השירות שלי

Delice

New member
השירות שלי

שלום לכולם,
אני משתחרר עוד שבועיים ונראה לי שזה הפורום שיבינו את ההרגשת פספוס שיש לי אחריי השירות.
התגייסתי לטירונות 02 במחשבה שאני הולך להיות ג'ובניק שעושה קל"ב, יומיות- זה היה הראש שלי.
כשהגעתי לטירונות והיינו זרוקים באוהלים, מיליון אנשים ביחד, הבנתי שאני אוהב את זה-השטח, האווירה, זה עשה לי את זה.
אחרי הטירונות שובצתי לקורס בלאי שאף אחד לא שמע עליו(חודש יומיות מרוב שהוא בלאי). תוך כדי הקורס, הבנתי שאני רוצה להיות חובש שטח. הגשתי 55 וכנראה שהוא עף לגריסה.
בסוף הקורס אמרו שיש לנו הקצאות ליחידות מיוחדות. חשבתי לעצמי שאולי שם אני אמצה את עצמי.
אמרו לי ששם השמיים הם גבול והתפקיד שם שונה, בקיצור חרטטו אותי.
הגעתי ליחידה והבנתי תוך שבוע שזה לא מתאים לי- התפקיד, היחידה, השחיקה.
אחרי חודשיים בערך התחלתי ללחוץ על המפקדים שלי שאני רוצה לצאת לקורס חובשים. בהתחלה אמרו לי שאני רק חדש וזה צ'ופר לחיילים לפני שחרור, אחרי זה אמרו לי שהנתונים שלי לא מתאימים, אחרי זה אמרו לי שהמפקדה הממונה לא מאשרת. כל תירוץ אפשרי בעולם.
אחרי חצי שנה בערך, קיבלתי תשובה שאני נכנס על תקן מקום פנויי לקורס חובשים קרביים.
כולי שמח ועליז, הגעתי לבה"ד 10. רק לא ידעתי דבר אחד- יש לי פרופיל 45 ואי אפשר להיכנס איתו לקורס חובשים קרביים.
הגעתי לשם ב-7:30 כדי שלא יתפסו לי את המקום הפנויי המסכן שהיה לי(הייתי בחיל האוויר והייתה הקצאה אחת!).
הסגל מגיע, קוראים שמות, אני בין האחרונים.
אני נכנס ורואה שהשם שלי מחוק מהרשימה. "יש מישהו אחר שנכנס עם הקצאה בטוחה".
אנחנו 3 מחיל האוויר, מחכים בקוצר רוח, כל חייל עם מדים של חיל האוויר מקפיץ לנו את הלב.
בסופו של הדבר, אחרי יום מורט עצבים של 8-9 שעות בערך מודיעים לנו שמכניסים על תקן מקום פנויי.
חיילת מחיל האוויר נכנסת ואחרי שנייה יוצאת, אין תקן לבנות יותר.
אני נכנס, המפקדת קורס מקבלת אותי ואז שואלת אם יש לי אישור קר"פ פעילה(פעם ראשונה שאני שומע על החרא הזה, תאמינו לי)
אני אומר לה שאני אשיג אותו היום או מחר.
"זה לוקח חודש" היא אומרת ביובש ואני מועף החוצה.
החייל שהיה אחרי בחיל האוויר נכנס לקורס.
מה אני עושה? ואז אני נזכר שגם ככה אני בסיפוח לבה"ד 10 אז אין לי מה לחזור ליחידה שלי.
אני נזכר בקצין שאני מכיר שהוא השכן שלי. לא דיברתי איתו בחיים. אני מתקשר אליו והוא מסדר לי את האישור קר"פ פעילה. לוקח יומיים אבל אני משיג את האישור.
בה"ד 10 כבר שלח ליחידה שלי הודעה שביטלו לי את הקורס אבל אני ממשיך להגיע.
באותו זמן, אני מכיר מישהו ששירת בבה"ד 10 ויכול לעזור לי(זה היה נס, אני בעצמי לא האמנתי שאני אפגוש אותו)
ביום החמישי אני נכנס לקורס עם פרופיל 45 ואישור שהשגתי תוך 3 ימים.
במשך הקורס, אני נכשל ב-6 מבחנים בגלל ההפסד חומר. אני עולה לעימות חיצוני- מבחן שאם נכשלים בו אפשר להיות מודחים מהקורס. מסתבר שאני לא אמור לעלות לעימות הזה אבל כנראה רוצים למצוא תירוץ להעיף אותי מהקורס.
אני נכשל בעימות חיצוני ויש לי שיחה עם המ"פ של הקורס(שהיום הוא הסגן מפקד יחידה שלי, כמה אירוני).
הוא אומר שהוא רוצה שאני אהיה חובש והגזירה מתבטלת.
מסתיים הקורס ואני חוזר ליחידה ששירתי, שמה מחכה לי הפתעה שבחיים לא האמנתי שתקרה לי(כמו בערך מה שקרה לי עד עכשיו)
המפקדים שלי לא יעסיקו אותי בתור חובש, אני חוזר לתפקיד הקודם שלי. הייתי בשוק חיי.
אני מגיש טופס 55 ורוצים שאני אשאר בתפקיד הקודם שלי גם ביחידות אחרות. משבצים אותי ליחידה שאין לה תקן ואז מחזירים אותי ליחידה ששירתי בה, מנסים לשבץ אותי לעוד יחידה אבל אני לא מסכים לשרת בה בגלל שזה לא בתור חובש.
בסופו של דבר אני מקבל ריאיון לבסיס שאבא שלי הזהיר אותי מהתחלה לא להתקרב אליו. אבל אני כל כך נואש, שאני אומר לשלישה בריאיון שאני רוצה לשרת שם.
משבצים בבסיס הזה, זה יותר כמו פקיד מאשר חובש, ידעתי שאני אתחרט על זה- אבל אין מה לעשות, באמת שניסיתי הכל.
ואם באמת קראתם את הכל והגעתם עד לפה רציתי להגיד לכם שלהיות ג'ובניק זה השירות הכי לא ממצה, הכי חסר אידיאלים, הכי מגעיל שיכול להיות, שהופך אותך להיות אנטיפת שלא אכפת לו מאף אחד אחר חוץ מעצמך, שהמפקדים בו לא אכפת להם מה באמת עובר עלייך, שאתה סתם בא מ-8 עד 5 ולא מוצא שם אפילו חבר אחד.
כשאני רואה את כל הקרביים, אני מרגיש צביטה גדולה בלב שעדיין לא עברה לי כי אני יודע ומרגיש שהייתי יכול לעשות הרבה הרבה יותר.

