השכרת ציוד

השכרת ציוד

סגרנו חמישה חברים, aime la plagne, יוצאים בעוד שבוע וחצי.

שאלות:
א. בהשכרת ציוד דרך חברת skiset, במהלך הרישום וההזמנה נתקלתי בשורה הבאה: Reserve your SKI-FIT liners: No Yes I already have liners.
יש למישהו הבנה במה מדובר? מה זה בכלל, צריך את זה וכו'?

ב. יש חמישה סוגי מגלשיים שמציעים בחנות. ממתחילים וצפונה. אז ברור לי שאני מתחיל, אבל בכול זאת לא פעם ראשונה, אלא שניה. לקחת את המגלשיים של המתחילים (כתוב אצלם שזה מיועד למי שעשה פחות משבעה ימי סקי), או שלעבור לשלב אחד מתקדם יותר?

ג. בחופשה הקודמת, בבנסקו, הדבר היחידי שעשינו חוץ מסקי ומסעדות, היה לרבוץ בסאונה, ג'קוזי, בריכה. דיי עושה נעים אחרי יום של גלישה.
בקלאב מד אין את האפשרויות האלה. יש סקי, ומסעדות לא צריך לחפש.
מכירים מקום באזור שאפשר להשתמש בשירותי הספא שלו? מישהו ניצל זאת בעבר? מכיר? יודע?
אשמח לפרטים מבעלי נסיון.

תודה מראש לכול תשובה,
ואם יש טיפים נוספים אז אשמח כמובן.

z x 7 r

New member
היי - כמה תשובות:

1. Liners זה החלקים הפנימיים של נעליים. לא יודע למה משכירים כאלה בנפרד - אף פעם לא לקחתי ( יש לי גם נעלי סקי משלי ). אתה לא צריך אותם בנפרד - אלא אם אין לך נעלי סקי - פשוט תבחר להוסיף נעלי סקי כמו שהם ( זה מגיע ביחד עם הנעל הפנימית ).
2. הציוד - הוא עניין של תשלום השאלה כאן היא יותר "כמה אתה מוכן להוציא על הציוד". אם אתה גולש שבוע שני, לרוב אין צורך בציוד הרבה יותר מתקדם, תקח את הזולים או רמה אחת מעל. אתה לא תרגיש בהבדלים כ"כ. ככל שתתקדם בגלישה - תקח ציוד יותר יקר, כי אז באמת מרגישים בקשיחות המגלש, עד כמה הוא נוח בפניות, כמה יציב בישורות מהירות ועוד. אם משבועות הראשונים תקח את הציוד הכי יקר - אין כ"כ הבדל עבור המתחיל - אתה לא תרגיש את ההבדלים האלה פשוט.
3. לא הייתי שם - לכל אתר סקי יש אתר אינרטנט, שם מופיעים כל העסקים באתר - כדאי לך לבדוק. ( Use the Google Luke! )

תודה, אבל קצת התבלבלתי

אני לא צריך את החלק הפנימי אלא אם אין לי נעלי סקי? הרי ברור שאין לי, אני משכיר את הנעליים יחד עם מגלשיים ומקלות.
אז להשכיר רק נעליים ולהתעלם מנושא הLiners? הנה הקישור לחנות: http://www.skiset.co.uk/, אשמח אם מישהו ינסה קנייה וירטואלית (צעד אחד בלבד), יגיע לשאלה לגבי Liners, ויגיד לי מה לעשות.

z x 7 r

New member
שוכר* ציוד - מי שמשכיר זאת החנות - לך :)

אתה נכנס לאתר, בצד שמאל יש לך את המיקום - מדינה, אתר, חנות באתר ( תסתכל לפי המפה איפה הכי קרוב למלון ), אחרי זה תבחר תאריך מאיזה תאריך וכמה ימים.
בד"כ לא לוקחים ביום ההגעה לאתר - כי מגיעים לרוב גם מאוחר ( רוב המעליות פתוחות עד האזור 16.30-17.30, וגם עד שלוקחים את הציוד ומתארגנים גם עוברת איזה שעה ( אלא אם אתה מגיע עד לפני השעה 10-11 בבוקר ). גם לא מחשבים את יום העזיבה ( אלא אם הטיסה שלך ממש בערב, ואתה יכול להשאר במלון עד אחרי הצהריים-ערב.
מה שכן אם אתה מגיע יחסית מוקדם - נגיד באזור ה 4-5-6, אתה יכול לקחת את הציוד יום לפני ( ביום ההגעה ) ויום למחרת כבר ללכת ישר למעליות.

