שלום ננדין
ראשית איני אוהב להשתמש במינוח "הגנה עצמית " . המינוח בו אני נוהג להשתמש " הקניית יכולת להתמודד במצבי סכנה ולחץ " באופן כללי ומקיף . כמובן שהשיטה מובנית , כמובן שיש "סילבוס" ודרכי אימון מובנים לאורך השנים ( השיטה קימת במתכונתה הנוכחית כבר לא מעט שנים , מאות תלמידים בעלי דרגות לבן - דאן5 ) . כל תלמיד בכל רמה יודע , לומד ומכיר את התכנים המיועדים לרמתו וכמובן שעם הזמן השנים והרמה לומדים החניכים לשלוט ולהכיר תחומים נוספים. באופן כללי וכמוטו לשיטה מיועדת השיטה להקנות יכולת להתמודד במצבי סכנה במכלול הנושאים והתחומים : ידיים חשופות , נשק קר/חם , מצבי סכנה ורמות סכנה מהפשוט והקל ועד למורכב והקשה יותר . במקביל לאימונים מושם דגש רב על הצד "הפסיכולוגי וההתנהגותי" בכל הקשור לתחום "הלחימה" (צד חשוב שלצערי לא מקבל דגש כיאה לו באופן כללי ואולי זה השוני המהותי). כפי שצינתי וכדרך עבודה , חשוב לי כמאמן כי חניכי התגוננות רחוב יכירו ואפילו באופן מעמיק תחומים נוספים משיטות לחימה שונות ומגוונות . הרקע שלי באומנויות לחימה ( 36 שנים מאז היותי בין 6 ) , מגיע מגו'דו , קראטה מסורתי , קיוקושינקאי/הישרדות , קרב מגע , אגרוף תאילנדי , טאיקוונדו , פאנקרטיון וגוגיטסו . עם השנים עסקתי והתמחתי בתחום אחד או יותר במקביל וכך חשוב לי כיום שיעשו תלמידיי (אצלי או במקביל אצל אחרים) . אני עוסק בתחום ההדרכה מזה כ - 27 שנים (כעוזר מדריך/מדריך/מאמן וכו'...) . לעניין ההתמחות בשיטות האחרות והנוספות , אז כפי שאמרתי וציינתי , חשוב לי מאוד שחניכיי יכירו כל אחד ע"פ יכולתו , הבנתו ופרקי הזמן בהם הוא מתאמן (מי יותר ומי פחות ) גם תחומים אחרים . החניכים במקביל לומדים : התגוננות רחוב , פאנקרטיון , טאקוונדו , גוגיטסו , לומדים להכיר את הקרב מגע הישראלי . שוב כמובן כל אחד ע"פ רמתו יכולתו וכמובן רצונותיו . כך ניתן למצוא תלמידים הלומדים זה כבר העשור השלישי ובעלי דרגות :בהתגוננות רחוב , פאנקרטיון , גוגיטסו , טאקוונדו , קרב מגע ... כמו כן רבים מחניכי התגוננות רחוב הינם בעלי רקע "תחרותי" ובהם אלופי ישראל בטאקוונדו , אלופי ישראל / אירופה ועולם בפאנקרטיון וכו'... לעניין ההטמעה של אימוני השיטה , זה כמובן פונקציה של זמן , השקעה , רצינות ויכולות אישיותיות הן בצד הפיסי והן בצד האישי.. חיים