השואה שלנו

שלומצי

New member
השואה שלנו ../images/Emo16.gif

אני חייבת להגיד שאני תמיד מרגישה שהיום הזה לא מקבל את הכבוד הראוי לו, למרות כל הטקסים, הצפירות והסרטים העצובים שבטלוויזיה ושירי הדיכאון ברדיו. השנה החלטתי לנסות בדרך שלי לחזק את היום הזה, ובמיוחד את הסיפורים האישיים של אנשים שאנחנו מכירים. הסיפור שלי הוא סיפור שאני מצרפת כאן בלינק. כתבתי אותו לפני כשנתיים אבל אף פעם לא ממש פירסמתי אותו. אתם מצטרפים אלי? אתם מוזמנים לשתף סיפורים וחוויות, של סבא וסבתא, של אנשים קרובים, של חברים שלכם, של ההורים שלכם. כל נגיעה מכל זווית תתקבל באהבה. לא נשכח

דיתוּש

New member
נושא שנוי במחלוקת.

עד כמה שקשה לי ביום הזה, וזה יום כואב, אני לא מתה על זה. כאילו מה, אני צריכה רק יום אחד לבכות עליהם בכל השנה? אז כן טוב שעשו את זה מרוכז... אבל זה עדיין מפריע לי. אני זוכרת את מי שמת לא רק ביום אחד... עדיין אני עושה צחוק מהכל, זה גם נותן לי קצת לעבור ולשכוח את זה עם קובץ של בדיחות שחורות שהכינותי מראש. זה לא יפה, אבל זו הדרך שלי להתמודד עם זה. ותגידו שזה מגעיל כמה שתרצו, ככה אני מרגישה וככה אני עוברת את היום הזה בלי לחטוף התמוטטות עצבים.
סיפור נפלא דקלונת. כתבתי לך גם שם בתגובות... ממש נוגע.

שלומצי

New member
יש בזה הרבה, ובכל זאת, היום האחד

הזה, יש לו חשיבות בעיני. אנחנו כל כך עמוסים בחוויות, ובאסונות ובתהפוכות, ובתאונות דרכים ופיגועים וכל מיני דברים גדולים שהופכים לנו את היומיום, שכן. צריך לזכור את ששת המליונים בכל יום, אבל זה לא כך. לפחות לא אצלי. אני מודה שאני זקוקה ליום הזה, בשביל להקדיש לו את מלוא הכבוד והרצינות הראויים.

TiKi PooH

New member
קודם כל- ../images/Emo80.gif

הסיפור שהעלית פה מאוד חזק, אני לא זוכרת סיפור שקראתי בנט שהדהד אצלי בראש כל כך הרבה זמן אחר כך. תמיד ביום השואה אני חושבת המון על סבא, ובכלל, עולות בי המון תמונות וזכרונות של דברים שננצרו אצלי משנים קודמות. הייום עמדנו וקראנו את הלוחות שעושים בבית ספר תמיד על יום השואה, וזה כל כך קשה ולא נתפס, ופשוט עמדתי שם משותקת עם דמעות בעיניים ובהיתי במקבץ הקטן של הדברים האלו שתלו שם. אני אכתוב בהמשך עוד.

שלומצי

New member
תודה ../images/Emo99.gif גם לך וגם לדיתוש.

ריגשתן אותי בתגובותיכן לסיפור! גם אני מוצאת את עצמי בימים האלה חושבת על סבתא שלי, על המספר שלה, על השתיקה שלה - של שנים - ועל הסודות האיומים והחוויות הנוראיות שהיא עברה, ולקחה אתה לעולמים. יהי זכרם ברוך

QuEeN oF mE

New member
../images/Emo16.gif..

זה כ"כ עצוב לי.. וכל סיפור או סרט שאני רואה אני ישר בוכה.. מרוב שזה כ"כ עצוב לי אני מנסה אפילו לא לראות..

