השאלה היומית...

השאלה היומית...

כמו שכתבתי קודם לורד, איילת כתבה, שעמיר אמר שהחנופה אסורה ע"י התורה . ודלעתי חנופה זה סוג של אהבה... והתורה דוגלת באהבה.. למה החנופה כי ניגוד לאהבה ? ולמה היתכוון המשורר...?

ו ר ד ב

New member
לפני שאת

לפני שאת משווה בכלל , אהבה ופירושה :{לפי זיוות הראיה שלי }- רגש עז שאינו תלוי בדבר , בין אם לגבר , למשפחה, לאישה , אהבה היא הצורך לתת יותר מלקבל ,הצורך לשתף ולהיות משותף , הצורך לדעת שיש בעולם מי שמקבל אותך ואוהב אותך כמו שאתה בלי נסיון לשנות אותך , האדם שבישבלו אתה מושלם עם כול ה:- וה:+ ,אהבה היא לחשוב שהעולם נברא רק כדי שתכיר אותו , אהבה היא להיות כול כך מאושר שתרצה ללכת ברחוב ולספר כמה הלב שלך מלא באהבה לאותו הבנאדם , שתמצא את עצמך בוהה בקירות תוך כדי מחשבות עליו , האחד שנותן לך להשתתק רק מעצם נוכחתו,האחד שאיתו תרצה להתעורר כול בוקר , זה שאתה רוצה להזדקן איתו ולחלוק איתו תרע וטוב כאחד ,זה שיכול לגרום ללב שלך לפרפר ולהירגע באותה שנייה , זה שתחשוב שהוא הסיבה העיקרית לחייך, זה שאם כואב לו אתה תרצה לקחת את הכאב שלו רק כדי שהוא לא יסבול , שרע לו- לך רע כפול , ושהוא שמח אתה בגג העולם , זה שאתה מוכן לוותר על חייך בישבלו , זה שמוגדר בלבך :האחד היחיד המיוחד והמושלם שלי אני יכולה להמשיך ככה שעות אבל אז כול הדפים בעולם לא יספקו אלפי פסיכולוגים , משוררים , ואנשים מכול הסוגים ניסו לפרש את המילה אהבה , פשוט לא ניתן לפרש ניתן לגעת קרוב , אבל זה רחוק מלפרש ,אהבה היא מילה שיש בה יותר נסתר מגלוי,אז מי אני שינסה לפרש זה גדול עליי . לעומת זאת חנופה ופירושה :{לפי זיוות הראיה שלי }: ניצול שפל ומכוער של רגשות , חנופה היא דרך קלה יותר להשיג דברים , באמצעות אמירת מילים יפות ומתחנפות , להשיג משהו דרך משחק ברגשות של אנשים , לנגן להם על המיתר שהם הכי אוהבים שפורטים עליו, להגיד להם דברים שאף אחד לא היה אומר להם , ולתת להם להרגיש שאתה עמוד התמיכה שלהם ,יש כמה סוגי חנופה : סוג טוב , סוג רע , סוג תלותי : הסוג הטוב : זה דבר לגיטמי ביותר לטעמי, שמתחנפים זה מחמיא לבנאדם באיזשהו מקום ונותן לך להרגיש שהועלת בלשמח אותו ,הסוג הזה לא על מנת לקבל פרס אלא סתם כדי לעשות למישהו טוב . הסוג הרע : הוא מה שפירטתי למעלה יותר, ניצול אכזרי של רגשות , תמיד אבל תמיד מה שמרגשים הוא ההפך מהחנופה , לרוב יש נפגעים מזה כי יש המון אנשים שמרגישים חנופה ומתחילים לקשר דברים שאולי "האוהב" הוא בעצם לא כול כך אוהב , זה רק על מנת לקבל פרס , הסוג התלותי: זה החנופה הכי טובה לטעמי , חנופה לאבא , לאמא , למשפחה , לשתי הצדדים ידוע שאתה מתחנף ולרוב אתה באמת מתכוון לזה רק אתה מאוד מקצין את הדברים , זה גם על מנת לקבל וגם על מנת לתת חנופה טובה , לגימטי לגמרי כי אתה לא באמת עובד על מישהו , כי הרי ידוע למשפחה שאתה סתם חנפן , אבל מה יש לעשות משפחה לא בוחרים , אז הם זורמים . זהו תמר מאוד מקווה שהיית מספיק ברורה מה ההבדל בין אהבה לחנופה, לטעמי התורה בהחלט צודקת שהיא אוסרת חנופה , נו מה לעשות אין להתווכח על דברים שהם גדולים ממני , התורה אמרה לא אז לא , אם נלמד אני בטוחה שנמצא תשובה מספקת גם למה לא ,בכול אופן אני לא ניסית להבין את כוונת המשורר ,ניסית להראות למה נראה לי שלא, בכול אופן אסרה אז זהו קדוש מבחינתי . נ.ב : אני מצטערת על האורך שיעמם לי אז החלטתי להעמיק קצת ,סליחה !!

