השמן זית הוא כבר לא אותו שמן זית.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
הם לא בונים על לקוחות קבועים אלא על לקוחות שהם פראיירים מתחלפים.
מה שגורם לאנשים לרכוש את הדבר הזה הוא המחיר הזול והמפתה יחד עם מחשבה לא נכונה שזאת לא תרמית.
אני גם נפלתי פעם בפח הזה.
אז קחו בחשבון שאם רק 10 אחוז מתושבי המדינה נפלו בזה, אז איזה רווח עצום יש לנוכלים.
משרד הבריאות באזהרה חמורה: "שמן הזית שקניתם הוא לא שמן זית"

ריקי זו אני

Well-known member
מה שגורם לאנשים לרכוש את הדבר הזה הוא המחיר הזול והמפתה יחד עם מחשבה לא נכונה שזאת לא תרמית.
אז קחו בחשבון שאם רק 10 אחוז מתושבי המדינה נפלו בזה, אז איזה רווח עצום יש לנוכלים.
מאחר שהסברתי אני אומר כך...
בקבוקי שמן זית במרכול זה שמן חסר זהות, גם במידה וכתוב שהדמן מקומי.
עוד ציינתי את השנה שהשמן הופק...
זה קובע את המחיר. לגיטימי לרכוש שמן משנה שעברה, אותו זו, אותה כבישה... רק המחיר פחות.

מכאן שהכי טוב לקנות ישר ממגדל עצי הזית, עדיף יהודי או דרוזי או צ'רקסי, ולא מסוחר. גם ערבי שיש לך אמון ביושרו כמובן שכדאי...

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מאחר שהסברתי אני אומר כך...
בקבוקי שמן זית במרכול זה שמן חסר זהות, גם במידה וכתוב שהדמן מקומי.
עוד ציינתי את השנה שהשמן הופק...
זה קובע את המחיר. לגיטימי לרכוש שמן משנה שעברה, אותו זו, אותה כבישה... רק המחיר פחות.

מכאן שהכי טוב לקנות ישר ממגדל עצי הזית, עדיף יהודי או דרוזי או צ'רקסי, ולא מסוחר. גם ערבי שיש לך אמון ביושרו כמובן שכדאי...
לגבי הדרוזי...
בדיוק עכשיו סיפרתי לאלפיני
אודות עובד דרוזי שעבד על כולם כשהוא הביא איתו בקבוקי קולה ליטר וחצי מלאים ב"שמן זית"
אני טעמתי את השמן וזאת הייתה עבודה בעיניים.
כנראה שרבע מהבקבוק היה שמן זית והיתר שמן טיגון פשוט
הוא פשוט דפק את כולם.
ועוד איזו התנפלות הייתה על הבקבוקים האלה.
והוא לקח סכום גבוה על כל בקבוק כזה, כדי שלא יחשדו בו. ;-)
דרוזי עאלק.

ריקי זו אני

Well-known member
שמן זית בדומה להרבה מוצרי צריכה למניהם, שונים בטיבם ומכאן גם בטעמם.
שמן זית משובח מאוד - מופק מזיתים שמוסקו במהלך 12 שעות אז נהיה השמן המעולה.
שמן שהופק שהופק השנה יחשב לשמן מעולה..., אלה שניתן להשתמש בו כ- 3 חודשים לאחר שהופק.
שמן זית שהופק שנה קודם והלאה, מחירו יהיה כ 2/3 ופחות משמן שהופק השנה.
בארץ יש מספר זנים שמגדלים.
שמן זית יחשב ל'ישראלי' גם כאשר 10% מהשמן מופק בארץ וכל השאר יבוא.
איך יודעים שהשמן שקיניתי לא מזוייף?
בני דודנו למדו לערבב שמן זית בשמנים אחרים להגברת הרווחיות. שמן זית קופא ב5 מעלות צלזיוס ושמן קונולה. סויה וכו. קופא ב-8- מעלות...

