סומך על הטעם האישי שלי וזנים שאני אוהב מניסיון עבר. אליעד וג'אשאן נחשבים אמצע כזה. טובים אבל לא סופר דופר. שזה בסדר כי הטעם שלי הסתדר. במיוחד עם אליעד. בסופרים הייתי הולך עליו למרות שהוא הכי יקר.
וואלה אלפיני... שאפו. |4U|
אצלנו אומרים: "מכל מלמדיי השכלתי"..
רשמתי ושמרתי במועדפים את אתר ענף הזית במועצת הצמחים.
זה עוד משהו שניתן ללמוד רבות ממנו.
תודה.
 

ריקי זו אני

Well-known member
בעברית תקנית אומרים -
אם אתה לא יודע מתי כבשו את הזיתים (שנת הכבישה) ולא כתוב את סוג הזית... אז זה לא משנה רמי לוי או רמי כהן... ולא משנה ישראל או ספרד/איטליה - כל אלה קאלם פאדי...
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בעברית תקנית אומרים -
אם אתה לא יודע מתי כבשו את הזיתים (שנת הכבישה) ולא כתוב את סוג הזית... אז זה לא משנה רמי לוי או רמי כהן... ולא משנה ישראל או ספרד/איטליה - כל אלה קאלם פאדי...
במקרה כזה ריקי, אני סומך על חוש הטעם שלי.
הוא אף פעם לא מאכזב אותי.
אני חושב שחוש הטעם שלי השתבח עם השנים
אולי הוא התחזק על חשבון חוש השמיעה שלי שנחלש בשנים האחרונות
אגב, גם חוש הריח שלי הוא מהמשובחים שיש.
קורה לי הרבה פעמים שאני מזהה מי השתמשה במעלית קודם לפניי, רק במחי הסנפה אחת של האוויר בתוך המעלית.
אבל אליה וקוץ בה...
לא תמיד הריח שאני מריח בתוך המעלית הוא "מפנק"..והמבין יבין. ;-)
 
למעלה