אושי231

New member
היי

ראשית, ריגשת אותי בפוסט שלך. נראה שאתה אדם נחוש לתרום לצה"ל ולשרת שירות משמעותי. ניכר כי אתה בחור עם ראש על הכתפיים

ויחד עם זאת, קשה לי להסכים איתך במסקנתך הסופית. אתה מכליל ואני לא אוהבת את זה.

במהלך השירות שלי שירתתי גם בבסיסים סגורים וגם בבסיסים פתוחים. אפשר לומר שחוויתי הרבה מאוד ואני מכירה את המערכת היטב. מסקנה שאומרת שלהיות ג'ובניק זה השירות הכי לא ממצה- אני רחוקה מאוד מלהסכים.
כאחת שחוותה וראתה רבדים רבים של המערכת אני מסכימה שיש מקום לשיפור אך בשום פנים ואופן אין להכליל בצורה כזו.

"רציתי להגיד לכם שלהיות ג'ובניק זה השירות הכי לא ממצה, הכי חסר אידיאלים, הכי מגעיל שיכול להיות, שהופך אותך להיות אנטיפת שלא אכפת לו מאף אחד אחר חוץ מעצמך, שהמפקדים בו לא אכפת להם מה באמת עובר עלייך, שאתה סתם בא מ-8 עד 5 ולא מוצא שם אפילו חבר אחד."

בניגוד לדעתך, אני חושבת שלהיות ג'ובניק בהחלט יכול להיות ממצה בהרבה מאוד מהתפקידים.
להיות ג'ובניק זה בהחלט לא חסר אידיאלים ויעידו על כך כל החיילים שהיו תחתיי בשירות.
להיות ג'ובניק זה לחלוטין לא אומר שלמפקדים לא אכפת ממך וגם על כך יעידו כל החיילים שהיו תחתיי בשירות.
להיות ג'ובניק לא אומר שאתה בא משעה 8 עד שעה 17:00. אתה בסופו של דבר עושה תפקיד. תפקיד שהמערכת ראתה לנכון לשבץ אותך בו. וכמו שעשית רעש על מנת לעבור, כך תוכל להיות בעל מוטיבציה לעשות את תפקידך באופן משמעותי.
ולהיות ג'ובניק זה ממש לא אומר שלא מוצאים אפילו חבר אחד. החברה הכי טובה שלי היא חיילת ששירתנו יחד. עד היום אני בקשר עם אנשים שעימם שירתתי ובזכותם גם נישאארתי כל כך הרבה זמן במערכת, מצאתי בשירות אנשים נפלאים.

