השד העדתי.

צלשלספק

New member
אמת בדברייך.

את מרבית התכנים הגולשים מעלים. הקו הכללי שאני דוגל בוא כמנהל הוא פלורליסטי ולא מתמקד רק בהכרויות.

אלא את מי מכירים

ודרך הכתוב ניתן ללמוד לא מעט על התפישֹה של הגולש/ת, על אורח חייו/חייה וכך בעצם מוצאים (או לפחות - מנסים) למצוא את החצי השני.
וזה כל היופי שבדבר.

לצורך העניין גם את השרשור הזה ניתן לנתב לדוגמא של "עתיקות/ גזענות" בדייטים.

משפחה אשכנזית שהבת יוצאת עם "מרוקאי" ומסתכלים עליו בעין צרה (ועתיקה) עקב מוצאו, ללא קשר עם הוא בא ממשפחה מרוקאית בנוסח של פעם, וזה לא שונה ממשפחה מזרחית שעדיין תקועה בעתיקות שלה, יש מצב שגם בחור מזרחי לא היה מסתדר עם בחור/ה מבית "עתיק", לא רק אשכנזי, וכמובן להיפך.

גילויי גזענות ושוני עדתי ניתן למצוא גם בעולם הדייטים, גם בין האנשים עצמם וה"טייפ" שלהם, ללא קשר להורים שלהם.

כך שכל נושא (כמעט) ניתן לנתב גם לעולם ההכרויות.

shayCn

New member
זה כבר עניין של משיכה

כשמדובר על דייט ועל גבר ואישה,אז יש העדפות בדיוק כמו העדפות
למעשנת או לא,רזה או שמנה,חיפאית או תל אביבית..
בכלל,מי נמשך לשמרנות?לעתיקות?
הרצון בדר"כ הוא להמשך לאנשים עדכניים,שמכירים את המציאות ורוצים
להתקדם לעתיד.

צלשלספק

New member
תתפלא, יש עדיין כאלו "עתיקים", אני רואה את זה

גם אצל בני / בנות ה20+ שאני עובד איתם.

לגמרי עניין של משיכה, יש אנשים שנמשכים לדפוס תרבותי / התנהגותי מסויים, ויותר קל להם למצוא אותו בעדות מסוימות.

כמובן שלא אמרתי ש-אני ספציפית
אמרתי - יש כאלו

shayCn

New member
נכון,זה מה שאני אומר

הדפוסים התרבותיים מתקשרים למשיכה.
זה כמובן תלוי בעוצמה ששומרים על התרבות והמקור באותה משפחה,
אבל בסופו של דבר מדובר על מה אתה אוהב בה..

צלשלספק

New member
אייווה עליכי

אני מכיר לא מעט בני זוג שלא עזבו את הבית (לצורך העניין) עד לרגע החתונה. אפילו שהבחור לא ישן אצל הבחורה עד לרגע השייבה, תקרא לזה עתיקות של ההורים.
אבל אני בכלל לא מתפלא עם יש הורים שהם בגיל שלי שלך, פלוס כמה שנים מאיתנו, שיש להם צעירים בני 20+-, סבבה? ועדיין עתיקים בקטע הזה.

ראש בקיר כי ככה חינכו אותם. נקרא לזה עניין תרבותי-חברתי-משפחתי.

אני מכיר (ז"א הכרתי בעברי הרחוק מאוד) זוג (שניהם מעדות המזרח כורדים ומרוקאים, לא זוכר מי מעורבב עם מה, לצורך העניין - קוק ניק קראת?
) שגם התגרש על הרקע הזה ב-רקע. היא והוא לא יכלו בכלל לחיות תחת אותה קורת גג!! והם אפילו לא ידעו את זה

שלושה חודשים! הם ניסו לממש קשר של שלוש שנים כשהם ביחד כ"נשואים" ביח' דיור של הוריה של הבחורה - עד שהוא חתך, תוך שבעה חודשים כנשואים סה"כ, שלושה ביחד, ארבעה לחוד ללא ילדים בתומה - הם היו בצד השני של הרבנות. בצד הפחות נעים

shayCn

New member
יש כאלו שהם עתיקים

יש לי חבר ילדות כזה שגם שירת איתי בצבא.הוא מאוד עתיק בדפוסי החשיבה שלו.הוא התחתן בגיל 24 עם מישהי מסורתית שהכניסה אותו לחיים מסורתיים-דתיים ויש להם 3 ילדים.היא הקשר הראשון שלו בחיים..
זה עניין של אופי.יש כאלו שתקועים בחשיבה שלהם ואוהבים את זה.צריך
לגדל עור של פיל כדי להיות בן אדם כזה,כי החברה החילונית בדר"כ לא אוהבת אנשים שמרניים שתקועים במנהרת הזמן.

