השדים שבארון

לא נראה לי

MichaelWalla

New member
מסכים

עם לא מתקדמים במקום, מתים. למידה וחיפוש הם חלק עצום מהחיים.

יש הבדל בין שאתה רוצה להבין את הסביבה

בה אתה חיי או להבין התנהגויות של אנשים לבין לחפור בנפש של עצמך -
מה שלדעתי יכול להוביל לטירוף, הלכה עצמית או ייסורי מצפון קשים - כשאתה לא מצליח להבין.

Tranquility40

New member
לא חופר

אני שלם עם עצמי לחלוטין. פשוט סקרן בנוגע למהות משפחת האדם.
אין רע בלהבין.

כל עוד זה לא

מערער אותך - וכמו שאתה אומר שאתה שלם עם עצמך
אז אין רע בלהבין.
גם אותי מרתקות התנהגויות ומוח האדם בכלל.
אבל משתדלת לא לחפור בעצמי - כי אני יודעת שזה משפיע עליי לא טוב.

Tranquility40

New member
זה גם עוזר לי

לטפל טוב יותר בחסרונות שלי, למשל להבין מתי אני נחפז וכדאי לי להשהות החלטות חשובות.

gaya36

New member
וכמו שאמר אלברט אינשטיין

"דמיון חשוב יותר מידע כי הידע מוגבל אך הדמיון חובק עולם"

את מאוד מאוד כללית

וקשה לנהל שיחה אמיתית ככה.

לדעתי זה מאוד תלוי מה יש שם "בארון" וכמה הוא משפיע על היום-יום.

לפני כ-15 שנים עברתי תקיפה בהודו. זה היה מאוד מאוד מפחיד אבל למזלי הגדול לא קרה לי כלום ברמה הפיזית. אחרי התקיפה היתה תקופה ארוכה שהדחקתי. אמרתי לעצמי שלא קרה כלום ושאין סיבה להתעסק עם זה.
אבל לאט לאט התחילו התקפות חרדה.
שוק צפוף- התקפת חרדה.
הפגנה- התקפת חרדה.
מסיבה- התקפת חרדה.
מישהו מעביר לי יד על הגב- התקפת חרדה.
בסוף הבנתי שכדאי שאני אלך לפתוח מה שקרה שם- גם אם ממש ממש לא בא לי.
זו היתה עבודה קשה ולא נעימה אבל היא היתה שווה את המאמץ.

היום אני מכבדת את הפחד הזה. אני יודעת איפה ולמה אני רגישה ובאיזה סיטואציה אני צריכה להיות סופר זהירה.
בטח ובטח בתור נשלטת.

MichaelWalla

New member
בעיקר בארה"ב

שם פיתחו שיטה חדשה לפני כמה שנים, מאוד אוהב אותה. זאת שיטה שמעבירה ומחברת בין זיכרונות ולחלקים השונים במוח. רק התחילו להכיר אותה בארץ, משהו שמאוד מוערך בעני. יעזור להרבה.

gaya36

New member
מיצי תודה על השיתוף אני מאוד מעריכה

ולמען האמת אני מרגישה מאוד לא בנוח (בגלל מה שזה עושה לי) כי הפורום לדעתי זה לא ספת הפסיכולוג ודווקא דרך הכתיבה של חלקכם בשרשור הנוכחי גורם לי (באופן אישי) להדחק לפינה ,להסתתר ולהסתגר עוד יותר ואני יודעת שזו לא הכוונה כאן אבל זה יוצר אצלי תחושה של חוסר נוחות.

ומצד שני אני לא טיפוס של ללכת לפסיכולוגים רופאים וכו' ואני מדברת מנסיון פעמיים ניסו לעשות לי היפנוזה והתפקעתי מצחוק ופשוט קמתי והלכתי באמצע . לפעמים לא כדאי להתעסק עם זה יותר מדי כי זה יכול לגרום לתגובה הפוכה מהרצוי.

שוב

אני לא יודעת מה יש לך שם בארון וכמה זה מהדהד לך בחיים.
רק אומרת שלהתמודד עם הדברים האלה יכול לקדם אותך למקומות הרבה יותר טובים ושלמים מאיפה שאת נמצאת היום.

אגב, לדעתי את פשוט צריכה למצוא מטפל/ת שתתחברי אליהם.
אין כזה דבר "לא טיפוס" יש מטפל לא מתאים.

גם אני כזאת

אני חושבת שמטרת העל בחיים צריכה להיות לחיות בסיפוק ובאושר ולדעת להתמודד עם בעיות שעולות בדרך.
כל עוד הדברים האלה מתקיימים (באופן יחסי כמובן) אני אל רואה צורך לתקן את מה שלא שובר.

למעלה