השד העדתי.

shayCn

New member
אני מסתכל על המציאות העכשווית

ועפ"י המציאות,השטחים האלו הם לא חלקים אוטונומיים של ישראל.

FineSilverMan

New member
העיקר שבתכלס הם כן

החשמל שלא זורם בקווים מקורו בתחנות החשמל הישראליות.
המים הם ממקורות.
ואם אירן תשגר פצצה גרעינית, גם הם יחטפו.

shayCn

New member
השטחים לא.התשתיות כן.

אם איראן תשגר פצצה גרעינית,גם ירדן,מצרים,לבנון וסוריה יחטפו.

אוי, הבורות, הבורות

(*אנחה של חצי פולניה שמתיישבת על הספה עם הלפטופ ותוהה איך יש אנשים שיכולים להתעלם כל כך מעובדות וסטטיסטיקות).
תקשיב דרלינג:
את האשכנזים ש"תקעו" בפריפריה, שמו בקיבוצים ששתו תקציבי ענק מהמדינה. מילארדים על גבי מיליארדים. מאז קום המדינה הם שתו ושתו וחלבו את הקופה הציבורית, וכל פעם שהקיבוץ היה במשבר הממשלה שחררה עוד כמה ג'ובות. הממשלה ומשרד החינוך השקיעו במערכת חינוך מצוינת בקיבוצים, שוב- תקציבים, בריכת שחיה לחברי הקיבוץ בלבד ולא ל"שחורים" (מי אמר נפרדים אך שווים?), סיוע על ידי מתנדבי שנת שירות ומתנדבים מחו"ל שיבואו לעבוד בשדות שלהם, וכן אפילו מזרחים שבמסגרת הצבא היו צריכים ללכת לעבוד בקטיף כדי "לעזור" לקיבוצים. כולנו ראינו איך הם התמוטטו בשנות השמונים כשהממשלה סגרה להם את הברז, וזה מה שהיה "לבד" ו"בלי להתלונן" ו"בכוחות עצמם" כביכול. גם לפני קום המדינה הישוב הישן דאג להם ולהם בלבד. הספרדים היו פה מספיק זמן לפני והיו מספיק אמידים בשביל לא להתרועע עם הפושטקים החדשים שהגיעו (ע"ע איתמר בן אבי).

את המזרחים שמו בעיירות פיתוח, כמובן ליד הקיבוצים. בדירות/כוכים/מעברות כדי שיוכלו לעבוד עבור ה"לבנים" ולשלם כמעט את כל המשכורת כשכ"ד על המטר ורבע שלהם. הממשלה עודדה בלי סוף להביא עוד ועוד ילדים במסגרת תוכנית תמריצים אינפנטילית לחלוטין, כי הרי צריך הרבה פועלים וחיילים שימותו בקרב. העולים נותבו אך ורק לחנוך מקצועי בסיסי (תבדוק בבקשה, לא היתה בכלל אופציה לחינוך עיוני באזורים האלו עד סוף שנות השבעים), ומי שרצה היה צריך לנסוע רחוק מאוד באוטובוסים- מה שהיה יקר מאוד גם למעמד הפועלים וזה בנוסף לשכ"ל שהיה בזמנו אסטרונומי לתיכון- בניגוד לאזורים ה"אשכנזים" שנותבו אך ורק לתיכונים עיוניים למעט תלמידים גרועים מאוד. הממשלה נתנה "עבודה" במפעלים ובשכר מינימום, כזו שהיום היא מאפשרת רמת מחיה של עובדי קבלן, מינימום לחיות ותו לא. בן אדם לא יכול "להתפתח" כשאין לו כסף לקנות אוכל. זה היה מכוון על ידי בן גוריון שהצהיר בגלוי שהביא לארץ "חוטבי עצים ושואבי מים" אז אל תקשקש לי על "יכלו להתקדם".

עכשיו כשהבנת את העיוות ההיסטורי ואת ההפליה שהתחילה כשהמזרחים הגיעו, מקווה שנפתחו לך קצת העיניים. אפשר להתחיל להתדיין על מצב המזרחים היום והגורמים המובילים לכך, אבל לפחות תרד מהמנטרה של "המזרחיים לא פיתחו את הישובים" ו"לא היה פה כלום". ואגב, אפשר לחשוב שכל הפולנים בנו את בית האופרה של קראקוב. רובם היו איכרים אנאלפבתיים שגרו בכפרים ולא התערו כלל באוכלוסיה מסביב.

