השאלה היומית

פאמקי

New member
השאלה היומית../images/Emo42.gif

בוקר טוב. וממשיכות במסורת... השאלה היומית. רובנו מחפשות אהבה וזוגיות או נמצאות באחת כזו. הראייה של זוגיות כאידיאלית, לרוב, שונה מאחת לשניה. כמו גם בתוך קשר, מתחברות שתי נשים (במקרה שלנו) וכל אחת מושכת לאידיאל שלה.
מהם התנאים לזוגיות אידיאלית- בריאה ומאושרת עבורך
מגורים משותפים- "תנאי" הכרחי לקידום הקשר
מה החלק של כל אחת ואחת מכן ב"תמונה" הזו
וכשמוצאים את הזוגיות הזו, איך שומרים על הקשר ולא נותנות לשגרה "לנגוס" בו
ובכלל, שגרה זה רע

daphts

New member
עונה

לאור מחקרים - שלב ההתאהבות הוא בן 5ל7 שנים ואחר כך שיגרה שוחקת ולה עליות ומורדות קשר זוגי טוב הוא קשר שמצליח לסרוד תוך חברות אמת את תקופת השיגרה דהינו את העליות והמורדות של הקשר. או במילים אחרות שיגרה זה "טוב" זה חלק מהחיים עצמם, היות וכך אנו צריכות ללמוד לא לחפש את ה"זיקוקי דינור" התמידיים ואת הסיפוק הרגעי אלה לגלות את היופי בדברים הקטנים! עיך עושים את זה - לא קל, זו עבודה קשה מצידה של כל אחת מאיתנו על עצמה, וכך תחזוקה מתמדת של הזוגיות- ואומר כן כן לצור אפילו מלכותית זמן איכות זוגי (נכון בעיקר כשיש ילדים, ועוד יותר כשהם קטנים) זה יכול להיות "הליכה יומית" לצורך הספורט והזוגיות, או רכיבה על אופנים - שנהם לפחות שעה. לצאת לכוס קפה, מסעדה וכו' העיקר שיהיה זמן לדבר... כן כן סוד המשחק פה הוא תקשורת ועוד תקשורת ולקינוח תיקשורת! מגורים משותפים במובן מסוים עוזרים , ובמובן אחר יוצרים לחצים- כך שכל אחת הישר באינה תעשה החלק של כל אחת ... - אמרתי שתקשורת היא הסוד, כשאין תקשורת הקשר נמוג מתמוסס ונעלם! אז גבירותי - כחו פסק זמן מהחיים ותשקיעו בתקשורת גלויה אמיתית עם זוגתכן ! שרון

כמוה

New member
מה זה זוגיות אידאלית?

מה אנחנו יודעות על זוגיות ומאיפה? איזה מסר דאגו להעביר לנו בנושא ולמה? מי הם אותם אלה שסיפרו לנו על ה"זוגיות" ולמה? איזה מנגנוני דיכוי משמרים הסיפורים האלה? על מי הם שומרים ומפני מי? למה הושתקו קולות אחרים שרצו לדבר על זוגיות או להציע אפשרויות נוספות של זוגיות? הסיפורים על זוגיות הם בדיוק הסיפורים שסיפרו לנו על מה זאת משפחה גרעינית וממה היא מורכבת ( אבא אמא 2 ילדים) כל מה שאנחנו יודעות זה: מספרים, מסרטים דביקים, מסיפורים עם סופים טובים. מספורי התנך, מסיפורי דת אחרים, למדנו מהרומן הרומנטי, למדנו לחפש אבירים על סוסים שחורים, למדנו מהחיות, למדנו ממה שהעולם הזיכרי והסטרייטי רצה שנדע על זוגיות. כנשים שבחרו (או לא) לחיות אחרת מסיפורי סינדרלה נדרשת מאיתנו חשיבה ומחשבה אחרת של מהי זוגיות ואיך עושות אותה בריאה יותר לנישמותנו. אין לי תשובות, יש לי כן הרבה הרבה שאלות. את מוזמנת......................

פאמקי

New member
בגלל כל מה שכתבת...

שאלתי "מהי זוגיות אידיאלית עבורך"? ולא מהי זוגיות אידיאלית בעיני החברה, שזו יכולה להיות תשובה זהה, אך לא בהכרח.

כמוה

New member
אני, את, היא, זה חברה.

הבנתי, אבל בבאמת, אני הרי חלק מ"החברה" הדעה שלי, המחשבה שלי, ההתנהלות שלי המחשבה שלי,היא שיקוף של מה שהחברה אומרת לי במסרים סמויים ולא סמויים "מה היא זוגיות אידיאלית". אנחנו לא באמת נקיות מההשפעות האלה. כל מה שאנחנו יודעות חושבות ומתנהלות על פיו הוא תוצאה של אותה שטיפת מוח. כנ"ל לגבי מה זאת אהבה, מה זה סקס טוב, מה זה אוכל בריא, מהי אשה, מה הוא גבר, מה הוא תפקיד אמהי ועוד כהנה וכהנה וכהנה.

