השטן מול אלהים

עידו10

New member
השטן מול אלהים

מי הרשע פה? אפילו מנקודת מבט סטטיסטית לחלוטין, הרבה יותר אנשים נרצחו, עונו, הונו וסבלו בשם אלהים מאשר בשם השטן, שלא לדבר על התורה שמציגה את אלהים כנקמן ומעניש, שלא לדבר על עקידת יצחק...

עידו10

New member
שלא תבינו לא נכון מההודעה שלי

אני לא שטניסט או משהו כזה, אני סתם אתאיסט, אבל שואל את עצמי, מי באמת הרע בכל העסק הזה...?

aviv36

New member
אז תחבור לשאמנים

שם הכל טוב ,תשאל את אימא אדמה.

morning star

New member
לא מדוייק כלל

אך דברים שנתפשים בדרך כלל כרעים (מוות למשל) נתפשים בשאמאניזם כחלק מהמחזור הטבעי. קיים רע - אך לא ישות כגון "שטן". הרע הוא באדם ורק בו. שלך הנווד

The Wraith

New member
עוד משהו...

Satan represents opposition to all religions which serve to frustrate and condemn man for his natural instincts. He has been given an evil role simply because he represents the carnal, earthly, and mundane aspects of life. -ספר לוציפר, התנ"ך השטני, ד"ר. לה-ויי, 1969.

Nandosilius

New member
אתאיסט ?

מדבריך משתמע יותר שאתה סתם ילד בלי דעה שחושב שכיף לעסוק בשטויות כאלו (בשבילך). אתאיסט לא אמור להאמין במשהו , ולא להיות שקוע בזה. כולל האתאיסטים שלאו דוקא מתכחשים לקיומו של אלוהים.

morning star

New member
עוד לא שמעתי

על אתאיסט שלא מכיר את ההגדרה של "אתאיסט" שלא מתכחש לקיומו של אל כלשהו. אם אתה יודע אחרת, אתה יותר ממוזמן להראות לי כיצד הדבר ייתכן (חוץ מהברור מאליו - שלא תמיד מתייחסים להגדרה פר-סה). אני דווקא מכיר אתאיסטים ש א) בדיונים נוקבים מנסים להוכיח את אי קיומו של אלוהים (או לחילופין, לערער בצורה לוגית את טענת קיום האלוהים) ב) כן מתעניינים בנושא שטן-אלוהים, מנקודת מבט ספרותית ומנקודת מבט פילוסופית. שלך הנווד

morning star

New member
יש צדק בדבריך

שבשם ה"אלוהים" המופיע בכתבי הקודש היהודים, הנוצרים והמוסלמים נרצחו הרבה אנשים. בקשר לעקידת יצחק יש לי סייג קטן, לדעתי מדובר במיתוס אשר בכמה רמות נועד להבהיר כי "עד כאן קרבנות אדם" (אם היו כאלה קודם...) וכנראה איזשהו מבחן אמונה... אך איני מוצא מדוע הדיון שייך למאגיה וכישוף... שלך הנווד

master2002

New member
לפי דעתי

אלוהים נוצר על ידי האדם כדאי ליצג את הטוב והשטן לייצג את הרוע אני לא מאמין שאלוהים והשטן קיימים אני מאמין שיצרנו אותם אנחנו כדאי שהיה יותר פשוט להסביר דברים שאנחנו לא יכולים להסביר כמו בריאת העולם אותם אנשים שנרצחו (אנשים רעים) הם נרצחו לטובת העולם לטובת הטוב בגלל זה אנשים מרשים לעצמם להוציא להורג אנשים שפשעו כי כול עוד הם מאמין באלוהים הם טובים

master2002

New member
ועוד משהוא

למה כתוב בתנך שאלוהים רוצח אחרי הכול הוא מיצג את הטוב הסיפורים שאלוהים רוצח זה סיפורים כדאי להפחיד את פושעים שבנינו שידעו שאלוהים מעניש וילמד לקח

The Wraith

New member
ואחרון חביב

אני יודע שאני ממש מציף ציטוטים אבל זה האחרון אני מבטיח: Satan, as a god, demi-god, personal saviour, or whatever you wish to call him, was invented by the formulators of every religion on the face of the earth for only one purpose - to preside over man´s so-called wicked activities and situations here on earth. Consequently, anything resulting in physical or mental gratification was defined as "evil" - thus assuring a lifetime of unwarrented guilt for everyone!

morning star

New member
זו ראיה של "שחור" ו"לבן"