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
שמן זית בדומה להרבה מוצרי צריכה למניהם, שונים בטיבם ומכאן גם בטעמם.
שמן זית משובח מאוד - מופק מזיתים שמוסקו במהלך 12 שעות אז נהיה השמן המעולה.
שמן שהופק שהופק השנה יחשב לשמן מעולה..., אלה שניתן להשתמש בו כ- 3 חודשים לאחר שהופק.
שמן זית שהופק שנה קודם והלאה, מחירו יהיה כ 2/3 ופחות משמן שהופק השנה.
בארץ יש מספר זנים שמגדלים.
שמן זית יחשב ל'ישראלי' גם כאשר 10% מהשמן מופק בארץ וכל השאר יבוא.
איך יודעים שהשמן שקיניתי לא מזוייף?
בני דודנו למדו לערבב שמן זית בשמנים אחרים להגברת הרווחיות. שמן זית קופא ב5 מעלות צלזיוס ושמן קונולה. סויה וכו. קופא ב-8- מעלות...
אני נוהג לבדוק שמן זית לפי החריפות שלו כשהוא יורד בגרון.
אני טועם..
אם זה שורף את הוושת אז מובטח לך שמן זית מעולה.
הכיטוב זה לא לחפש "מציאות" אלא לקנות מחברה מוכרת וידועה.

דיברגנט חדש

Well-known member
אני נוהג לבדוק שמן זית לפי החריפות שלו כשהוא יורד בגרון.
אני טועם..
אם זה שורף את הוושת אז מובטח לך שמן זית מעולה.
מה שזול יותר, בסוף יוצא יקר יותר, לכן לא מחפש מציאות בדברי בריאות.
בשמן זית יש את תו התקן של עץ הזית ("תו האיכות לשמן זית ישראלי") ורק בקבוקים שיש את המדבקה של תו האיכות הישראלי, אני קונה.
לראיה, סבא חביב מרגע שהורד לו המדבקה, השמן שלו נהפך ל-|פח|

אלפיני

Well-known member
בשמן זית יש את תו התקן של עץ הזית ("תו האיכות לשמן זית ישראלי") ורק בקבוקים שיש את המדבקה של תו האיכות הישראלי, אני קונה.
תו תקן של מועצת הזיתים בענף הזית.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
באמת נהגתי לרכוש בזמנו את השמן של "סבא חביב" אלא שבאיזשהו שלב משהו לא הסתדר לי איתם והפסקתי.
היה גם איזה שמן גהשאן שגם הם החלו לפתע לשווק את השמן בבקבוקים כהים, כביכול כדי להגן על השמן מפני קרניה האולטרא סגולים של השמש
אבל בפועל לדעתי כדי להסתיר את המרקם והצבע של המוצר, גם השמן שלהם לא ירד לי טוב בגרון.
כל אחד מהיצרנים מציין על הבקבוק את ההיסטוריה של המשפחה שהחלה עוד מתקופת התורכים בא"י.|יעני|
ומוסיף: "שמן כתית משובח, כבישה קרה", אני כבר לא מאמין לאף אחד.
מאידך, לא יעלה על הדעת שבאמצע הסופרמרקט אפתח בקבוק כדי לטעומותו ואז אחזיר למדף.
לכן אני רוכש מחברה ידועה, סומך עליה שהיא לא תעשה לי 'תרגיל מלוכלך' כמו שאר "החבר'ה הטובים".

אלפיני

Well-known member
סבא, מכיוון ששמני זית הם סוג של תחביב שלי אני די נחשף לכתבות וחבר בפורומים בנושא.

מסתובב לו איזה מנייאק, אין מילים אחרות לתאר, המספר סיפורים ומחליף מותגים מדי כמה חודשים תוך שהוא מנסה למכור במחיר מבצע. אחת הדרכים שהוא עובד היא בשיטת בוא תטעם, קרי נותן ללקוח שמן איכותי לטעום ואז דוחף לו זבל בכמויות במכירה, ובטלפון אין למצוא אותו. כל פעם הוא עובד בשיטות שונות. עכשיו אני רואה שהוא עלה עוד שלב ולפי התמונה שלעלית זייף חותמת של ענף הזית במועצת הצמחים המעידה על שמן זית ישראלי אותנטי.