צלשלספק

New member
קח סיפור מהיום...

הרגע חזרתי מהסופר. הלכתי בפעם השנייה כי שכחתי שם את נוזל הכלים (פלמוליב קלאסי באריזה הלבנה ישנה כזו
)

בקיצר, הקופאית צעירונת בת 24 ככה, שואלת אותי תוך כדי פרגון - וואלה כל הכבוד לך, גבר ששוטף כלים...

אמרתי לה, גבר שגר לבד שוטף כלים כי אין מי שישטוף במקומו

אז היא אומרת לי, אז בוא תשטוף כלים אצלי... ואני שואל, את גם גרה לבד?

אז היא אומרת, לא עם אמא...

אז אני עונה, נו אז לפחות יש לך מי שיבשל וישטוף כלים בבית...

(התחפפתי, היא לא הייתה לא בטעם ולא בגיל שלי, גם אם חשבה שאני בערך גדול ממנה בכמה שנים, לא התעכבתי להסביר אפילו בכמה
)

בל נטעה, אם הייתה בטעם שלי, הייתי שוטף כלים גם אצל האמא...

KUK NICK

New member
במקום להתלונן על "רע"

תעשה "טוב".

אתה מוזמן לפתוח דיון עם דינמיקה ושיתוף לא 1 אלא 20.

shayCn

New member
בתקופה אחרת הייתי עושה כך

אולי בעתיד כשלא יעקצו אותי(בלי הכללה) והאוירה תהיה טובה כאן.
בינתיים אני אאלץ להסתפק בויכוחי מזרחים-אשכנזים
ולהזמין אחרים לפתוח שרשורים על מיליון נושאים שונים.

shayCn

New member
ושיהיה ברור קוקניק

אין לי טענות ספציפיות או אישיות כלפיך,אלא לגבי נושא השרשור.
פשוט,זה ברור מאליו שזה נושא טעון שייצור מתחים וויכוחים,
ומעניין אותי אם זה הרעיון? כי אין לי מושג איזה תובנות תשיג
משרשור כזה.

צלשלספק

New member
אתה מוזמן לעשות כמוני.

שרשור שאני לא מגלה בו עניין, אני פוסח עליו כגולש. לא חסרים שרשורים מעניינםי להגיב עליהם מלבד שרשורי "מי שילם", ו"החתול שתה לי את הדייט שברח"

כמנהל אני משתדל לקרוא את כל ההודעות, אמנם יותר לצרכי ניטור אבל ברגע שאני מגלה עניין במשהו, בנושא כלשהו - אני מצטרף לשרשור קיים או פותח אחד בעצמי כשיש נושא שאני מוצא אותו ראוי להעלות או לנעוץ.

shayCn

New member
שים לב שקרה בדיוק מה שחזיתי

תראה כמה גולשים מתרעמים בשרשור הזה על גזענות.
אז כן,השרשור הזה יצר עניין..איך לא?לא קשה לגרום לאנשים
לכתוב תגובות מתגוננות כשכותבים עליהם שהם רואים את עצמם מקופחים.
כתבתי את מה שכתבתי לא רק על השרשור הנוכחי,אלא באופן כללי על עוד שרשורים כאלו שיוצרים עניין מדומה..זה לא באמת מעניין את הגולשים והאמת שהם היו מעוניינים לכתוב על נושאים אחרים,אבל זה סוג של לאנוס אותם לכתיבה.לאלץ אותם להגיב ואין להם הרבה ברירה כי מדובר בפגיעה בזהות שלהם.

KUK NICK

New member
שאלה לי אליך

מדוע לא יצאת להגנת הדתיים כאשר עלה שרשור שלהיות דתי = להיות טיפש ?

האפשרויות הן:

1. כן יצאת להגנת הדתיים ואני לא זוכר [מוכן תמיד לשנות את דעתי ולומר טעיתי]

2. אתה לא דתי ולכן זה לא מעניין אותך מה אומרים עליהם, אבל אם היית דתי אז היית נעלב כמו שאתה נעלב עכשיו.

אני חושב שאחד מסמני הבגרות של אדם זה לדעת לקבל ביקורת פרטית ו/או ציבורית.