מיד לשלוח למאמרים...

תאמיני בשעור ספרות היית מקבלת על עבודה כזו לפחות ציון 100 -נהדרת את... אני מחכה שעוד כמה יענו ואז אתן את תשובתי...

שאלה פילוסופית מדיי...

אף אחד לא נענה לאתגר הפילוסופי הזה... נו מחר תהיה שאלה יותר מוסקלית...

ש ר י ת1

New member
אחרי התשובה של ורד לא נותר ...

לי מה להגיד. נכנסתי לפורום לראות אפ משהו התעורר לחיים מהבוקר והדבר הראשון שנגלה מולי זוהי התשובה של ורד. אודה ואבוש כי לא קראתי אותה אלא ריפרפתי בה ויותר מאוחר אקרא אותה ואתעמק... לא בעניין הרבה אין מה להגיד, אהבה מתפרשת להרבה כיוונים כל אחד רואה את האהבה בצורה שונה, אהבה זה משהו טוב. חנופה יכולה להביא אהבה. כשמשוחחים עם אדם ומחניפים לו מילים יפות הוא נהנה מיזה, זה מנפח את האגו כביכול וגורם לאדם לאהוב את הצד המחניף ולהשאר בקירבתו כדי להמשיך לשמוע את המילים היפות.... חנופה מתבטאת בעיקר אצל הגברים (אני קוראת לזה פוליטקה של הגברים), דבר שרוצה להשיג אשה מחניף לה במילים יפות ובחיזורים עד שהיא עושה את טעות חייה ונענת לו. (מצטערת על הפמניזם) עמיר כתב באחד משיריו: "...האהבה פה למכירה קשה להתקרב.." ואכן אהבה אמיתית זה משהו נדיר, לא כל אחד זוכה לה. (אני מתפלספת יותר מדי?!?!) הרבה אנשים איבדו את האמונה באהבה כי הגבול בין אהבה לשנאה דק מאוד (גרציה, מזכיר לך משהו?) לקיצורו של עניין, חנופה זה דבר טוב ורע, לא טוב להחניף לאדם יותר מדי כי זה גורם לתחושה של התנשאות (יש פסוק על זה, אני מנסה להיזכר) באיגרת הרמב"ן כתוב: השפל עצמך וינשאך המקום. כשאדם מצניע את עצמו ולא מתנשא הוא כבר לבד נהיה ..... איבדתי את הכיוון ולאן אני חוטרת. קשה להשיג אהבה. יש אהבה בין אמא לילד, שזה האהבה הכי גדולה כי הילד בה מתוך האמא והוא חלק ממנה והאדם מטבעו אוהב את עצמו וכך למה שלא יואהב את מה שהוא ברא? אהבה בין בין זוג, זה בולשיט. תיסלחו לי, לא מאמינה בזה. טוב, כתבתי הרבה.

gala21

New member
סאלי מותק..

אכלת משהו לא טוב? מה קרה לך ? אם תמשיכי בכיוון הזה לא תרוויחי.. אהבה בין בני זוג זה אפשרי ועוד איך.. את עוד צעירה ויהיו לך מחזרים רבים!!!

ש ר י ת1

New member
אכלתי את מה שבישלתי.

בישלתי היום מוקפץ (הדבר היחיד שאני יודעת לבשל) סוף הדרך! ברור שאהבה בין בני זוג זה אפשרי אבל משהו שקשה למצוא... לי אישית אין כח לכל הבלאגנים האלה.... וזה לא בגלל עבר רגיש או משהו... דווקא היו לי כמה וכמה מערכות יחסים אבל הגעתי למסקנה: אם אין אני לי מי לי ואם אני לעצמי מה אני? ... (יש שיר כזה)

האמת ,השאלה מאוד עמוקה לטעמי..

