השטן מול אלהים

זה לא סותר את זה

שיש ליזכות מלאה לבנות מערכת ערכים משלי, כל עוד מערכת הערכים שלי לא פוגעת באנשים אחרים או בעצמי (והיא לא).

benlilit

New member
זכויות וחובות

לא רק שיש לך זכות לבנות מערכת ערכים משלך, אתה חייב פשוט אין לך ברירה אחרת. גם במקומות ובזמנים בהם המשטר או החברה כפו על האינדיווידואל את מערכת הערכים שלו. עדין היה שוני בין מערכת הערכים של כל אדם בחברה. וסה"כ כל מערכות הערכים/מוסר/דעות/אמונות... של כל האנשים יצר את האלוהים של החברה כמו שאתה יוצר את האלוהים שלך מתוך האמונות והערכים שלך. לגבי פגיעה בעצמך ובאחרים- זכותך לפגוע בעצמך ובאחרים רק תזכור שהם עלולים להחזיר ויכול להיות שהם יותר חזקים/חכמים/זריזים/מקושרים למשטרה... ממך. אז אל תשחק, אם אתה לא יכול לשלם את המחיר. חוץ מזה רע מוליד רוע וטוב מוליד טוב. אז כל טוב בן לילית

aviv36

New member
אדם לא יכול לנוע בחלל ריק

(עוד משהו כאן יפנה אותי לאסטרונאוטים) ולכן קיימות הדתות והאמונות, יש כאלא שנשארים באמונה אחת, כאלה שהולכים לאופנתיות. אבל הפרנציפ לעולם לא תוכל לנוע בחלל ריק. מכאן הכח ומכאן הבילבול. בהבנה

The Wraith

New member
בתנ"ך השטני...

Since man´s natural instincts lead him to sin, all men are sinners; and all sinners go to hell. If everyone goes to hell, then you will meet all your friends there. Heaven must be populated with some rather strange creatures if all they lived for was to go to a place where they can strum harps for eternity. -ספר לוציפר, התנ"ך השטני, ד"ר. לה-ויי, 1969.

morning star

New member
מושג החטא

הוא מושג שקיים בעיקר בדתות המונותאיסטיות. שוב אתה מראה כי גם לה-ויי יוצא בעצם כנגד הנצרות גם באופן ספציפי. שלך הנווד

The Wraith

New member
הנצרות

אם תעשה לך מדף ובו פרסים לכל הדתות על כפייה, שטיפת מוחות והכרזת מלחמות והוצאות להורג בשם "אלוהים" אתה תמצא שהנצרות תזכה ברוב הפרסים לרוב הפעמים, הנצרות היא הדת הגדולה בעולם, לכן מולה עדיף להתייצב קודם.

morning star

New member
לא אמרתי שהנצרות אינה כזו

אפילו לרגע אחד, אך ניתן להגיד כי לה-ויי יוצא כנגד הנצרות בראש ובראשונה. חוץ מזה, ישנם נוצרים רגילים לחלוטין וליברליים, ואפילו הממסדים המרכזיים של הנצרות מציגים כיום פן ליברלי יותר מאשר בעבר. הנצרות משתנה. שלך הנווד

aviv36

New member
אז קודם כולנו נאחזים

באיזה שהיא אמונה ,אתה בשטן , מעיין שהיא לפני שנולדה ידעה מה היא רוצה לעשות, הנווד מדריך ענק לכולנו. אז בוא נסכים לדבר אחד ,כולנו נאחזים בקש. ולא משנה גודלו וכוחו.

The Wraith

New member
שני דברים:

קודם כל, לנווד, אני מודע לקיומם של הנוצרים הליברלים הללו, יש התייחסות שלמה בספר לוציפר אליהם, מן הסתם לא אכתוב אותה פה, בכל מקרה, עדיף שתקרא את הספר בעצמך מאשר שתשמע עליו ממני. דבר שני, לאביב, בפעם המיליון...אנחנו לא מאמינים בשום שטן ושום נעליים. אתה לא לומד כלום מהציטוטים מהספר? כל הזמן המילים השטן מייצג לא אומרות לך משהו? כמו למשל...השטן הוא רק סמל???????? Satan *represents* opposition to all religions which serve to frustrate and condemn man for his natural instincts. He has been given an evil role simply because he *represents* the carnal, earthly, and mundane aspects of life. מייצג, מייצג, מייצג, אין לי שום אמונה, אינני שם מולי יישויות או אלילים או רוחות או פסלים או תמונות או כינור שבור קדוש. אתה מדבר כעת עם האל היחיד שלי- אני.

aviv36

New member
אני שמח שהגעת למסקנה הזאת

שאתה האל של עצמך, אז קודם כל חזק ואמץ. מעיין גם הגיעה למסקנה הזאת,אז חיזקי ואימצי. האמת לא חשוב לי מאין אתה מצטט,מצידי שזה יהיה קאמה סוטרה. העיקר שיהיה לכם לאן להגיע.

