השכרת דירה

otherthings

New member
השכרת דירה

בעל הדירה רוצה שנחתום שכל קילקול בדירה הדיירים צריכים לשלם, אני יודעת שפעם התפוצצה שם הצנרת והוא כן תיקן את זה על חשבונו. בנוסף הוא מבקש שנבטח את הבית שלו על חשבוננו נגד שריפה ורעידות אדמה. מה דעתכם?

לא!

הדירה היא שלו, למה אתם צריכים לבטח אותה? הרי מי יקבל את הכסף אם חו"ח כן יקרה משהו? אם הוא כל כך דואג, שיבטח אותה בעצמו. כנ"ל לגבי קלקולים. נהוג שאם יש נזק מהותי במשהו כמו מערכת הביוב או החשמל (ז"א כל נזק שבעצם אינו תלוי בכם), בעל הדירה משלם. מה שאתם עשיתם, רק הוגן שתהיו אחראיים. נראה כמו מתכון מוצלח לדפיקה כלכלית.

otherthings

New member
אני יודעת

שהוא לא מסכים לתקן נזילות שיש מהחלונות, או שקע חשמל שנשרף. אבל את הפיצוץ בצנרת הוא כן תיקן. לגבי הביטוח זה בעקרון תוספת של 10$ לחודש לבית שהוא יחסית זול למה שאפשר לקבל עליו לדעתי. ד.א. זה בית די חדש אצל קבלן השכרות.

זו תהיה טעות

מעבר לכך שחובת תהיקון של כל מה שנופל תחת "בלאי סביר" הוא חובתו ע"פי חוק (ולכן הכנסת סעיף כזה לחוזה פוסל את תוקפו, כי מעמדו של חוק במדינה עולה על מעמדו של סעיף בחוזה.) - הדרישות שלו צריכות להדליק לך עשר נורות אדומות, לא אחת. לא משנה אם הוא תיקן את הצנרת או לא. את בוודאי יכולה להבין בשלב הזה כי בלי צנרת עובדת הוא לא היה יכול להשכיר את הדירה, ואם הוא היה מתעקש שהדיירים ישלמו, בבית המשפט הוא היה בכל זאת מחוייב לתקן זאת. הדיירים לא יצרו את מצבה העגום של הצנרת. הם שכרו דירה ובה צנרת תקינה, וכחלק מהותי מהחוזה שלהם, חובותיו של בעל הדירה לשמר את הדירה במצב כזה. בקיצור - זה לא מנדיבות שהוא תיקן את זה, זה מאין ברירה. לעומת זאת, רוב התיקונים בד"כ הם לא כאלו. חסימה בצנרת, עובש, מיזוג מקולקל. את כל זה הוא רוצה להפיל עליכם. ועניין ביטוח הדירה הוא מקושקש לגמרי. 10 הדולרים האלו הם עשרה דולרים שאתם לא צריכים לשלם. הביטוח מגן על הבעלים מפני נזק פוטנציאלים. תרימי יד אם את הבעלים של הדירה. הרמת יד? יפה. את לא צריכה לשלם ביטוח על הדירה הזו. עצתי לך, גם מניסיון אישי וגם מנסיונם של אחרים בפורום - קחי את הרגלים ותחפשי דירה אחרת. לא משנה כמה הדירה הזו יפה, בעל בית גרוע יכול להפוך מגורים בדירה לסיוט. חוזה צריך להיות הוגן, ואין שום דבר הוגן בדרישות בעל הבית שלך.

otherthings

New member
את צודקת וזו גם דעתי

הבעיה וההתלבטות נובעות משיחה עם כמה מהדיירים שאמרו שבעל הבית בסה"כ דיי בסדר. מתלבטת.

לדעתי אין מה להתלבט

אצלם זה שהוא דורש את הביטוח מהווה נורה אדומה. גם אם הוא יוריד את הסעיף הזה, עצם זה שהוא דרש מלכתחילה שאתם תשלמו מהווה סימן שמדובר בנוכל - אין לי הגדרה אחרת. זה מקביל לכך שהוא ידרוש שתשפצו את הדירה על חשבונכם ולא כי אתם מתכוונים לגור שם שנים.

ביטל

New member
נשמע ממש ממש רע!!!

אם גם היו בעיות בעבר בדירה- מים נוזלים מהחלונות, צנרת שהתפוצצה תצפו לזה גם בעתיד ותהיה לכם בעיה אתו. הוא נשמע לי ממש כמו משכיר שצריך לומר לו שלום. פשוט לא להיכנס לשם יש עוד המון דירות אחרות

למעלה