השכנים שלי

efriend

New member
השכנים שלי

אני גר בישוב יחסית מבוסס במרכז הארץ, בדירה שכורה בבניין ישן ומתפורר. בדירה מולי גר זוג - הגבר בשנות ה50 לחייו, והאישה מתקרבת ל40 לדעתי. הם אמריקאים. ומדברים ביניהם אנגלית. לגבר יש ילדים מנישואין קודמים לדעתי. הגבר מנומס ואדיש, והאישה נראית ניירוטית. כשהיא מדברת איתי היא נראית מאוד לחוצה, שפת הגוף והבעות הפנים שלה מוזרות בעיני וגורמות לי להרתע ממנה. כל כמה ימים הם מטאטאים לכלוך מדירתם לחדר המדרגות, והוא מונח שם בערימה, בין הדלתות שלנו, עד שהוא נעלם. כעבור כמה ימים. התנהגות זו משום מה גרמה לי להחליט שמשהו לא בסדר איתם (בעיית גבולות...). כל כמה ימים נשמעות צרחות אימים מדירתם. האישה צועקת לו I hate you, והוא אומר לה you will be out on the street. כל כמה שבועות הם מזמינים משטרה, והיא טוענת באזניי השוטרים שהוא מכה אותה (אני שומע מבעד לדלת). כל פעם מגיע אמבולנס, אבל חוזר מיד כלעומת שבא, כי כנראה הוא מגלה שאין פציעה של ממש (אם בכלל). הצרחות נמשכות גם תוך כדי שהשוטרים בתוך הדירה, ואחרי שהם הולכים, יש כמה ימים של שקט, עד שזה חוזר. בפעם האחרונה זה קרה ביום שישי לפני שלושה ימים. מה יכול לגרום לאנשים לחיות יחד בכזה גיהנום? למה הם לא נפרדים? והאם זה בסדר שאני עומד מן הצד, שומע את כל זה, ורק מתחמק מכל קשר איתם?

אופירA

New member
מנהל
נראה לי שהם מנסים להיפרד

ולא מצליחים להגיע להסכמה, בגלל סוג היחסים שביניהם, ולכן הם מנסים להפעיל לחצים שונים כדי לאלץ את הצד השני להיפרד באופן היותר מתאים לצד האחד. הם במאבק מסוים. ברור שהם מתכוונים להיפרד. מה אתה יכול לעשות? להתערב אין לך דרך. אין לך מושג במאבק ביניהם. לא לשמוע - אני חושבת שאינך מסוגל. זה מה שיש.

אי אפשר לדעת מה הסיבה

אולי בגלל יחסי תלות שלהם אחד בשני.. אבל לגבי השאלה שלך, ממה שאני יודעת אם מעורבים בנושא גם ילדים, אתה חייב לדווח על כך לשירותי הרווחה, גם על פי החוק.

efriend

New member
לא לא, הם גדולים ולר גרים שם,

אבל זה דבר שטוב לדעת.

dietoday

New member
בתור מי שהיתה

במערכת יחסים תלותית והרסנית, אני יכולה להגיד שזה נראה הרבה יותר פשוט מהצד.. לא הודיתי בזה אף פעם, אבל גם בינינו היתה אלימות (לרוב מצידו, פעמיים החזרתי), בעיקר תפיסה חזקה מידי של היד או דברים בסגנון.. זה מצב שאף אחד לא רוצה להמצא בו, גם כשבתוכו, אז זה הופך למסע שיכנוע עצמי.. לגבי התערבות, אם המשטרה גם כך מגיעה, אין כ"כ טעם.. אם הילדים קטינים, אולי יש טעם לערב את שירותי הרווחה.. לגבי הסימנים (וזה לא מידע אישי), לא חסרות דרכים להכות בלי להשאיר סימנים..

efriend

New member
וואו, לא ידעתי שגם לזה הקשר ההוא הגיע -

איזה מזל שזה נגמר.

dietoday

New member
בהחלט...

וזאת הפעם הראשונה שהודתי שזה מה שקרה.. אפילו הפסיכולוג שלי לא יודע.. נראה לי שאני פשוט מתביישת בעצמי שנתתי לזה להגיע למצב הזה, ושיתפתי פעולה...

אוף כמה זה מוכר לי

לא מקנאה בך חבר , זה סביבה לא נעים לגור בה בתנאים הללו מאמינה שהמשטרה מיידעת את הרווחה במקום מגורייך כי אם יש ילדים במצוקה הם צריכים להיות מטופלים צריך לדווח לרווחה וזה ע"פ החוק

מצב בעייתי מאוד ../images/Emo4.gif

ובימים טרופים אלה כן חשוב להתריע במשטרה על כך, במיוחד אם יש ילדים מעורבים בעניין. ההורים שלי ביחסי אהבה-שנאה, יותר שנאה מאשר אהבה, היה להם תמיד תירוץ למה לא להתגרש למרות שלא טוב להם ביחד אבל התירוצים נגמרים והם עדיין ביחד כי זה מה שהם מכירים ואין את הכוחות להתחיל מחדש.

efriend

New member
עצוב לשמוע, אני מקווה שזה לא מפריע לקשר

שלך איתם...

זה בהחלט בסדר מה שאתה עושה. מה אתה אמור לעשות

אחרת ממה שאתה עושה? לדעתי "שומר נפשו ירחק". אני גם לא מבינה מה גורם לאנשים לחיות בגיהנום כזה. לא טוב לך ? קום ולך . הכל עדיף מהמצב הקיים. אבל זה על פניו. לך תדע מה מסתתר מאחורי. האם ילדיו של הגבר באים לבקר?

efriend

New member
תודה על התגובות - יובהר שהילדים גדולים,

הם לא חיים עם האבא אלא באים לבקר מדי פעם, כך שאין בעיות של קטינים.

למעלה