השד העדתי

• פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך
כל הגישה שלו היא גזענית ותעמולתית.

הוא בוחר להדגיש את שנאת הזרים והזילות בשואה רק אצל יוצאי עדות המזרח, ולא מציין שמדובר במיעוט מצומצם ומפוקפק שבכלל לא מעיד על כלל יוצאי עדות המזרח. מלבד זה הוא 'שוכח' להראות שגם הרבה אשכנזים מבצעים פשעי שנאה(ראה מתנחלים) ומזלזלים בשואה על ימין ועל שמאל (למשל טומי לפיד ועוד חבר כנסת מיהדות התורה שלא מפחדים להשתמש בשם השואה למען קרבות פוליטיים). גם בתחום המסוים של העלייה הרוסית אני בטוחה שאין ליוצאי עדות המזרח בלעדיות. גם הרבה אשכנזים לא אוהבים את העולים ומתנהגים אליהם לא יפה. זה שפגשת איזה מישהו שאמר על יום השואה שהוא 'חג אשכנזי', ואיכשהו סיווגת אותו כמזרחי, לא אומר שמדובר בגישה מקובלת אצל יוצאי עדות המזרח. מדובר בבודדים באטימותם שמצויים בין כל פלגי החברה. אתה יודע, יש גם נאו-נאצים שעלו מרוסיה, האם זה אומר שכל העולים הם כאלה? צר לי, אבל התעמולה הגזענית של אלי צפון נתפסת בעיניי כנאציזם טהור. אין לזה שום אחר.

TaL53

New member
את עוד הפעם נתפסת להכללות

מי אמר שכול המזרחיים הם כאלה? מי אמר שכול הרוסים הם כאלה? האמת שאני מאוד לא אוהב את הדיבורים האלה ולדעתי היה מיותר בכלל לפתוח את השרשור הזה כי היה ברור לאן זה יגלוש. רוב הדברים שאנשים כותבים כאן לא מבוססים על מחקרים מעמיקים אלא על חוויות אישיות. אבל הצטברות של חוויות אישיות מלמד על משהו לגבי איך שהדברים מתנהלים אצל חלק\רוב האנשים. אלי צפון מייצג לדעתי מחשבה קיצונית לגבי עדות אחרות למרות שגם אני ראיתי בדיוק את אותם דברים כמוהו, פשוט אני הגעתי למסקנות אחרות. אבל זה לא אומר שהוא נאצי, גזען אולי כן.

לא במקרה הוא דיבר אך ורק על המזרחים.

גזענות קיימת אצל כל העדות והפלגים בישראל, ולאף מגזר אין בלעדיות עליה. תעמולה שבבסיסה הכפשת מגזר שלם כאילו רק הוא גזעני ואלים זה פשוט תעמולה נאצית. שלא לדבר על האמרות המגעילות בנוגע לחוסר התרומה של המזרחים לישראל(אני גם בטוחה שאותו אלי הוא טיפש מוחלט ובחיים לא קרא ספר של סמי מיכאל, דודו בוסי ושאר ה'בבונים המזרחים'). ומה בדיוק ראית? מישהו בעל חזות מזרחית שאומר 'רוסי מסריח'? אני מכירה מלא אשכנזים בלונדינים מרמת אביב שמנגנים בטהובן על כינור ואומרים דברים גרועים בהרבה על העולים מרוסיה.

Astroo

New member
הם לא אומרים את זה בפרצוף

בכל שנותי בארץ האנשים היחידים שהפגינו כלפי או כלפי מישהו ממכרי יחס עויין בגלל מוצאינו היו מזרחיים. גילוי נאות: פגשתי גם הרבה מזרחיים שהיו מאוד נחמדים.

אני לא חושבת שמוצא הגזען הוא חשוב פה.

גזענים תמצא בכל עדה, גם כאלה שיקללו אותך בפנים. מה שכן, ה'בבונים המזרחים' משכונת התקווה או כפר שלם(דרך אגב, עדיין לא הצליחו לפנות אותם, יהודי לא מגרש יהודי
) גרים בשכנות אל העולים מרוסיה ומתייחסים אליהם כאל כל אדם אחר. לעומת זאת ברמת אביב, שיכון דן או צהלה אין הרבה עולים ולכן התושבים שם פחות פתוחים איתם.

