השד העדתי

• פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך

Bmaya

New member
השד העדתי

בואו נפתח שירשור שכולו נושאים עדתיים/תרבותיים, סטיגמטיים וכל מה שקשור. מה אנחנו יודעים/חושבים/שמענו על - תימנים, מרוקאים, פרסיים, הודים, פולנים, רומנים וכו... מה מתוך זה נראה לנו אמת *לפי חוויותינו האישיות בלבד*, ולמה זה כך.

Bmaya

New member
ובשביל אלה ששונאים הכללות:

אתם מוזמנים לא להשתתף בדיון, מאחר ורובו בהכללות גסות.

TaL53

New member
ולמה זה טוב?

אני בכלל חושב שצריך כבר להפסיק את החפירה הזאת על עדות וסטיגמות. וחבל שיש אנשים שנדבקים כאילו הדביקו אותם לזה עם דבק.

Bmaya

New member
כי זה נושא נורא מעניין, לא?

מטרת הדיון אינה בשביל לפגוע, אלה להבין מאיפה זה בא. מה כוחן של שמועות? כמה אש יש בעשן הזה? למה אומרים שפרסים קמצנים, מרוקאים עם דם חם, פולניות קרות, תימניות חמות, רוסים אלכוהוליסטים וכו'...

TaL53

New member
אני מסכים איתך שזה נושא

מעניין. אבל הגבול בין זה לשרשורפלצת של קללות עדתיות הוא דק מאוד. וגם אם המטרה היא לא לפגוע בסופו של דבר זה עלול לגלוש לזה. אני יכול לסכם לך על נושא הסטיגמות והסטריאוטיפים בכמה מילים- סטיגמות מתפתחות מקטגוריזציה (קל לאנשים לפשט את העולם לפי חלוקה לקבוצות), ייחוס תכונות אישיות לקבוצה (וזה נובע גם מרושם ראשוני), שיוך האדם לקבוצה והכלל של התכונות לקבוצה. אנשים משתמשים בסטיגמות כי זה מפשט את העולם כי שאנחנו מבינים אותו, חוסך זמן ומאמץ להכיר כול אדם באופן אינדיוידואלי ומקל על התקשורת בין האנשים. הבעיה היא שבאופו טבעי אנו נוטים לחפש מידע שמאושש את מה שאנחנו כבר יודעים ולא מידע סותר ולכן סטיגמות משתמרות. רוב האנשים גם לא מודעים לקיומן של הסטיגמות. זה ככה על קצה המזלג:)

shon100000

New member
אם לא נדבר על זה לעולם לא נדע למה זה כך

חוץ מזה שדיבור על זה לא בהכרח אמור להוביל לקללות וגידופים(למרות שזה עלול להגיע מתי שהוא ע"י אנשים מסויימים)דיון על דברים כאלה הוא הכרחי.כדי להגיע לתשובות עליהם ולהפיק לקחים עלינו לדבר על זה,דיון מעמיק ומכובד בנושא יכול (ואף צריך)להוביל להבנה ולשבירת מוסכמות חברתיות שנובעות מדעות קדומות וסטריאוטיפים. מחקר של עדות ועמים הוא נושא שמעסיק סוציולוגיים רבים,למעשה יש כאלו שזוהי עבודתם. הכחשה של הנושא לא תוביל לתוצאות חיוביות זה בטוח,ההיפך הכחשה והמנעות מלדבר על זה מ"חשש לאפליה ולגזענות" מעודד את הגזענות אשר נמצאת בקרבנו ומושטטת בנו וגם מחלחלת לדורות הבאים. אולי אם נדבר על כך נבין שהפרסים לא קמצנים,הרוסים לא שיכורים,הרומנים לא גנבים,והאתיופים לא מסריחים ונגלה את הצדדים הטובים בכל עדה ועדה.גם בטוח שמכל אחד אפשר ללמוד.דיבור על כך יכול להוביל לשבירת הדעות הקדומות של רבים מאיתנו תוך כדי הכרה של זה בתרבותו של האחר.

shon100000

New member
אני ראשון!!

מה שמעתי: - תימנים קמצנים -פרסים גם קמצנים -גם אשכנזים קמצנים *כנראה יהודים הם בכלל קמצנים מסתבר.... -מרוקאים חסרי תרבות וברברים -הודים מסריחים ומצחיקים(במובן הרע של המילה) -פולנים סנובים ואנשים קרים. -רומנים גנבים (דבר ראשון),שתיינים ורומניות הן זונות -וכמובן גם רוסים הם שתיינים וגם מסריחים,והרוסיות זונות..(עמי מזרח אירופה מאוד דומים זה לזה מסתבר..) מה אני חושב: האדם חרא מטבעו ולכן כולם חרא!!!

Bmaya

New member
חחח ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

אני הולכת להרדים את בני, אגיב אח"כ...

