השאלה מופנת לערן

ronlotann

New member
שאלה מהותית בנוגע לדוד המכונה

בררתי בנוגע לרכישת מכונת פרנסיס X1 המשווקת בארץ ע"י נורמת. לשאלתי האם דוד המכונה עשוי מנחושת איש השיווק השיב לי כי לא אלא מאלומיניום . אני יודע שעדיף דוד מנחושת . האם דוד אלומיניום מסוכן לבריאות עקב שתיית הקפה ? האם בכלל כדאי לרכוש את המכונה הנ"ל ?
רונן

ronlotann

New member
השאלה מופנת לערן ../images/Emo35.gif

אמרת בעבר שבדקת את ביצועי המכונה OSCAR של נובה סימונלי. האם גוף המכונה עשוי ממתכת או מפלסטיק ? האם הקפה שהמכונה מפיקה מכיל קרמה ? האם אתה ממליץ על המכונה או שיש לך המלצה על מכונה ביתית אבל מקצועית זולה מעט יותר ? אשמח לשמוע .
רונן

carmonle

New member
להלן התשובות לשאלותיך../images/Emo96.gif

גוף המכונה עשוי מפלסטיק. הקרמה הוא תוצאה של מיצוי נכון של הקפה וכמותו מושפעת ממרכיבי התערובת בה משתמשים. טחינה, טריות, טמפרטורת המים כל אלו יש להם השפעה על הקרמה המופקת. תערובת יותר עשירה ברובוסטה תתן קרמה יותר עשירה. האוסקר של נובה סימולני בעלות של כ-3000 ש"ח היא לדעתי הקניה הטובה ביותר כיום ברמת מחיר זו למכונה בעלת מאפיינים ואיכויות של מכונה מקצועית (יש מכונות הרבה יותר יקרות ואיני מכיר מכונות יותר זולות שנותנות יכולת להקציף חלב ולהכין אספרסו במקביל). באם אני הייתי צריך להחליט על הפרנסיס או האוסקר והתקציב המתאים עמד לרשותי ללא כל ספק היתי רוכש את האוסקר, אבל זו דעתי (תזדקק גם למטחנה בשלב כלשהו). מהכרותי את היבואן קהולי (פרטים בלוחות וקישורי הפורום), הוא ישמח להדגים לך את המכונה וביצועיה ותוכל להחליט על כך בעצמך. בהצלחה ערן

carmonle

New member
אין לי מה לחדש או להוסיף בנושא שכן

לא התנסתי אישית עם מכונה זו. באשר להיבטים בריאותיים גם כן אין לי מה לחדש לך מלבד זאת שמיליונים בעולם משתמשים בסירי אלומיניום. כמו כן קרוב לוודאי שעשרות אלפי מכונות בעלות דוד אלומיניום נמכרות בעולם מידי שנה ואולי יותר. שרק אתה יכול להחליט באיזה אופן תשקיע את כספך. ערן

למעלה