השיפוץ

יעלי2

New member
הכניסה היא לא דרך המטבח

1) היא מכיוון דרום גם בשרטוט וגם במציאות. 2) המטבח מימין והוא מרווח (לא ציינתי מידות אבל אוכל לציין מידות בהמשך). הכוונה היתה לא לעשות מסדרון "מסורתי" לבית שנראה כמו משטח ריצה לאצנים, אלא לתת מבואה ממול לאיזור המטבח וממנה תהיה כניסה לחדרים (ימינה, ממול ושמאלה). 3) יש אפשרות לוותר על דלת הכניסה לחדר האמצעי מחדר ההורים. הסיבה שעשינו זאת היא כי בעתיד יהיה תינוק ורצינו גישה נוחה אליו בלילה. אני מניחה שאפשר לוותר על דלת ולהיכנס מהדלת הקידמית של החדר במקום 2 דלתות. אני אישית מאוד רוצה שירותי אורחים. אני חושבת שאם נוותר על שירותים אחד מתוך ה 3 המתוכננים, נוותר על זה שבחדר הילדים, גם ככה 2 השירותים מאוד קרובים זה לזה. אשמח לשמוע מאנשים עם ילדים קטנים עד כמה זה משמעותי ומהותי. המון תודה עד כה ואשמח להארות והערות נוספות. נ.ב. התכנון להציב אי במטבח (שיהווה גם מקום אחסון ואולי נסדר מקומות ישיבה ליד האי מכיוון דרום לצפון (אם הבנתם אותי). יש מספיק מקום וזה גם שימושי וגם דקורטיבי.

בקיצור, זו הכניסה היחידה

נכון שזה לא ממש דרך המטבח, אבל הדבר הראשון שרואים כשנכנסים הביתה זה המטבח. (זו היתה הכוונה במילים "דרך המטבח") שזה קצת בואי נואמר, שונה מהמקובל - שזה בסדר להיות שונה, השאלה אם זה נוח. בדרך כלל מקובל להכנס או למבואה או ישירות לחדר האורחים. אבל כמו שאני מבינה התוכניות הן סופיות ולא ניתנות לשינוי, ככה שזה די מיותר מה שאני אומרת פה...

יעלי2

New member
אני לא מתייעצת סתם

אם יש דברם מהותייםשניתן לשנותם זו כוונתי. נכון שאם כרגע יש מטבח קיים והסלום בסוף הדירה (הדירה מרובעת כ 9.50 על x 12 מ´) אז הכניסה תהיה מאיזור המטבח בכל מקרה וכך זה אצל השכנים. השאלה מה ניתן לעשות כדי ליצור הפרדה אפילו פסיכולוגית מזה. בעיקרון כרגע יש קיר לאורך קו המטבח שיוצר מסדרון צד מאוד. הכוונה לפתוח את איזור הכניסה כך שמי שנכנס לא ידמיין שהוא בצינוק. החיסרון הוא נכנס ורואה מייד את המטבח. אגב, הדירה מוארת מאוד ובתכנון הורדת כל התריסים במטבח ובסלון והשארת רק חלונות עם וילונות. בחדרי השינה יהיו תריסים ודלתות כדי לישון כמו בני אדם.

יעלי2

New member
עוד הערה למלך העירום

השיפוץ עוד לא החל. אמור להתחיל אוטוטו (תוך יום יומיים). ויש עוד זמן לשנות אם נמצא דברים חשובים שהתעלמנו מהם או לא לקחנו בחשבון.

mer2

New member
שיפוץ או לא

אם כבר עושים שיפוץ אולי בכל זאת כדאי לשקול להחליף בין המטבח לסלון

יעלי2

New member
......

זה אומר שהמבטבח יהיה צמוד לחלון 6 מ"א על 2.10 מ גובה שבלתי ניתן לשינוי בלי לשנות את החזית בעירייה. כרגע החלפת מיקום המטבח בסלון היא לא אופציה מעשית. אולי יש לכם רעיון אחר תוך השארת המטבח במקומו.

blessed

New member
לא יודעת אם זה מעודד

אבל גם אצלינו זה כך שנכנסים ודבר ראשון רואים את המטבח. אני קצת התבאסתי מזה אבל לא היתה ברירה. בגלל זה עשינו מטבח יפה, מואר ולא עמוס מדי. אני לא אדריכלית ולכן לא אתיימר להציע לך פתרונות אבל סתם חשבתי שקצת הזדהות לא תזיק... :) לגבי הדלת בין חדר השינה לחדר הילדים, תחשבי מה יהיה כשהילדים יגדלו קצת וזה יפריע לכם לפרטיות.

