הר פוג'י

tals56

New member
הר פוג'י

תגידו הר פוג'י זה הר געש? ומישהו מהפורום פה פעם היה בו?

GnomeBubble

New member
אני בטוח שלפחות מישהו אחד מהפורום

היה בו

Ryo

New member
כן וכן

הר געש רדום. טיפסתי עליו שנה שעברה. 3776 מטרים. אני ועוד אין ספור אנשים בטווח גילאים של 6 עד 75 (הכי מבוגר שאני פגשתי לפחות).

שמעתי פעם שפוג'י הרבה יותר יפה

לצפייה מאשר לטיפוס. ולכן יש אימרה שמסתובבת בין התירים ביפן לפיה: "טיפש מי שמטייל באיזור פוג'י ולא מטפס עליו אך טיפש מי שמטפס עליו פעמיים"

EranGoshin

New member
טוב זאת פעם ראשונה

אז אני לא שייך עדיין לקבוצת הפתגם. אבל יש אומרים שהצפייה בזריחה מקצה ההר שווה את הזעה והטיפוס השלישי, רביעי ועוד ועוד...

Ryo

New member
גם אני שמעתי את האמרה הזו

אבל דווקא בין יפנים. הזריחה היא אכן מרשימה ולכן הייתי ממליץ למי שמטפס לתזמן את עצמו טוב מאוד. אני התחלתי את הטיפוס ב 9 בערב והגעתי לפסגה 30 דקות לפני הזריחה. אני טיפסתי טיפה לאט כיוון שאני סובל מפחד גבהים :) אני ממליץ לבדוק את מז"א לפני הטיפוס כיוון שזה יכול להיות ממש לא נעים אם יורד גשם אם אם יש רוחות מאוד חזקות. יש משהו כמו 5 תחנות מנוחה אם מתחילים לטפס מהגוגו מה. שימן לב שב"רסט האוס" יש שני תעריפים, אחד לישיבה ואחד לשינה, בתעריף הישיבה אסור להרדם :) ואני לא צוחק. כשאני עצמתי את העיניים לאיזה 5 דקות ניגש אלי אחד המשגיחים וביקש ממני בנימוס לא לישון :) הפסגה - מאכזבת אני חייב לציין. מיותר לציין שטיפה מוזר לטפס 3776 מטרים ופתאום לראות אין ספור מכונות משקאות, דוכנים לממכר מזכרות, מסעדות פשוטות וכו :) מה שכן, חוויה.

yaron013

New member
כן

אכן זה הר געש רדום הייתי כמה פעמים אבל האטרקציה באזור זה לא ההר אלא האגמים ומה שמסביב להר.

Tenguy

New member
הייתי בפוג'י, לא עליתי,טיילתי מסביב

זה נחמד לטפס עליו, אבל היופי של הר פוג'י נראה מרחוק... אולי בפעם הבאה גם אטפס עליו... אולי בכלל שטיפסתי על מספיק הרים אחרים בעולם, זה כבר לא כל כך מרגש אותי בלטפס שוב... ואם כבר, אני ממליץ לטפס על ה-הליאקאלה (האי מאווי, הוואי) ולדהור למטה כל הדרך באופניים או ברולר-בליידס. מה שיפה, שם אין מה שיחסום את צל ההר העולה מן האי, כך שבעת הזריחה רואים את הצל הכי (או כמעט הכי) ארוך בעולם, מן האי רחוק רחוק אל תוך האוקיינוס...

tals56

New member
אף פעם לא טיפסתי על הר

תגיד זה קשה? כי זה נשמע ככה...

Tenguy

New member
תלוי על איזה הרים ואיפה...

אני טיילתי בשביל הכיף, בכלל לא טיפוס הרים מקצועי עם חבלים וקראבינות. אז ככה: 1. הרי הרוקי'ס או הסיירה נבאדה בארה"ב, יש כבישים לפחות חצי הדרך למעלה ושבילים מצויינים, בד"כ ריקים מאדם וצריך להתארגן להיות עצמאיים. המסלול הוא בד"כ חצי-יום עד יום (כולל חזרה לאוטו) כך שאתה ממש לא צריך להתאמץ... 2. הרי האלפים והדולומיטים, שם יש ישוב בכל חור וחוות בכל סיבוב, ושבילי הליכה-אופניים-סוסים כמעט לכל מקום. דיי כיף, שתמיד אפשר לעצור איפה שהוא, לשתות ולאכול משהו ולהמשיך הלאה. הרבה באים בכלל בחורף רק בשביל סקי או סנואובורד. 3. הרי הימאלייה (מאשפושרה, ודומיהם) - דיי מסובך - זה ממש טרק של הליכה של כמה ימים עד שבוע, כל יום עולים עוד קצת... כאן הקושי הוא להתאקלם גופנית לאוויר הדליל, וראיתי כאלה שפשוט לא הצליחו להתמודד עם הגובה, והיו חייבים לחזור.. 4. ביפן, ההרים לא כל כך גבוהים, פוג'י הוא דיי חריג בגובהו שם. אני זוכר טיסה שלי לאוסאקה מאירופה, והיינו על העננים מעל יפן, ורק פוג'י לבדו בלט מעל לעננים שראשו בשמיים הכחולים ... זה היה מחזה ממש יפה. רוב ההרים ביפן, הם גם עניין של עליה (בד"כ עם מליון מדרגות...) עד חצי יום למעלה, ואם לא נשארים - אפשר לחזור עד הערב חזרה למטה (ולא לשכוח שהימים בסתיו ובחורף הם יותר קצרים ממה שאנחנו רגילים !)

GnomeBubble

New member
זה כואב... ../images/Emo10.gif

לפחות לאנשים עם קשיי נשימה במאמץ כמוני. אבל הסיפוק שבא אחר-כך, כשאתה על הפסגה, שווה את זה.
אבל ההרים הרציניים היחידים שטיפסטי עליהם (ואני לא מחשיב פסגות של 300 מטר בארץ) היו באיזור ההימלאיה (ההודית והטיבטית מהצד הסיני), ושם יש אוויר דליל מאוד - כמו ש-Tenguy אמר. בגובה של 3000 מטר מעל פני הים, אם אתה לא בכושר, אתה מתחיל להתנשף כבר ברגע שאתה מתחיל לעלות.

tals56

New member
גם לי יש קשיי נשימה

במאמץ, אז לא מומלץ לי לעלות על הר פוג'י? לא משנה,בכל זאת אני ינסה...אם אני בכלל יהיה ביפן

GnomeBubble

New member
פוג'י לא נמצא בגובה רב מעל פני הים

ויש הרבה תחנות מנוחה בדרך ומדרגות מסודרות (לפחות בחלק מן המסלול), ככה שאני חושב שהוא דווקא לא צריך להיות טיפוס קשה במיוחד - בהשוואה להימלאיה לפחות

למעלה