השואה ואתם

שרימפי

New member
השואה ואתם../images/Emo16.gif

נכון, יום השואה כבר עבר. אבל בכל זאת בחרתי לפתוח פה דיון חדש. מעניין אותי לדעת, מהי השואה בשבילכם, ומהו יום השואה בפרט. אני יודע שיש כאלו שאין להם נגיעה אל היום, המשפחות שלהם באו ממדינות ערב ואין להם שום נגיעה אישית לנושא. אבל בכל זאת
כשאתם חושבים על השואה, מה עולה לכם לראש? אצלי בבית אלו ספורים מהילדות. זה נושא מדובר כל כך. איך אפו(סבא ז"ל), שהיה חלק מהשומר הצעיר ניסה להציל יהודים ולהביאם ארצה, אבל נתפס על ידי הנאצים. איך סבתא ראתה את אמה חוטפת כדור מהגרמנים ואיך חלקים גדולים מאוד מהמשפחה הלכו מבלי לחזור
תמיד יום השואה היה די קשה עבורי, טראומתי כמעט. השנה למזלי לא. אבל בשנים קודמות זה גבל בהרגשה שאני רדוף, הרגשתי את זה מסביבי, זה היה יום שהוא מעבר לסתם יום עצוב. ודווקא היום, אני פחות חשבתי על זה. אולי כי לא הכי הרגשתי טוב בימים האחרונים אז הייתי off. אבל יצא לי לחשוב על שאלה אחרת- מה אנחנו אמורים לעשות עם הידיעה? עם ההבנה? האם אנחנו אמורים לכעוס? האם אנחנו אמורים ללמוד מטעויות העבר ולהיות עם עצמאי? ואיך בתור עם עצמאי במדינתו הריבונית עלינו להתייחס למיעוטים אחרים?
השואה ואתם.

../images/Emo16.gifהשואה ואנחנו

אני חושבת שאין שום קשר לעובדה שההורים שלך ממקום מסוים- כל אדם יהודי באשר הוא חייב להרגיש את הקשר הזה, שרצחו את האחים שלו. אולי לא לזה בדיוק התכוונת אבל גם אני מרגישה שאנחנו מתרחקים קצת מהעניין, כאילו זה מאבד כבר מהזעזוע. וזה עצוב, כי עוד לא כל כך הרבה זמן כבר לא יישאר מי שיספר. ואסור לנו לשכוח. מה אנחנו אמורים לעשות עם הידיעה? תלוי עד כמה אנחנו קיצוניים... בכל זאת, עברו 60 שנה מצד אחד ומצד שני- עדיין שיעורי האנטישמיות עלו ב15% בשנה האחרונה. אנחנו אמורים לכעוס, לכאוב, לחקור, לשאול, לדעת כמה שיותר כדי שנוכל אנחנו לספר לילדים שלנו. הבנה? אין. אנחנו אפילו לא מסוגלים לנסות להתחיל להבין את מה שקרה שם. זה דבר עצום. זה כמו לדמיין שמוציאים את כל האנשים במדינה הזאת מהבתים שלהם ורוצחים אותם, זה מטורף בעוצמה של זה. אני חושבת שהדבר הכי "טוב" שקרה אולי מהשואה זה העובדה שבסה"כ זאת הדחיפה הכי רצינית שקיבלנו להקים מדינה עצמאית משלנו. חבל שהמחיר היה כבד כל כך. המחיר לא מוצדק, אולי. אבל עד אז לא למדנו שבדיוק שכמו שאנחנו לא מתלהבים שאנשים זרים יגורו לנו במדינה- אין שום סיבה שאחרים ירצו אותנו בשלהם. יש לנו ארץ משלנו. היה כל כך קשה לעשות אותה כמו שהיא היום (לטוב ולרע) אבל היא כולה שלנו. אף אחד (בינתיים) לא יכול לגרש אותנו מכאן. יומטוב שיהיה.

למעלה