השווא שבאמת.

מולוקו

New member
כמה ניגודים ברשותך,

מהיר - איטי כבד - קל על הבסיס הזה אפשר למצוא הרבה דוגמאות. האם יכול להיות דבר-מה מהיר דרך האיטיות, או קל דרך הכבדות ? זו לדוגמא שאלה פרדוכסלית.

כן, יכול להיות,

אם אינני טועה, אז כשאתה מוריד להילוך איטי אז גלגלי השיניים במנוע מסתובבים מהר יותר. כשאתה צף על פני המים, אתה קל דרך הכבדות שלהם.

כי הדומם נטול חיים הוא,

הנצח על קיומו הדומם- הוא ניגודי. וגם הקומקום. השמועה העוברת ביקום על קיומם של הקומקום והנצח, תלויה בתודעתי החיה. אידיאה (גם היא דומם) היא שמועה(גם דומם) מסעירה (בין ה"כן" וה"לא") אשר ממלאה את הנצח(הדומם) בתוכן(דומם אבל מסעיר "אותי"). החי על מחשבתו החיה, היוצאת אל הנצח המתמלא בה), מסעיר את עצמו באמצעות ניגודו, הדומם. לולא היה הדומם ניגודי, לא היה בידי למלא אותו.

מולוקו

New member
מה דעתך על כך ,

שהמוות הוא ניגוד לחיים. אכן, הדומם נטול חיים, משום כך הוא נקרא דומם. גם הצומח הוא לא דומם, אך אין הצומח ניגודו של הדומם, אלו אופנים שונים. לא ניגודים. ודבר נוסף, אפשר למלא דבר מה גם בהיותו לא מנוגד לך, אדם יכול למלא דלי במים. האם הדלי או המים הם ניגודו.

חלל הדלי מתמלא במים, ולא באדם.

אני חושבת כי חלל הוא ניגודו של כל דבר הממלא אותו. מה דעתי על כך שהמוות הוא ניגוד לחיים? כן, זה ככה, שהחיים הם סופיים. לכן הערך שלהם עצום וגדול מן הנצח. אבל אני מעדיפה שלא להתעמק במחשבות העוסקות במוות.

מולוקו

New member
חלל לא יכול להיות ניגודו,

כיוון שאת הדלי אפשר למלא בהרבה דברים, וניגודו הוא אחד. זה ההבדל בין דבר מובחן לבין סתם דבר.

החלל(הרִיק)הוא אינותו של

כל דבר ולכן החלל הוא ניגודו המוחלט(הסופי) של כל דבר. אני חושבת, שהדומם כניגודו של החי, הוא לא ניגודו המוחלט, כי גם בחי יש מן החומר(מן הדומם). האם לעצם עניין החלל שבדלי, מה זה משנה במה אתה ממלא אותו? דלי, ככלי קיבול בעל חלל, לא מנוגד לכלי-קיבול אחרים אלא רק שונה מהם בצורתו וייעודו השימושי. האם לא כך הוא, שניגודו המוחלט הוא אינותו? (והיא השווה לדלי שבתחתיתו חור. ובמקום בו לא נשאר חלקיק אור, שם הוא החושך המוחלט, לומר, הוא סופיותו של האור,כניגודו המוחלט . אבל כל עוד הם "מעורבים" זה בזה- ניגודם הוא יחסי בלבד, כי שניהם נמצאים. לומר,(אם ניקח לדומה מתחום הצבעים) רבים לאין ספור הם האפורים(השונה היחסי) בין הצבע השחור ובין ניגודו - הצבע הלבן. זאת אומרת, שבין שני ניגודים מוחלטים, מתקיימות המשמעויות היחסיות שנולדות מנוכחותם באותו החלל. כמו מה שמתקיים בין נוכחות החיים ונוכחות המוות.

גם לך אמרו פעם

שאת צריכה להיות סופרת? אולי משוררת? סתם
אני, אל תתייחסי.

מולוקו

New member
היש הוא ניגודו של האין.

ודאי שהאין הוא ניגודו של כל יש. את מסכימה איתי שהדומם הוא אופן שונה מן החי אבל הוא לא ניגודו. האור ניגודו של החושך. השחור ניגודו של הלבן. והחי ניגודו של המוות. אין ניגוד יחסי, יש ניגוד.

למה?

ריק זה דבר אחד, מלאות היא תכונה של הרבה דברים. די בזה שיהיו תופסים מקום במרחב. מדוע הרבה דברים לא יכולים להיות ניגוד של דבר אחד? יש הרבה עוצמות של אור וכולן ניגודו של החושך.

מולוקו

New member
כיוון שדיברתי על ניגוד מובחן,

המלא הוא ניגודו של הריק, מקובל עלי. אין קשר במה ממלאים אותו, אלה הם אופנים ולא ניגודים.

על מה

New member
אבל לא יצרת את הדומם...

את עיבדת את צורתו. יצרת דומם מדומם- לא יצרת אותו מעצמך. את צורתוצ שהיא מופשטת יצרת מדמיונך שהוא דבר מופשט. מ.ש.ל.

מולוקו

New member
יצרה יש מיש, עולם אונטולוגי.

התוכנית הייתה בדמיונה. החומרים היו לרשותה.

למעלה