פאמקי

New member
כמוה...

דווקא מהשיחות שלי איתך, יש לך דעות מאוד ברורות, מגובשות ויצירתיות לגביי מהי זוגיות אידאלית ומהי אהבה. למה הצורך הזה להתעסק בשאלות ולהתחמק מהתשובות? את חלק מהחברה אך את גם אינדיוידואלית (בכל רמ"ח אברייך), אז אולי תתני לנו קצת מהשקפתך? אולי נלמד דבר או שניים...

צר לי אך אני חולקת לחלוטין על דברייך!!!

מה הקשר לשטיפת מוח??? את כל מה שלמדתי ואת כל הלקחים שהפקתי במשך השנים - הפקתי מתוך נסיוני האישי, מתוך קשרים טובים יותר ואף טובים פחות! אף אחד לא הנחה אותי איך להתנהל בהם - עשיתי את הטעויות שלי ומהן למדתי ועדיין לומדת.. איך אפשר להסביר למישהו מה זאת אהבה או מה זה סקס טוב אם הוא לא הרגיש אותם בעצמו?.. החיים הם תהליך למידתי ארוך, כן.. יש השפעות סביבתיות.. איך הן קשורות? השקפה מוזרה...

זוגיות???

טוב חשבתי שיהיה נכון להגיב אולי דווקא בגלל שאני באה ממקום שונה. יכול להיות שזה באמת נובע מזה שעד היום לא הכרתי את האדם הנכון עבורי. אבל יכול להיות שזה תמיד ירגיש לי ככה, וגם זה בסדר. התנאים הראשונים מבחינתי לכל סוג של קשר הם כנות, כבוד ואהבה ללא תנאים. ללא הדברים האלה אין מה לדבר על לעבור לגור עם מישהו או על שום דבר אחר. לא יכולה לסבול שמשקרים לי או שלא אומרים לי את האמת, גם כשהיא קשה, לכבד אדם שאוהבים ולכבד את הצרכים, הרצונות והעקרונות שלו, זה משהו שהוא מאוד בסיסי בקשר. ואהבה ללא תנאים זה הדבר האמיתי... תמיד אוהבים גם כשכועסים, גם כשלא מסכימים. אחרי זה אולי יגיעו מגורים משותפים, למרות שמאז שהייתי קטנה שאלתי אם אפשר להתחתן ולגור בבתים נפרדים. אני מאוד אוהבת את המרחב שלי, אבל אולי עם אדם שבאמת אוהבים ייתכן מרחב גם כשביחד. אני מאוד אוהבת שגרה, אני מאמינה שהיא יוצרת סוג של יציבות בדברים, ומתוך היציבות הזאת אפשר להשתולל בהתרגשויות קטנות - חברה שלי פעם אמרה לי שהחוכמה היא להיות גדולה בדברים הקטנים, ואני מוצאת את הדברים הקטנים האלה הכי מרגשים בעולם. (כן להתרגש מירח מלא בהחלט עושה לי את זה). זהו, נראה לי שכתבתי הכל

לינילי

New member
מצאה חן בעיני התשובה שלך

אני מרגישה בדיוק כך. לאחר נסיון ארוך שנים של חיים משותפים מגורים בבתים נפרדים נראים לי כסידור נפלא המאפשר לשמור על כבוד, אהבה ומרחב פרטי לכל אחת וגםלשמור על הרומנטיקה ועל התחושה כי לא הכל מובן מאליו, תחושה שממיתה בסופו של דבר כל קשר.

תודה רבה...

את כל כך צודקת בקשר לדברים שהופכים להיות מובנים מאלהם. ברגע שאני שוקעת לתוך זה אני יודעת שהפסקתי להאמין באותו הדבר. משתדלת כל יום להודות על כל דבר ולכל אחד מהחברים שלי על זה שהם נמצאים בחיים שלי כדי לא לשקוע ולקבל אותם כמובן מאליו.

oshkoshi

New member
אני אנסה .......