תדע לך דבר אחד יד מרדכי, עץ הזית, זיתא, שהם אולי המותגים הכי מוכרים בישראל כולם יוצרים בלנד שלפחות חלקו מיובא .

היצרנים הכי טובים בארץ הכוללים גם תו ממועצת הצמחים המעיד על 100% תוצרת הארץ הם ארץ גשור מסיק קיבוץ מגל ופתורה , אבל מדובר במחירי שחיטה.
יש עוד כמה. אסי עמק המעיינות דרך האתר שלהם, ובמחיר נמוך יותר זה משק ג'אשאן.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
סבא, מכיוון ששמני זית הם סוג של תחביב שלי אני די נחשף לכתבות וחבר בפורומים בנושא.

מסתובב לו איזה מנייאק, אין מילים אחרות לתאר, המספר סיפורים ומחליף מותגים מדי כמה חודשים תוך שהוא מנסה למכור במחיר מבצע. אחת הדרכים שהוא עובד היא בשיטת בוא תטעם, קרי נותן ללקוח שמן איכותי לטעום ואז דוחף לו זבל בכמויות במכירה, ובטלפון אין למצוא אותו. כל פעם הוא עובד בשיטות שונות. עכשיו אני רואה שהוא עלה עוד שלב ולפי התמונה שלעלית זייף חותמת של ענף הזית במועצת הצמחים המעידה על שמן זית ישראלי אותנטי.

תדע לך דבר אחד יד מרדכי, עץ הזית, זיתא, שהם אולי המותגים הכי מוכרים בישראל כולם יוצרים בלנד שלפחות חלקו מיובא .

היצרנים הכי טובים בארץ הכוללים גם תו ממועצת הצמחים המעיד על 100% תוצרת הארץ הם ארץ גשור מסיק קיבוץ מגל ופתורה , אבל מדובר במחירי שחיטה.
יש עוד כמה. אסי עמק המעיינות דרך האתר שלהם, ובמחיר נמוך יותר זה משק ג'אשאן.
יפה, אז אתה באמת מבין בתחום...
ומה לגבי שמן זית "נריה"? הוא משווק ברשתות השופרסל.
על הבקבוק כתוב שהוא מיובא מאיטליה.
היה להם מבצע היכרות.. 2 בקבוקים 750 מ"ל כ"א ב-50 ₪
הוא דווקא טעים לי, יש לו את המרירות הנכונה, את הגוון הנכון והוא שורף לי בגרון.|V|
למען ההגינות, אני לא שולל את האפשרות שהוא טעים לי בגלל המחיר. ;-)

אלפיני

Well-known member
יפה, אז אתה באמת מבין בתחום...
ומה לגבי שמן זית "נריה"? הוא משווק ברשתות השופרסל.
על הבקבוק כתוב שהוא מיובא מאיטליה.
היה להם מבצע היכרות.. 2 בקבוקים 750 מ"ל כ"א ב-50 ₪
הוא דווקא טעים לי, יש לו את המרירות הנכונה, את הגוון הנכון והוא שורף לי בגרון.|V|
למען ההגינות, אני לא שולל את האפשרות שהוא טעים לי בגלל המחיר. ;-)
טעים לך, סבבה. אבל ממליץ לך להסתכן ולקנות שמן זית טוב ב50 עד 60 ש"ח ולבצע טעמיה עיוורת מול השמן שלך. אם אתה אוהב חריף בטעם ישראלי, קנה זן סורי, אם טיפה פחות חריף אבל טוב נסה את זן הקורנייקי היווני, גם אם השמן תוצרת הארץ.

כדאי לך לטעום זנים ספציפיים ולא רק בלנדים - כלומר תערובות. ואז להחליט האם העלות הנוספת שווה את התועלת.
שנית, יכול להיות שהשמן טעים לך, אבל יבוא מאיטליה לא אומר כלום. מבחינת הסכמי סחר צריך מינימום כ35 אחוז מהשמן והעבודה להיות תוצרת איטליה. אז לך תדע איזה תערובת 4 העונות ו5 מדינות יצקו לך . אם השמן כולו זית, דיינו.

