השכלה כללית

HT Aviran

New member
השכלה כללית

זו הבעיה הכי גדולה עם הציבור החרדי.

יש חיה כזאת -להיות חרדי עם השכלה בסיסית כשווה בין שווים, כשכאשר הוא יצא לשוק העבודה, חבריו החילונים לעבודה לא יהיו בפער גדול ממנו?

מוסדות כאלה קיימים?

יש, לא הרבה, ובעיקר לא בקונצנזוס

יש מספר ישיבות תיכוניות חרדיות שבהם עושים בגרות מלאה (יישוב, מערבא ועוד כמה)
שהיא מקפצה טובה לפסיכומטרי או לעבודה.
כמו כן ישנם כמה בתי ספר שלומדים בהם לימודי ליבה ברמה סבירה (בבני ברק-רזילי ובוסטון)

בדר"כ שולחים לשם אנשים מזרם מאוד מסוים בציבור החרדי (לדעתי באזור 10% ואולי פחות).

נשמע שאתה לא חרדי, עצה שלי, לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה

HT Aviran

New member
זה פתרון ממש טוב

לכל האנוסים שרוצים בטובת ילדיהם שבעתיד יהיו להם הכלים לחיות כפי רצונם.

זה לא ממש פתרון

למדתי ברזי-לי ואחרי זה במערבא ככה שאני ממש נחשב "פתוח" ומשכיל. בתכלס רק בגלל היותי תולעת ספרים, פלספן לא קטן וחפרן בקטע אחר הצלחתי להשתלב בצורה מאוד נוחה בחברה החילונית. בטירונות היו מדברים על סדרות ילדות או סרטים ישנים וכשהייתי משתתף בשיחה היו אומרים לי "מאיפה אתה יודע?". הבית ספר והישיבה עזרו קצת (ממש קצת) אבל עדיין המרחק בין החברות הוא ענק

HT Aviran

New member
היי חדש פה

אני מאמין בשם
אבל לאחרונה יש לי התלבטויות בצדקת הדרך שלי ויוצא שאני מחפף בתפילות בעיקר.
וזה ממש מלחיץ אותי.אני לא מעוניין לעזוב את הדת מה גם שאני מאמין אז איך אני יכול לכפור בתורה ובמצוות.

לגבי ההשכלה אקדמית-

לאור התגובות שאני קורא פה בסגנון "איך הייתי רוצה להחזיר את הגלגל אחורה" והצער ש"כ"כ הרבה שנים בזבזתי סתם"
חשבתי על זה רבות והייתי רוצה שבע"ה ילדיי בעתיד יהיו במצב של בחירה ואפשרות לצאת לעבודה ללא פערים משמעותיים מהציבור הכללי.

אני בעצמי כזה כחוזר בתשובה (אני לא חרדי). גדלתי במשפחה מסורתית. להורים שלי תמיד היה חשוב החינוך, אז יצא ככה שסיימתי בגרויות בהצטיינות (לא יתרה אבל שיהיה..)

ולפני שבועיים התבשרתי שקיבלתי בפסיכומטרי 690

ואני רוצה שגם ילדיי יוכלו לזכות לכך ושיהיה להם בסיס לזה יחד עם קביעת עיתים לתורה.
עובדה שלא הלכתי לישיבה מעולם (אני גם סוג של אוטודידקט אז זה לא עוזר).

אז אני בעד תורה ועבודה (למרות שהייתי רוצה איזה בן ת"ח או בת שנשואה לת"ח) אבל כל השאר שיעבדו וילמדו.

איך המשנה באבות אומרת "כל תורה שאין עמה מלאכה, סופה בטלה וגוררת עון".

כזה אני וניסו לשכנע אותי ללכת לישיבה ולא הלכתי. ובע"ה עוד חודשיים מתחיל תואר ראשון בניהול מערכות מידע.

freeonly

New member
ובכל זאת

>> "אני מאמין בשם ....... אני מאמין אז איך אני יכול לכפור בתורה ובמצוות"

סתם כקוריוז, כמיליארד נוצרים ומספר דומה של מוסלמים "מאמינים בשם", ובכל זאת הם "כופרים" במצוות ההלכה היהודית.

פשוט קפצה לי ההתבטאות מול העיניים... וכן, אני יודע שהתשובה היא "הם מאמינים שאותו 'שם' ציווה דברים אחרים", אבל ציוויו המדוייקים (כביכול) זה בדיוק העניין של תחילת הפוסט המקורי.

למעלה