master2002

New member
אומרים ש

אומרים גם אני אומר וחושב שהנוצירם והמוסלמים מאמינים באל היהודים למשל ישו היה יהודי ואמרו שיציג את אלוהים הוא היה משיח הוגיים והגויים רואים דרך ישו את אלוהים והמוסלמים רואים את אלוהים דרך מוחמד אבל היהודים רואים את אלוהים ישר מהמרכז אפשר להגיד בקיצור הנוצרים והמוסלמים הם היהודים לכול דבר פשוט רואים את אלוהים כול אחד דרך מישהוא אחר ונכון שיש חגים אבל זה סתם דברים סמליים

femme_fatal

New member
אוקי

ראשית כל , לה-ווי גרם לשטניזם להראות כמו קריקטורה הפוכה לנצרות. לפי האמונה שלו השטניזם לא היה קיים ללא הנצרות, זו פשוט דת שצמחה מתוך השנאה לנצרות והמהווה את ההיפך הגמור שלה. לכן אני נוטה לא להסכים עם דעותיו של לה-ווי. שנית , אלוהים מייצג את החוקים והמגבלות בצורה שיטחית. השטן ולוציפר מסבירים למה עליינו לפעול לפי אותם חוקים. כלומר , השטן ולוציפר דוגלים בהבנה , חוכמה , הטלת ספק. או במילים אחרות הם אומרים : "אל תאמינו כל כך מהר לכל לוקש שמאכילים אתכם". המגמה הסופית של השטניזם הוא (כפי שהוזכר כאן כבר) ההפיכה של האדם לאל בעצמו, ולכן השטניזם גם ממריץ את מאמיניו לפעול בהגיון מתוך ידע ובקיאות. בסופו של דבר הגשמה והשקעה עצמית (אגואיזם) מובילים להבנה הבסיסית שאדם צריך את האדם השני ולכן הוא גם יעזור לו (אותה תוצאה כמו בנצרות). רק לסיום אציין שכל הדתות באיזשהו מובן מחנכות לאגוצנטריות , אנוכיות ואינטרס אישי בגלל שהן כאילו אומרות : "אם תהיה ילד טוב תלך לגן עדן" וזה מהווה תמריץ מאוד אגואיסטי לאנשים. כך שגם השטניזם ,גם הנצרות , גם היהדות , הפגאניזם השמאניזם ושאר ירקות .. כולם מובילים בסופו של דבר לאותן תוצאות. נ.ב. אגב טל (the wraith) אתה במקרה מאזור טבריה?

דווקא הדתות גורמות

לאלטרואיזם ולשלילת האני האינדיבידואל. כו-לם מאמינים באותו אל, כו-לם עושים את אותם טקסים, כו-לם מתנדבים למען הקהילה כדי שיהיה להם מקום טוב יותר בעולם הבא....

femme_fatal

New member
מה הקשר ?

מה קשורה אהבת אותו אל וחיי קהילה לאלטרואיזם? אדם יכול להיות ראש קהילה ועדיין להיות משוחד ורע. את ההוכחה לכך ניתן לראות אפילו כיום במשרדיי הממשלה... עצם העובדה שהאל צריך לשחד את האנשים לפעול כצדיקים עם כרטיס לעולם הבא כבר מציגה את האירוניה והפרדוקסליות שבאמונה הלכאורה "נאורה". גם הצגת האל כבעל חרון ונוטר טינה מציגה את העובדה שהאנשים פועלים לפי חוקיו ומצוותיו מתוך פחד ולא מתוך יראת כבוד והערכה. לסיכום: המצוות בדת נעשות ע"י האנשים בלי להבין למה הם עושים את זה. אלא על מנת לשמור לעצמם חלקת אחוזה בעולם הבא או בגלל הפחד. השטניזם עוד איכשהו נותן לאדם סיכוי להבין למה הוא עושה את מה שהוא עושה. השטניזם אמנם נותן לגיטימציה לאנרכיה אבל המסקנה הסופית שאליה מגיע האדם היא שאנרכיה פשוט לא כדאית והשטניזם בעצם מוביל דרך ההגיון את האדם לפעול באותה צורה כמו שהוא היה פועל לפי הנצרות או היהדות..

בקשר לאלטרואיזם,

כשבן אדם עושה משהו לא בשביל עצמו, אלא כי החברה מכתיבה לו לעשות את זה, זה אלטרואיזם. הדת בעצם יוצרת לאדם אשליה שהוא נאור וחכם ובעל ערכים, ובעצם כל מה שהוא עושה זה רק כי החברה הכתיבה לו, ובין השאר החברה הכתיבה לו לסגוד לאותו אל. אני לא מתייחסת עכשיו לחברי כנסת או מושחתים אחרים, אלא למוסד הדת. את מבלבלת בין מיליון דברים ביחד.

femme_fatal

New member
מ.. לא בהכרח

כשבן אדם עושה משהו שהחברה מכתיבה לו זה קונפורמיות. וזה לא קשור לנושא. אלטרואיזם זה ההיפך מאגואיזם. אגואיזם זה אנוכיות . כשאדם פועל למען האינטרס של עצמו. בעוד שאלטרואיזם זה עזרה לזולת , התחשבות בזולת. זה אהבת האחר יותר מאשר את עצמך.

aviv36

New member
מרוב פילפולים יוצא בילבולים

הדתות כדתות אינם מופנות בכלל לקבוצה, ההיפך הן מופנות לפרט. תחיית המתים וכל החרטות לסוגן. ומוסדות הדת קיימים רק בגלל שיש להן דרישה. ההבדל היחיד שיש הוא,שקבוצות אתניות רודפות אחת את השניה, בטענה שהן הכי חשובות והן הכי הכי קרובות לאל

למעלה