איטלקים ידועים כזייפנים גדולים. המאפייה שלם זייפה כמויות לארה"ב.

השמנים שאמת טובים משם הם שמנים מקומיים עם חותמת פיקוח של אזורים ספציפיים באיטליה. בדיוק כפי שנהוג עם יינות ולכן עולים הרבה יותר. כנ"ל לגבי ספרד.

במחיר מבצע לא הייתי בונה על גדולות ונצורות. השמנים הטובים עולים במינימום 50 ש"ח לליטר.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
טעים לך, סבבה. אבל ממליץ לך להסתכן ולקנות שמן זית טוב ב50 עד 60 ש"ח ולבצע טעמיה עיוורת מול השמן שלך. אם אתה אוהב חריף בטעם ישראלי, קנה זן סורי, אם טיפה פחות חריף אבל טוב נסה את זן הקורנייקי היווני, גם אם השמן תוצרת הארץ.

כדאי לך לטעום זנים ספציפיים ולא רק בלנדים - כלומר תערובות. ואז להחליט האם העלות הנוספת שווה את התועלת.
שנית, יכול להיות שהשמן טעים לך, אבל יבוא מאיטליה לא אומר כלום. מבחינת הסכמי סחר צריך מינימום כ35 אחוז מהשמן והעבודה להיות תוצרת איטליה. אז לך תדע איזה תערובת 4 העונות ו5 מדינות יצקו לך . אם השמן כולו זית, דיינו.

איטלקים ידועים כזייפנים גדולים. המאפייה שלם זייפה כמויות לארה"ב.

השמנים שאמת טובים משם הם שמנים מקומיים עם חותמת פיקוח של אזורים ספציפיים באיטליה. בדיוק כפי שנהוג עם יינות ולכן עולים הרבה יותר. כנ"ל לגבי ספרד.

במחיר מבצע לא הייתי בונה על גדולות ונצורות. השמנים הטובים עולים במינימום 50 ש"ח לליטר.
|כן|מסכים עם כל מילה שציינת כאן.
ייתכן שבאמת תיבלתי את הסלטים שלי עם שמן שהוא לא הכי.. טהרת הזית.
הבנתי ששמן זית טוב לצרוך אותו בתקופה הכי קרובה לכבישה
וככל שהוא מתיישן הוא מאבד מטעמו.
זוכר טעימות שמן זית בבית בד בבית לחם הגלילית.
זה היה הכי טעים שטעמתי.
אגב, גם כשנסענו לכרמיאל לבקר חברים תמיד קפצנו למושב בית חנניה הקרוב שם היה בית הבד של "סבא חביב"
קנינו שם שמן זית שיצא עכשיו עכשיו מהכבישה, זה לא היה זול, זוכר שכל הדרך הביתה הארנק כעס עלי בשל החור הגדול שגרמתי לו. |פנים|
עכשיו למען גילוי נאות..
כשאני עומד מול מדף השמנים בסופרמרקט, אני בד"כ מחפש הנחות משמעותיות או מבצעים מיוחדים של קנה 1 קבל 2 במתנה.
וכשאין כאלה, כל "מדעי שמני הזית" נעלמים ומתחמקים להם ממוחי הישר לפינה נידחת
בשל קמצנות רגעית שתוקפת אותי ללא כל התראה קודמת. :)

