השווא שבאמת.

מולוקו

New member
אתה אמרת, שיכול אדם ליצור

דבר-מה ניצחי. אז אם פילוסוף יכול להגות אידאה אזי אברהם יכול ליצור אל. זה עומד לעד וזה עומד לעד. מדוע זה לא דורש הסבר ? אלא אם כן, זה מוכיח מבחינתך את קיומו של האל, אזי אין דרוש הסבר כי זה מובן.

פילוסוף יכול ליצור אידיאה ניצחית

וגם אברהם יכול ליצור אידיאה ניצחית. לא נראה לי טעון הסבר, וממילא גם אינו מוכיח מאומה.

על מה

New member
אבל אולי לא הופרך.

אולי תכונות הן תמיד רק בכוח. ועד סוף קיומו של העצם לא ניתן לדעת בוודאות איזה מתוכם מימש בפועל. יציריו יכולים לנבוע מתכונותיו שהוגשמו בו או מתכונותיו שעדיין רק אפשריים לו. מה דעתכם?

על מה

New member
למשל אני-

שהיו שטענו בילדותי שיש בי כישרון כתיבה רב. ועלי להיות סופרת לכשאגדל. גדלתי, ולא בקולמוס משכתי ידי. האם יתכן שאצור יצירה סיפרותית ראויה. יתכן. ויש יטענו- והרי לא סופרת היא? ולהם נשיב- אבל יש לה את הפוטנציאל שלא מומש להיות סופרת, וממנו נבעה יצירתה הסיפרותית.

על מה

New member
ואולי כל הזמניות היא זמנית?

בזמן שהאדם היה קיים הוא לא היה זמני. תיאורטית היתה קיימת האפציה שישאר קיים לעד. זמניותו התחילה והושתתה רטרואקטיבית על תקופת חייו רק מרגע שחייו הסתיימו. מכאן- שאדם בזמן שקיים הוא בפוטנציה- אלזצמני ויכול ליצור יצירות שבפוטנציה שלהם הינםאל זמניות. יתכן מצב שהוא יהפוך לזמני ולא יממש את הפוטנציאל שלו בעוד שיצירו- ינצל את האפשרות הזו ויהפוך לאלזמני. ובכלל אין אל זמני כלל!!!! כל דבר הוא אלזמני רק לבנתיים כל עוד הוא קיים. ולעולם לא נוכל להצהיר שישאר כזה לנצח. מ.ש.ל.

sheketz

New member
לאיינשטיין היתה תפיסה מעניינת

של הזמו. שמעתי סיפור שהוא ניחם את אישתו של ידידו שניפטר. הוא אמר לה משהו בסגנון - בעלך ממשיך להיות בזמן שלפני עשר שנים. והיא ענתה לו - אבל עם אישה אחרת...

יכול

הכל בעיני המתבונן לאורך הדורות מכאן יוצא: הזמני הפך לאלזמני עדיין הוא נסמך על הזמן מכאן- יתכן מצב ביניים של דבר זמני שהופך בעיני מתבונן לאלזמני וזאת לאורך הדורות=לאורך הזמן. דוגמה אפשרית: 10 הדיברות ( למרות הוויכוח הער על נושא לא תרצח ), כתבי אפלטון, יצירות האומנות של הרנסאנס וכו'

מולוקו

New member
מדבריך יוצא, שהזמן יוצא מתחומו

והופך לאלזמני בתוקף ההסתכלות האינדווידואלית. ראה, המפץ הגדול התחיל בנקודת זמן זירו. והוא ניצחי, להוציא השערות ספקולטביות {הריסוק הגדול}. קרן היוצאת מנקודה מסויימת במרחב הזמן , יכולה להיות אינסופית. אם כך פני הדברים אזי אין הבדל בין הזמני לאל זמני, או שיש נקודה ארכימדית שבה הזמני הופך לאלזמני. מה אתה אומר ?

לא זה עניין

של יחסיות, לזאת הייתה הכוונה. למעשה אנחנו חיים לנצח. תלוי מי ומתי מתבוננן אלינו. למשל אילו הייתה לנו מכונת זמן פריקלס האתונאי היה חי בעיננו למרות שהוא למעשה מת. מפץ גדול - כדאי לרדת מזה משום שבנקודת הזירו לא היו חוקים פיזקליים ואם היו הם כאלו שעדיין איננו יודעים - למיטב ידיעתי - לכן זאת איננה דוגמה הכי מוצלחת ידידי

מולוקו

New member
זה דורש עיון.

"אנחנו חיים לנצח". מה המשמעות של המילים הללו ? זה משפט מופרך, אדם חי מתקופה מסויימת על תקופה מסויימת, מאוד מסויימת. ואז נפטר מן העולם. אבל אתה מחדש כאן משהו - חי לנצח. או שמה כוונתך לבעיה הפסיכו-פיסית, אבל לא נראה לי כי אתה מדבר על מכונת זמן. אז אולי תרחיב.

sheketz

New member
ראיית הזמן כמרחבי

כלומר העבר ההווה והעתיד קיימים כ"מקומות" שקיימים ב"מקביל". המודעות של האדם היא זאת שגורמת לאשליה של התמקדות מרגע הנוכחי ובתחושה שהזמן זורם לו. מכאן גם הרעיון של מכונת הזמן שמאפשרת מעבר ממקום אחד למשנהו, מעבר לעתיד ובחזרה להווה. (ע"ע איינשטיין ותורת היחסות, מרחבזמן)

מולוקו

New member
השאלה שלי היא כזאת,

האם אני יכול לעבור לעתיד ולחזור להווה שבינתיים הפך לעבר. לפי הרעיון של מכונת הזמן.

אינני מחדש במיוחד

עם כל הצניעות. שוב שים לב. אני סבור שראייה על זמנית הינה גם בפירוש פילוסופו, גם בפירוש תרבותי וגם פיזיקלי.ובמילים אחרות אפשרית. דומני שאתה נעול על זמן כקונספט של תנועה קדימה אנו נולדים גדלים וכו.... פיזיקלי - ראה תורת היחסות וכל היחס שלה לזמן מותנה במהירות נכונה... תרבותי - יצירת מעשה ידי אדם שהינו מנכסי צאן ברזל של ציוויליזציה מסוימת. דוגמאות ניתנו לך עוד קודם.במילים אחרות יצירות אלו הינם מעל לזמן. פילוסופו ( וגם קצת פיזיקלי ) - למשל אילו בנינו מכונת זמן אשר יכולנו להציג במסכים מאורעות מהעבר יוצא מכך שפריקלס יהיה חי באותו רגע יחסי נתון, בפועל כשנצא מהמכונה או ננתק את הויז'ואל הוא מת. בצורה קצת פופולרית ניתן לומר שאנו חיים לנצח אך שוב בעיני המתבונן.

למעלה