השילוב המושלם

coshindo

New member
לדעתי הכי טוב זה ללמוד MMA

אני התאמנתי טאיקוונדו-עזבתי את זה אחרי חודש אימונים באמנות משולבת.

coshindo

New member
מכל מיני שילובים...

אני לומד אמנות לחימה שמשלבת מלא אמנויות בתוכה: ג'יוג'יטסו,קראטה,אגרוף תאילנדי,ג'ודו ,קצת ג'יוג'יטסו ברזילאי ועוד כמה ששחכתי...

HAKOKI

New member
וואלה? ואת כל זה אתה מצליח ללמוד?

אתה פשוט סוס.. איזו אומנות לחימה זו שאתה לומד שמשלבת את כל אומנויות הלחימה האלה בתוכה? איפה אתה לומד mma ובן כמה אתה אם אפשר לדעת?

ננדין

New member
למה זה מוזר לך?

מה שהוא כתב זה בערך ההגדרה (ואין בזה טיפת זלזול!!!) של חצי מהאומנויות הלחימה הישראליות כגון דניס הישרדות, גדי קמפו ג'יטסו ועוד... זה בדיוק כמו ללמוד את כל השיטות בנפרד אבל זה גם יעיל...

ננדין

New member
טעות ניסוח במשפט האחרון

צ"ל זה לא בדיוק כמו ללמוד את כל השיטות בנפרד אבל זה גם יעיל...

coshindo

New member
אני לומד "בושידו" של גדי בן-זימרה.

ואני בן 16. מי שרוצה פרטים מוזמן.

מה מטרת השילוב ?

כאשר אתה משלב , או לומד שיטות שונות במקביל אתה צריך לנסות להבין ולהחליט קודם מה מטרות השילוב . כיום מעטים הם המאמנים העוסקים בתחום אחד "סטרילי" , רובם של המאמנים בכמעט כל השיטות כולל המסורתיות משלבים "עבודה " ואימונים ממגוון רחב מאוד של תחומי לחימה . במידה והמטרה היא "הגנה עצמית - יכולת לחימה " תוך שילוב "אומנות לחימה" הייתי משלב בין שיטות המשלימות האחת את השניה מבחינת התכנים (עבודת רגליים , עבודת ידיים , היאבקות , נשק , עבודה לטווח קצר/ארוך... ) . בתחום בו אני עוסק (התגוננות רחוב) מעבר למטרה העיקרית בשילוב באימונים (הקניית יכולות לחימה בטוחים שונים ומגוונים הכולים עבודה בידיים חשופות ובמקביל התמודדות מול תוקף/מאיים בנשק כמו שימוש בנשק עצמו למטרות לחימה) , לומדים החניכים מספר שיטות מקבילות ומתמחים בכל אחת ואחת במקביל (כמובן למשקיעים והריציניים יותר = אלה המשקיעים אימונים יום יומיים במגוון השיטות הותחומים). אגב , השילוב וההתמקדות בכל אחת ואחת מהשיטות מוצלחות וכך ניתן למצוא חניכים בעלי הבנה ורקע במגוון רחב של תחומי עבודה ושיטות .

ננדין

New member
חיים שלום

אולי תסביר פעם אחת ולתמיד מה הרעיון של השיטה שלכם (כן אני יודע, הגנה עצמית...) ממה שאני מבין השיטה שלכם היא פלטפורמה להגנה עצמית? כלומר, קיים סילבוס ודרכי אימון של הגנה עצמית שמהווים את הגרעין של השיטה אבל בו זמנית יש התמחות בשיטות אחרות? מה עושה תלמיד חדש שמגיע? הוא מחלק את זמנו בין הגרעין של ההגנה עצמית לבין ההתמחות בשיטה הספציפית? או שמע רק אחרי זמן מה שהבסיס מוטמע התלמיד יכול להוסיף במקביל התמחות בשיטה ספציפית? עפ"י בחירתו? שלא תבין אותי לא נכון, אני לא שואל מתוך זלזול, ההיפך הנכון! מתוך עניין גדול וחוסר הבנה בסיסי... אם התיאוריה שלי נכונה, ממה בנוי "הגרעין הבסיסי"? מאיזה שיטות לחימה לקחת/שיפרתם/התאמתם את הטכניקות? ובמה אפשר להתמחות?