אלפיני

Well-known member
|כן|מסכים עם כל מילה שציינת כאן.
ייתכן שבאמת תיבלתי את הסלטים שלי עם שמן שהוא לא הכי.. טהרת הזית.
הבנתי ששמן זית טוב לצרוך אותו בתקופה הכי קרובה לכבישה
וככל שהוא מתיישן הוא מאבד מטעמו.
זוכר טעימות שמן זית בבית בד בבית לחם הגלילית.
זה היה הכי טעים שטעמתי.
אגב, גם כשנסענו לכרמיאל לבקר חברים תמיד קפצנו למושב בית חנניה הקרוב שם היה בית הבד של "סבא חביב"
קנינו שם שמן זית שיצא עכשיו עכשיו מהכבישה, זה לא היה זול, זוכר שכל הדרך הביתה הארנק כעס עלי בשל החור הגדול שגרמתי לו. |פנים|
עכשיו למען גילוי נאות..
כשאני עומד מול מדף השמנים בסופרמרקט, אני בד"כ מחפש הנחות משמעותיות או מבצעים מיוחדים של קנה 1 קבל 2 במתנה.
וכשאין כאלה, כל "מדעי שמני הזית" נעלמים ומתחמקים להם ממוחי הישר לפינה נידחת
בשל קמצנות רגעית שתוקפת אותי ללא כל התראה קודמת. :)
גם לי יש את הנטייה הזו. מדי פעם כשאני נתקע אז קונה את הספרדי של רמי לוי. גם לי יש גרון רגיש, אז השמן בסדר אבל אין טעם של טריות.

אגב סבא חביב, הוא נזרק מענף הזית במועצת הצמחים ואיבד את התו מכיוון שהתחיל לייבא ולא הפריד מותגים. משק אחיה נזרקו אותה סיבה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
גם לי יש את הנטייה הזו. מדי פעם כשאני נתקע אז קונה את הספרדי של רמי לוי. גם לי יש גרון רגיש, אז השמן בסדר אבל אין טעם של טריות.

אגב סבא חביב, הוא נזרק מענף הזית במועצת הצמחים ואיבד את התו מכיוון שהתחיל לייבא ולא הפריד מותגים. משק אחיה נזרקו אותה סיבה.
באמת?
כה חבל.
זוכר את מכונת הכבישה במפעל ולצידה ברז
הוא מילא לי פח שמן של 4 ליטר וזה היה שמן מעולה
כנראה שחסר חומר גלם ולכן הוא החל לייבא
או שיותר זול לו לייבא מאשר לייצר.
במתנס השכונתי שלנו היה עובד דרוזי..
פעם הוא הביא בקבוקי קוקה קולה ליטר וחצי מלאים בשמן זית
כל הסביבה רעשה געשה והתנפלה על הבקבוקים..
ביקשתי ממישהי שאני מכיר טעימה, כדי לראות האם זה שווה משהו.
לגמתי ומיד אמרתי לה: הוא מוכר לכם שמן מהול
לא טעם, גם הצבע בהיר וחיוור, לא הייתה העפיצות הזאת שצורבת בגרון.
חשבו שבגלל שהוא דרוזי אז בטח הסבתא שלו כובשת את הזיתים באיזה בית בד שנמצא בתוך האחוריים של הסבתא שלה.|פנים|

אלפיני

Well-known member
באמת?
כה חבל.
זוכר את מכונת הכבישה במפעל ולצידה ברז
הוא מילא לי פח שמן של 4 ליטר וזה היה שמן מעולה
כנראה שחסר חומר גלם ולכן הוא החל לייבא
או שיותר זול לו לייבא מאשר לייצר.
במתנס השכונתי שלנו היה עובד דרוזי..
פעם הוא הביא בקבוקי קוקה קולה ליטר וחצי מלאים בשמן זית
כל הסביבה רעשה געשה והתנפלה על הבקבוקים..
ביקשתי ממישהי שאני מכיר טעימה, כדי לראות האם זה שווה משהו.
לגמתי ומיד אמרתי לה: הוא מוכר לכם שמן מהול
לא טעם, גם הצבע בהיר וחיוור, לא הייתה העפיצות הזאת שצורבת בגרון.
חשבו שבגלל שהוא דרוזי אז בטח הסבתא שלו כובשת את הזיתים באיזה בית בד שנמצא בתוך האחוריים של הסבתא שלה.|פנים|
עזוב אותך מסטיגמות. לפני שבכלל מנסים לרחרח שמן זית, בן אדם שמנסה למכור בבקבוק פלסטיק הוא סופר חובבן כי שמן זית זה מוצר חומצי , הכנסת לפלסטיק ולאחר זמן יתחיל לפרק אותו. הכי טוב לקנות בפח ייעודי, ולאחר מכן בקבוק זכוכית.
אמרתי לך, אם אני לא מכיר את הבן אדם , או משהו שאני סומך עליו לא מכיר, אז בשביל שמן זית איכותי תו מענף הזית שאני יודע בדיוק איך נראה חובה , ויחד אתו בדיקה לראות שהוא אכן רשום אצלם. תו מהענף אומר שמדי פעם בודקים כימית וטועמים את המוצר מקצועית .

