השלמות פיזיקה

neo6901

New member
השלמות פיזיקה

הפסקתי ללמוד פיזיקה מהר מאוד אחרי ההתחלה ב-י`. עכשיו אני רוצה להשלים 3 שנים. אין לי זמן כרגע לקורסי-צבא. אבל אני רוצה ללמוד ידנית לפחות עד השחרור. איזה ספרים אני צריך להשיג?

john schmidt

New member
ספרים במכניקה

אני אישית ממליץ בחום על "מכניקה" של האו"פ יחידות 1-5 ו-6-9 (שני ספרים נפרדים). Fundamental University Physics של Alonso & Finn, ספר מקיף מאוד באנגלית. נחשב למוביל בתחום.

johngalt2

New member
הספר הזה הוא לא לרמת מתחילים...

אי אפשר ללמוד ממנו בלי ללמוד קודם פיזיקה תיכונית. אגב, מה עם יחידות 10-12? החלק הכי יפה...

john schmidt

New member
נכון שהספרים של האו"פ קצת כבדים על תיכוניסטים

אבל אני אישית חושב שהם מכסים את כל החומר, ועם מספיק מוטיבציה אפשר להתחיל איתם מאפס. המממ יחידות 10-12? נדבר על זה בסמסטר הבא

johngalt2

New member
טוב, זה עניין אינדיבידואלי,

אבל דבר אחד בטוח, וזה שהמתמטיקה שם היא לא ברמה תיכונית. תיכוניסטים לא אמורים לדעת לפתור משוואות דיפרנציאליות ולפתח טורי טיילור. הם גם לא אמורים לדעת חשבון וקטורי ברמה כזו. הלוואי שהייתי נחשף לזה עוד בתיכון, זה אולי היה נותן לי מוטיווציה להתקדם הלאה, אבל זה לא ממש מתאים למישהו שבסה"כ רוצה להשלים בגרות. יש לאו"פ, עד כמה שאני יודע, סדרה של ספרים בשם "יסודות הפיזיקה" - זה אולי יותר מתאים לקריאה ראשונה. ובכל מקרה יש את הספרים של יורם אשל ועדי רוזן. אתם לא לומדים יחסות בפיזיקה 1? מעניין. איפה אתה לומד?

johngalt2

New member
וואלה... לטכניון יש נטייה לדחוס דברים

אנחנו גם לומדים טורים בחדו"א 1. אלוהים יודע למה. 3 שבועות לפני המבחן אתה מתחיל ללמוד את החומר הכי קשה בקורס. זה די נכון גם עבור יחסות, אגב (למרות שלדעתי הנושא של בעיות עם מסה משתנה הוא הכי קשה בקורס הזה.)

infinity0

New member
אפשר גם ספרים המיועדים לתיכון...

1. מכניקה (ספר צהוב) - יורם אשל (ספר לימוד+ספר תשובות) 2. מכניקה לתיכון ולאוניברסיטה (ספר אפור, מהדורה חדשה של "מכניקה")/יורם אשל (ספר לימוד+ספר תשובות) 3. מכניקה ניוטונית - כרכים א'+ב' / עדי רוזן 4. מכניקה / דוד זינגר (יש גם ספר תשובות)

למעלה