השיפוץ

צודקת , אי אפשר להמלט מהאמת

אני ניסיתי להיות עדינה... אבל אי אפשר לברוח מזה, התיכנון בעייתי מאוד מאוד. כל מה שציינת נכון, גם אני השתוממתי לנוכח התיכנון המוזר והתמוה, ממש בלאגן, זה מתחיל מכניסה מוזרה צרה וארוכה כמו רכבת שעוברת דרך המטבח (ניסיתי להרחיב ולקצר...) וממשיך דרך חלוקה מוזרה של יציאת חדרי ילדים ואמבטיה מהמטבח וחדר ההורים מהסלון - אין הפרדה ברורה בין סלון פ"א, מטבח, לבין חדרי המגורים - הכל מתפזר. ובגלל זה כנראה נוצר החיבור המוזר של דלת בין חדר שינה לחדר ילדים. ויש עוד צרות... ניסיתי לעשות שינויים קלים, אבל פה צריך טיפול שורש כנראה. להרוס הכל ולהתחיל מחדש.

חשבתי על רעיון,

לא יודעת אם הוא טוב מבחינה אריטקטיונית (אני לא אדריכלית). בחלל הראשון (היכן שעכשיו המטבח) יהיה הסלון. בחלל שבין העמוד הראשון והעמוד השני והקיר הימני (היכן שעכשיו פינת האוכל וחלק מהסלון) יהיה המטבח. תבנו קשתות בין כל החללים של המטבח (כלומר, קיר ו- 3 קשתות), וכך העמודים לא יראו כל כך תקועים (כי העמודים מונעים מכם למעשה לנצל את כל גודל הסלון). מאחורי המטבח, צמוד למרפסת, יהיה חדר האוכל (שולחן ארוך). גם אם הסלון לא יהיה ממש במרפסת, הרי הכל יהיה פתוח והאור יגיע. גם נחמד לאכול בצורה מוארת. וצריך עדיין לטפל בחלק השני של הדירה.

ועוד הערה ששכחתי

בבית שימו של הילדים כדי שהדלת תפתח ניסרו חלק מהכיור, וזה נראה לא טוב. וגם אחרי הניסור, כאשר פותחים את הדלת היא תעצר בכיור, לא בקיר. אם אתם הולכים על התכנון שהצעתי למעלה, ונפטרים מהשירותים לאורחים, יש לכם שם פינה חמודה שאפשר לנצל להמון דברים (מחסן קטן כפי שהציעו, או ספריה, או פינת ישיבה).

והערה אחרונה

אם את הדלת לבית שימוש ילדים תעבירו לקיר שליד הבית שימוש, יהיה לכם מקום להאריך את הכיור, ולהכניס 2 כיורים, שימושי מאוד כשיש 2 ילדים. כמו כן, את קיר חדר ההורים תמשיכו כך שהכניסה תהיה מאיזור שאר החדרים, לא מהסלון. כאמור, אני לא אדריכלית אז לא להסתמך על מה שאני כותבת, אבל עושה רושם בעיני שזה יכול לעבוד לא רע.

והערה אחרונה בהחלט

במקום דלת מהכניסה למרפסת שירות של השירותים, תקטינו קצת את המרפסת, כך שתיווצר גומחה מדלת הכניסה לצד שמאל. שם אפשר לשים מראה, קולבים למעילים, למטריות. ולגבי האמבטיה, כדי לדעתי להחליף את מקום האמבטיה עם השירותים אם זה אפשרי.

יעלי2

New member
כיווני הדירה ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

חבר´ה עדין לא עברתי על הודעותיכם הבוקר מפעת קוצר זמן אבל ברפרוף אני רואה שיש הרבה מה ללמוד. כיווני הדירה: הדירה עורפית. הסלון (קומה ב´) פונה לגב של קוטג´ים שמרוחקים כ 50 מטרים ונמוכים מאיתנו. החלק התחתון של השרטוט הוא דרום הסלון פונה לצפון המטבח ופנת האוכל מזרח החדרים למערב (4 דיווני אוויר)

יעלי, עוד שאילה איפה הקולטן צינור

ביוב 4 צול, היום? בבוקר הסתקלתי עוד פעם על התכנית, וראיתי כמה נקודות לשינוי. כיווני הדירה רק מחזקות אותי, שיש בעיה קונצפטואלית בתכנון, ואם פותרים את הבעיה הזאת, אז כל הדברים מסתדרים....אני יודעת, שאח שלך עוד לומד, בחור צעיר, שלא יחשוב, שרוצים לרדת עלו. אני אישה זקנה, 30 שנה במקצוע, זה לא הולך ברגל.. שיתיחס על הביקורת, כמו באוניוורסיטה, על מילים של בוגר ממנו...גם יכול ללמוד.

tooshtoosh

New member
לפי השרטוט

נראה לי שהצינור 4 צול נמצא בכניסה לאמבטית ילדים ממש ליד הפתח, משורטט שם עיגול קטן, רואה? אני חושבת שזה זה.

יעלי2

New member
אווה יקירתי הכל בסדר. זה לא סופי

אני זו שיושבת מול המחשב וקולטת את ההערות שלכם. אין לי ספק שהתכנון עוד לא סופי והבניה עוד לא החלה (רק מחר יתחילו להוריד קירות). אני אעביר לו את המלצותיכם בסינון דברים שלא נראים לי (למשל את המטבח אנחנו לא נעביר לסלון בגלל אילוצים שונים כולל זה שלא נוכל להחליף מטבח כרגע אלאנישאר עם הקיים וזו לא הסיבה היחידה.) יש לי עור עבה וביקשתי עצות לא כדי סתם לשאול. אם יש בעיה פונקציונלית שאת חושבת שאחרי שתיפתר הדברים יסתדרו, אז צריך לפתור אותה. צינור הביוב נמצא בצד שמאל של הכניסה לחדר האמבטיה של הילדים (האמבטיה הקרובה לכיוון דרום). זהו אינו שרטוט סופי אלא סקיצה. עד סוף השבוע יעשו שינויים מסויימים תוך ניסיון לפתור בעיות ולהוסיף דברים שימושיים. יוספו מידות ועוד. אין ספק שאחי הנו אדריכל מתחיל וככזה אנחנו עלולים לעשות שגיאות אבל הוא לא העין היחידה בסיפור. יש עוד איש מקצוע 30 שנה בתום (מ 1971 ליתר דיוק) שיעבור עליה בקפידה ועוד ישונו דברים). כל הצעותיכם יכולות וצירכות להיות במגבלות שהמטבח נשאר במקומו, פינת האוכל תיושר ולא תהיה כמו היום. גודל האי ומיקומו לא סופי יתכן שיוסף מפלס בירידה לסלון (שרוחבו כ 5.5 מטרים) תיבדק כניסה לחדר השינה לא מהסלון. אגב הגיוני שחדרי הילדים יהיו רחוקים מהרעש כשבאים אורחים. זהו בינתיים. אני מציעה שנפתח שרשור חדש כי זה כבר נורא ארוך.

למעלה