אחרי שבחרת את החנות ואת התאריכים, אתה עובר לבחירת ציוד: יש לך את ה 5 סוגי סקי ונעלים ( אמרת שאין לך נעליים, אז תשאיר את המשבצת של נעליים מסומנת.
איזה סוג לקחת? תקח או את ה 2 או מקסימום 3, יותר מזה חבל על הכסף. עוד משהו - יש מבחר סקי בד"כ, מרמה 3 יש אפשרות כאת. ככל שסקי קצר יותר - קל יותר לגלוש ( פניות וכו' ) אבל יותר קשה לעצור והמהירות נמוכה יותר. ככל שהסקי ארוך יותר - מהירות עולה, פניות יותר קשות, יותר קל על הפאוודר ( רוחב הסקי גם משפיע מאוד ) אבל אם אתה מתחיל - זה לא משנה, קח מה שהכי יפה בעינך

אחרי שסיימת לבחור בצד ימין יש את הכפתור CONTINUE - מעליו יש פרטי הזמנה: תראה שיש לך רק הזמנה אחת ולא בטעות בחרת דברים, שהתיבה של ביטוח נגד שבירת סקי ו\או גניבתם תהיה מסומנת ( שווה לך את הכמה יורו האלה ), סוג המטבע שאתה רוצה לשלם, תלחץ על CONTINUE.
אתה צריך במסך הבא להכניס את הנתונים עליך ( על מי תרשם ההזמנה, גובה ( אמיתי, משקל אמיתי זה גם כולל בנות!! חובה!! )), כי המוכר ידע לכוון את ה BINDINGS לפי משקל - אם הכיוון לא נכון, הסקי כל הזמן יתנתק שזה מסוכן, או שלא יתנתק בזמן נפילה שזה עוד יותר מסוכן.

אגב, לא שמתי לב שמציאים לי LINERS, בכל אופן - תבחר " I HAVE LINERS" או "NO THANKS" - אני לא זוכר מה כתוב שם

elotan

Member
אם אתה מתחיל אל תיקח ציוד מתקדם

אתה תיפול ממנו הרבה

התבלבלתי 2

אחד אומר לקחת למתחילים ושני אומר לקחת רמה שנייה.

עניין הכסף לא מהווה תפקיד כאן. לא רוצה ל"התקע" עם מגלשיים לא מתאימות, לכאן או לכאן.

רמה הכי פשוטה עלולה להוות בעיה במידה שהתקדמתי מעל הצפוי במהלך השבוע?
רמה שנייה עלולה להוות בעיה במידה ומסתבר שהרמה שלי עדיין של גולש מתחיל?

elotan

Member
אין מה להתבלבל

אמרת שיש חמש רמות
אני אמרתי אל תיקח את 5
איל אמר אל תיקח את 1

shac

New member
צ'מע

לא יודע לגבי הליינרז (גולש סנובורד :)) ואולי שווה לשלוח להם מייל תוהה.

אבל לגבי הציוד (וניסיתי סקי בחיי) - לא ישנה הרבה אם תקח 1 או 2. אם כסף זה לא שיקול גדול פה וההפרש זניח - קח את 2, היותר טוב.
3-5 לא רלוונטי אליך כנראה ולא תמצה אותם.

עוד הערה: בד"כ, ואני אומר את זה מנסיון אישי, אפשר להחליף תוך כדי השבוע, אז אל תהיה קשה לגבי זה. שכרתי מהארץ גם לחברה בחופשה שעברה, והחלפתי לה לאור אי נוחות גם את הנעליים וגם את המגלש, עד שהגענו להתאמה (במאיירהופן). בד"כ ברמות האלו יש להם מדפים עמוסים (במגלשים חבוטים ומשופשפים קצת, אבל למתחיל הם מצוינים, יעשו את העבודה ויגלו רחמנות ולא יעיפו אותך. המקצוען הוא זה שיתבאס מהם).

basaf1

New member
בריכה, סאונה וכו

ממליץ לך לסיים את היום ב BELLCOTE, תביא איתך בתיק בגד ים ובגדים להחלפה, יש שם מתחם של סאונה בריכה מחוממת וכו. השוס זה שהבריכה המחוממת לא מקורה ככה שיכול לצאת לך מקרה (כמו שהיה לי) שאתה שוחה בבריכה מחוממת ונעימה ותוך כדי יורד עליך שלג..
חוץ מזה אם לא בא לך להסחב עם בגדים ביום גלישה, תחזור למלון , קח מה שאתה צריך לך לפלאן סנטר ומשם יש שאטלים הלוך חזור לBELLCOTE.
תהנה

karpe

New member
תשובה

אני הזמנתי גם מSKISET לא מזמן.
הליינרס זה הביטנה של הנעל, הם מאפשרים לך להזמין ביטנה מותאמת אישית, ולקנות אותה שתשאר שלך. ככה כשאתה מגיע לחופשה אתה מזמין רק את המגף בלי הביטנה, ואז בא עם הביטנה שלך שמותאמת לרגל שלך
ובלי הסירחון של כל המשתמשים הקודמים.
זה עולה 79 יורו. האמת נראה לי רעיון נחמד..
אם אתה לא בעניין פשוט תבחר NO.

http://www.ski-fit.com/en/

בכל מקרה - תשתמש בקוד TWITTER, זה נותן 5% הנחה נוספת.

אני גולש בינוני+, הזמנתי את הרמה הכי נמוכה, ובחנות אני כבר אשדרג למה שייראה לי במקום.

skiaddict

New member
תשובות

תגיד לא, לליינרז, רפידות לפנימית של הנעל, כאשר תקנה נעלי סקי משלך, כנראה שתקנה גם כאלו, ואז אם תגיע לחופשת סקי ללא ציודץ את אלו תוכל להביא איתך
קח מגלשים ברמה 2יש בלה פלאן מרכז מים (נדמה לי שבבל ויו או בלנקוט) ושם יש גם סאונה וגם ג'קוזי. לא לגמרי ברור שתלכו לשם, אבל קח עימך בגד-ים לכל מקרה.

למעלה