מהם התנאים לזוגיות אידיאלית? כמובן שאהבה כזו עם פרפרים, אבל....בנוסף כבוד הדדי, הקשבה,קבלה ,סובלנות+סבלנות. - עבורך מגורים משותפים- "תנאי" הכרחי לקידום הקשר ? לא הכרחי מה החלק של כל אחת ואחת מכן ב"תמונה" הזו ? לא חושבת שלכל אחת יש חלק ספציפי בזוגיות.יכול להיות שבאופן אוטומטי כל אחת נוח לה להשתבץ למקום מסוים ,אבל עם המן והקרבה הגבולות מטשטשים. הכי חשוב לשתף בכל נושא ובכל דבר שנוצר. וכל אחת תמצא לעצמה את הנישה המתאימה לה, לכן בהמשך לשאלה הקודמת הקשבה וסבלנות הם בעיניי חלק מיצירת קשר. וכשמוצאים את הזוגיות הזו, איך שומרים על הקשר ולא נותנות לשגרה "לנגוס" בו ?? בעיניי בדברים הקטנים הגדולה ניכרת. לא צריך לעשות דברים ענקיים על מנת להמנע משיגרה. צריך ליצור את הדברים הקטנים ,הלא שגרתיים,המפתיעים, פעמים דברים שאתן הייתן רוצות שיעשו לכן....(כן כן גם מכתב על המקרר...
ובכלל, שגרה זה רע ??"לבל יהא יומי עליי הרגל"--לא אני אמרתי לאה גולדברג.

שומבללה

New member
כמה תשובות

התנאים האידיאליים לזוגיות בריאה- משיכה - מנטלית, פיזית, רוחנית. עניין בצד השני, אכפתיות, סבלנות, קבלה, הכלה,וגם אם לא מסכימים על דברים מסויימים, לדעת להתפייס ולא לגלגל כדורי שלג. מגורים משותפים? תלוי... לא הכרחי, אבל חשוב ומצביע על התקדמות מסויימת ויותר מחוייבת. החלק שלי - וואו. טוב פה אני קצת בבעיה כי אני כזו שלפעמים לוקחת את האחריות לא רק על עצמי - לפעמים על כל העולם. אבל לומדת - בהחלט לומדת. לשחרר ולקבל חזרה. לשמור על הגחלת? כמובן באינטימיות, לא לוותר על התשוקה ולהעצים אותה עד כמה שניתן. שגרה זה רע? - לא . זה סוג של שפיות בעולם המטורף הזה. בסופו של יום אני רוצה מישהי לחבק אותה בלילה ולקום איתה בבוקר. וכן שזו תהיה מישהי שתקפיץ לי את הדופק גם כשהיא יוצאת מהמקלחת במגבת סתמית ושגרתית שמונחת על גופה המטפטף...

פאמקי

New member
כמוה...

אשמח אם תמקדי את השאלה שלך, למה את מתכוונת? לסטוץ תוך כדי חיפוש? לבלבול בין סקס לאהבה בתוך קשר? או אולי משהו אחר לגמריי מהאופציות שנתתי.

כמוה

New member
סקס

נסיתי לשאול על הקשר בין סקס לאהבה. אני מניחה שכל אחת ואחד תיקח את השאלה למקום שמפעיל אותה, לשאלות שמפעילות אותה. אני מנסה לברר לעצמי את המקומות שבהם אני לא לגמרי כנה עם עצמי, או שאני בחוסר שפיות ואז אני מתבלבלת. עושה סקס כשבעצם אני רוצה אהבה, עושה סקס שמטרתו להרגיע את הרוחות, עושה סקס כדי לרצות, עושה סקס כשבעצם אני רוצה רק שיחה. עושה סקס כי יש לי חור גדול בבטן ויודעת שריגוש מהסקס ישכיח אותו לכמה רגעים, עושה סקס כי אני רעבה, עושה סקס כי אני עצובה, עושה סקס כי אני שמחה,עושה סקס כי זה מה שאני יודעת הכי טוב לעשות, עושה סקס כי אני רוצה להתנקות, או מרגישה מלוכלכת עושה סקס במקום לבקש רק מגע........... מנסה לברר לעצמי מתי אני מתבלבלת.

פלהקה

New member
למתבלבלת

יש קשר בין סקס לאהבה הוא הדובדבן שבקצפת אך לצערנו הרב היום יש יותר סקס בעולם מאשר סקס אם אהבה פעם העולם היה עומד על שלושה דברים על העבודה על התורה ועל גמילות חסדים היום העולם עומד על סקס ועוד סקס ורק על סקס

פלהקה

New member
מירב

אני לא מתימרת להיות דוסית אבל כן לא נוסעת בשבת ולא מעשנת והכי חשוב לא עובדת וחוץ מזה כל חיי גדלתי בבית דתי

meyrav a

New member
אז אין מצב ...

שנראה אותך במפגשי פורום שיבואו עלינו לטובה
ואם שומרת שבת את ? סתם תוהה איך מחשב מותר? כי יש כאן בנות ששומרות שבת ולא מדליקות המחשב. אז מותר או אסור?

למעלה