שלום ננדין

ראשית איני אוהב להשתמש במינוח "הגנה עצמית " . המינוח בו אני נוהג להשתמש " הקניית יכולת להתמודד במצבי סכנה ולחץ " באופן כללי ומקיף . כמובן שהשיטה מובנית , כמובן שיש "סילבוס" ודרכי אימון מובנים לאורך השנים ( השיטה קימת במתכונתה הנוכחית כבר לא מעט שנים , מאות תלמידים בעלי דרגות לבן - דאן5 ) . כל תלמיד בכל רמה יודע , לומד ומכיר את התכנים המיועדים לרמתו וכמובן שעם הזמן השנים והרמה לומדים החניכים לשלוט ולהכיר תחומים נוספים. באופן כללי וכמוטו לשיטה מיועדת השיטה להקנות יכולת להתמודד במצבי סכנה במכלול הנושאים והתחומים : ידיים חשופות , נשק קר/חם , מצבי סכנה ורמות סכנה מהפשוט והקל ועד למורכב והקשה יותר . במקביל לאימונים מושם דגש רב על הצד "הפסיכולוגי וההתנהגותי" בכל הקשור לתחום "הלחימה" (צד חשוב שלצערי לא מקבל דגש כיאה לו באופן כללי ואולי זה השוני המהותי). כפי שצינתי וכדרך עבודה , חשוב לי כמאמן כי חניכי התגוננות רחוב יכירו ואפילו באופן מעמיק תחומים נוספים משיטות לחימה שונות ומגוונות . הרקע שלי באומנויות לחימה ( 36 שנים מאז היותי בין 6 ) , מגיע מגו'דו , קראטה מסורתי , קיוקושינקאי/הישרדות , קרב מגע , אגרוף תאילנדי , טאיקוונדו , פאנקרטיון וגוגיטסו . עם השנים עסקתי והתמחתי בתחום אחד או יותר במקביל וכך חשוב לי כיום שיעשו תלמידיי (אצלי או במקביל אצל אחרים) . אני עוסק בתחום ההדרכה מזה כ - 27 שנים (כעוזר מדריך/מדריך/מאמן וכו'...) . לעניין ההתמחות בשיטות האחרות והנוספות , אז כפי שאמרתי וציינתי , חשוב לי מאוד שחניכיי יכירו כל אחד ע"פ יכולתו , הבנתו ופרקי הזמן בהם הוא מתאמן (מי יותר ומי פחות ) גם תחומים אחרים . החניכים במקביל לומדים : התגוננות רחוב , פאנקרטיון , טאקוונדו , גוגיטסו , לומדים להכיר את הקרב מגע הישראלי . שוב כמובן כל אחד ע"פ רמתו יכולתו וכמובן רצונותיו . כך ניתן למצוא תלמידים הלומדים זה כבר העשור השלישי ובעלי דרגות :בהתגוננות רחוב , פאנקרטיון , גוגיטסו , טאקוונדו , קרב מגע ... כמו כן רבים מחניכי התגוננות רחוב הינם בעלי רקע "תחרותי" ובהם אלופי ישראל בטאקוונדו , אלופי ישראל / אירופה ועולם בפאנקרטיון וכו'... לעניין ההטמעה של אימוני השיטה , זה כמובן פונקציה של זמן , השקעה , רצינות ויכולות אישיותיות הן בצד הפיסי והן בצד האישי.. חיים

אגב מסגרת האימונים בהתגוננות רחוב

מובנית כך שניתן להתאמן כל יום בכל אחד מסניפי התגוננות רחוב , אצל כל אחד מהמאמנים (1.5 - 2.5 שעות יומיות). כל חניך התגוננות רחוב רשאי להתאמן כל יום באותו סניף אצל אותו מאמן או במספר סניפים ואצל מספר מאמנים בו זמנית . ירצה יתאמן יום יום כל יום בתחום/שיטה אחרת (בהתאם ללוח האימונים ) . מסגרת האימונים כוללת : אימונים דו שבועיים או תלת שבועיים כאשר כל אימון בין 1.5 - 2.5 שעות אימון (בנוסף לאימונים הניתנים חינם וחופשי בכל סניף במהלך השבוע ) . סדנאות אחת לתקופה בני מספר ימים ובני 3 - 5 שעות אימון יומיים . מחנות אימונים ארוכים יותר ( שבוע - שלושה שבועות למעוניינים ) סמינרים לקראת מבחנים/תחרויות או התמחות בנושאים מסויימים , בהתאם למסגרתה אימונים ולתקופת האימונים בשנה . אגב , השאלה נשמעה מעט ביקורתית למרות ואף על פי שציינת "שלא " . אשמח לענות לעוד שאלות ננדין

רגע רגע רגע

יש את זה בקריות? או בחיפה? או בסביבה? כי אם כן זה מאוד יעניין אותי. אני אוכל להגיע לאימונים בימי ראשון שלישי חמישי ושישי/שבת?

tzuru

New member
תרשו לי קודם כל להסכים איתכם...

ואז גם לחזק את דיבריכם. ואחרי זה אני אוסיף שלקרטה (ויש לי באמת טיפה ניסיון בענין) אפשר לשלב כל דבר. מנסיוני, הייתי ממליץ 3 תחומים עיקריים, וכן - יש הכל בחיפה ובקריות, ראשית תתחיל מאייקידו, תיעול וזרימה שונה כמעט לחלוטין מהקרטה ובהתחלה יהיה לך מאוד קשה (יותר מלמתחילים) ואחר כך כשהגוף פתאום יבין את זה תהיה קפיצה ברמה שלך. אתה תראה שהאייקידו גם משפיע חיובי על הקרטה שלך והקרטה שלך ישפיע בצורה חיובית על האייקידו שלך. דבר נוסף זה טאי צ'י - הוא מאוד דומה לקרטה בהרבה בחינות אבל הקימה שונה לגמרי (זה לא לאט כמו שתי התנועות הראשונות של היאן יונדאן, זה פשוט קימה אחר!). אם יש לך אפשרות להגיע בימי ראשון, שלישי וחמישי לבית אבא חושי בנווה שאנן בחיפה, יש שם אייקידו של אמיר גרף, ממי שאני מכיר בחיפה הוא באמת אחד הגדולים באייקידו - מומלץ. לגבי טאי צ'י אני לא מכיר אבל יש גם בבית אבא חושי. בהצלחה ותמשיך להתאמן צור

ננדין

New member
ביקורתיות בטוח לא הייתה בשאלתי

ואם זה נשמע ככה אז אני מתנצל, זאתי בכלל לא הייתה כוונתי... ההיפך! לא רק שאני מאוד מתעניין, אני גם ממש מסכים אם הגישה שלכם ואני חושב שלאור מה שהולך היום בתחום זאתי גישה שלי אישית הייתה מאוד מתאימה!

למעלה