השדה המגנטי

yossin

New member
השדה המגנטי

נטען באוזני שהשדה המגנטי של כדור הארץ נחלש והולך בשנים האחרונות. מישהו יודע האם ועד כמה זה נכון? אלטרנטיבית, מישהו יודע איפו ואיך מבררים דבר כזה? תודה

UrbanDK

New member
רציתי לראות, וחבר שלי התנגד ומחק

את זה מהמחשב...
שווה משהו?

UrbanDK

New member
../images/Emo51.gif אבל לא צריך - לא אוהב לראות

סרטים במחשב.

arifell

New member
לא ממש

סרט מלא בtechno babel. פשוט סיפור-הרקע שם הוא שהשדה המגנטי של כדור הארץ נעלם מסיבה מסתורית...

xflil

New member
הוא נחלש ועתידו להתהפך

בסוף התהליך כפי שהוכיחו זאת ע"י יצירת ליבה מלאכותית במחשב ועקיבה אחרי כל יום במשך הרבה הרבה שנים לבסוף השדה המגנטי התהפך גם במחשב, כפי שחוששים שקרה לפני 780,000 שנה ויקרה שוב בעוד כמה מאות שנים

UrbanDK

New member
אני לא חושב שניתן ממש "להוכיח" את

זה, בעיקר מכיוון שהתהליך כאוטי ולכן בלתי צפוי. עם זאת, לאור ההיסטוריה של התהפכויות קודמות וההיחלשות הנוכחית, ניתן להניח שזה ייקרה בעתיד. לא ידוע לי על מישהו שהצליח לתאר את המנגנון המדוייק לעניין ו/או לחשב מתי בדיוק זה ייקרה.

אורן51234

New member
ואיך זה ישפיע

על מה שאנחנו קוראים לו עולם? מלבד העובדה שציפורים ינדדו לכיוון הפוך, ויצטרכו להפוך את הכיתוב בכל המפות...

yossin

New member
אני יכול להגיד לך איך זה משפיע כיום

חברת ניקן (ואני מניח שיש עוד) מייצרת ומוכרת מוצרים לחיזוק השדה המגנטי וניטרול ההשפעות השליליות של החלשותו.

moofious

New member
אני חושב שהוא התכוון...

להשפעה שתהיה על החיים בכלל על כדוה"א, לא על ההתפתחות הטכנולוגית שלנו, השדה המגנטי לפי הידע הכללי המוגבל שלי(ואשמח אם תרחיבו לי אותו) די מגן עלינו מהקרינה שנפלטת מהשמש, ברור לקרינה תהיה השפעה על צורות החיים, האם יהיו זוחלים מוטנטים שיגדלו פתאום מוח ויפתחו זן בעל אינלגנציה, או דגים ענקיים עם מיליון סנפירים, או ציפורים שהם בעצם קופים שגידלו כנפיים, תהיה לזה השפעה על דברים מהסוג הזה...?

moofious

New member
לפני 780000 שנה, אם זה התהפך...

אז לא קרה משהו מיוחד בעולם? בערך באותה תקופה,

למעלה