השילוב המושלם

השילוב המושלם

לדעתכם - איזה שתי אמנויות לחימה משתלבות הכי טוב? למה? איזו אמנות לחימה הכי כדאי (לדעתכם) לשלב עם קראטה מסורתי (סתם לידע כללי, לא משהו שאני רוצה לעשות כרגע). B.B

אולי משהו בעל אופי שונה לחלוטין

קשתות כפרית, איאיידו, צ`י גונג... משהו שונה. לי אישית נראה יותר נכון להתמקד באמנות אחת ולהכיר אגב כך שיטות נוספות יותר למטרת הכירות מאשר לשם העמקה. קשה מאוד ללמוד שתי שיטות בבת אחת. זה לא בלתי אפשרי אבל קשה מאוד. היו על זה מליון או טריליון דיונים כאן. עיין בחיפוש המתקדם של הפורום. מילת המפתח היא "שילוב" על כל הטיותיה...

איקידו וגו'דו שהן אומניות חדשות מאד

עם אומנויות לחימה קלאסיות ועתיקות כמו איגרוף תאילנדי או איגרוף רגיל. אבל השילוב המנצח בעיני הוא דווקא קרב מגע אשר שמה דגש על הגנה עצמית עם איגרוף תאילנדי אשר שם דגש גם על פיתוח לחימה התקפית.

משהו שלא קשור למכות..

האבקות רומית, אייקידו, ג'וג'יטסו. (אם נחרוג מהקטע של ההודעה : קפוארה או קונג פו כלב- יכול לבוא מגניב טאי צ'י)

לכן גם רשמתי את זה../images/Emo13.gif

אנשים אבל מאוד אובססים לשיטה הזאת.. נכון היא יעילה ואני מאד אוהב לראות אותה ולשמוע מה אנשים שמתאמנים אומרים על נושאים מסויימים.. אבל היא לא היחידה בשוק.. מה רע בהאבקות רומית?

ננדין

New member
לא רע...

מספר נושאים בעיתיים בהאבקות רומית: *יש יותר מידי מגבלות טכניות. *אין לחימת חליפה. *יש צורך בהסבה על מנת שתהיה מתאימה ללחימה ולא לספורט (ולא הרבה מאמנים בארץ יודעים לעשות את זה, אם בכלל...) *קשה למצוא מאמן להאבקות רומית. אם לא בה לך BJJ אז מומלץ גם סמבו או ג'ודו

../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif

מגבלות תכניות יש אבל אל תשכח שאתה בא מרקע שונה,וזה בסיס אחלה. שמע זה גם משהו שהוא לא ילמד בקרטה ודיי רחיב את האופקים .. יש לו רקע, הוא מעוניין לשלב מויש לו בסיס שאליו הוא רוצה להוסיף את זה. אז הקטע של ההסבה, זה מה שיכול לגרום לו לפתח תכניקה משלו.. משהו שישבור קצת את המבנה היפני ויכניס אויר חדש.. שתכלס יכול להיות מאוד מאוד מאוד מעניין. מה כן, באמת קשה למצוא מאמן שגם יבין משהו מהחיים שלו.

ננדין

New member
לא אמרתי שזה לא דבר טוב...

אני אישית מאוד אוהב האבקות ופעם גם הייתי עושה את זה הרבה. פשוט יש שיטות שיותר מתאימות ללחימה, לדעתי... אגב, הרבה אנשי BJJ לוקחים שיעורים בהאבקות עמידה בשביל לחזק את היכולת עמידה שלהם ובBJJ מתאמנים גם הרבה על האבקות בלי גי. אגב, אחד הדברים שהכי תרמו לי זה אימוני סומו שאחד המורים הקודמים שלי היה עושה לנו...

תן לו התאים לבד. זה לא שאין בסיס.

במקרה הכי גרוע הוא סתם חיזק את הרגליים והגמיש את הגב

chooselife

New member
יש עוד שתי בעיות רציניות עם האבקות

ה פשוט לא יודעים כלום על submission בהשוואה לשיטות כמו סמבו וbjj.פלוס יש להם את ההרגל שאני קורא לו "מהלך גודוקא" של לתת גב והרבה. האבקות כזאת היא אמנם אחלה של שיטה לבניית אינטואיציה נכונה לתנועת גוף של גראפלינג נבחינת המשחק עם מרכז הכובד אבל שם זה נגמר. אם הייתי רוצה להתאמן בעבודה ללא חליפה אז או סמבו (אני חושב שיש בפתח תיקווה) או קבוצה של BJJ NO GI שיש באבן גבירול.מה גם ששתי השיטות האלו כבר בנויות עם אלמנט של מעט מכות עמידה בתוכן וקל יותר לשלב בהן עבודת סטרייקנג (למשל אצלנו בקבוצת ולה טודו משלבים עבודה של איגרוף תאילנדי יחד עם ה BJJ וזה זורם מעולה )

../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif

אני עדיין פרו הרעיון שלי כי אחד הדברים הנחמדים זה דווקא לשבור את הראש

chooselife

New member
טוב תשמע עם עקרון כזה אין לי מה

להתווכח

מה שישתלב הכי טוב לדעתי זה

שיטות כמה שיותר שונות, כמו שזאב ושאר החבר'ה כתבו. שיטות שונות זו מזו ישלימו כל אחת את החורים של האחרת. לכל שיטה יש גישה שונה לפיתרון בעיות, אז כדי לא לנסות לתפוס מרובה ובסוף לא לתפוס כלום, כדאי ללמוד אצל מורה אחד מס' שנים כדי לפתח בסיס טוב, ואח"כ לראות איך משלימים (אם רוצים) את הידע בשיטות אחרות בנוסף. מה משתלב הכי טוב עם קארטה? אישית אני חושב שג'ו-ג'יטסו כי זה מוסיף עניין של האבקות, הטלות וקרקע (וגם תרגילי הגנה עצמית בכיוון אחר מזה של הקארטה) אבל אני יודע שלא מעט אנשי קארטה מעדיפים ללמוד אייקידו כאמנות משלימה (אני חושב שפעם אפילו זה עלה כנושא לדיון). רן.

ועוד משהו שחצי קשור לשאלה המקורית

אני מכיר מס' אנשי אייקידו שלומדים ג'ו-ג'יטסו ברזילאי כאמנות שניה משלימה. חלקם תלמידים עם מס' שנים של ניסיון באייקידו, וחלקם מורים בכירים לאייקידו עם ותק של למעלה מ-20 שנה. אם רוצים לשפר את הזרימה בעבודה, להיות קשוב לבן הזוג ולדעת להגיב לתנועות שלו, ללמוד לעבוד בלי כח, להיות גמיש מחשבתית וגופנית, אז אני חושב שעבודת קרקע כמו שיש בג'ו-ג'יטסו ברזילאי תתרום רבות להטמעת הנושאים הללו בגלל הקירבה הפיזית והמגע ההדוק בו אתה נמצא עם בן הזוג כשאתה על הקרקע. כמובן שאימון bjj ייתן למתאמן גם את שאר הדברים שיש בשיטה כמו הגנה עצמית, עבודה בעמידה וכו'.

גדעון 110

New member
שילוב לקרטה

אייקידו שהוא עגול לעומת הקרטה שהוא חד. טאי צ'י שהוא איטי ורך לעומת הקרטה המהיר והקשה. אבל - ק.מ.י - קרב מגן ישראלי יתן לך פתרונות למציאות היום יומית, תוך שימוש בעוצמה ובחדות שלמדת בקרטה. www.kami.org.il

למעלה