ועוד בנוגע לאחווה בכפר שלם...

לפני כמה ימים נכנסו לשם באישון הלילה חבורה של שוטרים צבאיים בשביל ללכוד עריקים. כל תושבי השכונה, בהם יוצאי עדות המזרח, רוסים, קווקזים ואתיופים, קפצו עליהם וכמעט הרגו אותם במכות. אם זאת לא אחווה אז אני לא יודעת מה כן
.

מה היקף הניצחון, הנמלטו לעד אוייבי-העם

יש כאן סיכוי למהפיכה סוציאליסטית חברה. להביא עלינו ימים טובים מאלה ואמרי אמן!!

בלי צחוק, מכפר שלם תבוא המהפכה.

רק ראה איך תוכנית הפינוי של חלם-מיש מצליחה לאחד את המשפחות הערביות והיהודיות בשכונה. גם בכנסת יש שיתוף פעולה שמאלני קיצוני - ימיני קיצוני למען השכונה. איך אומר הגרפיטי באסא קדמוני -" חבל על הזמן, אנשים ימותו פה". הם יותר מורעלים מהמתנחלים, בסוף המדינה תשלח לשם חיילים חמושים ותפרוץ מלחמת אחים. כפר שלם נגד ישראל.

Astroo

New member
לא כל האשכנזים גרים ברמת אביב

ולא כל ה"רוסים" גרים בבת-ים. גרתי הרבה שנים בקרית אונו, שבה יש רוב אשכנזי וגם קהילה די גדולה של יוצאי חבר העמים.

shon100000

New member
רבים משונאי הרוסים בארץ הם אשכנזים

שהם לא יוצאי "ברית המועצות". והשנאה באה לידי ביטוי במיוחד לעולים שעלו מתחילת שנות ה-90 והילך.לגבי הלו שעלו בשנות ה-70 הם עוד מבחינת "מקובלים" ואשכנזים אמיתים".

Astroo

New member
מעולם לא נתקלתי בכאלה

ולא נראה לי שאתה צודק. אשכנזים ילידי הארץ רבים מתייחסים ל"רוסים" בהתנשאות אבל לא בשנאה (למעט הרומנים שחלקם אכן לא מחבבים רוסים בלשון המעטה, אבל לא כל הרומנים הם אשכנזים)

בהתנשאות יש את כל אותיות השנאה.

וברצינות, איך אתה מבדיל בין השניים? לדעתי התנשאות היא פשוט השנאה של האלטיסטים, שאין זה לכבודם לקלל או לפרוץ בקטטה(יותר מתאים להם קנטטה
) ולכן הם מפגינים את שנאתם בצורה של התנשאות.

Astroo

New member
יש הבדל עצום

בן אדם יכול להתנשא על מישהו שהוא מחבב ואפילו אוהב. שנאה יכולה להוביל לפגיעה גופנית ואפילו רצח, התנשאות - לא.

לכל אחד יש הגדרות משלו לאהבה ושנאה.

לפי הגדרתי שלי אין זו אפשרות לאהוב אדם כלשהוא ובו זמנית גם להתנשאות מעליו. ואם לחזור כמה הודעות אחורה אז מה שמפריע לי זה ההפרדה הברוטלית שלך בין אשכנזים למזרחים. מדובר על אנשים שהם כבר דור שלישי לילידי הארץ, אתה באמת חושב שניתן לסווג אותם על פי מולדתה של הסבתא רבה שלהם? וכמובן שישנם הרבה מאוד מעורבים שבכלל לא נכללים בכל התאוריה הסטיגמתית שלך. מעבר לכך גם לפעמים לא ניתן לזהות מי אשכנזי ומי מזרחי(על אחת כמה וכמה עדה ספציפית כמו יוצאי רומניה). יש מרוקאים שהיית יכול להשבע שהם לא פחות מיקים אסלים על פי חזותם, וכמובן שגם מקרים הפוכים. האם אתה מבקש מכל אדם שקורא לך "רוסי מסריח" את אילן היוחסין המלא שלו?

למעלה