השיר של מצנפת המיון...

השיר של מצנפת המיון...

בספר החמישי עמוד 216 בשיר של מצנפת המיון כתוב כך: ``אם דם טהור היה חשוב / לסלזאר סלית`רין, הרי שתלמידי ביתו / היו רק טהורים``. והשאלה שלי: איך זה יתכן? הרי ידענו שיש קוסמים חצויי דם שהיו בסלית`רין, כגון וולדמורט וסנייפ?

A Radcliffe

New member
וולדמורט היה האחרון למשפחה של סלית'

+
כנראה שסנייפ היה סתם רשע

כן, אבל

סלזאר בחר רק טהורי דם. אממ...לגביי וולדמורט אני מבין, כי הוא קשור והיורש של סלזאר ורק בגלל אימו הוא נהיה חצוי דם. אבל בקשר לסנייפ אני לא מבין איך הוא למד בסלית`רין כשהוא חצוי דם? זה נוגד את האינטרסים של סלזאר...

אממ...

סלזאר בחר רק טהורי דם...הוא לא בחר רשעים. כתוב שהוא רצה רק טהורי דם...אז שוב, איך סנייפ נכלל בהגדרה הזו?

וולדמורט הובהר. סנייפ בסלית'רין כי,

הסלקציות לכניסה לבית סלית'רין לא מסתכם רק ב... טהור-דם. ישנה שאפתנות, רצון לכוח וכד'... הווו, כמו שאנחנו מכירים את סנייפ - הוא בוודאי נכנס בקטגוריות האלו.

לא הבנת...

כתוב במפורש וגם מצנפת המיון אומרת זאת... גריפינדור בחר רק את האמיצים. ריבנקלו בחר רק את הלמדנים. הפלאפף את מה שנישאר. וסלזאר בחר רק את הטהורי דם...לא שאפתנים וצמאים לכח ושלטנות. הכי חשוב לסלזאר זה טהורי דם...ולא משנה מה הקוסם אם הוא עדין ושקט, או רשע ומר. וגם, לא כל מי שבסלית`רין רשע וצמא לכח ושאפתן. אז איך סנייפ מסתדר לפי האינטרס של סלזאר? שוב, סלזאר לא בחר רשעים וכו`...הוא בחר רק טהורי דם.

The Knight Girl

New member
לא מסכימה

כל אחד מהמייסדים בוחר לפי תכונות אופי גריפנדור אומץ,רייבנקלו חוכמה,הפלפאף טוב לב(ולא פח זבל כמו שחשבת...היא בעצמה טובת לב ולכן היא לא יותר מידי בררנית ומוכנה לקחת את כל מי שאין לו בית...כמו לדוגמה את זכריה סמית'....אני לא חושבת שהבנאדם טוב לב במיוחד! אני גם לא חושבת שזה בית של מטומטמים! כל טובי הלב הם מטומטמים??) וסלית'רין השאפתנים והכאלה שרוצים כח...בין השאר גם חשוב לו שהם יהו טהורי דם אבל בעיקר חשוב לו השאפתנות! וכמו שאבי אמר סנייפ כנראה הייה מאד מאד שאפתן ולכן הוא נכנס.... למרות שוולדמורט נכנס כי היו לו קשרים משפחתיים טובים מצד אמא...מה אנחנו יודעים על אמא של סנייפ??? כלום למען האמת...

אממ

זה יותר ברור ומובן לי...אני חושב שיש בזה משו, ואת צודקת. בכל אופן, תודה על התשובה.

בטח שכן!!

בספר השישי כתוב שהיא התחתנה עם מוגל והיא היתה טהורת-דם משמע שהיא באה מאיזו משפחה מפורסמת אז זה אומר שסנייפ הוא הצאצא האחרון למשפחה זו ולכן כמו וולדי גם הוא נכנס לסלית'רין בזכות הקשר דם מצד אימו!! דה!!

The Knight Girl

New member
זה לא מה שהתכוונתי...

אבל את לא יכולה לדעת...אולי היא באה ממשפחה עם עבר מפואר כמו מאלפוי/בלק/גונט או ממשפחה שהתערבבה עם דם לא טהור כמו ויזלי/פוטר(?) אבל שבכל זאת נקראים טהורים...

ציטוט משיר המצנפת, ספר ראשון:

עמ' 126: [..] אך באשר אמצא עורמה ושאיפה לכוח אורה מיד את התלמיד לסלית'רין לשלוח. [..] סנייפ שאפתן לכוח. אולי כך אפשר להסביר את העובדה שהוא סוכן כפול עבור שני הקוסמים החזקים ביותר בעולם הקוסמים.

אממ...אז

מצנפת המיון שינתה את השיר...טוב, אני הייתי אמור לזכור את השיר בספר הראשון. בכל מקרה, תודה על התשובה...צודק בהחלט.

WolfiXD

New member
חוצמזה,

תנסו לחשוב על סנייפ בבית אחר. זה יכול להיוראות משעשע

MetaalSryus

New member
אבל אתה יודע...

בן אדם הוא לא רק תכונה אחת, יש בו מגון של תכונות, כמו שלהרמיוני התלבטו אם להכניס לגריפנדור או לריבנקלו. ולסילת'רין יש עוד דברים שחשובים- אומרים את זה בספרים הקודמים, משיכה לקסמים חזקים, שאפתנות, רצון לכוח וכו' כנראה שמכלול התכונות של סנייפ פיצה על חסרונו כחצוי דם והוא פשוט התאים לגריפנדור

Eos14

New member
../images/Emo29.gif הערה....

אל תשכחו שהמצנפת שקלה בהתחלה אם לשים את הארי שם, והארי הרי חצוי דם.

לא בדיוק...

אמא שלו בת למוגלגים, אבא שלו מגיע גם ממשפחה טהורת דם במשך דורות. הסיכוי שלו גדול בהרבה מזה של וולדי וסנייפ כי האבהות שלהם מוגלים והאמא של הארי לפחות מכשפה ואביו הוא קוסם טהור דם. אז יש בו מצד הסבתא שלו מצד אמא מוגליות אבל גם יותר טוהר דם מאשר במקרים של וולדי וסנייפ.

למעלה