יעלי2

New member
אתם פשוט תענוג! תשובות:

למלכה (המלך הוא עירום) אני אברר, אני כמע בטוחה שמדובר בעמוד תומך. ל blessed: 1) תודה על האמפטיה. המטבח ישאר שם והתמיכה מעודדת. 2) הדלת מחדר הילדים אכן עלולה להפריע לנו אבל כשיהיה תינוק מתישהו הגישה היחידה אליו בלילה תהיה רק דרך כביש "עוקף ישראל" דהיינו צריך יהיה ללכת מסביב לשירותים לחדר שלו. האם זה לא יפריע לנו ?

ניסיתי משהו

אני לא לגמרי שלימה עם זה, אבל יש כיוון. הרחבתי קצת את ה"פרוזדור" הצר בכניסה, על חשבון 20 ס"מ מהמטבח. הקרבה לא נוראית לעומת מרחב פסיכולוגי שתקבלי. לדעתי צריך להכניס את דלת הכניסה פנימה, וככה זה מקצר את הפרוזדור בהרבה, וגם נוצרת מבואה מאוד חביבה לפני דלת הכניסה מבחוץ, שאפשר לעשות בה דברים נחמדים שנותנים חשק להכנס. את הדלת בין המטבח לאמבטיה/מרפסת כביסה, לדעתי אפשר לבטל (לא חייבים) ואז תרויחי עוד מקום שהוא לא מעבר בחדר האמבטיה. אבל אז יהיה שווה לתכנן שוב את כל האמבטיה, אז בנתיים לא נגעתי. את האי במטבח הקטנתי מעט, לדעתי היה גדול ומגושם. מספיק לו להיות בעומק של 60 כמו שאר המטבח, וברוחב של 110 בערך. הוספתי גם קיר נמוך, שסוגר את המטבח קצת אבל משאיר פתוח וכך לא יוצר תחושה קלסטרופובית בכניסה. הוא יכול להיות בגובה 90-120 ס"מ. אפשר לעשות עליו כמו מן אדן חלון רחב כזה, או לא. הוא גם ייתן לך הרבה מקום במטבח לכל מיני דברים קטנים שלא חושבים עליהם, כמו מקום לפח, מקום לתלות דברים - מגבות, מתקן למגבות נייר, מתקן מי עדן ועוד ועוד... בעניין העמוד בסלון, גיליתי עוד אחד בהמשך צמוד לספה...

היתה לי עוד מחשבה...

אולי לשים את האי במטבח טיפה באלכסון, ואם את מבטלת את השירותים שבתוך חדר האמבטיה אז אפשר את הקיר בפינה שם גם לחתוך באלכסון, ואז מתקבל מין "משפך" מתרחב כזה, שמוביל את האנשים לכיוון הסלון. מקווה שיצא מובן...

אניגודין

מיקום של שירותים בבית משותף, זה אחד הדברים שהכי קשה להזיז. מדובר בתשתית ביוב של הבניין כולו. לא פשוט בכלל. (מקלחת, כיורים, ברזים, זו לא בעיה, אבל שירותים זו צנרת הרבה יותר מאסיבית)

Rשף

New member
על (2) אני יכול להגיב ../images/Emo95.gif

אכן יש פה דרך ארוכה לתינוק, זה לא נורא (למה המציאו מוניטורים ?) אבל לא נעים. מצד שני גם הדלת לא ממש לענין, בתי בת שנתיים ודלת כזו עבורה מיותרת, ותפריע לפרטיות שלכם ואח"כ של גם הילד.

blessed

New member
אמנם אין מידות

אבל לא נראה לי שהדרך עד כדי כך ארוכה. לי אישית עוד אין ילדים אבל אני מכירה הרבה בתים של אנשים עם תינוקות שיש מרחק בין חדר ההורים לחדר הילדים. תחשבי שתצטרכי להכניס בחדר ילדים מיטה+שולחן+ארון, הדלת תהיה לך תקועה.