שלומצי

New member
לא לוותר. ../images/Emo24.gif

אני מציעה לך לחפש את המקומות שלא גורמים לך לבכות, אפילו דרך ספרי ילדים (כמו האי ברחוב הציפורים) או סרטים כמו החיים יפים. ברור שזה יהיה עדיין עצוב. אבל למען הדורות הבאים, למען הזיכרון - אני מרגישה שזו חובה שלנו למצוא את הדרך להתמודד עם התחושות הקשות שלנו.

gamegir

New member
השואה שלי.

פולין, 16-24.3.04 ורשה. עיר קודרת. המקום המוזר ביותר שהייתי בו. נראה כאילו חיים בכל הכרך הענק הזה חמישה אנשים שמסתובבים במעגלים. המכוניות נראות ריקות ומונעות ע"י קפיץ. הרחובות שוממים. האנשים שכן יוצאים החוצה הולכים עם הראש באדמה. דבר נורא קרה כאן, והעיר עוד לא השתקמה. עיר מכוערת, דוחה ומעוררת בחילה. בית קברות עצום. אין שומדבר. קשה להתחבר, קשה להבין. אין כל קשר בין סיפורי הזוועה לבין שבר החומה שרואים. לא קר, לא חם. רוח. ורשה, עיר נוראית. טרבלינקה. קשה לי. יער מסביב, עצים גבוהים. ואין כלום. בכנסיה, שומעים הקלטה עם הסבר. זה התחיל במוזיקה מפחידה והייתי בטוח שהשתגעתי. והולכים. רק רצף של אדני רכבת, ו17000 אבנים. כל אבן, קהילה. יש גדולות כמו אדם שיושב, יש קטנות כמו חצץ. כל אבן, קהילה. כל קהילה, אנשים. וכאן כלום. סיפורים, זוועות, ודשא. ציפורים. טקס. חבר מקריא יזכור ונשבר. גוש עומד לי בגרון. באמצע הטקס אני תופס את עצמי- דרכתי על אבן קטנה. דרסתי קהילה. כאן אני תופס את הכמות. כל כך הרבה. ואני בוכה וכועס על עצמי שיש לי רק נר אחד. איפה מדליקים? לך תבחר. ולמה, למה אבן גדולה שווה יותר מאבן קטנטנה. הדברים מתחילים לחלחל, ומחשיך. מיידאנק. אוכלים ארוחת צהרים ארוזה במגרש החנייה. ולידנו נוער פולני לומד נהיגה. טסט במיידאנק. פולנים. נכנסים, לא דרך האנדטרה הגדולה. למה?. אנחנו בפנים, וזה מתחיל. מרגיש כאילו הרגליים שלי לא סוחבות. אני עומד לפול, ואין מה שיחזיק. מסביב דגלי ישראל, ושערי ברזל פרוצים לרווחה. אפשר לברוח. צריפים עם מוצגים מוזיאונים. ואני רק הולך ומרגיש איך הנשימה מתערערת. אני עומד להתמוטט. תא גזים. קטן. לא כמו שדימיינתי. כתמים כחולים על הקירות. מחנק. אנשים בוכים, ואני דווקא מתגבר על החולשה. מצלם. מצלם כמו מטורף ורק מתעסק במצלמה. העיקר לא לחשוב על הצרחות והציפורניים ששרטו את הקירות. החוצה. למה פתאום הכל נראה כל כך פשוט? צריף נעליים. צחנה של משהו שקפא עם השנים. הכל מלא אבק, והידיים לא נעצרות וממששות נעל עקב אדומה. אבזם. אישה שהייתה ואיננה. שדה צריפים. וכאן נגמר מיידאנק בשבילי. עכשיו אנחנו במקום אחר, לא קשור, לא ברור. מין טריפ של משהו שעתיד להשכח. לא זוכר כלום משם. קרמטוריום, משרפות, אמבטיה של מפקד ליד האש. שיהיה חם. ארובה גבוהה. וכיפת בטון מלאה בשאריות של העם שלי. טקס. אנשים בוכים ואני מחזיק אותם. גם לי יש דמעות. ואני חוזר ומלמל לעצמי ולכל מי שרק יכול לשמוע- השואה זה