ובאמת אני מקוצרת זמן בעבודה... אהבה - רגש בלתי נראה ... משהוא שאי אפשר לגעת בו ואי אפשר לראות אותו רק להרגיש...אהבה היא ללא תנאי ,לתת בלי לחשוב מה מקבלים... חנופה- נראה לי משהוא שקשור איכשהוא לחומריות ... כאילו לתת משהוא במטרה לקבל... אפשר להחיב את זה מאוד ,אבל נסתפק בזה ...

שרית

תאמיני לי שיש אהבה בעולם ,ואין מושג עד כמה היא יודעת להיות טובה וגם פחות אבל היא בהחלט קיימת בלעדיה אנחנו כלום... אהבה זה לא רק לבן זוג זה לכל דבר שאתה אוהב.. כל אחד בדרכו שלו יודע את האהבה.

ש ר י ת1

New member
אני לא יודעת איפה אתן חיות אבל...

כל זוג 3 מתגרש? כל גבר שני בוגד. או בגד. אהבה זה דבר אינטרסי. אני אוהבת דברים אחרים.

ckshooni

New member
לשרית

קודם כל אהבה היא לא רק בינו לבינה וזה שאת אוהבת אוהבת דברים אחרים זה טוב כי אי אפשר לצפות שיבוא איזה גבר יתן לנו אהבה ויציל אותנו מהעולם האכזר ... אהבה היא דבר יותר מובנה מה לעשות? אבל זה לא אומר שהיא לא קיימת... האמונה חייבת להישאר גם בזכות אותו זוג מתוך ה3 שלא התגרש ואולי הם אפילו מאושרים ביחד לא...? אהבה היא לא אינטרסנטית כי אז היא לא אהבה. שלא תחשבי שאני חושבת שהגברים הם צדיקים ההיפך... אבל בסוף בדר"כ האסימון שלהם יורד תאמיני לי...

ש ר י ת1

New member
אהבה...

כל אחד רואה אותה בצורה שונה... יש אהבה ויש אהבה. ואני לא רוצה שיתקבל מסר מוטעה שאני חושבת שהגברים הם סתם מניאקים... ממש לא! הכל שווה בשווה. אבל תאמיני לי שאת לא רוצה לשמוע את דעתי בכל העניין, זה לא לפורום. אאאאאאאאאאאהההההההההההההההההההבבבבבבבבבבבבבבבבבבבהההההההההההההההה?!

ckshooni

New member
בסופו של דבר

אני מאמינה שהדעות שלנו לא כל כך שונות... סה"כ הצטמצמנו במילים לא?

ש ר י ת1

New member
אכן כן. ../images/Emo163.gif

אהבה זה דבר טוב ועילאי. דבר קסום וקדוש. אבל כמו כל דבר טוב, הוא קשה להשגה.

ckshooni

New member
אהבה וחנופה

ורד..מה שכתבת מאוד יפה...אהבה אינה תלויה בדבר, היא נוצרת ופורחת בתוכנו כל פעם בצורות שונות וגוונים שונים ומה אפשר להגיד זה הדבר הכי טוב בעולם, כי בלי אהבה אין טעם ... חנופה , אם זה לא ממש הסכמתי, לא יכולה להיות טובה בשום אופן. המושג "חנופה" עצמו הוא שלילי. לתת מחמאות זה לא חנופה... זה להחמיר... להחניף זה אך ורק בכדי לקבל תגובה מסוג מסויים מהצד השני...חנופה נועדת להשיג מטרה מסויימת... שלא כמו אהבה... ששוב אינה תלויה בדבר... חנופה יכולה להיות גם מכיוון של פחד וחוסר ביטחון וניסיון ליצור איזשהו התחבבות על הצד האחר... או מתוך אינטרסנטיות להשיג משהו בכל אופן היא אין בה "אמיתיות". אהבה חייבת להיות אמיתית ואינסופית. אם היא נגמרת מבחינתי לא משנה באילו נסיבות אז היא לא היתה אמיתית מלכתחילה ולכן בעצם לא היתה קיימת בכלל... לא הייחסתי ל"חנופה תלותית" כי מבחינתי היא לא חנופה אמיתית..צריך למצוא לזה כינוי אחר... חוץ מזה תמר השאלה שלך יפה וגם אני יכולה להמשיך להתייחס אליה שעות...

למעלה