יעלי, היום ממש אין לי כוח להתייחס

ברצינות לתכנית, כי כל הלילה עבדתי... רק על מבט ראשון: אל תרוצי עם התכנית...אם עכשיו את לא משקיע במחשבות על הניר, את תיבזבזי הרבה כסף בזמן הביצוע... התכנית רחוק ממה שיכול להיות, בלי לפגוע באח שלך...דברים עיקריים: מול דלת הכניסה קדימה "חלל רכבת", יותר מידי דלתות וזויות 45 מעלות, ביזבוז שטח למעברים פנימיים, שלא תורמים לתחושה נעימה של החלל ... תבטחי, שאת לא כואסת, אם אגיד, מה שחושבת...כוונתי לעזור... תסמני בבקשה, את כיוון הצפון...ברחוב מול הסלון? יהייה לך דירה טובה, אבל חייבים להשריע בתכנון...את יודעת. הלילה עשיתי סקיצה שלישית לבית, האומנם לא פשוט, אבל רק אתמול התחלתי להרגיש, שמתחיל להסתדר...זה לא פשוט, תאמיני לי... מודה לך, שאת פתחת את התכניות, כי זה הזדמנות מצויינת, לעבור על כמה נקודות, שבדירות אחרות לא פחות בעייתי... אז, קצת סבלנות.... אווה

וואו, יעל, כמה עיצות

אל תמהרו כל כך. אתמול נפגשתם עם מועמדים לשיפוץ, השיפוץ מתחיל עוד יומיים. מי רודף אחריכם? העיצה הקריטית ביותר - תשקיעו כסף ותשכרו אדריכל, לא בן משפחה. מקווה שאחיך לא קורא את הפורום, אבל אני לא חושבת שאדריכל שלוקחים בכסף מלא היה מעז להגיש לכם כזו תוכנית. אולי כשעושים טובות בין בני משפחה מותר יותר לחפף, אבל לכם זה נושא חשוב מאוד אז תשקיעו. תכנון הדירה הוא, איך להגיד, מוזר מאוד. לא רק מוזר, גם לא נוח. שני שירותים אחד מול השני? איך האורחים ידעו בדיוק איזה שירותים הם שלהם? נראה כמו מחראות ציבוריות (סליחה), גברים מול נשים. תוותרו על שירותי האורחים, זה מתאים יותר לבתים עם 2 קומות כשחדרי השינה למעלה, ואז צריך גם שירותים שיהיו למטה, ל"אורחים". והייתי מנסה להזיז את האמבטיה למקום בו נמצאים שירותי האורחים בתכנון. עוד הצעה, להחליף בין פינת האוכל למטבח, כך שנכנסים רואים את פינת האוכל, המטבח מחובר לסלון ובעיני זה נראה קצת יותר הגיוני. נשמע שאתם עושים את תכנון הדירה לדורות. בדרך כלל מחליפים דירה עוד פעם כאשר הילדים גדלים. לכן תקחו בחשבון עכשיו רק ילדים נניח עד גילאי 10. עוד משהו, את הילד הראשון בוודאי תשכנו בחדר הגדול יותר עם 2 החלונות, ואת החדר הקטן אפשר להפוך לחדר מחשב, תחביבים ועוד. בעיני מוזר שהכניסה לחדר שינה הורים היא מהסלון. למה לא למקם את השירותים כך שיהוו הפרדה בין חדרי השינה לחלקים הציבוריים, והכניסה לחדר ההורים תתבצע מאותו מקום כמו חדרי הילדים? שמתם לב שאת דלת האמבטיה בחדר ההורים אי אפשר יהיה לפתוח עד הסוף, זה יתקע באסלה. דברים כאלו לא אמורים להיות, אתם חייבים לקחת אדריכל אחר. מצטערת אם העלבתי, אבל אני מנסה להעביר את הכוונה שמאוד חשוב שתקחו אדריכל חיצוני.

מטבחדש

New member
מסכימה לכל.

בקשר לשירותים, אנחנו בדירת 5 חדרים בבית משותף. יש לנו חדר שירותים מופרד מחדר האמבטיה הכללי של הבית ("של הילדים") וצמוד אליו: זה נוח בעיקר לילדים שרצים כל 5 דקות ואף מתקלח לא מפריע להם...
. יש לנו גם חדר אמבטיה כולל אסלה, צמוד לחדר השינה שלנו, ההורים. המערכת הזו משרתת בנוחות ובנאמנות את כל יושבי הבית ואורחיו. בהצלחה. וקחו את האדם המקצועי ביותר לתכנון בית חלומותיכם. לא פחות מזה.

למעלה