וכן, גם אני חצי חצי אז מרשה לעצמי ללמד אותך קצת. אני אגב, לא יכולה להתלונן על קיפוח, בכלל. שמץ של קיפוח, וזה למרות ששם המשפחה שלי הוא ספרדי לגמרי ולא משאיר ספק- זה כי אני גדלתי בתנאים אחרים לגמרי באזור מאוד אמיד. אם הייתי גדלה בעיירת פיתוח סביר להניח שהייתי מדברת אחרת.

KUK NICK

New member
אם הבנת ממה שכתבתי

שאני אשכנזי, תקראי שוב, ותכתבי מחדש, ואגיב לך.

אני הבנתי יופי,

ובכוונה הקצנתי.
אתה זה שצריך לתקן את ההודעה הגזענית שלו.
תקרא את התגובות שוב ותבין שהניסוח שלך גזעני, גם אם אתה יודע שאתה לא.

KUK NICK

New member
בחרת לשתוק

או שאת פשוט עסוקה מאוד ?

בכל אופן, אם שכנעתי אותך, "סליחה" יהיה נחמד ככה "על החשבון" לקראת יום כיפור.

היי קוק

מה קורה?

באת עם מלא אנרגיות.. ולפי התגובות קמת לא משהו היום.
היית צריך לקחת בחשבון שהנושא הזה יוציא תגובות לא נעימות מאנשים.

על מה מגיע לך סליחה?
אולי לי מגיעה סליחה ממך?
מהתגובות כאן, ראיתי שבוער בך לזעוק שאתה לא גזען.
אבל הצורה שבה ניסחת את הדברים מקוממת.

KUK NICK

New member
לא ראית טוב.

ממש לא בוער לי כלום,

ולראיה אני אצהיר כאן ועכשיו: שאם הדברים שכתבתי עונים על ההגדרה של גזען - אין לי שום בעיה להיות אחד כזה.

את ההגדרות הגדירו בני אדם, ומסתבר שאפילו את ההגדרות הללו האנשים כאן לא כל כך מכירים - ויכול להיות שגם אני.

אם תביאו לי מקור מוסמך שהדברים שכתבתי במדויק אבל ממש במדויק, מבלי לכתוב "יוצא מדבריך ש..." או "זה כאילו שאתה אומר ש...." עונים על ההגדרה של גזען - אתם רשאים להגדיר אותי כאחד כזה ואפילו יותר מזה , אני אגדיר את עצמי ככזה בלי שום בושה.

הגדרות של בני אדם לא מעניינות אותי.

עכשיו תעני על הלינק שהפנתי אותך אליו.

אם לא בוער לך

אז למה כ"כ חשוב לך שאתייחס לדברים שרשמת שם?
בת'כלס אם לא היה מעניין אותך לא היית מונה את כל הטענות בקישור שהבאת.

מצד אחד אתה אומר "את ההגדרות האלה הגדירו בני אדם"
ומצד שני אומר "הגדרות של בני אדם לא מעניינות אותי"
וכל זה באותה תגובה.

אתה מבקש מקור מוסמך שיגיד שאתה גזען עבור מילים מדויקות שכתבת, נו בחייאת?
שנייה אפנה לסוציולוג חברתי שינתח אותך.

אתה קראת את כל התגובות בשירשור הזה?
הרוב כאן דיי יצאו עליך. אז אם זה לא מספיק מדגם מייצג עבורך.. אני מוכנה שנלך עם הסיפור הזה שלב אחד קדימה.

בוא תעלה את זה כפוסט בפייסבוק, אני מבקשת גם שתתייג אותי.
בוא נראה מה יהיו התגובות.

חוצמזה, אל תבקש סימוכין אם אתה לא הבאת אפילו אחד כזה.

KUK NICK

New member
לא בוער לי

אני רק בודק את רמת האמינות שלך.

"מצד אחד אתה אומר "את ההגדרות האלה הגדירו בני אדם"
ומצד שני אומר "הגדרות של בני אדם לא מעניינות אותי"
וכל זה באותה תגובה."

לא הבנתי מה הבעיה פה ? הגדרה של בן אדם היא תלויה בזמן ובמקום, ומה שאופנתי היום יהיה לא אופנתי מחר, לכן זה לא מזיז לי אם אני אקרה גזען או לא, מה שכן מזיז לי שאם כבר קוראים לי ככה שאני אדע למה, ולפחות שזה יהיה נכון ומדוייק.

"אתה מבקש מקור מוסמך שיגיד שאתה גזען עבור מילים מדויקות שכתבת, נו בחייאת?
שנייה אפנה לסוציולוג חברתי שינתח אותך."

