השיפוץ

יעלי2

New member
השיפוץ

האם מומלץ לקחת קבלן ראשי או שאפשר לקחת איש רציני להריסת קירות ובניה ולעשות מכרז קטן בין חשמלאים, אינסטרטורים וכו?

יעלי2

New member
ולגבי בלוקים גבס

הבנתי שהיתרון הגדול שלהם הוא שלא צריך לעשות אחר כך שפכטל מאסיבי כמו בבלוקים רגילים. מה החיסרון? האם הבידוד האקוסטי טוב באותה מידה? במידה טובה? האם המחיר יותר יקר בצורה משמעותית? אם להזמין שפכטליסט טוב לעשות שפכטל אחרי עבודת בניה מבלוקים רגילים יעלה הרבה, אולי שווה לשלם יותר מראש על הבלוקים מהגבס (טפזים)? בתודה.

לא בלוקים! לוח גבס על קונסטרוקציה!

יעלי, ברגע הזה אין לי מספיק זמן, אבל כבר התחלתי לכתוב תבלה, בקשר ליתרונות וחיסרונות של הבלוקים (גם בלוק גבס, או איטונג) בין קיר גבס. עיקר לשיפוץ, אין כמו קיר גבס, עם בידיד המתאים! לא ליכלוך, לא מים,שמכניס הטכנולוגיה רטובה (כל הבלוקים), אבל דיוק במידות, גמישות לשינויים בעתיד (אפילו תוספת כבלי חשמל או תקשורת), והכי חשוב! זמן שיפוץ בטכנולוגיה רטובה בכל מקרה דורש יותר זמן! לא נדבר, שאת רוצה פרקט טבעי, שרגיש לרטובות! המחיר סה"כ לטובת קיר גבס!!!!

מאגר

New member
../images/Emo52.gif לאווה היקרה

אולי אינך יודעת אבל בלוקים של גבס אינם מתחברים בעבודה רטוב אלה בחמר שפכטל מיוחד שמשמש גם להדבקה וגם במקום הטיח במקומות שצריכים כשניפגש אסביר לך בדיוק אני חקרתי את הנושא לעומק
לגבי הספוטים אילו קרת טוב את שאלתה היית מבינה למה כתבתי את אשר כתבתי אנני מזלזל באדריכלים ולא בארכיטקטים ולא במהנדסים ההפך אני שמח לעבוד איתם כשהם פונים אבל הם לא

שוב אתה צודק! היום פעם שניה...

אך אסבול את זה?
אבל הדעה שלי, גם כך, שקיר מלוחות גבס הרבה יותר טוב, מכל הבלוקים....

מאגר

New member
../images/Emo91.gif לגבי ציפוץ ובניה בבלוק גבס

ראשית כדאי לקחת קבלן שיש לא את כל בעלי המקצוע ולקבל ראשית אישור של מהנדס להריסת קירות כאלה ואחרות מאחר ואי התיעצות עם מהנדס עשויה להיות הרת אסון (גשר המכביה אולמות וורסאי) אם תקחי את הקבלן ותביאי לא את בעלי המקצוע שלך אחד יאשים את השני העיקובים וזה לא יגמר לאולם לגבי בלוק גבס בלוק אשבונד הבלוקים מבודדים נוחים לעבודה אין צורך לעשות טיח עושים ישר שפכטל אמריקאי בונדרול וצבע זה חוסך ליכלוך וזה ברדך כלל תמיד ישר בגלל אופי הבניה עם בלוק זה אם תרצי פרטים נוספים את יכולה לפנות אלי על גבי פורום זה או במייל המצורף

אלי ו.

New member
דורון, אתה צודק אבל בשתי הדוגמאות

אולמי ורסאי וגשר המכביה היו מעורבים מהנדסים (שלא עשו עבודתם נאמנה)

יעלי2

New member
אז התחלנו לבדוק אנשי מקצוע

פגשנו היום 2 זוגות של אנשים שיודעים את העבודה. זוג אחד יודע לעבוד, הזוג השני יודע גם לפקח והציע לבוא לראות עבודות כדי שזה יעזור לנו להחליט. הזוג השני יכניס לא רק שבירה ובניית קירות כי אם גם יביא קבלן חשמל ואינסטלטור. אני אנסה לצרף מחר תוכנית של מה שאנו רוצים כדי לקבל את חוות דעתכם. אני אגיד מראש שאנחנו רוצים לבנות 3 שירותים (1 במקלחת הורים, 1 באמבטית ילדים עתידיים ו 1 שירותי אורחים). האם יש צורך ב 3 שירותים? מקום יש (כ 115 מ"ר ברוטו), תכנון איפה למקם אותם גם יש. חיסרון: יעלה יותר. חיסרון: אפשר לנצל את השטח למשו אחר או להגיד את החדרים על חשבון. יתרון: לאורחים יהיה שירותים לא בתוך אמבטיית ילדים. מחר אני אצרף תוכנית.

זה התכנית שאח שלך עשה?

אולי תוציא את השירותים מחדר אמבטיה של הילדים העתידיים... אבל ניראה את התכנית...

את הסיפור עם הקבלנים לא הבנתי..

קבלן מפקח על העבודה של עצמו? זה כמו חברי כנסת, שמחלקים לעצמם תוספת משכורת...אבסורד! למה לא אבא שלך מפקח? המפקח תמיד בצד הלקוח הוא צריך לבדוק את איכות הבניה, את החשבונות, את הכמויות...

יעלי2

New member
אני מצרפת תוכנית

1) אבא שלי יפקח. 2) יהיה קבלן 3) אנחנו שוקלים אם להוציא שירותים אחד מחדר הילדים (העתידיים) אבל לא בטוחים אם זה נכון, כי ילד שקם בלילה לפיפי, רצוי שילך לשירותים שצמודים לחרדו. בכל מקרה אני פתוחה להצעות אם כי רצוי לקבלם בהקדם. אנחנו רוצים לקחת החלטות היום או מחר לכל המאוחר. אני מעלה חלק מהשרטוט שמראה רק עד גבולות השירותים ומיקומם. שרטוט שמראה גם את איזור המטבח ואם המחשב יאפשר לי מבחינת גודל הקובץ אז גם את השרטוט הכללי.

יעלי2

New member
אחרונה והסבר על תמונה מס´ 2

זה מראה א 3 השירותים נטו. הכניסה מלמטה (דרום)יש מבואה שבצד ימין שלה יש שירותי אורחים, בהמשך בצד שמאל אמבטיית ילדים עם שירותים ובצד ימין באלכסון מהמבואה (בשרטוט בפינה השמאלית העליונה) מקלחת הורים צמודה לחדר הורים. ואני מצרפת את התמונה השלישית.

יש עוד כמה דברים מוזרים

בשירטוט, אין לי מושג אם הם בכוונה תחילה, או תוצאה של אין ברירה. אחד - חדרי הילדים האמבטיה והשרותים, ממש יוצאים מהמטבח. ודבר נוסף, ראיתי שחיברתם בין יחידת ההורים לאגף הילדים ע"י דלת ישירה לאחד מחדרי הילדים. יש עם זה כמה בעיות, והמרכזית שבהן, חדר כל כך קטן עם 2 דלתות... לא חבל? יש עוד כמה דברים. אבל אלה העיקריים.

גלית2002

New member
שלום, יעל../images/Emo20.gif

אני מציעה לוותר על השירותים הקטנים (יש מספיק) ולעשות שם פינת מחשב או מחסן.

למעלה