יד מרדכי לפחות לא מסתירים שהם מערבבים שמן ישראלי עם תוצרת חוץ. ולכן אין להם תו למרות שהם היצרן הכי גדול בארץ.

הבעיה עם היצרנים הקטנים אונליין עם התו והכל, בדרך כלל צריך לקנות 300 ש"ח תוצרת על מנת לקבל הובלה חינם. ועל מנת שהמחיר ישתלם צריך לקנות 5 ליטר שמן זית. אבא שלי, למשל , מסיים פח שכזה תוך שנה, אז הוא חוגג. בזמנו הזמנו שנינו מיצרן בשם אנשי הזית, שהם באמת , אבל באמת מייצרים שמן טוב, אבל אז היו חדשים, עכשיו לאחר שזכו בפרסים הרימו מחירים לשמיים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
עזוב אותך מסטיגמות. לפני שבכלל מנסים לרחרח שמן זית, בן אדם שמנסה למכור בבקבוק פלסטיק הוא סופר חובבן כי שמן זית זה מוצר חומצי , הכנסת לפלסטיק ולאחר זמן יתחיל לפרק אותו. הכי טוב לקנות בפח ייעודי, ולאחר מכן בקבוק זכוכית.
אמרתי לך, אם אני לא מכיר את הבן אדם , או משהו שאני סומך עליו לא מכיר, אז בשביל שמן זית איכותי תו מענף הזית שאני יודע בדיוק איך נראה חובה , ויחד אתו בדיקה לראות שהוא אכן רשום אצלם. תו מהענף אומר שמדי פעם בודקים כימית וטועמים את המוצר מקצועית .

יד מרדכי לפחות לא מסתירים שהם מערבבים שמן ישראלי עם תוצרת חוץ. ולכן אין להם תו למרות שהם היצרן הכי גדול בארץ.

הבעיה עם היצרנים הקטנים אונליין עם התו והכל, בדרך כלל צריך לקנות 300 ש"ח תוצרת על מנת לקבל הובלה חינם. ועל מנת שהמחיר ישתלם צריך לקנות 5 ליטר שמן זית. אבא שלי, למשל , מסיים פח שכזה תוך שנה, אז הוא חוגג. בזמנו הזמנו שנינו מיצרן בשם אנשי הזית, שהם באמת , אבל באמת מייצרים שמן טוב, אבל אז היו חדשים, עכשיו לאחר שזכו בפרסים הרימו מחירים לשמיים.
אני לא חושב שמדובר בסטיגמות..
לדעתי מכירת שמן זית בבקבוק של קוקה קולה זה תרגיל שיווקי מבריק שאומר: "אנחנו דרוזים נותנים לכם מוצר בלאדי אותנטי על טהרת השנאב. (השפם)
אין לנו זמן עכשיו לבקבק בזכוכית, תחטפו לפני שייגמר".
אין לך מושג איזו התנפלות הייתה על הבקבוקים של הנוכל, אפילו שהם עשויים מפלסטיק.
אני חושב שאילו הביא להם בתוך בקבוקים כהים מזכוכית, אף אחד לא היה קונה ממנו. :)
אתה חייב להבין משהו..
אנשים מתים על אוטנתיות, על ניצול הזדמנות וזה עובד.

