השיר של מצנפת המיון...

כי אמא שלו בוצדמית.

למרות שהארי טהור-דם לחלוטין. אבל הגיוני, כי... הם לא מקבלים את לילי כמכשפה - אלא כמוגלגית. לכן מבחינת אוכלי המוות: הארי הוא חצוי-דם, כי אימו מוגלגית. אבל אמא שלו נחשבת מכשפה לכל דבר. משמע: הארי טהור-דם. *שיעול* הגזע ההארי *שיעול*

The Knight Girl

New member
ברור שהבנתי למה הם קוראים לו חצוי

דם אני פשוט לא מסכימה אית על זה...כי אם שני ההורים שלא מכשפה וקוסם הוא טהור דם אבל לא משושלתשל טהורי דם.....זה לחא ששאלתי למה הוא חצוי שם או משהו...

black robe

New member
זה לא נכון.../images/Emo63.gif

מבחינת טהורי האדם לילי היא מוגלגית, כי שני הוריה הם מוגלגים. אז מבחינתם הארי הוא חצוי דם, כמו סנייפ וכמו וולדמורט וכמו כל האחרים שנולדים להורים מוגלגים.

Eos14

New member
../images/Emo29.gif אז דווקא צדקתי../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

אני כבר מולבלת... *האם הארי הוא חצוי דם או לא
* שאלת השאלות...

Eos14

New member
*מבולבלת...../images/Emo122.gif

*שונאת שגיאות הקלדה*

the ror

New member
תלוי את מי את שואלת ומה ההגדרה של

טהור דם? יש טהור דם שאומרים על מי ששני ההורים שלו הם קוסם ומכשפה ולכן הארי נחשב טהור דם לפי ההגדרה הזו... ויש טהור דם שאומרים על מי שכל השושלת שלו היו קוסמים שזה עד כמה שידוע לי כבר אין אף טהור דם שכזה כי הקוסמים נאלצו להתערבב עם מוגלגים כך שלפי ההגדרה הזו הארי בכלל לא טהור דם כי יתכן שאפילו אביו הוא לא טהור דם לגמרי... ויש טהור דם שפשוט שופט לפי ההתנהגות של האדם כפי שאוכלי המוות מתיחסים ולפי זה הארי הוא חצוי דם כי אמא שלו היא בוצדמית ולכן מבחינתם היא מוגלגית... בקיצור, אני לא חושב שיש הגדרה מדוייקת אחת...

Eos14

New member
../images/Emo29.gif אז כנראה שהוא כמעט טהור דם

לגמרי... אחרי הכל, בצד של אמא שלו-מלבדה כולם מוגלגים, אז...

psycho360

New member
הארי חצוי דם נקודה. וזה כתוב בספר

דמבלדור אמר את זה בחמישי שוולדמורט לא בחר דווקא את נוויל, הטהור דם, אלא את הארי החצוי דם כמוהו הוא סימן כשווה לו. אם תרצו אני אביא לכם עמוד וזה..

yuvi217

New member
לא נכון

הארי טהור דם! שני ההורים שלו היו קוסמים! ההורים של לילי לא היו קוסמים אבל טוהר הדם נקבע לפי ההורים לא? לילי היא בת מוגלגים אבל היא מכשפה, מה שהופך את הארי לטהור דם. [גם אני חשבתי על זה בהתחלה
]

עשרת התגובות האחרונות מאוד

מזכירות את החלוקה של הגזע בגרמניה בשנות ה30 מיהו יהודי ומי לא... וזאת בדיוק הסיבה ש JKR החליטה שלא לפרט יותר מדי את טוהר דם ועד כמה "דם קוסמי" יש לו כדי שלא נחשוב כמו הנאצים... היא הביאה את הדברים הבסיסיים כדי שנבין את הדימוי לגרמניה ולתורת הגזע...

yuvi217

New member
חס וחלילה

חחח אני בדר"כ לא אומרת את זה [חס וחלילה...
] אבל ממש לא... אין מה להשוות! אני לא טוענת שיש משהו "יותר טוב" בלהיות טהור דם. אמרתי את זה רק כדי להבהיר את הכוונות של סלית'רין (שהוא היה די גזעני לא?) אני לא חושבת ככה, ואני בטוחה שאף אחד אחר פה לא חושב ככה

אתה לא מבין.

נכון שככה גודריק, רוונה, הלגה וסלאזר בחרו כך את התלמידים לקבוצות שלהם. אבל הם מתו! ישנה הנהלה חדשה! המצנפת הולכת עפ"י דרכם אבל לא בדיוק! כעת גם חצויי דם יכולים להכנס לסלת'רין.

your avi

New member
וול,

אנחנו יודעים שכמעט ולא נשארו טהורי דם אמיתיים. העץ המשפחתי של בלק די מראה את זה, לפי מה שהבנתי, נשארו רק עשרות, אולי מאות- מקסימום. אז נגיד יש 30 תלמידים טהורי דם בהוגוורטס, ונחשב שלפחות 10 מהם ילכו לבתים אחרים, מה, יהיו רק עשרה תלמידים בסלית'רין?

למעלה