כאשר אני שומע משהו רע על עם ישראל, כואב לי, אבל זה לא אומר שאני צריך לצעוק "גזענות" - מאחר ואולי יש פה ביקורת בונה ששווה לבדוק אותה.

בתור חצי מזרחי, כואב לי המצב של המזרחים, אבל זה לא אומר שאסור להעביר ביקורת עליהם.

shayCn

New member
אתה מוזמן להביא לינק

לשרשור המדובר "להיות דתי = להיות טיפש".
באופן כללי,אני לא מתייחס לשרשורים שלא מעניינים אותי
או שכבר התייחסתי אליהם בעבר והם פשוט שבים וחוזרים ועולים
משום מה(ולכן הופכים ללא מעניינים מבחינתי).

מעבר לכך,אני לא מקבל את הביקורת שלך..תמיד כשראיתי פגיעה
כלשהיא אם זה בנשים,נשים יפות,דתיים,חילוניים,גברים,אוכלי בשר,מעשני קנאביס,נמלות אש ובטח היו עוד כמה מגזרים..תמיד באתי להגנתם.

אפילו בימים האחרונים כאשר תש כוחי בזיקנתי הרבה מהבריאות בפורום,
אפילו אז..תוכל למצוא הגנות שלי לטובת מגזרים שאיני נמנה עליהם בעצמי.
תתור אחר תגובות שלי לBW ותראה מה כתבתי לו רק היום ואתמול בעניין
הפגיעה במילותיו בדתיים ובאמונתם.

לגבי אמונתי.
עוד לפני שאני גבר,חילוני,חיפאי,רווק,יהודי,חובב פיצה וכד'- אני בן אדם.
וככה אני רואה כל אדם באשר הוא!
בני אדם הם קודם כל אנשים עם נשמה,עם רגשות, גם אם אינם דומים לי,
לכן,לא אנסה לעולם להתעלות ולהתנשא עליהם ללא סיבה! כיון
שאני לא מכיר עשירית מבני האדם המתהלכים על כדור הארץ.
קטונתי מלבקר או לשפוט מגזרים מסויימים על פני אחרים,עדות המונות מאות אלפים ומיליונים על פני מגזרים אחרים המונים מיליונים.

אולי אתה,קוקניק,אינך מודע למילותיך,או שאולי דרך ההתנסחות שלך לוקה בחסר.באופציה השניה קשה לי להאמין,
שכן,השתמשת בשרשור מספר פעמים בגזענות על מנת לבטא את קו מחשבתך.אם תרצה,אני אאתר לך את כל המשפטים הגזעניים שלך כאן
ונדון בהם אחד-אחד או לגבי כולם בכלליות,בכל אופן,וזה לא רק אני אמרתי
יש כאן ריח לא נעים של גזענות...ובימים שהם טרום-שנה חדשה ולפני סיום
שנה, אולי הנושאים עליהם כדאי לדון הם לא נושאים שיוצרים קרע ופילוג בעם,אלא נושאים מאחדים,שמוצאים את המשותף והטוב שבעם.

mri10

New member
פשוט

הלא אם תשאל מזרחי קלאסי,איפה יש יותר תרבות,ידע,קידמה,חכמה,נאורות.

בגרמניה?? או באיראן?? באנגליה או במרוקו??
הוא בכלל לא יענה לך מרוב שזה פשוט.

ואנחנו באנו מהמקומות האלו,וסביר ופשוט להניח שנהיה בהתאם.

אבל גם סביר להניח שככל שיחלוף הזמן,וההתערות בינינו לבין עצמנו תתעצם,כך הפערים יתכווצו..

והנה משהו אישי לקוקניק.

הלא זה בדיוק קושי הגלות,שהאיש הישראלי מאבד את אופיו היהודי המקורי,ותחת זאת לובש מנטליות תוצרת ארץ מוצאו,הוגלינו בין העמים,דבקנו בדרכיהם ולמדנו ממעשיהם,והיום אחרי אלפי שנות גלות,פיזית אנו פה. אך מנטלית אנו עמוק עמוק בחשכת הגלות,איש איש וגלותו.

היה איש אחד ענק רוח שנפטר לפני 78 שנה,שידע לחדור ליהלום הפנימי של כל יהודי,ולגלות איך שאותה אורה חבויה, מעפילה על כל מנטליות חיצונית ,תולדה של טומאת ארץ העמים.

"אל תראוני שאני שחרחורת ששזפתני השמש"

הרב קוק זצ"ל.

למעלה