השדים שבארון

אהבתי את "אם בשורה תחתונה זה עושה שם טוב בלב אז למה לחפש מה לא בסדר בראש?"

לא כ"כ הבנתי על אילו פחדים את מדברת, אבל זה אישי שלך.
אז פשוט שולחת חיבוק

A לוןA

New member
כי ברגע שאת סוטה מהנורמה

הצד הקונפורמיסטי שלך מנסה להבין למה את חורגת מהתלם, מה גרם לזה ואולי אפשרות "לתקן" את זה. אף אחד עוד לא התחבט בשאלה למה הוא אוהב גלידת וניל ושונא גלידת תות.
רק שהמחשבות האלו לא מובילות לשום מקום, כי אף אחד לא יכול לדעת באמת מה הוביל אותו לזה, וגם אם תדע- מה זה יעזור לך עכשיו? תשנה את העבר? תתכחש אליו?
ולכן
עדיף להשקיע את המשאבים בשתי נקודות חשובות:
1. האם זה עושה לי טוב/מעצים? או עושה לי רע? (ולסביבתי)
2. בשני המקרים- איך אני גורם לזה שזה יעשה הכי טוב עבורי (אם זה טוב- איך ממשיכים ומגבירים ואם זה רע- איך מתמודדים)

MichaelWalla

New member
למה קוראים את זה סטייה?

באמת שואל, לא יוצר פרובוקציה. כי זה פחות מוכר? כי זה לא מאושר בהלכה?...סטייה היא פוגענית. פה זה לא! בסמ"ד זה בטוח, שפוי, ובהסכמה. מבחינת פגיעה בחברה, לעשן עושה יותר נזק, אנחנו לפחות שומרים על האוזון ולא חונקים אנשים מבוגרים במסעדות.

liansun

New member
סטייה

זה משהו ששונה מהנורמה.
זה לא דווקא משהו שלילי.
מה שכן, לאנשים קשה לקבל דבר ששונה מהם או לא מוכר.

liansun

New member
למה

דפוקים?
מי אמר שמה שהנורמה , זה מה שנכון.
כל עוד אין פגיעה באחרים, שכל אחד יעשה מה שאוהב ומתאים לו.

MichaelWalla

New member
לא הבנת אותי

בכולנו, הכוונה, לכולם בחברה. לא למי שבפורום. ובמשפט הזה, כיוונתי בדיוק לנקודה שלך: שגבולות הנורמה הם ישנים. הגבולות האמתיים הם שמה שלא פוגע בחברה ובסביבה, מקובל.

אתה משכנע את המשוכנעים

זאת רק הגדרה של סוציולוגיה, לא יותר.
יש נורמות ומוסכמות - וכל מה שסוטה מהן הוא סטייה מאותן נורמות ומוסכמות.
הבעיה היא שמאז "50 גוונים" כולנו כבר קצת פחות מיוחדים

אני לא חושבת...

אם למישהי/ו זה מה שהוציא מהם את מה שהיה חבוי בפנים - למה לא?
לא מפריע לי לא להיות מיוחדת - גם ככה זה נראה לי כ"כ בסיסי שתמיד חשבתי שכולם ככה...

MichaelWalla

New member
תשובה

למה לא? כי הספר מסוכן. הייתה לי תשובה ארוכה מאוד, אבל המחשב קרס, והיא תקוצר עכשיו לכמה שורות. הרווחת
. קראתי את הספר, לא אגיד שלא היה לי נעים במחוות השליטה והחלקים הטובים שלו, אבל כספר קריאה ולא יותר. זה פשוט רחוק מאוד מהמציאות. לאנשים חסרי ניסיון הספר יהיה יותר נזק מתועלת. אם יפנו לפורום הזה, יקבלו הרבה יותר מידע, ומידע אמין, טוב ומעניין שייתן להם תשובות והסברים מעולים למשיכה שלהם לבסמ"ד. לנושא אחר, גם אני, אפשר להגיד מילדות, בבסמ"ד ורואה בזה כנורמה. זה בא מההורים וכך גדלתי בבית. ולמה הפורום עושה שבסמ"ד זאת שגיאת כתיב??? צריך לארגן הפגנה :)

יאיי, עוד אחד שהוא בקטע מלידה

זה מעניין, מה שאתה כותב - למה אתה חושב שהספר יכול לגרום נזק ואפילו מסוכן?
רבות גילו את הכלבה הפנימית בזכות הספר, שזה מעולה בעיניי, וכמובן - פתאום הנושא הזה הוא לא לגמרי טאבו. אלה דברים טובים.
על סכנות אני מודה שלא חשבתי, פשו כי התחברתי בספר לדברים שאהבתי. סקרנת!
(שווה דיון נפרד?
)

MichaelWalla

New member
הלוואי

הלוואי שהייתי זוכר מאיפה קראתי את זה. הייתה כתבה של זוג אמריקאי, בעל קרא את הספר, ניסה לתלות את האישה, ושבר לה את הידיים מהמקום. פה בארץ, מלכה נעלה עבד במכונית לכמה שעות והלכה...לא חסר!!! כמובן שאני לא אומר שזה רק שחור. מאוד מסכים איתך שזה עשה דיון טוב בארץ, והוציא הרבה מאוד אנשים לאור. (או לחושך?)... אבל צרם לי שלא הייתה איזו אזהרה בגב הספר, "בוצע ע"י פעלולנים מקצועיים, אנא לא לנסות לבד בבית". בכל זאת, יש אנשים מטומטמים ופסיכופתים בעולם. והנושא הזה בטבעו שואב אותם בזרועות פתוחות...למשל החכמה הזאת, שכתבה פה אתמול. מרגישה שלאנוס ולהתעלל יתקן משהו בחיים שלה.

מצד אחד אתה צודק לגבי האזהרה-

מצד שני - אין בספר suspension ואף אחד לא נועל אף אחד במכונית לכמה שעות, כך שאין לי מושג איך קישרו בין הספר לבין התופעות האלה...
אויש, הסיפור מאתמול הזוי לגמרי - שם משתמש חדש, נחתה, הפציצה עם השטות הזאת - ונעלמה. אני ממש מקווה שהיא לא אמיתית. פסיכים באמת לא חסר...

MichaelWalla

New member
רק דבר אחד נשאר בטוח להגיד

יותר הועיל לשפויים, אך סיכן את התמימים

סטייה

הכוונה לסטייה מהנורמה

כל דבר שאתה עושה שלא עומד בקנה אחד עם רוב האנשים,
זו סטייה מהנורמה.

הביקורתיות שאתה שומע מגיעה נטו מהקונוטציה השלילית שנהייתה למילה במשך הזמן
(לימדו אותנו שצריך להיות כמו כולם, לכן לסטות מהנורמה זה רע)

A לוןA

New member
וחוצמזה

סטייה תמיד קושרה לצד "האפל" של התשוקות והחשקים.
אם ניקח סקס "ממוצע" (עד כמה שאפשר למצע דבר כזה)- מי שאגרסיבי יותר בסקס- "סוטה", אבל מי שעדין יותר - לא
"סוטה מין" תמיד קושר- בתקשורת ובכלל- למטרידים, אנסים, פדופילים ויתר החוליים- ומשם זה כבר התגלגל...

למעלה