השד העדתי.

smadari1

New member
שאפו!!!!

זו בהחלט דעתי מימים ימימה ואכן גם אני מעורבת אז תמיד טענתי כמוך שלי מותר להגיד.
כל מילה בסלע!!!!
שד עדתי....זה ביטוי מאוד מתאים כי שדים בעצם לא קימים וכמעורבת שהיתה נשואה למזרחי ובנותי מעורבות עוד יותר מעולם לא חוינו אפליה!!!

layla center

New member
אני אומרת דבר אחד פשוט-

תמשיכו לצעוק שד עדתי- ימשיך להיות שד עדתי
די, אנחנו דור שצריך להניח את הדברים האלו מאחור ולתת לאנשים לצעוד קדימה, גם אם הרקע שלהם פחות "מפותח" משל אשכנזי שנמצא דור 3 ויותר בארץ (וזו אגב, לדעתי, הסיבה העיקרית שיש פערים מהותיים בין מזרחים לאשכנזים)

איפה שיש רצון (להתפתח/ לעלות בסולם בדרגות/ כל וריאציה אחרת)- יש יכולת.

layla center

New member
כשמגיע אדם

לארץ זרה- הוא יעבוד בכל מה שהוא יכול, כדי לשרוד. הוא יביא ילדים, כי זה מה שאנשים עושים- והם יהיו עסוקים בללמוד קצת אבל בעיקר לשרוד
הם יביאו בעצמם ילדים, שיהיו עסוקים יותר זמן בללמוד ופחות זמן בלשרוד
וכן הלאה
יש הרבה מאוד אשכנזים שהגיעו לארץ בלי כלום, ואספו שקל לשקל וקנו דירה באיזו עיר קטנה, שדור אחד או יותר אחרי זה- שווה פי ___ (תשלים את החסר), זה לבדו כבר מאפשר להם לממן לימודים לילדים/ נכדים

כשיש לך שורשים במקום מסוים, לרוב קל יותר להתפתח
האבולוציה מאפשרת לנו לשרוד קודם כל, אבל אח"כ גם להתפתח

איזה נאום.. אבל נראה לי שנקודת המבט שלי ברורה

FineSilverMan

New member
זה לא ממש מדוייק

כל מקרה לגופו.
יש אנשים שמהגרים עם נקודת התחלה מעולה. ראי מקרה עידן עופר.
יש אנשים שמהגרים ללא שום דבר.

יש אנשים שבארץ החדשה עובדים בעבודות פיזיות בשכר נמוך, אחרים מתברגים לתוך התעשיה. למשל החבר'ה של מיראבליס שהיו יכולים למצוא עבודה בעמק הסיליקון...
או ידידה שלי שמצאה עבודה במיקרוסופט ארה"ב, לאחר עבודה משובחת בארץ.

יש אנשים שכבר כמה דורות בארץ ועדיין לא ממש מבוססים.

layla center

New member
ברור שזה לא מדויק

עם בני אדם זה לעולם לא מדויק

ברור שאם מישהו מהגר מהארץ עם ניסיון עבודה, מחיים מערביים לחיים מערביים- לא צריכה להיות לו בעיה.
אבל כשמסתכלים על העליות שהיו לארץ, היו באמת המון אנשים שהגיעו בלי כלום,
בין אם מדובר על ניצולי שואה שהגיעו בלי שום רכוש, ובין אם מדובר במזרחיים שהגיעו ממדינות עם תרבות לא מערבית- וגם אם הגיעו עם רכוש כלשהו היו צריכים לסגל את עצמם לתרבות.
יש כאלו שעדיין מנסים (או שעדיין מתנגדים, תלוי איך מסתכלים על זה.)
קח לדוגמה את העלייה הרוסית, הם הגיעו מתרבות מערבית (אמנם מעולם סוציאליסטי, אבל מערבי מאוד) ועדיין היה להם קשה להתרגל לתרבות ולשפה בארץ- ויחד עם זאת הילדים שלהם שעלו בגיל צעיר/ נולדו בארץ, השתלבו הרבה יותר בקלות.

FineSilverMan

New member
תלוי בעליה...

העליות הראשונה והשניה היו של צעירים אידיאליסטים, לרוב, ללא רכוש רב. בעלי היכולת היגרו לארה"ב וקנדה...

העליה השלישית היתה של בני המעמד הבינוני. הם כבר הגיעו עם רכוש.

כמובן מדובר ביהדות אירופה...
ביהדות ערב המצב היה שונה למדי. רובם לא היו בעלי נכסים משמעותיים מלבד העירקיים. אבל עירקיים רבים נאלצו לשחד שודדים בדרך וכך הגיעו טהורים...