כאן. השואה זה כאן. פלשוב. גשם. רוח. אנדרטה גבוהה וגבעות שנבנו על הריסות מחנה עבודה. מזג אוויר נוראי. טקס והולכים, וכאילו לא היה. בורות ההריגה. שמש. יער. חומה נמוכה תוחמת מלבן. מי יודע כמה עצמות יש שם. המדריכות מכריחות אותנו לשיר שירים ליד האנדרטה. אף אחד לא יודע את המילים. כמה מביך. אושוויץ 1. בוקר נעים. אושוויץ. סמל, אולי הגדול ביותר. סמל שהפך לדיסנילנד. מכל המקומות, רק באושוויץ מצאתי כרטיס זכרון למצלמה. וביציאה, ארבע חנויות לפיתוח תמונות. הכל מאחורי זכוכית. "העבודה משחררת". כמה קטן ולא כמו בתמונות. נכנסים פנימה, והכל כל כך מוזר. סתמי. זה אושוויץ? בטוחים?.ביתנים גדולים ואדומים, ובכל אחד כמה מוצגים. צמות, נעליים. פחיות ציקלון B, מברשות שיער. פרוטזות, מזוודות. ואחרינו משתרכת קבוצה פולנית. צחקוקים, גיכוחים. צוחקים על המגפיים שלי. יימח שמכם. כן, זה זה. בצריף היהודי היה לא קל. הרבה נרות, מעט אור, ושיר יהודי מתנגן ברקע. שולף תמונה של קרובים, כמה שנים לפני השואה. מראה אותה. שידעו, שיזכרו. אלה לא היו רק מספר, אלה היו פרצופים. שמות. משפחה. והקרמטוריום. הנה זה. זה מה שחיפשתי. זה מה שראיתי בעיני רוחי והייתי צריך להתעמת אתו. חדר בטון, נוקשה וכבד. קירות קפואים. ובמצא- מין פסל קטן. הנחנו דגלון עליו. אנחנו כאן. משרפות. אלונקות. שמש. בירקנאו. נכנסים, לא דרך הכניסה הראשית. הי נעולה. שדה צריפים, צריף לינה. דרגשים מאובקים. אני מנסה, לבדוק תחושה. נשכב, והלב פועם כמו מטורף. כאילו שוכבים שם עוד מלבדי. פסי הרכבת המפורסמים. מצלם, ויוצאת תמונה עם מעין מערבולת לבנה בצד. מצלם שוב- וכלום. מפחיד. צריך השירותים. כל כך מגעיל. מרושע. הולכים לאורך הפסים. דגלים וגאווה בלב. בועטים בחצץ- הפעם נשאיר חותם. לא נלך כצאן לטבח. חוצים את הרמפה המפורסמת. שוברים ימינה, עוברים הריסות. של צריפים, של קרמטוריומים תת קרקעיים. כאן נרצחו הרוב. קשה להאמין. אנדרטה גדולה. לסאונה. לכאן הגיעו מי שנגזרו עליהם "חיים". ושוב- דיסני. רצפת זכוכית, כי הכל מפורר. עוברים, ואין כלום. רק דודים ענקיים. ובסוף- תערוכת תמונות מרגשת. מוצאים תמונות של משפחה שהצטלמה עם איש מחופש לדוב. צוחקים, בתוך הזוועה הזאת. בירקנאו. טקס מרגש. וזה הסוף. יוצאים החוצה, בגאווה של ידעתי מעולם. אנחנו חופשיים. יכולים לרוץ ולאף אחד לא יהיה איכפת. לקפוץ מעל הגדר ורק נשרט מהתיל. חיוך. חוזרים הביתה. נראה כאילו המסע היה חשוב, אבל רק התחיל. דברים מחלחלים לאט לאט. חלומות שואה בלילה. באחד, אני מבקר שוב באושוויץ עם אמא ואחות. חושך, ואור נרות ממלא את המקום. מארש נאצי מתנגן. פחד מטורף. בשני, אני מתחבא מאחורי עץ במדבר. האם הנאצים יראו אותי ככה? ואחר כך מגיע לבית של נאצי. מתנהג כמו ארי. עונה בנימוס ומקבל גרביים חדשות. הדברים מחלחלים, וזה הולך להיום יום השואה הקשה בחיי. זאת השואה שלי.