אלפיני

Well-known member
אני לא חושב שמדובר בסטיגמות..
לדעתי מכירת שמן זית בבקבוק של קוקה קולה זה תרגיל שיווקי מבריק שאומר: "אנחנו דרוזים נותנים לכם מוצר בלאדי אותנטי על טהרת השנאב. (השפם)
אין לנו זמן עכשיו לבקבק בזכוכית, תחטפו לפני שייגמר".
אין לך מושג איזו התנפלות הייתה על הבקבוקים של הנוכל, אפילו שהם עשויים מפלסטיק.
אני חושב שאילו הביא להם בתוך בקבוקים כהים מזכוכית, אף אחד לא היה קונה ממנו. :)
אתה חייב להבין משהו..
אנשים מתים על אוטנתיות, על ניצול הזדמנות וזה עובד.
אני מבין את זה. כולם משחקים אותה מביני אותנטיות להחריד , ואז גם נופלים באופן אותנטי למדי.
בקבוק קוקה קולה אומר אין לי כסף לבקבק ואני עוטף את השמן באופן נחות. אז מה, אתה מצפה שגם ישקיע בבדיקה כימית שתוכיח כי מדובר באיכות כתית מעולה, או שכנראה שכר חמור שיטחן את הענבים באבן כמו בגתות של ימי קדם.

אין טכנולוגיה, לא קונה. מה אגיד לך, לפעמים משתלם להיות שמאלני ציני. :ROFLMAO:

כשאני רואה בקבוק שמן זית עם שם תנכ"י ארץ ישראלי , חותמת ענקית של כשרות מהדרין, וללא רמז לפיקוח של מועצת הצמחים בענף הזית, ישר עולה החשד .

ושלא תחשוב שזה רק אנטי ליהודים. היום עלה אצלי איזה יבואן הישראלי המנסה לשווק שמן זית יווני במחיר ישראלי גבוהה מינוס. הבקבוק נראה יווני . סיפורים על מסורת איכות , פיקוח , בלה בלה. אין חותמת פיקוח מיוון, נכנסתי לאתר של היווני, הוא מוכר גם בBULK, יעני אם תבקש יפה, ימלא גם מכולה עם השמנים שלו. ישר עלה חשד. חיפשתי ביקורות של מקומיים, אין. באנגלית, גם אין. הגשת מועמדות לאבחון של הEVOO כלומר תחרות שמני הזית העולמית שהמשווקים היוונים המכובדים ניגשים. אין כלום.

אז במחיר של 45 ש"ח לליטר עבור כמויות של 3 ליטר ומעלה שיחפש ת'חברים שלו כי במקרה הטוב אין הבדל בינו לבין הסופרמרקט, ובמקרה הפחות טוב ישראלי שקנה כמות של שמן שלך תדע את התוקף שלו המנסה לעשות מכה. ולא מזיז לי שהוא הוציא עוד כמה שקלים עבור השגחה רבנית.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני מבין את זה. כולם משחקים אותה מביני אותנטיות להחריד , ואז גם נופלים באופן אותנטי למדי.
בקבוק קוקה קולה אומר אין לי כסף לבקבק ואני עוטף את השמן באופן נחות. אז מה, אתה מצפה שגם ישקיע בבדיקה כימית שתוכיח כי מדובר באיכות כתית מעולה, או שכנראה שכר חמור שיטחן את הענבים באבן כמו בגתות של ימי קדם.
נכון, אני מסכים איתך..
אז כמו שאמרתי קודם, הקטע של בקבוקי הקוקה קולה לדעתי זאת ההברקה שלו..
ועובדה שהיו המון קופצים, הרי אילו הוא רק רצה אז מה הבעיה למצוא בקבוקי זכוכית ריקים שם אצלו בכפר..
בקבוקי הקוקה קולה הלחים והדביקים משמן עשו את שלהם. |חיוךרחב|
אין טכנולוגיה, לא קונה. מה אגיד לך, לפעמים משתלם להיות שמאלני ציני. :ROFLMAO:
חחחח כן...
שמאלני, אין לי צל של ספק..
אבל ציני? אני לא בטוח,
אתה מתייחס ברצינות לדברים
דבריך הם על פי רוב קולעים, רואים שאתה אריסטוקרט. :)
כשאני רואה בקבוק שמן זית עם שם תנכ"י ארץ ישראלי , חותמת ענקית של כשרות מהדרין, וללא רמז לפיקוח של מועצת הצמחים בענף הזית, ישר עולה החשד .
נכון, גם אני, הפכתי להיות חשדן כמו דוכיפת. |פנים|
ושלא תחשוב שזה רק אנטי ליהודים. היום עלה אצלי איזה יבואן הישראלי המנסה לשווק שמן זית יווני במחיר ישראלי גבוהה מינוס. הבקבוק נראה יווני . סיפורים על מסורת איכות , פיקוח , בלה בלה. אין חותמת פיקוח מיוון, נכנסתי לאתר של היווני, הוא מוכר גם בBULK, יעני אם תבקש יפה, ימלא גם מכולה עם השמנים שלו. ישר עלה חשד. חיפשתי ביקורות של מקומיים, אין. באנגלית, גם אין. הגשת מועמדות לאבחון של הEVOO כלומר תחרות שמני הזית העולמית שהמשווקים היוונים המכובדים ניגשים. אין כלום.