אתה נקרא כאדם רגיש ואמיתי ויכול להיות שדווקא התכונות האלו גורמות לך להרגיש שלא עשית שירות משמעותי או שלא מיצית את עצמך. אני מכירה הרבה מאוד קרביים שמרגישים שלא מיצו את עצמם. בעלי, למשל, שהיה ביחידה מובחרת, שעד היום כועס על זה שהוא היה צריך לשמור כמה פעמים על קראוון אחד באמצע השטחים כי מישהו החליט שזה מגיע לו ושייך לו מתוקף זכות אבותיו...

אז תמיד אפשר להסתכל על הקרביים מלמטה ולהגיד כמה שהם ממצים וכמה שהג'ובניקים לא. לכל צד יש את החוויות לו מהשירות ואני אומר שוב שאי אפשר להכליל את מה שאתה אומר על כולם- זה שלך לא היה טוב- זו החוויה האישית שלך.

כתבתי המון אבל היה לי חשוב להתייחס להכל

Delice

New member
תגובה לאושי231

קודם כל, תודה על ההתייחסות הארוכה:)
דבר שני, מהצד זה נראה שבשירות קרבי מתחשלים יותר(התחשלתי בצבא מה שעברתי, אבל נראה לי שהייתי יכול יותר), מכירים את החברים הכי טובים שנשארים איתך אחרי השירות ונהיים יותר עצמאיים.
לגבי מה שרשמתי- כנראה שמדובר ספציפית בבסיס שאני נמצא בו.

Acidwings

New member
היי, אני לא רוצה לבאס

קודם כל, ריגש אותי לקרוא, ומעציב לשמוע...
אני משרתת בבסיס סגור, כטכנאית מחשוב, עובדת כל יום 13 שעות (אם אני לא עושה גם לילה), סוגרת שבת לבד, מגיעה הביתה בחמישי בערב, וגם זה רק פעמיים בחודש.
רע לי במקום שאני נמצאת בו: מבחינת האנשים במדור שלי- שאני לא מתחברת אליהם, שיעשו הכל בשביל שלהם תהיה כמה שפחות עבודה, גם אם זה על חשבונך. אנשים שלא מתחשבים בך, לא אכפת להם ממך, ולא עושים שום מאמץ להראות לך שכאילו משנה להם שאתה נמצא לבד כל היום. מבחינת האנשים ביחידה שלי- שחושבים שאתה משרת שלהם, שחושבים שהם VIP שצריך לסדר להם דברים תוך 10 דקות, שמדברים מאחורי הגב שלך כמה אתה חפשן ולא עושה כלום כל היום בזמן שאתה קורע את התחת שלך כדי שהם יוכלו לעבוד, גם כשלא צריך וגם על חשבון ההפסקה ושעות השינה שלך. מבחינת המפקדים שלי- שלא אכפת להם כשאני באה ואומרת להם שאני צריכה את השעות שינה והפסקה שלי בחזרה, כי עבדתי ואפילו לא הספקתי לאכול. שלא אכפת להם כשאני אומרת שאני לא מסתדרת בבסיס סגור, כי קשה לי להיות רחוקה מהבית. שלא אכפת להם כשאני אומרת להם שאני לא מסתדרת עם אף אחד מהמדור, לא מסתדרת עם אנשים שאני צריכה לעבוד איתם 24\7, לא אכפת להם שאני יושבת כל היום לבד ובוכה, לא אכפת להם והם אומרים "את לא סובלת כאן מספיק בשביל לעבור, תתרכזי בעבודה שלך ולא באנשים".