TiKi PooH

New member
../images/Emo16.gif

נשמע כל כך קשה... אני לא בטוחה שאני היית שורדת מסע כזה.

אויש.../:

זה נשמע פשוט נורא. וכל החלומות שואה שיש/היו לך זו אחת הסיבות שהחלטתי לא לנסוע לפולין (אצלנו זה בי"ב), אני פוחדת שאחזור משם לא שפויה.

הולי

New member
גומא היקר.

שלום לך- קודם כל נעים מאד (אף על פי שאני יודעת היטב מי אתה)... מוזר לי לקרוא מישהו אחר שהוא לא אני כותב על פולין. אולי בגלל שכל מי שמנסה לדבר איתי על זה, ישר מקבל ממני תגובה של "אף אחד לא מבין את זה כמוני"... יום השואה שלי עבר וחלף מהר מאד. בלי יותר מדיי דרמות, בלי לחשוב הרבה, בלי כלום. אני לא יודעת למה, דווקא היום- שאני כבר אחרי, חזרו אלי המחשבות. יש רגעים כאלה, רגעים ממש קטנים, אתם מבינים על מה אני מדברת? רגעים שקורים ואז הם נחקקים לך במחשבה, ואתה מוצא את עצמך משחזר אותם בראש- שבועות אחרי שהם קרו. הבורות ירי שהזכרת הם אחד הדברים שהכי נגעו לי. בחיי שאין לי מושג למה. כשהייתי שם זה היה טבעי... אמיתי. מוחשי מאד. הרבה יותר קל להתמודד עם האמת פנים אל מול פנים מאשר להתמודד איתה כשהיא קיימת כזכרון אצלך... הרבה יותר קל ככה, לא? זה לא ככה עכשיו. עכשיו אני בסדר, ועכשיו אני עם החברים הנפלאים שלי, בארץ היפה שלי, רחוקה מאד מאד מהזוועות. רחוקה אולי, נכון, אבל הן קיימות אצלי בתודעה- וזה הכי גרוע. מצטערת על התגובה המאוחרת והלא קשורה... הולי.

הולי

New member
יום השואה בשבילי.

השנה הייתי בפולין... וכמובן שאין ביכולתי לספר על כך בהודעה כה קצרה. אבל אני באיזה מקום הרגשתי שהכל מאולץ, ואפילו הרגשתי קצת סלידה מהיום הזה שכל כך כבדתי עד היום. כי אחרי שנמצאים שם ומרגישים וחווים... כל הטקסים והחולצות הלבנות פשוט נראים מגוחכים וחסרי משמעות. הולי.

שלומצי

New member
תכתבי! תכתבי! ../images/Emo158.gif

גם הצד הזה הוא חשוב, וחשוב שייכתב. ראית מה גומא כתב? עכשיו תורך להביא את הצד השני. מחכה!