את מדברת על העליה של שנות ה-90... המצב ברוסיה אילץ אותם...

layla center

New member
השורה התחתונה היא זהה

ברור שתלוי בעלייה
ציינתי בכוונה כמה מקרים שונים כדי להבהיר את אותה שורה תחתונה
אם אתה מהגר בלי יותר מדי רכוש+ מגיע ממדינה עם תרבות/ שפה מאוד שונה (ולא משנה אם מתוך ציונות או בגלל שזו הביטואציה האחרונה שהייתה לך)= ההתאקלמות האמיתית בארץ תהיה של הילדים/ הנכדים שלך, אתה כנראה לא תספיק להסתגל מהר מספיק (כלכלית ותרבותית)

ולכן גם רואים שכל סיפורי השד העדתי האלו הולכים ופוחתים מדור לדור
ול-כ-ן אני גם בעד להפסיק לתת ל"שד" הזה מקום בכלל, זה לא צריך להיות רלוונטי ובטח שלא לגיטימציה לכלום (לאף אחד מהצדדים של שהשד הזה), ולשורת המחץ שאמרתי קודם- כשיש רצון יש יכולת.

FineSilverMan

New member
זה כבר סיפור אחר

הטענה הראשונה שלך היא שהסיבה העיקרית לפערים בין אשכנזים למזרחיים היא מספר הדורות בארץ.

כבר דור הילדים למהגרים הם די באותה רמה עם המקומיים.
כמובן יש קשיי התאקלמות לפעמים...

הסיפור בישראל הוא יותר עניין של קדימות. אנשי העליות לפני קום המדינה היו לרוב מאירופה ואילו המסה העיקרית של יהדות ערב הגיעו לאחר קום המדינה.
מבחינת מספרים, ב-1922 היו בערך 75,000 יהודים בארץ בלבד. ב-1948 הגענו כבר ל-600,000 בערך.
ב-1955 הגענו למיליון וחצי.
בימינו אנחנו 6-7 מיליון.

אתיופית

New member
על מה את מדברת?

(סליחה על ההתפרצות -כן)...
הרוסים בכלל לא רוצים להשתלב בחברה.
איזו דוגמא לא נכונה בעליל.
הם נשארו עם התרבות שממנה הם באו.
לא משנה איפה אני הולכת - כשאני רואה רוסים אני שומעת אך ורק את השפה הרוסית, כם התינוקות, מינרות מדרבננם אותם לדבר רוסית.
ואם אפשר, נראה לי שלא יתנכדו להפוך את ישראל עצמה לרוסיה.
מי שלא רואה את זה הוא חי בהכחשה, ואני לא מדברת חלילה מגזענות, זה משהו שאני רואה בשטח ולא מבינה.
כאנשים מלומדים שבאו ממדינה מפותחת (בהשוואה לאיפה שבאתי) הייתי מצפה ממנם להתאקלמות נכונה וכן רצון ללמוד עברית ולא לדבר בינם לבין עצמם רוסית באופן אדוק אשר מראה (לי) שאין בכוותם להתמזג עם החברה הישראלית.
ועצם זה שהם חיים ככה ונותנים לילדים שלה לדבר רוסית מהתחלה איך שנולדו - זה אומר שהם לא רוצים לצאת מהקונכיה שלהם.

אתיופית

New member
תיקון..

לא משנה איפה אני הולכת - כשאני רואה רוסים אני שומעת אך ורק את השפה הרוסית, גם התינוקות,
מינקות מדרבנים אותם לדבר רוסית.
ואם אפשר, נראה לי שלא יתנגדו להפוך את ישראל עצמה -לרוסיה.

FineSilverMan

New member
לא הייתי מכליל

אני בן למשפחה שהגיעה מברה"מ בחלקה ולא יודע רוסית.

אתיופית

New member
זה נדיר

אבל העובדות בשטח אומרות אחרת ממה שאתה טוען.
אולי עלית בזמן אחר/בתקופה אחרת אשר אותה עלייה הייתה בה כוונה
כם להתמזג ובכך קרה שהפכתם לאחד מין העם.
וזה אכן נדיר, לי בכל אופן.

FineSilverMan

New member
אני די חולק על זה

יש ילדים אתיופים שנולדו בארץ ורכשו את העברית כשפת אם. משרד הקליטה מממן להם שיעורים באתיופית (אמהרית) כדי שיוכלו לתקשר עם הדור המבוגר שלא ממש מדבר עברית.

אתיופית

New member
וכמה מהם אתה חושב זוכר?

זה קשה לנסות לרכוש שםה ״זרה״.
לא תראה אתיופים (דוגמא) מדברים אמהרית בכל פינה שתראה (דגש על צעירים וילדים) כמו יתר הרוסים אשר מדברים בכל פינה בשםה שלהם.
חבל להתכחש לעובדות.

FineSilverMan

New member
אני לא בטוח בכך

הרוסים הצעירים שאני מכיר דווקא מדברים יותר עברית

אתיופית

New member
כי אולי הם יודעים שאתה רוסי

אשר לא יודע רוסית (כדבריך) אז עושים כבוד (או טובה) ומדברים ישר עברית כשאתה נוכח:)

למעלה