למה אני אומרת את כל זה? כדי שתדע שאתה בר מזל, שנתנו לך אינספור אפשרויות, למרות שבסופו של דבר הן לא השביעו את רצונך. הצבא התחשב בך, נתן לך להיכנס לקורס שביקשת, נתן לך לעבור בסיס (ועוד יותר מפעם אחת!!)...
אני יודעת שהשירות שלך היה מבאס, והצבא באמת מבאס ולא מתחשב. אבל מה שהפריע לי זה שאמרת שהשירות הג'ובניקי הזה הוא כל כך גרוע. נכון שמבחינתך זה לא הסתדר, נכון שמזלזלים בג'ובניקים שעושים יומיות, ונכון שזה לא מה שרצית לעשות... אבל תחשוב על זה שהצבא נתן לך המון אפשרויות, שהוא לא נותן בדרך כלל. שתדע שבשביל אנשים אחרים, לעשות יומיות מ8 עד 5 זה חלום! אני מבינה את הרגשת הפספוס הזו לגמרי. אבל אני גם לא יכולה שלא לקנא בך על זה שראית בית, על זה שלמרות שלא היו לך חברים, היו לך חברים לאחר השעה 5, על זה שאתה צריך לסבול את התפקיד שלך רק כמה שעות ביום, ולא 22 מתוך 28 יום בחודש. אתה משתחרר עוד שבועיים, ואתה יכול לשכוח את התקופה המגעילה הזו ולעשות מה שבא לך. לדעתי אתה צריך להיות גאה בעצמך על זה שנלחמת ולא ויתרת .
בהצלחה באזרחות!

Solopeak

New member
מצטער

אבל אותי זה פחות ריגש.
אין לי מושג ושמץ על הנתונים שלך אבל מצטער, לא כל מה שתבקש - הצבא צריך ליפול אליך ולקבל אותך. אתה צריך להבין שיכול להיות שאתה אכן לא מתאים מבחינת נתונים או שהצבא ראה לנכון לשבץ אדם אחר במקומך על סמך X ו-Y. המערכת היא מורכבת אך מי שרוצה, יכול לשנות, ליזום, לתרום יותר ובכך גם למצות את עצמו כמה שניתן. אין לי ספק בכלל שאם היית רוצה לתרום - לא היית מצליח. קצת נדוש להגיד את זה.
דבר נוסף, אם כל-כך רצית מיצוי עצמי ושירות עם אידיאלים, ערכים - מדוע לא ניסית לצאת לקצונה במקום לקורס חובשים? הרי אם למפקדים לא אכפת מה עובר עליך - צא אתה לקצונה ותהיה אכפתי עבור הפקודים שלך.
קח את השירות שלך כשיעור לחיים, דווקא כשירות שיכולת לתרום בו יותר ולא הצלחת - תוכיח את עצמך באזרחות.
אני לא בא להטיף או להגדיל לך את הצביטה בלב אלא רק להציג בפניך את מה שאני הבנתי מהפוסט הזה וקח מזה מה שתרצה לקחת.

מאחל לך הצלחה בחיי האזרחות ועדיין לא מאוחר למצות את עצמך. קח את עצמך בידיים ועוף למעלה :)

ori239

New member
ידידי היקר

כמי שהתחיל שירותו בפלוגה לוחמת, ונשר עקב פרופיל רפואי (והפך לג'ובניק),
אני מאמין שבכל תפקיד בצבא ובכל מקום אפשר לשרת שירות משמעותי.

ניתנו לך הרבה הזדמנויות במהלך שירותך, אני מאמין שאם היית משקיע בשירות את האנרגיות שהשקעת בלהתקבל לקורס ולמקצוע, יתכן והיום היית משתחרר בהרגשה אחרת.

כאחד שהתחיל שירותו במסלול לוחם - אני יכול להצדיק הסטיגמה של החברים והאווירה המחשלת וכו'.
עם זאת, גם בתפקיד שאינו לוחם למדתי רבות - על התנהלות עם אנשים, על פיקוד, ובכלל על התנהגות ארגונית.

אני לא מאמין בלבכות על חלב שנשפך ולכן הודעה כמו שלך היא בעיני לא עניינית - מה היא עושה לך חוץ מהרגשה רעה?.
אני רק חושב שהלקח שאתה יכול להפיק מפה הוא לנסות תמיד להפיק את המיטב בכל מקום בו אתה נמצא,
מאשר לעסוק 24/7 בלשפר את תנאיך - ורק בכך.

אין בעיה לפעול למען שיפור תנאים, זאת שאיפה אפילו טבעית - לדוג' למלא לוטו פעם בשבוע או להתקדם במקום העבודה לפי ההיררכיה וכו'.
אבל אם כל החיים תהמר בלוטו בתקווה להביא את המיליון או שתנסה כל החיים להתקדם לעמדת המנכ"ל של החברה עוד מיומך הראשון בעבודה - החיים יעברו לידך ולא תהנה מהם.

"ותחשבו על זה"

למעלה