../images/Emo16.gif

אני מרגישה קצת שהנר הזה- הוירטואלי, הוא לא מספיק, אבל אני מניחה שזה מה שיש, וברגע זה אני לא יכולה לעשות יותר,נראה לי. ראיתי היום חלק מהטקס ביד ושם, ובכיתי. ואז ראיתי סרט על בית הילדים של לנה (קיחלר אולי? אני באמת לא זוכרת./:) זה היה פשוט נורא והרבה מאוד זמן לא בכיתי ככה, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, אז התכסתי בשמיכה,מעל הראש והכל, ובכיתי. ואז ראיתי עוד סרט, על אישה גמדה שהייתה אצל מנגלה ועכשיו היא רצתה למצוא ציולמים ותיעוד של מה שהוא עשה, אישה גרמניה גמדה ניסתה לעזור לה, הן לא מצאו. מתישהו בדרך, בזמן של הסרט הראשון היה בדיוק את "אי שם באפריקה" שרציתי לראות, כי אמרו לי שזה סרט טוב וכו'. אבל הרגשתי שיותר חשוב לראות סרט כזה, דוקומנטרי, על אנשים אמיתיים מאשר סרט מבוים עם שחקנים אמריקאיים למינהם, או מי שהם לא יהיו. אז לא ראיתי בינתיים את "אי שם באפריקה", מקווה שאראה מתישהו. בסוף הסרט (על הילדים מבית הילדים), בכתוביות היה כתוב שהסרט מנוקדש לזכרם של 2 מהניצולים, משתתפי הסרט שנפטרו בהמלך עשייתו, זה היה פשוט נורא, זה כבר שבר אותי לגמריי,הם דיברו וסיפרו ועברו כל כך הרבה- ונשארו נורמליים, אנושיים וסימפטיים לגמרי, הם לא יכולים למות ככה פתאום, ב"מהלך עשיית הסרט", הם לא יכולים! בקשר למשפחה שלי, האמת שאני לא יודעת כל כך הרבה, ואני יודעת גם שזה לא טוב. השואה, כמובן, פגעה במשפחה שלי משני הצדדים. אני זוכרת שכהכנתי את עבודת השורשים, מה שהיה כבר די מזמן, אמא שלי סיפרה על על חייה של סבתי ז"ל, היא חיה בליטא. העם הליטאי, שזו עובדה די מוכרת, היה (רק היה? לא יודעת) נאצי ואנטישמי לא פחות מהגרמנים עצמם והם עזרו וסייעו להם בכיף בהריגת היהודים, אומרים שהם היו אכזריים אף מהגרמנים. בכל מקרה,בשלב כלשהו אמה של סבתי עם סבתי ואחיותיה ברחו מליטא לעומק רוסיה, למקום שהמלחמה לא הגיעה אליו. אביה נשאר לעוד כמה ימים כדי לקחת כמה פמוטים וכלי כסף שונים. הליטאים הרגו אותו בינתיים, אשתו-אלמנתו ובנותיו חזרו רק לאחר כמה שנים לליטא, אני זוכרת שמה שלקחי הכי קשה אז, לפני 4 שנים היה חוסר הודאות של משפחתו. הרי הם גילו (כנראה) שהוא מת רק לאחר מספר שנים. מה חשבו עד אז? מה שיערו לעצמם? מה הרגישו? באותה עבודת השורשים היה לי אילן יוחסין גדול ומושקע עם כל האחים (עד כמה שידענו) של הסבים והוריהם. סימנתי בכוכבית כחולה את אלו שנספו בשואה. סבי מצד אבי-3 מתוך 6 מאחיו נספו, סבי ז"ל מצד אמי- הוריו ו-2 מתוך 4 אחיו וכן דודתו. וזה פשוט נורא, לראות איך אנשים פשוט נמחקו ככה, ללא שום סיבה, ואב שהתעכב ליום-יומיים, לא חזר עוד לעולם.

גם אני ראיתי הרבה סרטים דוקומנטריים

אתמול...אוף כל כך קשה היום הזה. מישהו ראה אתמול רשימת שינדלר? סרט כל כך חזק..

שלומצי

New member
סרט מדהים ../images/Emo41.gif

ויש גם פרק גדול של סיינפלד על הסרט הזה - בשביל האיזון

זה באמת סרט קשה לצפייה

אבל אני חושבת שזה חשוב. אני משתדלת לראות את הסרט הזה בכל פעם שהוא מוצג.. הוא תמיד גורם לי לחשוב אם דבר כזה יכול לקרות שוב ומה הייתי עושה אם הייתי צריכה להפרד מאחי

למעלה