שלדעתי מאוד מגבילה את החשיבה. הרי אין רק טוב ורק רע (שהם מושגים יחסיים)... זהו ויכוח שדנו בו רבות בפורום, אמנם לא מתוך האספקט היהודי/אמוני (הקשור לאלוהים או שטן), אם כי הרבה מסכימים עם ההגדרה הזו של "האדם המציא את אלוהים" (ובכן, לא כולם...). אם חברי הפורום ירצו לחזור על הדיון באספקט המסויים הזה (ג´סטין, מראש אני כבר אומר, לא לקטול...) כאן, אז בבקשה. אני אישית חושב שדיון זה מקומו בפורום פילוסופיה (שם אשמח לפרט את דיעותיי - שוב) - מאחר ובטח חברי הפורום כבר עייפים מהדיון בטוב ורע. שלך הנווד

morning star

New member
ועוד משהו קטן

הרבה מאלה שנרצחו לא היו אנשים "רעים". אולי היו ביניהם פושעים, אך ההאשמה ברציחתם של המונים אינה כוללת אותם. מדובר באנשים אשר ניסו לשמור על דתם הפאגאנית (שקרוב לודאי הייתה יותר שוחרת שלום ולא פולחן שטן כפי שכתבי קודש מסויימים אוהבים לתאר), אנשים שאמונתם הייתה שונה מן המקובל (גלילאו גאליליי, שהוכיח כי התאוריה הגיאוצנטרית הדתית לא נכונה, כמעט והוצא להורג ע"י הכנסיה). כמו-כן, לא מעט יהודים (הרבה לפני השואה) נרצחו בשם האל ע"י הנוצרים, מלחמות עקובות מדם התנהלו בין מוסלמים לנוצרים - בספרד, א"י טורקיה ועוד... בראשית דרכו של האיסלאם, נרצחו שבטי מתייהידים (וכמובן שבטים אחרים) שלא נענו לקריאתו של מוחמד... והכל בשם האל. שלך הנווד

morning star

New member
לא ניתן להוכיח

באופן אבסולוטי כי הם ישנם או אינם. ניתן להעלות טענות מחלישות ומחזקות (טיפה לוגיקה פורמלית. מי כאן עשה מתישהו בחייו פסיכומטרי שירים את ידו!). זהו עניין של אמונה. וכמובן, ניתן לראותם לא כישויות של אמת, אלא כארכטיפים, סמלים אם תרצו, המייצגים רעיון מסויים. שלך הנווד

טוב טוב טוב

ידעתי שתגיד משהו כזה. באמונה שלי הם לא קיימים. ויודע מה, גם אם הם קיימים - אף אחד מהם לא מייצג טוב או רע. אין כזה דבר טוב או רע. מיצינו את הדיון הזה כבר!!!!!!!!!

אי אפשר להגדיר את המילה שלי במילה

אחת. ונורא קשה לי להגדיר לאנשים אחרים במה אני מאמינה ובמה לא... אחד העקרונות הכי חשובים באמונה שלי זה האמונה בכוח שלי. "אלוהות" באמונה שלי זה משהו שיש בכל אחד ואחת, בכל יצור עלי אדמות ובכל צמח או גרגיר חול. האלוהות הזאת זה בעצם כוח עצום שיש בכל אחד מאיתנו. אני לא מאמינה בשום אלוהות חיצונית, במיוחד לא מהסוג שקובעת את הגורל של החיים שלי. אני כן מאמינה שאני כאן כדי ללמוד משהו, לחוות משהו. אני מאמינה שלפני שנולדתי קבעתי לעצמי מטרה כלשהי שאותה אני צריכה למלא בחיים האלה.

תיקון: אי אפשר להגדיר את האמונה שלי

במילה אחת

benlilit

New member
התגלות האלוהית

האלוהים הוא סך כל הערכים הדעות והאמונות האנושיות של החברה שמחזיקה באלוהים הזה. לכן ישנו שוני בין האלוהים הנוצרי לאלוהים הבאלינזי או האלוהים הפרטי שלי. אצל האינקה האלוהים שלהם דרש קורבנות אדם כדי להעלות את השמש הקורבנות היו דבר טוב כי סך הערכים והאמונות של חברת האינקה טענו כך. כמובן שכאשר חברת האינקה הוכחדה ע"י הספרדים ובמקומה באה התרבות הספרדית הקטולית גם האלוהים השתנה. (כן אלוהים משתנה כל הזמן) ועם זאת עצם הקיום שלו, בכל חברה אנושית אינו מוטל בספק. כמו שפוליפים החוברים יחד יוצרים חיה לה אנו קוראים אלמוג, כך בני אדם החוברים יחד יוצרים חיה הנקראת אלוהים. למעשה הרי אם היתה מסתכל על המין האנושי מהצד היתה רואה דבר מעניין- אין בני אדם "לבד" בני אדם תמיד נמצאים בקשר עם בני אדם אחרים ואפילו נזירים המתבודדים מחברת האדם, עושים זאת מתוך התייחסות לחברה אותה הם עוזבים, כדי לחפש את האלוהים שלהם. כך שבעצם אלוהים הוא השלב הבא באבולוציה האנושית (סליחה על הפופוליזם) בן לילית

למעלה