"חבל שהיטלר לא סיים את המלאכה..."

"חבל שלא רצחו וטבחו את כל האשכנזים בשואה [תגובה של לא מעט מ"יוצא צפון אפריקה"] "איך שמחתי לשמוע שהם היו רוסים" [אחרי הפיגוע בדולפינריום] "שאני אנמיך? למה-מה-קרה, זהו "חג של אשכנזים" [תגובה של ירקן מהעיר נתיבות, בתגובה לבקשה של עובר-אורח שינמיך את המוזיקה הרועשת והרועמת ביום הזכרון לשואה]. רציחות על רקע עדתי, אך ורק בגלל שהקורבן היה "רוסי". אלה העיקרים שבהם, יש עוד המון.. אבל אני בטוח שכולם כבר שמעו משפטים דומים. מירור חייהם של יוצאי חבר המדינות, ונסיון להפיכתם לבלתי אפשריים. הבבונים המזוהמים הללו, שבמשך 60 שנותם בישראל, לא רק שלא תרמו כלום למדינה שבהם הם חיים, אלא רק הזיקו והזיקו והזיקו [והזיקו והזיקו והזיקו], מעזים לפתוח את הג'ורה המלוכלכת והמטונפת שלהם, על מגזר של אנשים, שבמשך כמה שנים בלבד, תרם למדינה הזאת יותר ממה שהם יתרמו בכל חייהם, חיי ילדיהם, חיי נכדיהם, וכל הדורות שיושרצו לאחריהם.. "גזען", "פאשיסט", "לאומן", "נאצי", תקראו לי איך שבא לכם.. אבל מבחינתי, מי שמהלל בצורה כל כך מגעילה ובוטה, ולא יודע את נפשו מרוב שמחה על רצח העם הנורא שעבר על העם היהודי [זה הכי קיצוני, כמו שכבר כתבתי, יש עוד המון המון דברים שהם "פחות" גרועים ונוראיים], הוא מבחינתי אוייב מר, שחבל על החמצן שהוא מבזבז. [הערבים לדוגמא, מצהירים שהם רוצים להשמיד אותנו, ואנחנו מכירים בהם כאוייבים. ה"יהודים-הערבים" [שהרבה מהם הם בכלל צאצאים לשבטים פגאנים שגויירו בכוח, והמקור שלהם הוא ערבי-מוסלמי], הם ממש בתוכנו, והם מכרסמים בנו כמו סרטן] למי הכוונה? בעיקר ל"יוצאי צפון אפריקה", עם דגש חם חם על "מרוקו". [עולי תימן מנו בסביבות ה-50 אלף. עולי עירק כנ"ל. מהעליות מארצות האסלם, הרוב הגיעו ממרוקו [בסביבות כמה מאות אלפים לפחות], ואלו הם האנשים שגרמו הכי הרבה נזק וסבל ליוצאי מדינות בריה"מ של העליה האחרונה].

Bmaya

New member
על מה ולמה התגובה הזאת? אשמח להסבר

היית כל כך מוטרדת מהכללות, כאילו זה הטופ שבכיעור התנהגותי, אך שימי לב איך את מאמתת סטיגמות (או שאולי זאת לא...) להתעצבן ברמה שתגרום לך לקרא למישהו נאצי רק בגלל שהשקפת עולמו שונה משלך... אני מתחילה לרחם עליך. לכי תמצאי לך אישיות.

סטיגמות על מי ומה? את בכלל לא מכירה אותי.

את לא יודעת מהו מוצאי, מהי השקפתי האידאולוגית או כל דבר אחר בהקשר הזה. אז איך את יכולה להדביק לי סטיגמות? אלי צפון הוא נאצי. ההודעות שלו הן תעמולה נאצית בגנות יוצאי עדות המזרח. השנאה העצמית שלך אל עדתך מעוורת אותך ואף מוציאה ממך אמפתיה אל הנאצי הזה. אם יש לרחם על מישהו כאן אז הוא ללא ספק את. תתביישי לך.

TaL53

New member
נאצי = סטיגמה

אם לא הבנת. כול מי שלא אוהב עדה כלשהי הוא אוטומטית נאצי בעיניך? נכון שדעותיו של אלי צפון על המזרחיים הם לא נכונות וגם גזעניות בשלב מסוים אבל הוא כן מציג תמונה נכונה חלקית על יחס חלק מהמזרחיים לאשכנזים בכלל ולעולים בפרט. וכמו שמאיה אמרה, זה שאת לא מסכימה עם דעותיו לא אומר אוטומטית שהוא נאצי או פשיסט, סתם התלהמות מיותרת. אם את רוצה, תגידי לו איפה הוא טעה לדעתך אבל במילה "נאצי" אני לא בטוח שאפשר לתמצת את זה. והחלק שבו הוא מדבר על השואה כ"חג אשכנזי" נכון ביותר.

למעלה