אז במחיר של 45 ש"ח לליטר עבור כמויות של 3 ליטר ומעלה שיחפש ת'חברים שלו כי במקרה הטוב אין הבדל בינו לבין הסופרמרקט, ובמקרה הפחות טוב ישראלי שקנה כמות של שמן שלך תדע את התוקף שלו המנסה לעשות מכה. ולא מזיז לי שהוא הוציא עוד כמה שקלים עבור השגחה רבנית.
ניסית לטעום מהשמן?
אולי הוא באמת כצעקת.

אלפיני

Well-known member
דבריך הם על פי רוב קולעים, רואים שאתה אריסטוקרט.
אריסטוקרט עם סבתא בעלת 7 שנות לימוד.
שבמבחן נימוסין לאכילת מרק עם כף הייתה עושה רעשים עם השפתיים יותר חזק מטרקטור.

אז במקסימום אם בא לך להסתלבט עלי תגיד נובוריש.

ניסית לטעום מהשמן?
אולי הוא באמת כצעקת.
איך אומרים , אם אזדמן למקום יש מצב, אבל לקנות ממנו על בלנקו?
אולי , אם יתפשר על מחיר סופרמרקט רק בשביל הניסיון.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אריסטוקרט עם סבתא בעלת 7 שנות לימוד.
שבמבחן נימוסין לאכילת מרק עם כף הייתה עושה רעשים עם השפתיים יותר חזק מטרקטור.
זה בסדר יקירי....
אם אני אספר לך מה סבתא שלי הייתה עושה
השיער שיש לך בעורף יזדקף וייסמר (מהפועל מסמר)
ועוד לא אמרתי מילה על הבנק ההזוי שהיה לה בתוך ממחטה ומונח בין ה.... |פנים|
אז במקסימום אם בא לך להסתלבט עלי תגיד נובוריש.
חלילה להסתלבט, נובוריש היא לא מילה גסה.
זוכר לקוחה שלי מאיזורי חן הייתה מתלוננת, דווקא בפניי..
על השכן החדש שבא לגור בבניין שלהם
קראו לו אהוד בן טובים, שחקן הכדורגל המיתולוגי של בני יהודה..
המסכן אסף גרוש לגרוש כדי לרכוש דירה בשכונה מכובדת עבור המשפחה..
אבל השכנים...
לא יכלו לשאת את החרפה.|פנים|
איך אומרים , אם אזדמן למקום יש מצב, אבל לקנות ממנו על בלנקו?
אולי , אם יתפשר על מחיר סופרמרקט רק בשביל הניסיון.
קרה לי שלקחתי בקבוק שמן זית מיבואן חדש בשופרסל
אבל לא היתה לי הסבלנות להתאפק עד שאגיע לבית
כבר שם בסופרמרקט פתחתי את הבקבוק וטעמתי..
במקרה זה ענה על הדרישות,, אבל גם אם לא..
הייתי בכל מקרה שם בעגלה ומשלם בקופה.
במקרה הכי גרוע תמיד אוכל לשמן עם "השמן זית" את הצירים של גלגלי הקורקינט שלי. :)

למעלה