את אמרת שאני גזען לא ? תוכחי. תני לי את ההגדרה לגזענות - ותראי איפה אני עונה על ההגדרה - אני רק מבקש שתתיחסי לכל התגובה שלי.
וכמו שאמרתי אם אני עונה על ההגדרה אני מתחייב לכתוב פה כותרת חדשה בפורום "אני גזען" אבל אם לא, את כותבת כותרת - "התנצלות", מתאים ?

"אתה קראת את כל התגובות בשירשור הזה?
הרוב כאן דיי יצאו עליך. אז אם זה לא מספיק מדגם מייצג עבורך.. אני מוכנה שנלך עם הסיפור הזה שלב אחד קדימה. "

כשל לוגי קשה מסוג "אד פופולום".

"בוא תעלה את זה כפוסט בפייסבוק, אני מבקשת גם שתתייג אותי.
בוא נראה מה יהיו התגובות."

אם זאת הדרך שלך להיות חברה שלי בפייסבוק זה לא ילך לך - כי אין לי פייסבוק.

"חוצמזה, אל תבקש סימוכין אם אתה לא הבאת אפילו אחד כזה."

הבאתי סימוכין - המשפט הראשון שפתח את הפוסט הראשון - "בעקבות התוכנית של אמנון לוי".

דרך אגב - בתגובתך הראשונה היית מופתעת שאני אשכנזי ואפילו הוספת את הפרצוף הזה

שאלה קטנה - מדוע היית מופתעת ?

KUK NICK

New member
סימוכין:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4132956,00.html

http://www.themarker.com/news/1.1976460

ציטוט:
"
כל הנתונים מראים שהפער בין האשכנזים למזרחים נשמר גם בדור השני והשלישי, כמו ההבדלים בשיעור מקבלי תעודות הבגרות. עם זאת, הסוגיה מורכבת, כי אין לנו אפשרות לבדוק את כל הנתונים הכלכליים־חברתיים באמצעות באמצעות הגדרה של ארץ מוצא. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כבר לא מספקת נתונים כאלה. ואולם הרבה מהסקרים שמתפרסמים היום כוללים אזור מגורים. אנחנו יודעים שכ–80% מאוכלוסיית ערי הפיתוח הם מזרחים, ולכן קל יחסית להסיק מהמחקרים על אזורי המגורים".

בהצלחה !

KUK NICK

New member
נו...

מה יש לך להגיד להגנתך ?

הבאתי לך סימוכין.

הבאת לי התנצלות ? עכשיו זה מבוסס מחקרית עבורך ?

בודק את רמת האמינות שלי?

מי נתן לך לגיטימציה לבדוק?
ומי אתה שתחליט אם אני אמינה או לא?

אתה יכול להיות רגוע לא היתה לי כל כוונה להוסיף אותך כחבר בפייסבוק, יש לי מספיק ממך כאן.

אד פופולום אתה אומר? בעיני זה התחמקות, אבל שיהיה.
אני לא באתי להוכיח אותך.

מה שמדהים זה שבחרת שורת מחץ מהתכנית של אמנון לוי "אשכנזים פשוט מוצלחים יותר מהמזרחים"

אבל לא בחרת להביא או להתייחס לכל הסיבות שגרמו לפער הזה.
זו אטימת אזניים.

והסיבה שהופתעתי זה כי נתפסת בעיני כמזרחי.

KUK NICK

New member
אני לא צריך לגיטימציה

לבדוק את רמת האמינות שלך, היא מתבררת לי בכל תגובה שלך.

אני רואה שאת אוהבת לכתוב הרבה דברים שאת לא מתכוונת אליהם, פעם אחת זה פייסבוק ופעם אחת "בכוונה הקצנתי" - אולי לשם שינוי תכתבי כבר מה שאת באמת חושבת.

"אד פופולום אתה אומר? בעיני זה התחמקות, אבל שיהיה." - העניים שלך לא מענינות אותי, מה שמעניין הוא שיש לך כשל לוגי וזה לא טענה.

"מה שמדהים זה שבחרת שורת מחץ מהתכנית של אמנון לוי "אשכנזים פשוט מוצלחים יותר מהמזרחים""

ומה שאותי מדהים שמכול מה שאני כותב את בוחרת בדיוק באותה שורת מחץ ומתעלמת מהכול. פלא פלאות.

"אבל לא בחרת להביא או להתייחס לכל הסיבות שגרמו לפער הזה." - אינני סוציולוג, וגם לא איש מחקר, אני לא יודע למה זה ככה [אם את יודעת, אנא שתפי], אני מתייחס רק לעובדות, גם אם הם כואבת לך, אשכנזים יותר מוצלחים ממזרחים.

ומדוע נתפסתי בעינייך כמזרחי ?

למעלה